Skip to main content

Transsylvanien med Bukarest

BUSSRESA - Rumänien, Ungern - Rundresa - 13 dagar

Transsylvanien med Bukarest - Mytomspunnet & sagolikt

I en av Rumäniens mest fascinerande delar låter vi oss imponeras av medeltida städer, mäktiga slott och orörd natur. Med boenden i forna kulturhuvudstaden Sibiu, hvudstaden Bukarest och förföriska Brașov får vi uppleva Transsylvaniens kulturella hjärta. En perfekt blandning av idylliska byar, djupa skogar och resliga bergstoppar. Givetvis kommer vi även stifta bekantskap med greve Dracula. Transsylvanien är en undangömd pärla som väntar på oss!

 
Snabba fakta!
  • Följ med på en oförglömlig rundresa till Rumäniens vackraste landskap och städer!
  • Sibiu, Bukarest, Brașov och Sighișoara är några av städerna vi besöker.
  • Spännande utflyktsprogram med bland annat natursköna Prahovadalen, besök på Draculas slott och folklore.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, söndag: Mot spännande upplevelser

Malmö - Dresden: På morgonen avgår vår bekväma buss från Öresundsterminalen i Malmö. Vi åker över bron till Danmark och tar färjan från Gedser till Rostock. Efter guidning, lunch och fikarast väntar middag på Ibis Hotels Zentrum i Dresden, ca 62 mil. 

Dag 2, måndag: Trendiga Bratislava

Dresden - Bratislava: Efter en härlig frukost sätter vi oss bekvämt tillrätta i bussen och åker vidare söderut och in i Tjeckien. Vi tar oss förbi Prag och Brno innan vi når Slovakiens vackra huvudstad Bratislava, ca 48 mil. Under eftermiddagen checkar vi in på Mercure Centrum Hotel. Följ med på en intressant rundtur och upplev Bratislava!

Dag 3, tisdag: Solskensstaden Szeged

Bratislava - Szeged: När vi avnjutit den slovakiska frukosten tar vi sikte mot gulaschens hemland Ungern. Under eftermiddagen anländer vi till solskensstaden Szeged vid floden Tisza, en stad som haft stor betydelse för den ungerska historien, ca 37 mil. Efter en god middag på Hotel Novotel kan vi följa med på en guidad kvällspromenad i den intressanta universitetsstaden.

Dag 4, onsdag: Slottet Corvin Hunedoara

Szeged - Sibiu: Efter frukost fortsätter vi vår resa österut till Rumänien. Nytt land och nya äventyr i sägenomspunna Transsylvanien, ett gammalt historiskt furstendöme som bjuder på en spännande historia och häpnadsväckande miljöer. Ända fram till slutet av första världskriget var Transsylvanien en del av Ungern, vilket på många sätt märks än i dag. Omgärdat av Europas näst största bergskedja Karpaterna bjuder Transsylvanien på miljöer som hämtade från en sagobok. På vägen passar vi på att besöka slottet Corvin Hunedoara, ett av landets mest sevärda och imponerande slott. I den charmiga medeltidsstaden Sibiu bor vi två nätter på Hotel Continental Forum som serverar middag första kvällen, ca 43 mil.

Dag 5, torsdag: Kulturhuvudstaden Sibiu

Sibiu: Staden har en mycket rik historia och har bland annat blivit utnämnd till Europas kulturhuvudstad. Sibiu är en av de största och mest välbevarade städerna i Transsylvanien och dess gamla stadsdelar med färgstarka gavelhus och många intressanta sevärdheter påminner om en svunnen tid. Vi får möjlighet att följa med vår guide på en promenad i världsarvsstaden där vi bland annat får se Ljugarbron och det ståtliga rådhuset. Vi får heller inte missa kvällens utflykt i grannbyn Sibiel där en traditionell folkloreshow med underhållning står på schemat.

Dag 6, fredag: Mot huvudstaden

Sibiu - Bukarest: Efter en god frukost lämnar vi Sibiu bakom oss och färdas längs natursköna vägar mot Bukarest. Vi passerar genom det historiska landskapet Valakiet och under sen eftermiddag kommer vi fram till Bukarest, ca 28 mil. Vi checkar in på Hotel Novotel City Centre och nu är vi redo att upptäcka Rumäniens huvudstad! Första kvällen rekommenderar vi att följa med på en middag på en av huvudstadens trevliga restauranger.

Dag 7, lördag: Upptäck Bukarest

Bukarest: I dag ska vi upptäcka Rumäniens huvudstad Bukarest, en myllrande storstad belägen vid floden Dâmbovița. Följ med på vår stadsrundtur då vi bland annat får möjlighet att besöka ett av världens största byggnadsverk, Rumäniens parlament. Vi får också tid till egna strövtåg i spännande Bukarest.

Dag 8, söndag: Prahovadalen & Peles

Bukarest - Brasov: Efter frukost lämnar vi huvudstaden och beger oss till den berömda Prahovadalen. Svindlande naturupplevelser passerar revy med de storslagna och välbesökta Bucegibergen och Karpaterna. Vi besöker de forna rumänska härskarnas sommarpalats, Peles, ett av Rumäniens mest imponerande palats! Vi fortsätter sedan mot Brasov där vi checkar in på Ana Hotels Sport i skidorten Poiana Brasov, tjusigt omgiven av Karpaterna, ca 19 mil. Nu kan vi följa med på en historisk rundtur i staden. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 9, måndag: Vampyrer & Karpaterna

Brasov: Nu fortsätter äventyren med fascinerande utflykter i legendariska Transsylvanien. Vi besöker Draculas 1200-talsborg Bran, där slottsguiden berättar de dramatiska historierna om borgens blodtörstige greve. Du tog väl med krucifix och vitlök? På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 10, tisdag: Greve Draculas födelseort

Brasov - Debrecen: I dag fortsätter färden norröver genom Transsylvanien. Vi besöker Sighișoara, greve Draculas födelseort, som är en vackert bevarad medeltidsstad. När vi åkt över gränsen till Ungern är det inte långt till Debrecen där vi checkar in på Centrum Hotel och äter middag, ca 49 mil.

Dag 11, onsdag: Budapest - Donaus drottning

Debrecen - Budapest: I dag åker vi vidare mot den pulserande huvudstaden Budapest och Ibis Styles Hotel City, ca 23 mil. Ungerns vackra huvudstad har mycket att erbjuda och det blir vi verkligen varse om på vår innehållsrika stadsrundtur då vi upptäcker sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Därefter är vi redo att på egen hand ta oss an staden! Kanske lockar ett besök på något av de anrika kaféerna?

Dag 12, torsdag: Händels Halle

Budapest - Halle: Rika på upplevelser och minnen lämnar vi Ungern och åker norrut mot Tyskland. Vi riktar kompassen mot kompositören Händels stad Halle och Tryp by Wyndham Hotel som dukar för middag i restaurangen, ca 82 mil.

Dag 13, fredag: Bitna av Transsylvanien

Halle - Malmö: Vi fortsätter genom norra Tyskland och tar färjan i Rostock över till Gedser i Danmark. Via Öresundsbron återser vi Malmö och Öresundsterminalen ca kl 20.00 efter en upplevelserik rundresa, ca 60 mil.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 695:-
(ordinarie pris 2 995:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Spännande Bratislava

Vi går på upptäcktsfärd genom Bratislava. Vi ser bland annat presidentpalatset och kvarteren runt borgen för att sedan fortsätta till fots genom stadens vackra och livliga centrum. Vi tittar på historiska byggnader, gator och torg medan guiden berättar om stadens omväxlande historia. Kvällen avslutas med en god middag på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag med dryck ca 475:-

Kvällstur i solskensstaden Szeged

I solskensstaden Szeged bekantar vi oss med det vackra torget Dóm med Votivkyrkan, universitetet och rådhuset. Staden har haft stor betydelse för Ungerns historia och är också ett av landets matcentrum med paprikan och picksalamin som typiska kännetecken.
Pris ca 175:-

Slottet Corvin

Corvin, även benämnt som Hunyadi och Hunedoara, är ett av Europas största slott och uppfört i gotisk renässansstil. Slottet är upptaget på listan med Rumäniens sju underverk och en imponerande syn med sina tinnar och torn, ett resultat av kreativa arkitekters restaurering efter bränder och försummelse. Vi gör ett besök och låter oss imponeras!
Ingår i resans pris.  

Promenad i Unescoskyddade Sibiu

Sibiu var Europas kulturhuvudstad 2007 och är en av de största och mest välbevarade städerna i Transsylvanien. Den Unescoskyddade staden med de färgstarka gavelhusen har en mängd intressanta sevärdheter som t ex Brukenthalpalatset från 1700-talet med Rumäniens äldsta konstmuseum. Dessutom alla tornen; Rådhustornet, Porttornet, Snickartornet och Trapptornet och de magnifika katedralerna.
Pris ca 225:-

Rumänsk folklore & traditioner

I den vackra byn Sibiel möts vi av ryttare som bjuder oss att åka häst och vagn till festplatsen där vi bjuds på Palinka, en typisk fruktsnaps. Sedan blir det traditionella maträtter, vin och underhållning. En kväll du inte vill missa!
Pris inkl middag med dryck ca 475:-

Välkomstmiddag i Bukarest

Vi beger oss till en uppskattad restaurang inne i Bukarest. Här får vi möjlighet att avnjuta en trevlig middag i goda vänners lag medan samtalen flödar. En perfekt inledning på vår vistelse i Bukarest!
Pris inkl middag med dryck ca 445:-

Stadsrundtur i Bukarest med Parlamentspalatset

Rumäniens huvudstad Bukarest är en myllrande storstad som ibland kallas för Östeuropas ”Lilla Paris” tack vare sin förtjusande Belle-Epoque arkitektur. Den ligger vid floden Dâmbovița och kan stoltsera med världens näst största administrativa byggnad, nämligen Parlamentspalatset som vi besöker. På vår guidade stadsrundtur ser vi också de berömda torgen och Gamla stan.
Pris inkl inträde ca 325:-

Prahovadalen & Peles

I dag beger vi oss till den berömda Prahovadalen. Svindlande naturupplevelser passerar revy med de storslagna och välbesökta Bucegibergen och Karpaterna. Vi besöker de forna rumänska härskarnas sommarpalats, Peles, ett av Rumäniens mest imponerande palats!
Ingår i resans pris.

Historiska Brasov

En mycket intressant stadsrundtur i stilrena Brasov, vackert belägen vid Karpaternas fot. Brasov är ett stort kulturellt centrum i Transsylvanien och en av de vackraste städerna i Rumänien. Vi besöker bland annat den gotiska Svarta kyrkan och Scheikyrkan med den första rumänska skolan och givetvis Strada Sforii, Repvägen. En mycket spännande gata!
Pris ca 225:-

Draculas slott Bran

På väg till Greve Draculas jaktslott njuter vi av underbara vyer kring Karpaterna. Det blir rundvandring med slottsguiden som berättar allt och lite till om det fabulösa slottet och den blodtörstande greven. Vi får också lite tid på egen hand. Glöm inte krucifix och vitlök!
Pris ca 365:-

Draculas födelsestad Sighișoara

En av Europas bäst bevarade medeltidsstäder med sina pittoreska gränder och skuggiga torg som också ligger under Unescos skyddande vingar. Här föddes och bodde Vlad Tepes Dracul, härskaren som legat till grund för myten och böckerna om Dracula. Efter den guidade turen får vi lite tid på egen hand i den vackra småstaden.
Ingår i resans pris.

Stadsrundtur i Budapest

Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi ser bland annat Slottshöjden med fiskarbastionen, Hjältarnas torg, kända termalbad och saluhallen.
Pris ca 285:-

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 12 övernattningar i dubbelrum
  • 12 frukostar (dag 2 - 13)
  • 7 middagar (dag 1, 3 - 4, 8 - 10 och 12)
  • Utflykterna Slottet Corvin, Prahovadalen & Peles och Draculas födelsestad Sighișoara

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 3 695:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungerska Forint (HUF)
Rumänska Leu (RON)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 6 - 8

Novotel Hotel City Centre, Bukarest
Novotel Hotel City Centre, Bukarest
Modernt och komfortabelt hotell med imponerande exteriör där själva entrén är en del av ett palats i neoklassicistisk stil som är sammanbyggt med den moderna hotelldelen med en front av glänsande glas...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Bekvämt stadshotell med mycket centralt läge som består av två höghuskroppar som förenas av en shoppingarkad. Hotellet byggdes under DDR-tiden i slutet av 60-talet vilket till viss del gör sig påmint...

Övernattning Dag 2 - 3

Mercure Centrum Hotel, Bratislava
Mercure Centrum Hotel, Bratislava
Nytt och fräscht hotell med hög komfort. Hotellet har en modern stil som friskt blandar klassisk inredning med moderna och färgstarka designinslag, vilket inte minst märks i den eleganta restaurangen...

Övernattning Dag 3 - 4

Hotel Novotel, Szeged
Hotel Novotel, Szeged
Fyrstjärnigt bekvämt hotell, vackert beläget vid floden Tisza och promenadavstånd till centrum. Hotellet: Hotell med moderna och bekväma allmänna utrymmen som lounge, bar och restaurang med terrass dä...

Övernattning Dag 4 - 6

Hotel Continental Forum, Sibiu
Hotel Continental Forum, Sibiu
Komfortabelts stadshotell inhyst i en stilig byggnad från förra sekelskiftet som har en modernare interiör i 80-talsstil med generösa allmänna utrymmen. Utmärkt centralt läge mitt i centrum med promen...

Övernattning Dag 8 - 10

Ana Hotels Sport, Poiana Brasov
Ana Hotels Sport, Poiana Brasov
Elegant och uppskattat sporthotell med tilltalande exteriör och avkopplande atmosfär. Underbart vackert beläget på en bergssluttning med utsikt över dalen omgivet av barrskog och med bergen som kuliss...

Övernattning Dag 10 - 11

Centrum Hotel Debrecen
Centrum Hotel Debrecen
Lantgodsinspirerat hotell med ypperligt läge i centrala Debrecen. Hotellet: Modernt hotell med rustik exteriör som erbjuder restaurang med vinterträdgård, bar, lobby och sommarterrass. Värdebox finns...

Övernattning Dag 11 - 12

Ibis Styles Hotel City, Budapest
Ibis Styles Hotel City, Budapest
Trevligt storstadshotell, beläget i närheten av floden Donau med promenadavstånd till både restauranger, nöjen och shopping. Hotellet: Nyrenoverat och fräscht hotell vars interiördesign inspirerats av...

Övernattning Dag 12 - 13

Tryp by Wyndham Hotel, Halle
Tryp by Wyndham Hotel, Halle
Bekvämt trestjärnigt övernattningshotell beläget i Halle-Neustadt, stadsdelen som i sig är en historiskt intressant uppvisning av den traditionella östtyska byggnadsstilen. Hotellet: Mellanklasshotell...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö