Skip to main content

Paris

BUSSRESA - Frankrike - Storstad, Rundresa - 7 dagar

Paris

Den perfekta bussresan går till Frankrikes huvudstad Paris. En bonbonjär av upplevelser och ett av våra allra populäraste resmål! Här finns gott om mäktiga sevärdheter att uppleva. Eiffeltornet är ett av världens mest kända landmärken och en symbol för ­staden. Intill de romantiska konstnärskvarteren i Montmartre ligger den vackra kyrkan Sacré-Coeur varifrån utsikten är vidunderlig. Louvren med Mona Lisa är ett Mecka för den konstintresserade. Bara ett stenkast härifrån finner vi paradgatan Champs-Élysées som leder upp till Triumfbågen. Paris ses även som modets huvudstad. Namn som Coco Chanel, Christian Dior och Yves Saint Laurent är för alltid förknippade med modets historia. För den shoppingfrälste finns här en mängd varu­hus, marknader och charmiga special­butiker. Låt dig hänryckas av allt det underbara som finns att upptäcka i Paris, Europas drottning. Dessutom upplever vi Bryssel, Champagne och Luxemburg på vägen.


I Paris erbjuder vi två olika hotellalternativ, prisvärda Hotel Victoria och uppskattade Hotel Ronceray Opéra, båda centralt belägna i Operakvarteren.
 

Nytt för 2023! Fri direktanslutning till/från Malmö från 37 orter.


 
Höjdpunkter!
  • Montmartre med Sacré-Coeur
  • Båttur på Seine
  • Slottet i Versailles 
  • Besök i Bryssel och Reims 
  • Två mycket centralt belägna hotell

2023 - Dagsprogram & Utflykter

Dagsprogram

Dag 1: Malmö - Wuppertal
På morgonen lämnar vi Malmö bakom oss och reser genom Danmark via färjan Rödby-Puttgarden till Tyskland. På kvällen når vi fram till Wuppertal där middag och sköna sängar väntar på vårt övernattningshotell.

Dag 2: Wuppertal - Paris
Efter frukost beger vi oss till Belgiens huvudstad Bryssel där vi gör en liten sightseeingtur bland stadens många sevärdheter som det magnifika torget Grand Place och statyn Manneken Pis. Känn pulsen i EU:s hjärta! På eftermiddagen når vi resans slutmål Paris där vi checkar in på valt hotellalternativ i centrum.

Utflykter dag 2-5
Utflykternas ordning kan variera.

Se Paris glittra
Vi inleder kvällen med en god fransk middag på en trevlig restaurang. Sedan ger vi oss ut på en hänförande rundtur i ett vackert upplyst ­Paris. Se Triumfbågen, Eiffeltornet, Notre Dame, Operan och paradgatan Champs Élysées. Paris välkomnar oss från sin allra bästa sida!
Pris inkl middag med dryck 525:-

Stadsrundtur i Paris
Vi tar oss en titt på alla de berömda platserna i Paris! Vad sägs om Bastiljen, Invalid­domen, Trocadero och Place de la Concorde? Under vår rundtur kommer vi till klassiska platser som den vackra Operan, Champs Élysées och Hôtel de Ville. Vi får även se den nya Triumfbågen i Paris Manhattan, La Défense.
Pris 285:-

En glad kväll i Montmartre
En kväll beger vi oss till konstnärskvarteren Montmartre där vi njuter av Sacré-Coeurs bländvita uppenbarelse och den fantastiska utsikten. Kvällen fortsätter sedan på en trevlig restaurang där vi serveras en god middag.
Pris inkl middag med dryck 565:-

Claude Monets trädgård
Utmed floden Seine, på gränsen till Normandie, ligger den lilla byn Giverny där en av de mest kända impressionistmålarna, Claude Monet, fann sitt drömhus. Ett rosa fullständigt fantastiskt hus med vacker trädgård. I doften av kryddor, lavendel och rosor vandrar vi runt i denna underbara oas och njuter av blomster­prakten och näckrosdammarna. Upplev de enastående färgerna i Monets bostad och trädgård. Följ med till lummiga Giverny!
Pris 365:-

Båttur på Seine
I sakta mak och under vackra broar glider vår båt längs Seines rofyllda kajer. Vi njuter av ­parisvyerna när de är som bäst!
Pris 295:-

Solkungens Versailles 
Vi åker till Solkungens slott i Versailles, beläget ett par mil utanför Paris. Ursprungligen byggdes Versailles som en jaktstuga men förvandlades sedermera till ett magnifikt slott av Frankrikes mest framstående arkitekter. En sagolik upplevelse! 
Pris 395:-, bokas tillsammans med resan senast en månad före avresa.

Dag 6: Paris - Bochum
På morgonen går färden mot staden Reims, berömd för sin champagnetillverkning. Här stannar vi för att provsmaka den pärlande drycken. Under dagen gör vi även ett uppehåll för lunch i Luxemburg innan vi på kvällen når Bochum i Tyskland där vårt övernattningshotell dukar för middag.

Dag 7: Bochum - Malmö
Efter frukost tar vi plats i bussen för den sista sträckan hem till Sverige. Färden går genom Tyskland mot färjeläget i Puttgarden och vidare hem via Danmark. Vi ankommer Malmö ca kl 20.00.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Övrig information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 6 övernattningar i dubbelrum, 6 frukostar, 2 middagar

Tillval
Enkelrumstillägg 
Hotel Victoria 1 995:-
Hotel Ronceray Opéra 2 595:-

Utflyktspaket 2 190:- (ordinarie pris 2 430:-)
Se Paris glittra 525:-
Stadsrundtur i Paris 285:-
En glad kväll i Montmartre 565:- 
Claude Monets trädgård 365:-
Båttur på Seine 295:- 
Solkungens Versailles 395:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

2022 - Dagsprogram & Utflykter

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Mot Frankrike

Malmö - Wuppertal: På morgonen lämnar vi Malmö bakom oss och reser genom Danmark via färjan Rödby-Puttgarden till Tyskland. På kvällen når vi fram till Wuppertal där middag och sköna sängar väntar på Vienna House Easy Hotel, ca 74 mil.

Dag 2, söndag: EU:s hjärta Bryssel

Wuppertal - Paris: Efter frukost beger vi oss till Belgiens huvudstad Bryssel där vi gör en liten rundtur. På eftermiddagen når vi resans slutmål Paris där vi checkar in på valt hotellalternativ i centrum, ca 56 mil.

Dag 3-5, måndag - onsdag: Romantik & revolutioner

Paris: Här finns gott om mäktiga sevärdheter att uppleva. Eiffeltornet är ett av världens mest kända landmärken och en symbol för ­staden. Intill de romantiska konstnärskvarteren i Montmartre ligger den vackra kyrkan Sacré-Coeur varifrån utsikten är vidunderlig. I de centrala delarna finns riktligt med höjdpunkter. Louvren, med över 200 000 konstföremål, är ett Mecka för den konstintresserade. Bara ett stenkast härifrån finner vi paradgatan Champs-Élysées som leder upp till Triumfbågen. Paris fascinerande historia har lämnat spår överallt i staden och bjuder på både romantik och revolutioner. Staden är en av Europas äldsta och epokerna som passerat är många. Paris ses även som modets huvudstad. Namn som Coco Chanel, Christian Dior och Yves Saint Laurent är för alltid förknippade med modets historia. För den shoppingfrälste finns här en mängd varu­hus, marknader och charmiga special­butiker. Kärlekens och romantikens huvudstad bjuder också på nöjen fyllda med skratt. Kabaréer av alla dess slag går att uppleva överallt i staden. Följ med på våra utflykter så får du ut mesta möjliga av Paris!

Dag 6, torsdag: Skåla i champagne

Paris - Bochum: På morgonen går färden mot staden Reims, berömd för sin champagnetillverkning. Här stannar vi för att provsmaka den pärlande drycken. Under dagen gör vi även uppehåll för lunch i Luxemburg innan vi på kvällen når Bochum i Tyskland där Achat Hotel och middag väntar, ca 66 mil.

Dag 7, fredag: Oförglömliga minnen

Bochum - Malmö: Efter en god frukost tar vi plats i bussen för den sista sträckan hem till Sverige. Färden går genom Tyskland mot färjeläget i Puttgarden och vidare hem via Danmark. Vi ankommer Malmö ca kl 20.00, ca 71 mil.

Utflykter 2022


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 190:-
(ordinarie pris 2 430:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet senast en månad före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Upptäck Bryssel

I Bryssel gör vi en liten sightseeingtur bland stadens många sevärdheter som det magnifika torget Grand Place och statyn Manneken Pis. Känn pulsen i EU:s hjärta!
Ingår i resans pris.

Se Paris glittra

Vi inleder kvällen med en god fransk middag på en trevlig restaurang. Sedan ger vi oss ut på en hänförande rundtur i ett vackert upplyst ­Paris. Se Triumfbågen, Eiffeltornet, Notre Dame, Operan och paradgatan Champs Élysées. Paris välkomnar oss från sin allra bästa sida!
Pris inkl middag med dryck ca 525:-

Stadsrundtur i Europas drottning

Vi tar oss en titt på alla de berömda platserna i Paris, eller vad sägs om Bastiljen, Invalid­domen, Trocadero och Place de la Concorde? Under vår rundtur kommer vi till klassiska platser som den vackra Operan, Champs Élysées och Hôtel de Ville. Vi får även se den nya ­Triumfbågen i Paris Manhattan, La Défense.
Pris ca 285:-

En glad kväll i Montmartre

En kväll beger vi oss till konstnärskvarteren Montmartre där vi njuter av Sacré-Coeurs bländvita uppenbarelse och den fantastiska utsikten. Kvällen fortsätter sedan på en trevlig restaurang där vi serveras en god festmiddag.
Pris inkl middag med dryck ca 565:-

Claude Monets trädgård

Utmed floden Seine, på gränsen till Normandie, ligger den lilla byn Giverny där en av de mest kända impressionistmålarna, Claude Monet, fann sitt drömhus. Ett rosa, fullständigt fantastiskt hus med vacker trädgård. I doften av kryddor, lavendel och rosor vandrar vi runt i denna underbara oas och njuter av blomster­prakten och näckrosdammarna. Upplev de enastående färgerna i Monets bostad och trädgård, följ med till lummiga Giverny!
Pris ca 365:-

Båttur på Seine

I sakta mak och under vackra broar glider vår båt längs Seines rofyllda kajer. Vi njuter av ­parisvyerna när de är som bäst.
Pris ca 295:-

Solkungens Versailles 

Vi åker till Solkungens slott i Versailles, beläget ett par mil utanför Paris. Ursprungligen byggdes Versailles som en jaktstuga men förvandlades sedermera till ett magnifikt slott av Frankrikes mest framstående arkitekter. Palatset har 700 rum och en fantastisk trädgård. En sagolik upplevelse! 
Pris ca 395:-
Utflykten bör förbokas i samband med bokningstillfället, dock senast en månad före avresa. Vid senare bokning kan plats ej garanteras (med reservation för slutförsäljning, utflykten genomförs vid biljettillgång).

Champagneprovning i Reims

Vi stannar till och besöker en av de många champagnetillverkarna som ligger i denna region. Här får vi lära oss mer om den ädla drycken och om hur tillverkningen går till. Den som vill får smaka!
Ingår i resans pris.

Övrig information 2022

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 6 frukostar (dag 2 - 7)
  • 2 middagar (dag 1 och 6)
  • Utflykterna Upptäck Bryssel och Champagneprovning i Reims


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg
Hotel Victoria 1 695:-
Hotel Ronceray Opéra 2 795:-

Avresa 23/4 bor vi på Intercity Hotel i Essen dag 6-7.
Avresa 3/9 bor vi på Hotel Essential by Dorint i Remscheid dag 1-2.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

7 personer ger den här resan medelbetyget 4,9 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Tack vare en rolig, kunnig och engagerad reseledare Joakim och en säker och trygg chaufför Kim blev vår första bussresa en toppenuppkevelse.

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk Guide och jätteduktig busschaufför som körde otroligt bra i Paris första gången i sitt liv.

av

★ ★ ★ ★ ★

Reseledaren Jocke Bengtsson gjorde hela resan till ett fantastiskt äventyr. Med denna superguide reser vi gärna åter till --Vart som helst!!

av

★ ★ ★ ★

Trevlig guide och busschaufför. Intressant stad, kunde gärna guidats mer på vissa platser

av

★ ★ ★ ★ ★

Otroligt intressant, innehållsrik och avkopplande resa! Inte bara torra fakta om resmålet, utan så mycket genomtänkt annan information!

av

★ ★ ★ ★ ★

Resan i sin helhet var en fullträff. Övernattningen i Wuppertal överraskade alla med god design och bra mat. Hotell Viktoria perfekt för alla ensamåkande. Alla tycktes älska Paris. Reseledaren var guld värd. Fixade besöket i katedralen i Reims.

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk resa med en underbar Joakim som reseledare och "snygge"Erik som en perfekt chaufför. Man kunde inte annat än att insupa deras fantastiska guidning genom alla länder och inte minst Paris.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
1/10BussHotel Ronceray Opéra, ParisInga tillgängliga platser7 895:-Ring oss för att boka
1/10BussHotel Victoria, ParisInga tillgängliga platser6 895:-Ring oss för att boka
29/10BussHotel Ronceray Opéra, ParisInga tillgängliga platser7 595:-Inga tillgängliga platser
29/10BussHotel Victoria, ParisInga tillgängliga platser6 595:-Inga tillgängliga platser
8/4BussHotel Ronceray Opéra, ParisMer än 88 895:-Boka
8/4BussHotel Victoria, ParisMer än 87 495:-Boka
22/4BussHotel Ronceray Opéra, ParisMer än 88 595:-Boka
22/4BussHotel Victoria, ParisMer än 87 295:-Boka
13/5BussHotel Ronceray Opéra, ParisMer än 88 895:-Boka
13/5BussHotel Victoria, ParisMer än 87 595:-Boka
20/5BussHotel Ronceray Opéra, ParisMer än 88 595:-Boka
20/5BussHotel Victoria, ParisMer än 87 295:-Boka
24/6BussHotel Ronceray Opéra, ParisMer än 88 595:-Boka
24/6BussHotel Victoria, ParisMer än 87 295:-Boka
1/7BussHotel Ronceray Opéra, ParisMer än 88 695:-Boka
1/7BussHotel Victoria, ParisMer än 87 395:-Boka
15/7BussHotel Ronceray Opéra, ParisMer än 88 695:-Boka
15/7BussHotel Victoria, ParisMer än 87 395:-Boka
19/8BussHotel Ronceray Opéra, ParisMer än 88 395:-Boka
19/8BussHotel Victoria, ParisMer än 87 095:-Boka
2/9BussHotel Ronceray Opéra, ParisMer än 88 895:-Boka
2/9BussHotel Victoria, ParisMer än 87 495:-Boka
16/9BussHotel Ronceray Opéra, ParisMer än 88 895:-Boka
16/9BussHotel Victoria, ParisMer än 87 495:-Boka
30/9BussHotel Ronceray Opéra, ParisMer än 88 895:-Boka
30/9BussHotel Victoria, ParisMer än 87 495:-Boka
28/10BussHotel Ronceray Opéra, ParisMer än 88 495:-Boka
28/10BussHotel Victoria, ParisMer än 87 195:-Boka

Information

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 1

Hotel Ronceray Opéra, Paris
Hotel Ronceray Opéra, Paris
Charmigt hotell inrymt i en vacker byggnad från tidigt 1800-tal med en mycket tidstypisk frukostmatsal. Hotellet: På hotellet finns frukostmatsal och den trevliga baren Rossini. Receptionen är belägen...

Övernattning Dag 2 - 1

Hotel Victoria, Paris
Hotel Victoria, Paris
Prisvärt tvåstjärnigt storstadshotell med centralt läge. Hotellet: På hotellet finns en liten frukostmatsal i källarplan samt sällskapsrum i anslutning till receptionen. Våningar: 5 Hiss: Ja Läge: För...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Vienna House Easy Hotel, Wuppertal
Vienna House Easy Hotel, Wuppertal
Bekvämt och bra fyrstjärnigt hotell med trendig inredningsstil och centralt läge i Wuppertal. Hotellet: Modernt och fräscht hotell med renoverade allmänna utrymmen med trevligt inredd frukostrestauran...

Övernattning Dag 1 - 2

Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...

Övernattning Dag 6 - 7

Achat Hotel, Bochum
Achat Hotel, Bochum
Bekvämt tyskt övernattningshotell med lättillgängligt läge nära stor shoppinggalleria i utkanten av Bochum. Hotellet: Komfortabelt och praktiskt mellanklasshotell byggt 1994 och delvis renoverat senas...

Övernattning Dag 6 - 7

Övernattningshotell, Tyskland - Hemresa
Övernattningshotell, Tyskland - Hemresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
4/10Spansk vinresa från Arlandafrån 9 695:-
4/10Spansk vinresa från Kastrupfrån 9 495:-
6/10Berlin Weekendfrån 3 595:-
6/10Stettin Weekend Radisson Blu Hotel Szczecinfrån 3 595:-
6/10Rom från Arlandafrån 8 095:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö