Skip to main content

Piemonte med Cinque Terre

BUSSRESA - Italien - Vinresa, Rundresa - 9 dagar

Piemonte med Cinque Terre

En underbar resa till den mäktiga vinregionen Piemonte som bjuder på ett eldorado av upplevelser för alla sinnen. Vi utgår från den vackra staden Acqui Terme, berömd för sina varma källor och goda viner. Piemonte, som betyder vid bergets fot, är vida berömt för sitt vackra landskap och högklassiga viner. Italienska frestelser när de är som bäst! Det magnifika vinet och italienska köket. En charmerande landsbygd med stora naturupplevelser och dessutom besöker vi den mytomspunna kustremsan Cinque Terre i Ligurien. Utflyktsprogrammet lockar med ett par mycket trevliga vingårdar och vi fördjupar oss i Piemontes världsberömda viner och förtrollande natur. Under resdagarna upplever vi Aostadalen, Comosjön, charmiga Feldkirch och barockstinna Würzburg. En resa full av njutningar!
 

I Acqui Terme bor på trevliga och välskötta Hotel Valentino. 

 
Fri direktanslutning från 37 orter »

 
Höjdpunkter!
  • Världsberömda viner
  • Förtrollande natur
  • Kuststräckan Cinque Terre 
  • Asti och Alba 
  • Aosta och Würzburg

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Stadtallendorf
På Öresundsterminalen installerar vi oss bekvämt i bussen för färd via bron till Danmark. I Rödby tar vi färjan över till Puttgarden och efter ett trevligt lunchuppehåll i norra Tyskland fortsätter vi söderut. Framåt sen kväll når vi Stadtallendorf och vårt hotell som serverar middag.

Dag 2: Stadtallendorf - Bulle
Efter frukost tar vi plats i bussen för vidare färd söderut. Framåt eftermiddagen lämnar vi EU och kommer in i magnifika Schweiz där landskapet skiftar till majestätiska alptoppar. I landet berömt för sin ost och choklad tar vi oss via Basel och Bern i riktning mot Genèvesjön. I närheten av ostbyn Gruyére tar vi in på Ibis Hotel la Gruyere i Bulle och under kvällen äter vi en god middag tillsammans på en restaurang vid ett ysteri.

Dag 3: Bulle - Acqui Terme
I dag fortsätter resan mot Italien, fortfarande med Alperna som underbar kuliss. Vi kommer snart in i Italiens allra minsta region, Aostadalen. Ljuvliga naturlandskap passeras innan vi stannar till i den förnämliga huvudorten Aosta. Här gör vi ett stopp för en stadspromenad och lite egen tid bland välbevarade romerska lämningar och härliga uteserveringar. Vi lämnar Aosta och tar oss vidare till bedårande Piemonte och Acqui Terme. Här ska vi bo fyra nätter på Hotel Valentino som också serverar oss middag dag 4 och 5.

Utflykter dag 3-6

Välkommen till Piemonte
Strax utanför Acqui Terme besöker vi en vinproducent och provar piemontesiska rätter med tillhörande vin. Följ med och prova Piemontes delikatesser, buon appetito!
Pris inkl middag med dryck 565:-

Asti & vinprovning på norsk vingård
En härlig tur i det fantastiska vinlandskapet upp till den lite större och historiskt mycket intressanta staden Asti. Här parkerar vi på Piazza Campo del Palio och gör en kortare stadspromenad. Vi tar oss sedan den lilla biten till kullarna öster om Asti där Roald & Trond har byggt upp sitt paradis Cascina Desderi. Det blir en liten rundvandring på gården samt vinprovning.
Pris 395:-

Cinque Terre
En sagolik heldagsutflykt som bjuder på mängder av hänförande vyer och kanske ett dopp i Liguriska havet. Cinque Terre är en nationalpark som består av fem charmiga byar som undgått exploatering och fått behålla sin genuina atmosfär. Vi besöker byn Vernazza där det finns tid att strosa på egen hand, shoppa i butiker och bara njuta av allt det vackra! Vi tar sedan tåget till Manarola, den kanske charmigaste och mest romantiska av de fem byarna. Tillbaka i bussen kopplar vi av och sorterar alla intryck från sagolika Cinque Terre.
Pris 545:-

Drömmarnas Piemonte
I dag bär det ut på landet bland otaliga slott och borgar samt mängder av vingårdar. Vi börjar med det kulinariska centrat Alba där vi tar en liten gemensam promenad. Vi gör en rundtur i vackra Langhe med byar som La Morra och Barolo innan vi tar oss till vinbyn Neive där bröderna Marco och Fabrizio visar ägorna och låter oss smaka på röda viner som langhe nebbiolo och barbaresco samt den vita asti moscato.
Pris 485:-

Kulinarisk afton på vingård
Vi beger oss till Agriturismo La Rossa, en vacker vingård dit folk vallfärdar för att provsmaka viner och gå på matlagningskurser. Vinbonden visar oss runt på gården och vi äter en god middag samtidigt som vi får en liten lektion i hur maten lagas. Det blir även vinprovning och möjlighet till inköp av de trevliga vinerna.
Pris inkl middag med dryck 575:-

Dag 7: Acqui Terme - Feldkirch
Efter frukost stiger vi ombord på vår bekväma buss, säger adjö till Piemonte för denna gång och styr mot Lombardiet. Vi stannar till i glittrande Como, njuter av den vackra sjön och får lite tid på egen hand i den naturskönt belägna pärlan. Under eftermiddagen tar vi oss in i Schweiz igen och via Liechtenstein når vi Österrike och den charmiga staden Feldkirch. Här checkar vi in på Central Hotel Löwen.

Dag 8: Feldkirch - Baunatal
Efter den österrikiska frukosten sätter vi oss bekvämt tillrätta i bussen och förflyttar oss norrut. I Tyskland färdas vi genom den stora vitvinsregionen Franken och gör ett uppehåll i huvudorten Würzburg. I den bedårande barockstaden tar vår guide oss med på en liten stadspromenad i Gamla stan och vi ser den 500 år gamla bron över Main, Alte Mainbrücke, och fästningen Marienberg som tronar över staden. På eftermiddagen åker vi vidare mot Baunatal, beläget strax utanför Kassel, och vårt hotell som under kvällen dukar för middag.

Dag 9: Baunatal - Malmö
Den sista dagens äventyr börjar med frukost och sedan fortsätter resan hemåt. Vi gör uppehåll för en trevlig lunch i norra Tyskland innan vi går ombord på båten i Puttgarden som tar oss över till Danmark. De sista milen går fort med trevliga reskamrater och plötsligt nalkas Öresundsbron och Malmö.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
6/5BussHotel Valentino, Acqui TermeMer än 88 795:-Boka
3/6BussHotel Valentino, Acqui TermeMer än 88 995:-Boka
15/7BussHotel Valentino, Acqui TermeMer än 89 195:-Boka
19/8BussHotel Valentino, Acqui TermeMer än 89 095:-Boka
9/9BussHotel Valentino, Acqui TermeMer än 89 295:-Boka
30/9BussHotel Valentino, Acqui TermeMer än 89 195:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 8 övernattningar i dubbelrum, 8 frukostar, 5 middagar 

Tillval
Enkelrumstillägg 2 295:-

Utflyktspaket 2 310:- (ordinarie pris 2 565:-)
Välkommen till Piemonte 565:-
Asti & vinprovning på norsk vingård 395:-
Cinque Terre 545:-
Drömmarnas Piemonte 485:-
Kulinarisk afton på vingård 575:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning. 

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Avresa 15/7 kan alternativt hotell i Feldkirch med omnejd förekomma dag 7-8.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 7

Hotel Valentino, Acqui Terme
Hotel Valentino, Acqui Terme
Trevligt och välskött mellanklasshotell i klassisk stil med uppskattad personal. Hotellet har en trevlig matsal, en liten bar och sommartid kan man slå sig ner på terrassen. Lugnt beläget söder om flo...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...

Övernattning Dag 2 - 3

Ibis Hotel la Gruyere, Bulle
Ibis Hotel la Gruyere, Bulle
Bekvämt och standardiserat mellanklasshotell omgivet av vackra naturvyer i hjärtat av Gruyèreregionen. Hotellet har en modern och anspråkslös stil där de allmänna utrymmena med bar, frukostrum...

Övernattning Dag 7 - 8

Central Hotel Löwen, Feldkirch
Central Hotel Löwen, Feldkirch
Genuint och trevligt hotell, beläget i hjärtat av Feldkirchs medeltida centrum. Hotellet: Bekvämt och bra hotell bestående av en äldre och en nyare del. Här finns restaurang, bar och lobby. Värdebox f...

Övernattning Dag 8 - 9

Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö