Skip to main content

Piemonte med Cinque Terre

BUSSRESA - Italien - Rundresa - 9 dagar

Piemonte med Cinque Terre
- Njutningsfullt & upplevelserikt - Nyhet!

En underbar resa till den mäktiga vinregionen Piemonte som bjuder på ett eldorado av upplevelser för alla sinnen. Det magnifika vinet och italienska köket. Italienska frestelser när de är som bäst! En charmerande landsbygd med stora naturupplevelser och dessutom besöker vi den mytomspunna kustremsan Cinque Terre i Ligurien.
 

Snabba fakta!
  • Vi bor i vackra staden Acqui Terme, berömd för sina varma källor.
  • I Piemonte väntar världsberömda viner och förtrollande natur.
  • Utflykt till romantiska och mytomspunna Cinque Terre i Ligurien.

2021 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Förväntansfulla söderut

Malmö - Stadtallendorf: På Öresundsterminalen installerar vi oss bekvämt i bussen för färd via bron till Danmark. I Rödby tar vi färjan över till Puttgarden och efter ett trevligt lunchuppehåll i norra Tyskland fortsätter vi söderut. Framåt sen kväll når vi Stadtallendorf och Parkhotel som serverar middag, ca 72 mil.

Dag 2, söndag: Genom vackra Schweiz

Stadtallendorf - Villars-sur-Ollon: Efter frukost tar vi plats i bussen för vidare färd söderut. Framåt eftermiddagen lämnar vi EU och kommer in i magnifika Schweiz där landskapet skiftar till majestätiska alptoppar. I landet berömt för sin ost och choklad tar vi oss via Basel och Bern ner mot Genèvesjön och Montreux. Snart närmar vi oss Villars-sur-Ollon och Eurotel Victoria som under kvällen dukar för middag, ca 65 mil.

Dag 3, måndag: Alpernas Rom

Villars-sur-Ollon - Acqui Terme: I dag fortsätter resan mot Italien, fortfarande med Alperna som underbar kuliss. Vi kommer snart in i Italiens allra minsta region, Aostadalen. Ljuvliga naturlandskap passeras innan vi stannar till i den förnämliga huvudorten Aosta. Här gör vi ett stopp för en stadspromenad och lite egen tid bland välbevarade romerska lämningar och härliga uteserveringar. Vi lämnar Aosta och tar oss vidare till bedårande Piemonte och Acqui Terme, ca 31 mil. Här ska vi bo fyra nätter på Grand Hotel Nuove Terme.

Dag 4-6, tisdag - torsdag: Vackra vyer, vin & välmående

Piemonte: Nu ska vi tillbringa några härliga dagar i paradislika Piemonte. Vi utgår från den vackra staden Acqui Terme, berömd för sina varma källor och goda viner. Piemonte, som betyder vid bergets fot, är vida berömt för sitt vackra landskap och de högklassiga vinerna. En av resans absoluta höjdpunkter är då vi beger oss till romantiska Cinque Terre i Ligurien, den mytomspunna kustremsan, vars vyer tar andan ur de flesta. Utflyktsprogrammet lockar med ett par mycket trevliga vingårdar och vi fördjupar oss i Piemontes världsberömda viner och förtrollande natur. En resa full av njutningar!

Dag 7, fredag: Förtjusande Como

Acqui Terme - Feldkirch: Efter frukost stiger vi ombord på vår bekväma buss, säger adjö till Piemonte för denna gång och styr mot Lombardiet. Vi stannar till i glittrande Como, njuter av den vackra sjön och får lite tid på egen hand i den naturskönt belägna pärlan. Under eftermiddagen tar vi oss in i Schweiz igen och via Liechtenstein når vi Österrike och den charmiga staden Feldkirch, ca 41 mil. Här checkar vi in på Central Hotel Löwen.

Dag 8, lördag: Würzburg - Frankens huvudstad

Feldkirch - Kassel: Efter den österrikiska frukosten sätter vi oss bekvämt tillrätta i bussen och förflyttar oss norrut. I Tyskland färdas vi genom den stora vitvinsregionen Franken och gör ett uppehåll i huvudorten Würzburg. I den bedårande barockstaden tar vår guide oss med på en liten stadspromenad. På eftermiddagen åker vi vidare mot Kassel och Wyndham Garden Hotel som under kvällen dukar för middag, ca 55 mil.

Dag 9, söndag: Vi minns Piemonte

Kassel - Malmö: Den sista dagens äventyr börjar med en härlig frukost och sedan fortsätter resan hemåt. Vi gör uppehåll för en trevlig lunch i norra Tyskland innan vi går ombord på båten i Puttgarden som tar oss över till Danmark. De sista milen går fort med trevliga reskamrater och plötsligt nalkas Öresundsbron och Malmö, ca 65 mil.

2021 - Utflykter

     
 


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 290:-
(ordinarie pris 2 545:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Aosta - Alpernas Rom

Vår guide tar oss med på en promenad i vackra Aosta och vi utforskar handelsstadens livfulla gränder och minnen från både romar- och medeltiden.
Ingår i resans pris.

Välkommen till Piemonte

I byn intill Acqui Terme ligger en populär och folklig restaurang där vi bjuds på mat, vin och härlig stämning. Välkommen till Piemonte!
Pris inkl middag ca 555:-

Asti & vinprovning på norsk vingård

En härlig tur i det fantastiska vinlandskapet upp till den lite större och historiskt mycket intressanta staden Asti. Här parkerar vi på Piazza Campo del Palio och gör en kortare stadspromenad. Vi tar oss sedan den lilla biten till kullarna öster om Asti där Roald & Trond har byggt upp sitt paradis Cascina Desderi. Det blir en liten rundvandring på gården samt vinprovning.
Pris ca 395:-

Cinque Terre

En sagolik heldagsutflykt som bjuder på mängder av hänförande vyer och kanske ett dopp i Liguriska havet. Cinque Terre är en nationalpark som består av fem charmiga byar som undgått exploatering och fått behålla sin genuina atmosfär. Vi besöker byn Vernazza där det finns tid att strosa på egen hand, shoppa i butiker och bara njuta av allt det vackra! Vi tar sedan tåget till Manarolo, den kanske charmigaste och mest romantiska av de fem byarna. Tillbaka i bussen kopplar vi av och sorterar alla intryck från sagolika Cinque Terre.
Pris ca 545:-

Drömmarnas Piemonte

I dag bär det ut på landet bland otaliga slott och borgar samt mängder av vingårdar. Vi börjar med det kulinariska centrat Alba där vi tar en liten gemensam promenad. Vi gör en rundtur i vackra Langhe med byar som La Morra och Barolo innan vi tar oss till vinbyn Neive där bröderna Marco och Fabrizio visar ägorna och låter oss smaka på röda viner som langhe nebbiolo och barbaresco samt den vita asti moscato.
Pris ca 475:-

Kulinarisk afton på vingård

Vi beger oss till Agriturismo La Rossa, en vacker vingård dit folk vallfärdar för att provsmaka viner och gå på matlagningskurser. Vinbonden visar oss runt på gården och vi äter en god middag samtidigt som vi får en liten lektion i hur maten lagas. Det blir även vinprovning och möjlighet till förmånliga inköp av de trevliga vinerna.
Pris inkl middag ca 575:-

Ståtliga Würzburg

Würzburg ståtar med en mängd historiska byggnader. Allt från gamla romanska kyrkor från 1100-talet till barockens överdådiga arkitektur. Vår guide tar oss med på en intressant stadsvandring i Gamla stan och vi ser den 500 år gamla bron över Main, Alte Mainbrücke, och fästningen Marienberg som tronar över staden.
Ingår i resans pris.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
18/9BussGrand Hotel Nuove Terme, Acqui TermeInga tillgängliga platser8 995:-
2/10BussGrand Hotel Nuove Terme, Acqui TermeInga tillgängliga platser8 895:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 5 middagar (dag 1 - 2, 4 - 5 och 8)
  • Utflykterna Aosta - Alpernas Rom och Ståtliga Würzburg

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 995:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 7

Grand Hotel Nuove Terme, Acqui Terme
Grand Hotel Nuove Terme, Acqui Terme
Anrikt och genuint italienskt hotell i vacker "Belle époque"-stil som har en elegant inredd restaurang med stuckatur och högt i tak och uppskattad wellnessavdelning. Här bor du perfekt vid torget i ku...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Parkhotel, Stadtallendorf
Parkhotel, Stadtallendorf
Familjärt och trevligt men något till åren kommet hotell i tysk stil omgivet av en stor romantisk trädgård. Hotellet: Ett lite mindre hotell med ombonad atmosfär som har restaurang, bar, café och en h...

Övernattning Dag 2 - 3

Eurotel Victoria, Villars-sur-Ollon
Eurotel Victoria, Villars-sur-Ollon
Semesterhotell med avkopplande atmosfär och inomhuspool, beläget i den lilla orten Villars-sur-Ollon, omgivet av ett vackert alplandskap. Hotellet: Komfortabelt och välskött hotell med två restaurange...

Övernattning Dag 7 - 8

Central Hotel Löwen, Feldkirch
Central Hotel Löwen, Feldkirch
Genuint och trevligt hotell, beläget i hjärtat av Feldkirchs medeltida centrum. Hotellet: Bekvämt och bra hotell bestående av en äldre och en nyare del. Här finns restaurang, bar och lobby. Värdebox f...

Övernattning Dag 8 - 9

Wyndham Garden Hotel, Kassel
Wyndham Garden Hotel, Kassel
Ett bekvämt övernattningshotell med inomhuspool i Kassel och en mångårig samarbetspartner. Hotellet: Hotellet har restaurang, bar, bistro med sommarterrass samt en fitnessavdelning med inomhuspool, mi...
Sista minuten
18/9Budapest, Star Inn Hotelfrån 5 795:-
18/9Budapest, Marmara Hotelfrån 5 995:-
18/9Rhen-Mosel Gästehaus Vis-a-Visfrån 5 995:-
18/9Tysk vin- & ölresafrån 5 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö