Skip to main content

Slott & vin i Ungern

BUSSRESA - Ungern - Vinresa, Rundresa - 9 dagar

Slott & vin i Ungern

En underbar bussresa till Ungerns natursköna delar! Vi njuter av en härlig miljö och avkoppling på vårt uppskattade slottshotell. Vi vaknar upp i underbara omgivningar på den ungerska landsbygden. Under tre dagar njuter vi av skön natur och inte minst av den fantastiska slottsmiljön. Vårt välkända slottshotell är designat av Kálmán Lux och ligger otroligt vackert i en nationalpark på 300 meters höjd, precis vid Hármorisjön. För den som vill njuta lite extra finns här jacuzzi, turkiskt bad och inomhuspool. Greve András Bethlen, dåvarande jordbruksminister, besökte Hámorisjön under 1890-talet och blev så förtjust att han bestämde sig för att göra platsen till ett besöksmål. Här öppnar vi alla våra sinnen för frisk luft, grönskande kullar, porlande vatten, mustig kokkonst och eleganta, närproducerade viner. Här kommer vi att trivas! På vingårdarna provar vi de världsberömda vinerna tokajer och egri bikavér, tjurblodet. Passa på att bada i de unika grottorna vid Miskolc! Vi gör en rundtur i ståtligt vackra Budapest och dessutom besöker vi sagolika Krakow i Polen, härliga Kosice, Slovakiens huvudstad Bratislava och praktfulla Dresden.

 
Fri direktanslutning från 37 orter »

 

11 gäster ger medelbetyg 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Guiden rekommenderar: Martin om Slott & vin i Ungern »

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Höjdpunkter!
  • Slottshotell vid Hármorisjön
  • Krakow och Kosice på vägen
  • Vin i Tokaj och Eger
  • Budapest
  • Bratislava

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Legnica
Resan startar på Öresundsterminalen och snart sitter vi bekvämt ombord på väg mot Danmark via Öresundsbron. Dagens första etapp tar oss till Gedser och färjan till Rostock. I Tyskland fortsätter färden genom delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Guiden berättar om Tyskland och Polen och framåt kvällen passerar vi gränsen till Polen innan vi anländer till Legnica. Här väntar middag och nattvila på Qubus Hotel.

Dag 2: Legnica - Nowy Targ
Efter frukost är vi åter på väg genom Polen. Redan vid lunchtid kommer vi fram till den sagolika pärlan Krakow, Polens vackraste stad. Här gör vi en stadspromenad och upptäcker den färgstarka stadskärnan. Under eftermiddagen fortsätter vi mot de södra delarna av Polen och ser snart Tatrabergens kulisser vid de mäktiga Karpaterna när vi närmar oss Nowy Targ, belägen vid floden Dunajec. Här checkar vi in på Ibis Styles Hotel som välkomnar oss med middag på kvällen.

Dag 3: Nowy Targ - Lillafüred
Resan fortsätter söderut och vi passerar gränsen till Slovakien och tar oss genom de hänförande bergstrakterna i detta intressanta centraleuropeiska land. På vägen stannar vi till i Kosice, Slovakiens näst största stad, och bekantar oss med sevärdheter som den gotiska Elisabethkatedralen och den pampiga stadsteatern. Under eftermiddagen kommer vi in i Ungern och vårt slottshotell Palota i Lillafüred väntar. Vi checkar in och installerar oss för fyra nätter i den sköna miljön. Under kvällarna smakar det bra med vällagade middagar i hotellets restaurang.

Dag 4-6: Lillafüred

Vinprovning i Tokaj
Vi tar en tur till Tokaj och får en stor dos av ungersk vinhistoria. Med sin charm och sitt lugn är Tokaj en oas i tillvaron och centrum för livets goda. Vi besöker den medeltida Rákóczikällaren och provar ett urval av traktens vita viner, bland annat det guldfärgade azsúvinet, omtalat som konungarnas vin och vinernas konung.
Pris 365:-

Barockstaden Eger & Thummerer Pince
Vi besöker flerfaldigt prisbelönta vinproducenterna Thummerer Pince för rundvisning och får smaka på deras välrenommerade viner. Vi får möjlighet till förmånliga inköp och till vinprovningen serveras också en lättare lunch. Därefter gör vi ett besök i den vackra barockstaden Eger med tillhörande rundtur. Eger är mest känd för sitt slott, sina tempererade bad och röda viner. Här finns också den nordligaste belägna osmanska minareten.
Pris inkl lättare lunch med dryck 525:-

Miskolc & historisk naturupplevelse
I dag ska vi utforska det vackra närområdet inte långt från vårt hotell. Miskolc är den fjärde största staden i Ungern och bjuder på en trevlig innerstad och en historisk stadsdel med en medeltida borg. Efter en liten rundtur finns det möjlighet att strosa runt på egen hand och kanske titta in i någon av butikerna. Vi tar sedan en tur på den gamla smalspåriga järnvägen genom skogen och njuter av en historisk naturupplevelse. 
Pris 295:-

Hälsobad i grottmiljö
Badet är en het källa i en naturlig grotta i utkanten av Miskolc, några kilometer från vårt hotell. Vattnet är ca 30°C och känt för att lindra smärta i lederna. Grottan med det heta vattnet har varit känd sedan antiken, men började bli en populär badplats efter Osmanska rikets ockupation av Ungern under 1500-talet. Dagens badhus öppnades 1969 och har sedan dess byggts ut och förbättrats. Här finns även en bubbelpool med undervattensmassage. En upplevelse för både kropp och själ!
Pris 295:-

Dag 7: Lillafüred - Bratislava
I dag lämnar vi vårt sköna slott för besök i två huvudstäder. Redan under förmiddagen kommer vi fram till Ungerns stolta huvudstad Budapest som delas av floden Donau. Vi gör en liten rundtur och ser några av den vackra stadens berömda sevärdheter. På västra sidan om Donau ligger ståtliga Buda med Fiskarbastionen och Mathiaskyrkan. Det mer storslagna Pest, med breda gator och vackra sekelskiftesbyggnader, ligger på floden Donaus östra strand. Här får vi bland annat se den vackra Operan, Parlamentet och Hjältarnas torg. Vi lämnar sedan Ungern för att åka mot en annan spännande huvudstad, Bratislava. Under eftermiddagen passerar vi gränsen till Slovakien och snart tar vi in på Park Inn by Radisson Danube Hotel. 

Spännande Bratislava
Vi går på upptäcktsfärd genom Bratislava. Vi ser bland annat presidentpalatset och kvarteren runt borgen för att sedan fortsätta till fots genom stadens vackra och livliga centrum. Vi tittar på historiska byggnader, gator och torg medan guiden berättar om stadens omväxlande historia. Kvällen avslutas med en god middag på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag med dryck 475:-

Dag 8: Bratislava - Dresden
Under förmiddagen tar oss färden genom Slovakien och vidare in i Tjeckien. På avstånd ser vi silhuetten av Tjeckiens näst största stad, Brno, och efter lunch passerar vi även huvudstaden Prag. Så småningom når vi tyska Dresden och Ibis Hotels Zentrum. 

Dresden - Elbes juvel
Vår guide visar oss berömda sevärdheter som Frauenkirche, Semperoperan, lustslottet Zwinger och mycket mer. Vi äter sedan en god middag tillsammans.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Dag 9: Dresden - Malmö
Efter frukost går vi ombord på bussen, denna gång för att ta oss till Sverige. Vi styr mot Rostock och åker ombord på färjan till Gedser. Det blir ett par timmar genom Danmark, innan vi skönt avkopplade och med många härliga upplevelser bakom oss, ca kl 20.00 når fram till Öresundsterminalen i Malmö.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

11 personer ger den här resan medelbetyget 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Besök i flera huvudstäder. Boende i tjusigt sagoslott, kände oss kungliga. Fantastisk buffé varje kväll till vilken vi inmundigade lokala viner. Avslutade kvällen med söt tokajer. Köpte även med dessa viner hem under besök på lokala vinkällare.

av

★ ★ ★ ★

Bra reseledare och chafför, intersantra utflykter

av

★ ★ ★ ★ ★

Trevlig resa , Fantastisk reseledare

av

★ ★ ★ ★

Omväxlande, spännande resmål och mycket trevlig guide

av

★ ★ ★ ★ ★

Älskar bussresor, bara slappnar av, reseledaren talar om när vi ska fika, kissa, äta lunch. På denna resan bodde vi flott, ja kungligt. God mat, goda viner, bra service. Hade hela utflyktspaketet, så vi fick full valuta av upplevelser.

av

★ ★ ★ ★ ★

fantastisk resa, toppen boende, god mat, engagerad guide o skicklig busschaufför!!

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk resa med suverän guide . Fick se så mycket som tidigare varit ett blankt kort . Att vi sedan kryddade resan med att glömma passen i safetyboxen på hotellrummet i Bratislava på vägen hem gav oss också prov på reseledarens servicekänsla .

av

★ ★ ★ ★ ★

Resan passerar flera historiska städer som har många sevärdheter från svunna tider. De två vingårdarna vi besökte, har vinerna Tokaj och Egri bikavér, tjurblodet som hävdar sig bra. När guiden Martin var i sitt esse – vrålade bussen av skratt!

av

★ ★ ★ ★ ★

Resan passerar flera historiska städer som har många sevärdheter från svunna tider. De två vingårdarna vi besökte, har vinerna Tokaj och Egri bikavér, tjurblodet som hävdar sig bra. När guiden Martin var i sitt esse – vrålade bussen av skratt!

av

★ ★ ★ ★ ★

Mysig hotell med toppen läge i centrum av Hameln, duktig och ambitiös reseledare som gjorde den resa till en riktig upplevelse.

av

★ ★ ★ ★ ★

Dette var en fantastisk tur med masse opplevelser,flink guide og sjåfør.Dette var en av våre toppturer med Scandorama,vår 16 tur med deres reiser.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
13/5BussHunguest Hotel Palota, LillafüredMer än 89 695:-Boka
26/8BussHunguest Hotel Palota, LillafüredMer än 89 595:-Boka
9/9BussHunguest Hotel Palota, LillafüredMer än 89 695:-Boka
23/9BussHunguest Hotel Palota, LillafüredMer än 89 695:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 8 övernattningar i dubbelrum, 8 frukostar, 6 middagar 

Tillval
Enkelrumstillägg 2 495:-

Utflyktspaket 2 205:- (ordinarie pris 2 450:-)
Vinprovning i Tokaj 365:-
Barockstaden Eger & Thummerer Pince 525:-
Miskolc & historisk naturupplevelse 295:-
Hälsobad i grottmiljö 295:-
Spännande Bratislava 475:-
Dresden - Elbes juvel 495:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Polsk Zloty (PLN)
Ungersk Forint (HUF)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 7

Hunguest Hotel Palota, Lillafüred
Hunguest Hotel Palota, Lillafüred
Härligt slottshotell med tinnar och torn, omgivet av en grönskande park. Vackert beläget i den lilla populära turistorten Lillafüred med vidunderlig utsikt över de skogsbeklädda bergen och sjön. Hotel...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Qubus Hotel, Legnica
Qubus Hotel, Legnica
Stort och modernt konferenshotell med centralt och bra läge. Hotellet: Komfortabelt hotell med restaurang, lobbybar samt en irländsk pub. Här finns också en wellnessavdelning med liten sittpool, bastu...

Övernattning Dag 2 - 3

Ibis Styles Hotel, Nowy Targ
Ibis Styles Hotel, Nowy Targ
Modernt och tilltalande hotell med god komfort och bra gästrecensioner. Nytt hotell som välkomnade sina första gäster 2020 och som trots att det officiellt bara kategoriseras som 3-stjärnigt till mång...

Övernattning Dag 7 - 8

Park Inn by Radisson Danube Hotel, Bratislava
Park Inn by Radisson Danube Hotel, Bratislava
Nytt, fräscht och modernt hotell med trendig design och god komfort. Hotellet har en sober och elegant lobbylounge med bekväma sittgrupper och en trendig och trivsam restaurang. Passa på att ta ett do...

Övernattning Dag 8 - 9

Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Bekvämt stadshotell med mycket centralt läge som består av två höghuskroppar som förenas av en shoppingarkad. Hotellet byggdes under DDR-tiden i slutet av 60-talet vilket till viss del gör sig påmint...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö