Skip to main content

Transsylvanien med Bukarest

BUSSRESA - Rumänien, Ungern - Rundresa - 13 dagar

Transsylvanien med Bukarest 

I en av Rumäniens mest fascinerande delar låter vi oss imponeras av medeltida städer, mäktiga slott och orörd natur. Ända fram till slutet av första världskriget var Transsylvanien en del av Ungern, vilket på många sätt märks än i dag. Omgärdat av Europas näst största bergskedja Karpaterna bjuder Transsylvanien på miljöer som hämtade från en sagobok. Med boenden i forna kulturhuvudstaden Sibiu med sina färgstarka gavelhus, myllrande huvudstaden Bukarest belägen vid floden Dâmbovița och förföriska Brașov får vi uppleva Transsylvaniens kulturella hjärta. En perfekt blandning av idylliska byar, djupa skogar och resliga bergstoppar. Givetvis kommer vi även stifta bekantskap med greve Dracula. Transsylvanien är en undangömd pärla som väntar på oss. Dessutom hinner vi uppleva Ungern också!

 
Fri direktanslutning från 37 orter »

Höjdpunkter!
  • Slottet Corvin
  • Sibiu
  • Bukarest
  • Prahovadalen 
  • Brașov
  • Draculas slott Bran
  • Mäktiga naturscenerier
  • Budapest

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Dresden
På morgonen avgår vår bekväma buss från Öresundsterminalen i Malmö. Vi åker över bron till Danmark och tar färjan från Gedser till Rostock. Efter guidning, lunch och fikarast väntar middag på Ibis Hotels Zentrum i Dresden. 

Dag 2: Dresden - Bratislava
Efter frukost sätter vi oss bekvämt tillrätta i bussen och åker vidare söderut och in i Tjeckien. Vi tar oss förbi Prag och Brno innan vi når Slovakiens vackra huvudstad Bratislava. Under eftermiddagen checkar vi in på Park Inn by Radisson Danube Hotel. 

Spännande Bratislava
Vi går på upptäcktsfärd genom Bratislava. Vi ser bland annat presidentpalatset och kvarteren runt borgen för att sedan fortsätta till fots genom stadens vackra och livliga centrum. Vi tittar på historiska byggnader, gator och torg medan guiden berättar om stadens omväxlande historia. Kvällen avslutas med middag på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag med dryck 475:-

Dag 3: Bratislava - Szeged
Efter den slovakiska frukosten tar vi sikte mot gulaschens hemland Ungern. Under eftermiddagen anländer vi till solskensstaden Szeged vid floden Tisza, en stad som haft stor betydelse för den ungerska historien. Efter en god middag på Hotel Novotel kan vi följa med på en kvällspromenad i den intressanta universitetsstaden.

Kvällstur i Szeged
I solskensstaden Szeged bekantar vi oss med det vackra torget Dóm med Votivkyrkan, universitetet och rådhuset. Staden har haft stor betydelse för Ungerns historia och är också ett av landets matcentrum med paprikan och picksalamin som typiska kännetecken.
Pris 175:-

Dag 4: Szeged - Sibiu
Efter frukost fortsätter vi vår resa österut till Rumänien. Nytt land och nya äventyr i sägenomspunna Transsylvanien, ett gammalt historiskt furstendöme som bjuder på en spännande historia och häpnadsväckande miljöer. På vägen passar vi på att besöka slottet Corvin Hunedoara, ett av landets mest sevärda och imponerande slott som också är upptaget på listan med Rumäniens sju underverk. En imponerande syn med sina tinnar och torn, ett resultat av kreativa arkitekters restaurering efter bränder och försummelse. I den charmiga medeltidsstaden Sibiu bor vi två nätter på Hotel Continental Forum som serverar middag första kvällen.

Dag 5: Sibiu

Promenad i Unescoskyddade Sibiu
Sibiu var Europas kulturhuvudstad 2007 och är en av de största och mest välbevarade städerna i Transsylvanien. Den Unescoskyddade staden med de färgstarka gavelhusen har en mängd intressanta sevärdheter som t ex Brukenthalpalatset från 1700-talet med Rumäniens äldsta konstmuseum. Dessutom alla tornen; Rådhustornet, Porttornet, Snickartornet och Trapptornet och de magnifika katedralerna.
Pris 225:-

Rumänsk folklore & traditioner
I den vackra byn Sibiel möts vi av ryttare som bjuder oss att åka häst och vagn till festplatsen där vi bjuds på Palinka, en typisk fruktsnaps. Sedan blir det traditionella maträtter, vin och underhållning. En kväll vi inte vill missa!
Pris inkl middag med dryck 475:-

Dag 6: Sibiu - Bukarest
Efter frukost lämnar vi Sibiu bakom oss och färdas längs natursköna vägar mot Bukarest. Vi passerar genom det historiska landskapet Valakiet och under sen eftermiddag kommer vi fram till Bukarest. Vi checkar in på Novotel Hotel City Centre och nu är vi redo att upptäcka Rumäniens huvudstad! 

Välkomstmiddag i Bukarest
Vi beger oss till en uppskattad restaurang i Bukarest. Här får vi möjlighet att avnjuta en trevlig middag i goda vänners lag medan samtalen flödar. En perfekt inledning på vår vistelse i huvudstaden!
Pris inkl middag med dryck 445:-

Dag 7: Bukarest

Stadsrundtur i Bukarest med Parlamentspalatset
Rumäniens huvudstad Bukarest är en myllrande storstad som ibland kallas för Östeuropas ”Lilla Paris” tack vare sin förtjusande Belle-Epoque arkitektur. Den ligger vid floden Dâmbovița och kan stoltsera med världens näst största administrativa byggnad, nämligen Parlamentspalatset som vi besöker. På vår guidade stadsrundtur ser vi också de berömda torgen och Gamla stan.
Pris inkl inträde 325:-

Dag 8: Bukarest - Brasov
Efter frukost lämnar vi huvudstaden och beger oss till den berömda Prahovadalen. Svindlande naturupplevelser passerar revy med de storslagna och välbesökta Bucegibergen och Karpaterna. Vi besöker de forna rumänska härskarnas sommarpalats, Peles, ett av Rumäniens mest imponerande palats! Vi fortsätter sedan mot Brasov där vi checkar in på Ana Hotels Sport i skidorten Poiana Brasov, tjusigt omgiven av Karpaterna. Vi äter middag på hotellet båda kvällarna.

Historiska Brasov
En mycket intressant stadsrundtur i stilrena Brasov, vackert belägen vid Karpaternas fot. Brasov är ett stort kulturellt centrum i Transsylvanien och en av de vackraste städerna i Rumänien. Vi besöker bland annat den gotiska Svarta kyrkan och Scheikyrkan med den första rumänska skolan och givetvis Strada Sforii, Repvägen. En mycket spännande gata!
Pris 225:-

Dag 9: Brasov

Draculas slott Bran
På väg till Greve Draculas jaktslott njuter vi av underbara vyer kring Karpaterna. Det blir rundvandring med slottsguiden som berättar allt och lite till om det fabulösa slottet och den blodtörstande greven. Vi får också lite tid på egen hand. Glöm inte krucifix och vitlök!
Pris ca 365:-

Dag 10: Brasov - Debrecen
I dag fortsätter färden norröver genom Transsylvanien. Vi besöker Sighișoara, greve Draculas födelseort, som är en vackert bevarad medeltidsstad med pittoreska gränder och skuggiga torg. Här föddes och bodde Vlad Tepes Dracul, härskaren som legat till grund för myten och böckerna om Dracula. När vi åkt över gränsen till Ungern är det inte långt till Debrecen där vi checkar in på Centrum Hotel och äter middag.

Dag 11: Debrecen - Budapest
I dag åker vi vidare mot den pulserande huvudstaden Budapest och B&B Hotel City. Ungerns vackra huvudstad har mycket att erbjuda och det blir vi verkligen varse om på vår innehållsrika stadsrundtur då vi upptäcker sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Därefter är vi redo att på egen hand ta oss an staden! Kanske lockar ett besök på något av de anrika kaféerna?

Stadsrundtur i Budapest
Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. På västra sidan om Donau ligger ståtliga Buda med Fiskarbastionen och Mathiaskyrkan. Det mer storslagna Pest, med breda gator och vackra sekelskiftesbyggnader, ligger på floden Donaus östra strand. Här får vi bland annat se den vackra Operan, Parlamentet och Hjältarnas torg.
Pris 285:-

Dag 12: Budapest - Halle
Rika på upplevelser och minnen lämnar vi Ungern och åker norrut mot Tyskland. Vi riktar kompassen mot kompositören Händels stad Halle och vårt hotell som dukar för middag i restaurangen.

Dag 13: Halle - Malmö
Vi fortsätter genom norra Tyskland och tar färjan i Rostock över till Gedser i Danmark. Via Öresundsbron återser vi Malmö och Öresundsterminalen ca kl 20.00 efter en upplevelserik rundresa.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
14/5BussNovotel Hotel City Centre, BukarestInga tillgängliga platser13 995:-Inga tillgängliga platser
10/9BussNovotel Hotel City Centre, BukarestMer än 814 195:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 12 övernattningar i dubbelrum, 12 frukostar, 7 middagar 

Tillval
Enkelrumstillägg 3 695:-

Utflyktspaket 2 695:- (ordinarie pris 2 995:-)
Spännande Bratislava 475:-
Kvällstur i Szeged 175:-
Promenad i Unescoskyddade Sibiu 225:-
Rumänsk folklore & traditioner 475:-
Välkomstmiddag i Bukarest 445:- 
Stadsrundtur i Bukarest med Parlamentspalatset 325:-
Historiska Brasov 225:-
Draculas slott Bran 365:-
Stadsrundtur i Budapest 285:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Avresa 14/5 bor vi på Art Hotel i Szeged dag 3-4.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungerska Forint (HUF)
Rumänska Leu (RON)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 6 - 8

Novotel Hotel City Centre, Bukarest
Novotel Hotel City Centre, Bukarest
Modernt och komfortabelt hotell med imponerande exteriör där själva entrén är en del av ett palats i neoklassicistisk stil som är sammanbyggt med den moderna hotelldelen med en front av glänsande glas...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Bekvämt stadshotell med mycket centralt läge som består av två höghuskroppar som förenas av en shoppingarkad. Hotellet byggdes under DDR-tiden i slutet av 60-talet vilket till viss del gör sig påmint...

Övernattning Dag 2 - 3

Park Inn by Radisson Danube Hotel, Bratislava
Park Inn by Radisson Danube Hotel, Bratislava
Nytt, fräscht och modernt hotell med trendig design och god komfort. Hotellet har en sober och elegant lobbylounge med bekväma sittgrupper och en trendig och trivsam restaurang. Passa på att ta ett do...

Övernattning Dag 3 - 4

Hotel Novotel, Szeged
Hotel Novotel, Szeged
Fyrstjärnigt bekvämt hotell, vackert beläget vid floden Tisza och promenadavstånd till centrum. Hotellet: Hotell med moderna och bekväma allmänna utrymmen som lounge, bar och restaurang med terrass dä...

Övernattning Dag 4 - 6

Hotel Continental Forum, Sibiu
Hotel Continental Forum, Sibiu
Komfortabelts stadshotell inhyst i en stilig byggnad från förra sekelskiftet som har en modernare interiör i 80-talsstil med generösa allmänna utrymmen. Utmärkt centralt läge mitt i centrum med promen...

Övernattning Dag 8 - 10

Ana Hotels Sport, Poiana Brasov
Ana Hotels Sport, Poiana Brasov
Elegant och uppskattat sporthotell med tilltalande exteriör och avkopplande atmosfär. Underbart vackert beläget på en bergssluttning med utsikt över dalen omgivet av barrskog och med bergen som kuliss...

Övernattning Dag 10 - 11

Centrum Hotel, Debrecen
Centrum Hotel, Debrecen
Bekvämt mellanklasshotell vars yttre påminner om en modern version av ungersk lantegendom. Hotellet är inrett i klassisk stil i en neutral färgskala med mörka trämöbler och har trevliga småbutiker på...

Övernattning Dag 11 - 12

B&B Hotel City, Budapest
B&B Hotel City, Budapest
Nytt, modernt och trendigt hotell med en ungdomlig och industriell stil som får mycket goda gästrecensioner. Hotellets allmänna utrymmen har en stor öppen planlösning som ger ett luftigt intryck. Fril...

Övernattning Dag 12 - 13

Tryp by Wyndham Hotel, Halle
Tryp by Wyndham Hotel, Halle
Bekvämt trestjärnigt övernattningshotell beläget i Halle-Neustadt, stadsdelen som i sig är en historiskt intressant uppvisning av den traditionella östtyska byggnadsstilen. Hotellet: Mellanklasshotell...
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö