Skip to main content

Prag

BUSSRESA - Tjeckien - Storstad - 5 dagar

Prag – Storslagna upplevelser i Europas hjärta

Prag är en av Europas absolut vackraste städer och ett perfekt resmål för dig som vill kombinera god mat och dryck med shopping och fascinerande historia på en bekväm bussresa. Efter en promenad över Karlsbron slår du dig ner på ett kafé vid Gamla stadens torg. Med ett utmärkt tjeckiskt öl i glaset blir du hänförd av Prags elegans, ståtliga byggnader och storslagna spiror!

 

19 personer ger medelbetyg 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Se reseledare Eddie berätta om sin favoritstad, Prag »

Snabba fakta
  • En av våra storsäljare! Mycket prisvärd resa.
  • Underbar stad med många återkommande besökare.
  • Rik kultur och god öl.
  • Trevligt utflyktsprogram med upplevelser för alla smaker!

2022 - Dagsprogram

Dag 1, söndag: Med bussen mot Tjeckien

Malmö - Prag: Vi lämnar Malmö på morgonen och efter brofärden över sundet samt ett par mil genom Danmark väntar färjan till Rostock. Under överfarten får vi möjlighet att äta lunch och sedan fortsätter vi förbi Berlin söderut mot Dresden. Framåt kvällen görs uppehåll för middag och därefter har vi bara ett par timmars färd kvar. Sent på kvällen är vi framme i Prag och nu väntar skön sömn på vårt båthotell Botel Admirál, ca 79 mil.

Dag 2-4, måndag - onsdag: Den gyllene staden

Prag: ”Europas hjärta” var det någon som kallade Prag och det stämmer verkligen! Den tjeckiska huvudstaden är en genuin medeltidsstad med en tilltalande stadskärna fylld av palats och kyrkor. Staden är naturskönt belägen kring kullarna på båda sidor om floden Moldaus flöde där bebyggelsen breder ut sig. På den ena sidan strävar den mäktiga St Vituskatedralen mot skyn och på den andra bjuder Gamla stadens slingrande gränder in till spännande promenader, allt sammanlänkat av den sägenomspunna Karlsbron. Prag har också sina helt unika sevärdheter, som den judiska begravningsplatsen där stillhet råder och stadspulsen inte har tillträde. Men samtidigt är Prag också en modern storstad med trendiga krogar, spännande butiker och hett nöjesliv. Här kan vi shoppa mycket billigare än hemma och slinka in på någon av alla de ölstugor som finns i överflöd och dricka pilsner i världsklass. Följ med oss till Prag, en stad där förändringens vindar blåser. En plats för drömmar och förhoppningar!

Dag 5, torsdag: Med minnen i bagaget

Prag - Malmö: Förälskade i Prag är det med vemod vi lämnar staden tidigt på morgonen. Vi säger adjö till Tjeckien och tar oss norrut genom Tyskland där vi stannar för både frukost och kaffepaus innan vi seglar med färjan från Rostock. Ombord får vi möjlighet att äta gott innan vi rullar vidare genom Danmark för att framåt 20-tiden nå Malmö, ca 79 mil. Det har blivit dags att säga adjö till alla nya vänner för den här gången.

2022 - Utflykter

     
 

UTFLYKTSPAKET
Pris 1 570:-
(ordinarie pris 1 745:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Stadsrundtur i Prag

Vi promenerar genom staden och ser vad Prag har att erbjuda. Här utforskar vi borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatset. Även Karlsbron, rådhuset med astronomiska uret och husfasader i alla regnbågens färger står på programmet och vår guide kan konsten att berätta!
Pris ca 285:-

Under Prags broar

I behagligt tempo glider vi fram på floden Moldau medan skymningen sakta sänker sig över Prag. Karlsbron slår sina medeltida valv över oss när vi betraktar den storslagna Nationalteatern. Ovan floden strävar St Vituskatedralens spiror mot skyn. Efterhand tänds ljusen och samtidigt som vi äter en god middag njuter vi av de stämningsfulla vyerna.
Pris inkl middag med dryck ca 465:-

Theresienstadt

Fästningen byggdes av den österrikiska överhögheten på 1700-talet. Under andra världskriget användes den av nazisterna som koncentrationsläger. På vår rundvandring får vi se interiören med träbritsar, mörka isoleringsceller och mycket annat. Ett besök där vi blir starkt påminda om nazismens grymhet. 
Pris ca 275:-

Bryggeribesök

Vi besöker ett av Prags hantverksbryggerier, där mat och dryck bjuds vid sidan av den anrika ölproduktionen. Här provar vi tjeckiskt öl, som bryggs på plats. Tillsammans äter vi sedan en specialitet från trakten. Smaklig måltid! 
Pris inkl middag med dryck ca 445:-

Kutna Hora & Sedlec

Vi tar oss ut på landsbygden och njuter av Prags vackra omgivningar! I staden Kutna Hora några mil öster om Prag ligger en av Böhmens stora sevärdheter, den praktfulla St Barbarakyrkan uppförd på 1300-talet. Vi besöker denna mäktiga kyrka, ett mästerverk i gotisk stil. I närheten ligger den verkligt annorlunda Sedleckyrkan vars makabra inredning till största delen består av vitkalkade skelettdelar.
Pris ca 275:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

19 personer ger resan medelbetyget 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket duktig reseledare Peter o lika duktig chaufför Krister

av

★ ★ ★ ★

Fick en oförglömlig upplevelse. Var med på tre utflykter, varav vattenspelet var magiskt. Ölprovningen och båtturen på Moldau var också något utöver det vanliga! Mycket prisvärt dessutom👏🤗

av

★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Stort plus för boendet i Prag på Botel Admiral med gångavstånd in till Prags centrum och alla de klassiska sevärdheterna.

av

★ ★ ★ ★ ★

Åkte den 15/4 2018 på denna resa. Alltid lika duktig chaufför Josef o lika duktig reseledare Lina, som vanligt så njuter vi av deras kunskaper. Mycket trivsam resa

av

★ ★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Detta var vår fjärde 5 dagars resa till Prag denna vänliga intressanta stad med sin underbara mat och goda öl vi trivs även på hotell Admiral. Vi har även haft förmånen att ha Lina som reseledare för andra gången detta lilla energiknippe med sitt stora kunnade och alltid lika glad och trevlig. Bengt o Eva

av

★ ★ ★ ★ ★

Jag har rest med Ölvemarks förut och gör det gärna igen. Vi hade en mycket skicklig chaufför och en kunnig reseledare. Trots att en av utflykterna blev ersatt av en annan har Ölvemarks lyckats att få till en mycket bra och trevlig kväll med tjeckisk afton. Vi är två mycket nöjda resenärer.

av

★ ★ ★ ★ ★

Mkt. välplanerad resa som vanligt ( vi har åkt med er tidigare till Berlin ). Påläst reseledare och duktig chaufför. Allt var toppen !

av

★ ★ ★ ★ ★

Bra reseledare trevligt ressällskap på bussen underbar stad

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket bra resa till o från Prag med chaufför och guide. Samt att bo på floden är en upplevelse i sig själv

av

★ ★ ★ ★ ★

Jag och min man har fått fina fem dagar resa med underbara resenärer och en snäll guide och en duktig chaufför. Vi har fått gott mat och vi har sovit på mycket bra hotell. Vi tycker att det var en fantastisk resa med glädje och lycka under resan .

av

★ ★ ★ ★ ★

En resa med öl i centrum. Det blev mycket ölhistoria och provsmakning. Därtill en vacker stad med mycket kultur och historia. Maten var speciell på Tjeckisk afton men snapsen värmde gott. Lägerbesök i Theresienstadt blev en påminnelse om människors ondska och att vi kan ta ställning. Extra trevligt var det att bo på en tjusig båt.

av

★ ★ ★ ★ ★

Prag, med Karlsbron och alla sevärdheter. Mitt hjärtas stad! Jag älskar Prag!

av

★ ★

mellan deltagarna.

av

★ ★ ★ ★

Hade den bästa av reseledare, berättade om det mesta som fanns att se efter resvägen. Verkligen kunnig. Hotellet bra läge men saknade den positiva andan bland personalen som fanns för några år sedan. Hotellets frukost var ok.Bussens bekvämlighet utmärkt. Säker och kunnig busschaufför. Anslutningsresan fungerade mycket bra och även anslutningen på hemvägen. Tack för en trevlig resa.

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket trevlig resa och bra och duktiga både chaufför och guide

av

★ ★ ★ ★ ★

Fint hotell med utmärkt service , bra guide, intressanta och superbra rundresor och evenemang på plats!

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
30/10BussBotel Admirál, PragMer än 83 595:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 195:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Tjeckiska Koruna (CZK)
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Botel Admirál, Prag
Botel Admirál, Prag
Annorlunda hotell ombord på en båt med rustik och ombonad interiör. Utsidan är målad i grönt, vitt och guld dvs samma färger som en av Tjeckiens mest kända ölsorter, Staropramen. Inredningen går klass...
Sista minuten
4/10Spansk vinresa från Arlandafrån 9 695:-
4/10Spansk vinresa från Kastrupfrån 9 495:-
6/10Berlin Weekendfrån 3 595:-
6/10Stettin Weekend Radisson Blu Hotel Szczecinfrån 3 595:-
6/10Rom från Arlandafrån 8 095:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö