Skip to main content

Rhônekryssning

BUSSRESA - Frankrike - Flodkryssning, Rundresa - 9 dagar

Rhônekryssning 

En skön och avkopplande kryssning på en av Frankrikes mest berömda floder, historiska Rhône. Vi upplever det sydfranska landskapet från vattensidan och njuter av de spektakulära naturscenerierna. Längs vägen gör vi spännande nedslag i förtjusande franska byar och påvarnas Avignon. Vi känner de historiska vingslagen från Romarriket och låter oss väl smaka av det franska köket. Provence är historia, matkultur och charmiga bergsbyar. Överallt flödar det ögonbedövande ljuset. Fransmännen har ett uttryck för att sammanfatta allt det här – Joie de vivre – livsglädje! Njutningsfullt och avkopplande. Dessutom hinner vi utforska storstaden Lyon med storslagna kyrkor och eleganta renässanspalats. På moderna MS Van Gogh ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.
 

Vi seglar med det moderna och uppskattade flodkryssningsfartyget MS Van Gogh som har en tilltalande, ljus och fräsch interiör med romantisk flair. Här kan du koppla av i barloungen med en kopp kaffe under seglatserna och umgås över ett glas vin om kvällarna. I restaurangen serveras internationella rätter med fransk touch och vid vackert väder lockar soldäck med sköna solstolar och vackra vyer.
 

Fri direktanslutning från 37 orter »

   
Höjdpunkter!
  • Avkoppling och upplevelser
  • Rhônedalen
  • Påvepalatset i Avignon
  • Camargue
  • Arles
  • Lyon 
  • Helpension under kryssningen

2023 - Dagsprogram & Utflykter

Dag 1: Malmö - Rastatt
Scandoramaguiden hälsar välkommen på Öresundsterminalen och vi installerar oss bekvämt i bussen för färd via bron till Danmark. I Rödby tar vi färjan över till Puttgarden och efter ett trevligt lunchuppehåll i norra Tyskland fortsätter vi söderut. Framåt kvällen stannar vi för att äta middag tillsammans innan vi fortsätter förbi Frankfurt am Main och Heidelberg. Sent på kvällen tar vi in på Best Western Hotel i Rastatt, strax söder om Karlsruhe, som väntar med sköna sängar.

Dag 2: Rastatt - ombordstigning i Lyon
Efter frukost går färden vidare söderut förbi Baden-Baden och efter Freiburg korsar vi gränsen till Frankrike vid Mulhouse. Vårt mål för dagen är storstaden Lyon där vi under eftermiddagen går ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Van Gogh. Vi inleder med en välkomstdrink och när vi gjort oss hemmastadda i våra hytter äter vi en första gemensam middag ombord samtidigt som vi seglar mot Avignon. 

Dag 3: Avignon
Vi vaknar och njuter av vyerna längs Rhône på väg till den sällsynt vackra staden Avignon, en av portarna till Provence. Efter lunch ombord kan vi följa med på en guidad tur i ”det andra Rom” och besöka påvarnas palats. På kvällen seglar vi mot Arles där vi lägger till för natten. 

Avignon & påvepalatset
En rundtur i påvarnas Avignon i Provence. När den franske kungen Filip IV tog kontroll över den katolska kyrkan under 1300-talet flyttades påvepalatset till Avignon. Här odlade man också vin i sommarresidenset Châteauneuf-du-Pape.
Pris 325:-

Dag 4: Camargue
Förmiddagen spenderar vi seglandes mot Port-Saint-Louis-du-Rhône som vi når vid lunchtid. Eftermiddagen bjuder på en utflykt till fantastiska Camargue med sitt unika djurliv och annorlunda landskap. Vi går ombord igen i Provences Venedig, Martigues, och först på kvällen påbörjar vi seglatsen åter mot Arles. 

Vilda & vackra Camargue 
Få platser är så mytomspunna som våtmarksområdet där Rhônefloden mynnar ut i Medelhavet - Camargue. Vi söker oss till det mytomspunna Camarguedeltat, känt för sitt djurliv med svarta tjurar och de vita camarguehästarna. Det 930 kvadratkilometer stora reservatet och floddeltat består av laguner men också stora odlingsområden. Vilt och vackert!
Pris 325:- 

Dag 5: Arles
Vi vaknar upp i Arles, en genuin provensalsk stad. Till de konstnärer som avbildade staden och dess omgivningar hör bland andra Vincent van Gogh och Paul Gauguin. I dag är Arles kanske mest omtalad för sin välbevarade romerska amfiteater. Vi passar på att göra en utflykt till mäktiga Pont du Gard. Eftermiddagen spenderar vi ombord seglandes på sköna Rhône. Vi ligger still i Viviers över natten. 

Pont du Gard
Lika mäktig som för tvåtusen år sedan står den där, bron över floden Gard. Den är en av få kvarvarande romerska akvedukter som både använts, renoverats och ännu står kvar. Vi imponeras av den romerska ingenjörskonsten när vi tänker på att den ursprungliga vattenledningen snirklade sig fram nästan fem mil genom det ganska flacka och lätt kuperade landskapet. Det är omöjligt att inte fascineras av vyn av den vackra flerspannsbron!
Pris 195:- 

Dag 6: Vercorsmassivet
På förmiddagen njuter vi av seglatsen mellan Viviers och La Voulte och efter lunch kan vi följa med till Vercorsmassivet mellan Rhône och Alperna. En mycket naturskön tur! Vi stiger ombord igen i Tain l-Hermitage och på kvällen vankas det galamiddag ombord. Framåt midnatt lättar vi ankar och tar oss under natten mot Lyon.

Dag 7: Landstigning i Lyon - Dijon
Vi intar en sista fartygsfrukost innan vi går i land i Lyon, landets okrönta mathuvudstad. Men Lyon är också en gammal stad och dess historia går tillbaka till romartiden då Julius Caesar erövrade området där floderna Rhône och Saône flyter samman. Fortfarande syns tydliga lämningar från den här tiden. Stadsbilden kryddas dessutom av storslagna kyrkor från olika epoker och eleganta renässanspalats. I Lyon Vieux, den gamla stadsdelen, stöter vi på vindlande kullerstensgator. Efter att ha bekantat oss med Lyon tar vi plats i bussen och färdas norrut mot Bourgogne där Brit Hotel Hermes, beläget utanför Couchey strax söder om Dijon, väntar. 

Dag 8: Dijon - Mettmann
Efter frukost styr vi norrut och passerar Nancy och Metz. Vi passar på att besöka Storhertigdömet Luxemburg och huvudstaden med samma namn. Vi ser domkyrkan och Palais Grand Ducal, storhertigens residens. På kvällen når vi Mettmann och Wyndham Garden Hotel som väntar med middag. 

Dag 9: Mettmann - Malmö
Efter frukost tar vi plats i bussen för den sista sträckan hem till Sverige. Färden går genom Tyskland mot färjeläget i Puttgarden och vidare hem via Danmark. Vi ankommer Malmö ca kl 20.00.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
10/6BussMS Rhône PrincessMer än 816 695:-Boka
26/8BussMS Van GoghMer än 817 695:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 3 övernattningar i dubbelrum, 5 övernattningar i dubbelhytt på nedre däck, 8 frukostar, 4 luncher, 8 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget

Tillval
Enkelrumstillägg 4 695:-
Tillägg för hytt på övre däck 2 500:- per person

Utflyktspaket 760:- (ordinarie pris 845:-)
Avignon & påvepalatset 325:-
Vilda & vackra Camargue 325:-
Pont du Gard 195:-
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Avresa 10/6 kryssar vi med MS Rhône Princess dag 2-7.
Avresa 26/8 bor vi på Brit Hotel l'Horloge i Besancon dag 7-8.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 50 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 7

MS Rhône Princess
Komfortabelt och hemtrevligt flodkryssningsfartyg med avkopplande atmosfär och god service. Ombord går färgskalan i aprikosrött och varmorange med ljusa bokträmöbler och gulddetaljer. Fartyget har tre...

Övernattning Dag 2 - 7

MS Van Gogh
MS Van Gogh
Uppskattat och modernt flodkryssningsfartyg med bekväma faciliteter och god komfort. Fartyget har en tilltalande och fräsch interiör med romantisk flair och plats för 105 passagerare vilka på bästa sä...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Best Western Hotel, Rastatt
Bekvämt och bra övernattningshotell vars allmänna utrymmen renoverats och fått en modern stil och öppen planlösning i en sober färgsättning med ljust cremebeige och dova mullvadstoner. Här möts du för...

Övernattning Dag 7 - 8

Brit Hotel Hermes, Couchey - Dijon
Trevligt och praktiskt, litet hotell som delvis blivit renoverat och fått en modern och fräsch stil. Hotellet består av en huvudbyggnad och en separat länga i motellstil där rummen är belägna. Här fin...

Övernattning Dag 8 - 9

Wyndham Garden Düsseldorf Hotel, Mettmann
Wyndham Garden Düsseldorf Hotel, Mettmann
Bekvämt övernattningshotell med moderna faciliteter och vänlig personal. Hotellet: Välanpassat hotell som har restaurang, sommarterrass och loungebar samt en wellnessavdelning med bastu, ångbastu och...
Sista minuten
23/12Julhelgen i Lübeckfrån 3 995:-
23/12Julhelgen på slott i Polenfrån 5 995:-
28/12Nyår i Estoril - Lissabons riviera från Kastrupfrån 12 995:-
30/12Nyår i Stettinfrån 6 195:-
30/12Nyår på slott i Polenfrån 6 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö