Skip to main content

Slott & vin i Ungern

BUSSRESA - Ungern - Vinresa, Rundresa - 9 dagar

Slott & vin i Ungern
- Njutningar för kropp & själ

En underbar bussresa till Ungerns natursköna delar! Vi njuter av en härlig miljö och avkoppling på vårt uppskattade slottshotell. Här kommer vi att trivas! På vingårdarna provar vi de världsberömda vinerna tokajer och egri bikavér, tjurblodet. Passa på att bada i de unika grottorna vid Miskolc! Vi gör en rundtur i ståtligt vackra Budapest och dessutom besöker vi sagolika Krakow i Polen, Slovakiens huvudstad Bratislava och härliga Kosice.

 
 

11 gäster ger medelbetyg 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Guiden rekommenderar: Martin om Slott & vin i Ungern »

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta!
  • Fyra nätter på vårt omtyckta slottshotell vid sjön i Lillafüred.
  • Ungerska upplevelser med Slovakien & Polen på vägen.
  • Härliga utflykter med kultur, vin & grottbad.
     

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Danmark, Tyskland & Polen

Malmö - Legnica: Resan startar på Öresundsterminalen och snart sitter vi bekvämt ombord på väg mot Danmark via Öresundsbron. Dagens första etapp tar oss till Gedser och färjan till Rostock. I Tyskland fortsätter färden genom delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Guiden berättar om Tyskland och Polen och framåt kvällen passerar vi gränsen till Polen innan vi anländer till Legnica, ca 74 mil. Här väntar middag och nattvila på Qubus Hotel.

Dag 2, söndag: Sagolika Krakow & Karpaterna

Legnica - Nowy Targ: Efter frukost är vi åter på väg genom Polen. Redan vid lunchtid kommer vi fram till den sagolika pärlan Krakow, Polens vackraste stad. Här tar vi en stadspromenad och upptäcker den färgstarka stadskärnan. Under eftermiddagen fortsätter vi mot de södra delarna av Polen och ser snart Tatrabergens kulisser vid de mäktiga Karpaterna när vi närmar oss Nowy Targ, belägen vid floden Dunajec, ca 42 mil. Här checkar vi in på B&B Hotel som välkomnar oss med middag på kvällen.

Dag 3, måndag: Slovakiska Kosice & ankomst till slottet

Nowy Targ - Lillafüred: Resan fortsätter söderut och vi passerar gränsen till Slovakien och tar oss genom de hänförande bergstrakterna i detta intressanta centraleuropeiska land. På vägen stannar vi till i Kosice, Slovakiens näst största stad, som vi ska bekanta oss med och där vi får tillfälle att äta lunch. Under eftermiddagen kommer vi in i Ungern och vårt slottshotell Palota i Lillafüred väntar, ca 28 mil. Vi checkar in och installerar oss i den sköna miljön. Under aftonen smakar det bra med en vällagad middag.

Dag 4-6, tisdag - torsdag: Ungerska njutningar

Lillafüred: Vi vaknar upp i underbara omgivningar på den ungerska landsbygden. Under tre dagar njuter vi av skön natur och inte minst av den fantastiska slottsmiljön. Vårt välkända slottshotell är designat av Kálmán Lux och ligger otroligt vackert i en nationalpark på 300 meters höjd, precis vid Hármorisjön. För den som vill njuta lite extra finns här jacuzzi, turkiskt bad och inomhuspool. Greve András Bethlen, dåvarande jordbruksminister, besökte Hámorisjön under 1890-talet och blev så förtjust att han bestämde sig för att göra platsen till ett besöksmål. Här öppnar vi alla våra sinnen för frisk luft, grönskande kullar, porlande vatten, mustig kokkonst och eleganta, närproducerade viner. Följ med på våra utflykter där vi bekantar oss med Ungerns kända viner, tokajer och egri bikavér, tjurblodet. Missa inte utflykterna till Miskolc och den härliga badgrottan.

Dag 7, fredag: Budapest & Bratislava

Lillafüred - Bratislava: I dag lämnar vi vårt sköna slott för besök i två huvudstäder. Redan under förmiddagen kommer vi fram till Ungerns stolta huvudstad Budapest som delas av floden Donau. Vi gör en intressant rundtur och ser den vackra stadens mest kända sevärdheter. Vi lämnar sedan Ungern för att åka mot en annan spännande huvudstad, Bratislava. Under eftermiddagen passerar vi gränsen till Slovakien och snart tar vi in på Mercure Centrum Hotel, ca 40 mil. På kvällen kan vi följa med på en rundtur i Bratislava och avnjuta en härlig middag på en trevlig restaurang.

Dag 8, lördag: Sachsens pärla Dresden

Bratislava - Dresden: Under förmiddagen tar oss färden genom Slovakien och vidare in i Tjeckien. På avstånd ser vi silhuetten av Tjeckiens näst största stad, Brno, och efter lunch passerar vi även huvudstaden Prag. Så småningom når vi tyska Dresden och Ibis Hotels Zentrum, ca 48 mil. Följ med på kvällens utflykt och upplev Dresdens berömda sevärdheter samt ät en trevlig avslutningsmiddag.

Dag 9, söndag: Skönt avkopplade & härliga minnen

Dresden - Malmö: Efter en god tysk hotellfrukost går vi ombord på bussen, denna gång för att ta oss till Sverige. Vi styr mot Rostock och åker ombord på färjan till Gedser. Det blir ett par timmar genom Danmark, innan vi skönt avkopplade och med många härliga upplevelser bakom oss, ca kl 20.00 når fram till Öresundsterminalen i Malmö, ca 62 mil.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 205:-
(ordinarie pris 2 450:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Promenad i Krakow

En stadsvandring i färgstarka Krakow som mirakulöst klarade sig undan andra världskrigets förstörelse. Många anser Krakow vara en av Europas allra vackraste städer. Vi beundrar sevärdheter och tar del av stadens spännande historia under vår tur.
Ingår i resans pris.

Intressanta Kosice

Vi gör en rundtur i Slovakiens näst största stad som bjuder på en härlig blandning av öst och väst. Under en promenad får vi lära oss om stadens sevärdheter som den gotiska Elisabethkatedralen och den pampiga stadsteatern.
Ingår i resans pris.

Vinprovning i Tokaj

Vi tar en tur till Tokaj och får en stor dos av ungersk vinhistoria. Med sin charm och sitt lugn är Tokaj en oas i tillvaron och centrum för livets goda. Vi besöker den medeltida Rákóczikällaren och provar ett urval av traktens vita viner, bland annat det guldfärgade azsúvinet, omtalat som konungarnas vin och vinernas konung.
Pris ca 365:-

Barockstaden Eger & Thummerer Pince

Vi besöker flerfaldigt prisbelönta vinproducenterna Thummerer Pince för rundvisning och får smaka på deras välrenommerade viner. Vi får möjlighet till förmånliga inköp och till vinprovningen serveras också en lättare lunch. Därefter gör vi ett besök i den vackra barockstaden Eger med tillhörande rundtur. Eger är mest känd för sitt slott, sina tempererade bad och röda viner. Här finns också den nordligaste belägna osmanska minareten.
Pris inkl lättare lunch med dryck ca 525:-

Miskolc & historisk naturupplevelse

I dag ska vi utforska det vackra närområdet inte långt från vårt hotell. Miskolc är den fjärde största staden i Ungern och bjuder på en trevlig innerstad och en historisk stadsdel med en medeltida borg. Efter en liten rundtur finns det möjlighet att strosa runt på egen hand och kanske titta in i någon av butikerna. Vi tar sedan en tur på den gamla smalspåriga järnvägen genom skogen och njuter av en historisk naturupplevelse. Vi besöker även Lillafüreds forellodlingsfarm.
Pris ca 295:-

Hälsobad i grottmiljö

Badet är en het källa i en naturlig grotta i utkanten av Miskolc, några kilometer från vårt hotell. Vattnet är ca 30°C och känt för att lindra smärta i lederna. Grottan med det heta vattnet har varit känd sedan antiken, men började bli en populär badplats efter Osmanska rikets ockupation av Ungern under 1500-talet. Dagens badhus öppnades 1969 och har sedan dess byggts ut och förbättrats. Här finns även en bubbelpool med undervattensmassage. En upplevelse för både kropp och själ!
Pris ca 295:-

Rundtur i Budapest

Vi gör en liten rundtur i vackra Budapest. På västra sidan om Donau ligger ståtliga Buda med vindlande gränder och små medeltida hus. Här finner vi även Fiskarbastionen och Mathiaskyrkan. Det mer storslagna Pest, med breda gator och vackra sekelskiftesbyggnader, ligger på floden Donaus östra strand. Här får vi bland annat se den vackra Operan, Parlamentet och Hjältarnas torg.
Ingår i resans pris.

Spännande Bratislava

Vi går på upptäcktsfärd genom Bratislava. Vi ser bland annat presidentpalatset och kvarteren runt borgen för att sedan fortsätta till fots genom stadens vackra och livliga centrum. Vi tittar på historiska byggnader, gator och torg medan guiden berättar om stadens omväxlande historia. Kvällen avslutas med en god middag på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag med dryck ca 475:-

Dresden - Elbes juvel

Vår guide visar oss berömda sevärdheter som Frauenkirche, Semperoperan, lustslottet Zwinger och mycket mer. Vi äter sedan en god middag tillsammans.
Pris inkl middag med dryck ca 495:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

11 personer ger den här resan medelbetyget 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Besök i flera huvudstäder. Boende i tjusigt sagoslott, kände oss kungliga. Fantastisk buffé varje kväll till vilken vi inmundigade lokala viner. Avslutade kvällen med söt tokajer. Köpte även med dessa viner hem under besök på lokala vinkällare.

av

★ ★ ★ ★

Bra reseledare och chafför, intersantra utflykter

av

★ ★ ★ ★ ★

Trevlig resa , Fantastisk reseledare

av

★ ★ ★ ★

Omväxlande, spännande resmål och mycket trevlig guide

av

★ ★ ★ ★ ★

Älskar bussresor, bara slappnar av, reseledaren talar om när vi ska fika, kissa, äta lunch. På denna resan bodde vi flott, ja kungligt. God mat, goda viner, bra service. Hade hela utflyktspaketet, så vi fick full valuta av upplevelser.

av

★ ★ ★ ★ ★

fantastisk resa, toppen boende, god mat, engagerad guide o skicklig busschaufför!!

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk resa med suverän guide . Fick se så mycket som tidigare varit ett blankt kort . Att vi sedan kryddade resan med att glömma passen i safetyboxen på hotellrummet i Bratislava på vägen hem gav oss också prov på reseledarens servicekänsla .

av

★ ★ ★ ★ ★

Resan passerar flera historiska städer som har många sevärdheter från svunna tider. De två vingårdarna vi besökte, har vinerna Tokaj och Egri bikavér, tjurblodet som hävdar sig bra. När guiden Martin var i sitt esse – vrålade bussen av skratt!

av

★ ★ ★ ★ ★

Resan passerar flera historiska städer som har många sevärdheter från svunna tider. De två vingårdarna vi besökte, har vinerna Tokaj och Egri bikavér, tjurblodet som hävdar sig bra. När guiden Martin var i sitt esse – vrålade bussen av skratt!

av

★ ★ ★ ★ ★

Mysig hotell med toppen läge i centrum av Hameln, duktig och ambitiös reseledare som gjorde den resa till en riktig upplevelse.

av

★ ★ ★ ★ ★

Dette var en fantastisk tur med masse opplevelser,flink guide og sjåfør.Dette var en av våre toppturer med Scandorama,vår 16 tur med deres reiser.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 6 middagar (dag 1 - 6)
  • Utflykterna Promenad i Krakow, Intressanta Kosice och Rundtur i Budapest


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 2 495:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Polsk Zloty (PLN)
Ungersk Forint (HUF)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 7

Hunguest Hotel Palota, Lillafüred
Hunguest Hotel Palota, Lillafüred
Härligt slottshotell med tinnar och torn, omgivet av en grönskande park. Vackert beläget i den lilla populära turistorten Lillafüred med vidunderlig utsikt över de skogsbeklädda bergen och sjön. Hotel...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Qubus Hotel, Legnica
Qubus Hotel, Legnica
Stort och modernt konferenshotell med centralt och bra läge. Hotellet: Komfortabelt hotell med restaurang, lobbybar samt en irländsk pub. Här finns också en wellnessavdelning med liten sittpool, bastu...

Övernattning Dag 2 - 3

B&B Hotel, Nowy Targ
B&B Hotel, Nowy Targ
Modernt och fräscht övernattningshotell med god komfort i de polska högländerna. Hotellet: Uppskattat hotell som öppnade 2016 som har en ganska trist begonggrå exteriör men som på insidan har en trend...

Övernattning Dag 7 - 8

Mercure Centrum Hotel, Bratislava
Mercure Centrum Hotel, Bratislava
Nytt och fräscht hotell med hög komfort. Hotellet har en modern stil som friskt blandar klassisk inredning med moderna och färgstarka designinslag, vilket inte minst märks i den eleganta restaurangen...

Övernattning Dag 8 - 9

Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Bekvämt stadshotell med mycket centralt läge som består av två höghuskroppar som förenas av en shoppingarkad. Hotellet byggdes under DDR-tiden i slutet av 60-talet vilket till viss del gör sig påmint...
Sista minuten
4/10Spansk vinresa från Arlandafrån 9 695:-
4/10Spansk vinresa från Kastrupfrån 9 495:-
6/10Berlin Weekendfrån 3 595:-
6/10Stettin Weekend Radisson Blu Hotel Szczecinfrån 3 595:-
6/10Rom från Arlandafrån 8 095:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö