Skip to main content

Kryssning på Main & Rhen

BUSSRESA - Tyskland - Flodkryssning, Rundresa - 9 dagar

Kryssning på Main & Rhen 

En härlig flodkryssning längs två floder, från Würzburg vid Main till Andernach vid Rhen! Däremellan hinner vi med både storstaden Frankfurt, Cochem och Koblenz. Det vankas härliga naturupplevelser, vinprovning och mysiga gränder i charmanta byar. På populära MS Rigoletto ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.
 

MS Rigoletto är ett bekvämt flodkryssningsfartyg med trivsam och ombonad atmosfär, inrett i traditionell stil med mörkt trä och mässingsdetaljer. I den omtyckta restaurangen serveras frukost, lunch och middag och på kvällarna bjuds det på musikunderhållning i barloungen. Vid vackert väder lockar soldäck med avkoppling och naturscenerier.
 

Fri direktanslutning från 37 orter »

 Höjdpunkter!

  • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser
  • Upplev Bamberg, Würzburg, Wertheim, Miltenberg, Frankfurt, Cochem och Koblenz
  • Helpension under kryssningen

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Göttingen
På lördagsmorgonen samlas vi på Öresundsterminalen för avresa. Förväntansfulla vinkar vi adjö till Malmö och snart är vi över bron i Danmark. Vi tar färjan över till Puttgarden i Tyskland och äter lunch innan vi fortsätter förbi Hamburg och Hannover. Guiden berättar om resan och städerna på vägen. Framåt kvällen når vi Göttingen och vårt hotell som dukar för middag.
 

Dag 2: Göttingen - ombordstigning i Würzburg
I dag passar vi på att göra en avstickare till den vackra barockstaden Bamberg, kulturminnesskyddad av Unesco sedan 1993. Vi tittar på biskopsfurstarnas residens och den imponerande Bamberger Dom. Vi gör också en liten promenad ned till det egendomliga Altes Rathaus som ligger på en ö i floden Regnitz. I Bamberg har man tillverkat öl i flera århundraden och den mest karaktäristiska sorten är Rauchbier, rököl på svenska. Kanske vill vi slå oss ned på någon servering och prova den lokala specialiteten? Vårt mål för dagen är Würzburg där vi under eftermiddagen går ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto. Vi gör oss hemmastadda i våra hytter och på kvällen äter vi en första gemensam middag ombord. Vi ligger still i Würzburg över natten.
 

Dag 3: Würzburg - Wertheim
Vi vaknar i Würzburg i norra Bayern. Staden präglas av alla kyrkor och torn från olika tidsepoker men det är barocken från 1600- och 1700-talen som är mest påtaglig. Den kanske främsta attraktionen är Unescopärlan Residenspalatset med sin vackra park och sitt kapell. Även den mäktiga fästningen Marienberg är en symbol för staden. Würzburg fungerar också som centralort när det gäller det klassiska vitvinsområdet Franken, varför inte njuta av ett glas på en trevlig servering? Vi har förmiddagen på oss att njuta av Würzburg. På eftermiddagen påbörjar vi vår seglats uppför Main, Rhens viktigaste biflod. Av den totalt ungefär 500 km långa floden är ca 400 km seglingsbar och via Main-Donaukanalen är den sammankopplad med mäktiga Donau vilket gör det möjligt att segla hela vägen från Svarta havet till Nordsjön. Vi når Wertheim under natten. 
 

Pampiga Würzburg  
Würzburg ståtar med en mängd historiska byggnader. Allt från gamla romanska kyrkor från 1100-talet till barockens överdådiga arkitektur. Följ med på en intressant stadspromenad i Gamla stan. Vi ser bland annat den 500 år gamla bron över Main, Alte Mainbrücke, och fästningen Marienberg. Vi ser också det överdådiga Residenspalatset, uppsatt på Unescos världsarvslista 1981.
Pris 225:-
 

Dag 4: Wertheim - Miltenberg
Vi spenderar förmiddagen i Wertheim. Här rinner floden Tauber ut i Main och ruinerna efter slottet Wertheim tronar ovan staden. Strosa i de charmiga gränderna och insup atmosfären. I samband med lunchen ombord lämnar vi Wertheim och fortsätter mot den gamla staden Miltenberg, en gång belägen på gränsen mellan romarriket och Germanien. Main sträcker sig till stora delar genom området Franken, känt för sin vinodling och pittoreska småstäder. Sent på kvällen seglar vi mot Frankfurt. 
 

Vinprovning i Franken
Miltenberg ligger i den nordligaste delen av Bayern som kallas Franken. Området präglas av lokala traditioner, idylliska småstäder och här tillverkas vin av bästa sort! Vi besöker en producent för inblick i tillverkningen och provsmakning. 
Pris 275:- 
 

Dag 5: Frankfurt - Rüdesheim
På morgonen angör vi Frankfurt am Main, Europas finansiella centrum. En verklig storstad som ståtar med en hypermodern skyline med höga skyskrapor och kontorsbyggnader vilket gett upphov till smeknamnet Mainhattan. Följ med på vår stadsrundtur och upptäck både gammalt och nytt. Eftermiddagen spenderar vi ombord och vid Mainz lämnar vi floden Main för att istället fortsätta vår färd på Rhen mot Rüdesheim där vi lägger till för natten. Kanske lockar ett besök på Drosselgasse efter middagen ombord? 
 

Kontrasternas Frankfurt
Nu ska vi upptäcka den mångfacetterade storstaden Frankfurt am Main! Även om andra världskrigets bombräder gick hårt åt Frankfurt am Main har många av stadens sevärdheter noggrant restaurerats och iordningställts. Vackra korsvirkeshus, Saalhof som ursprungligen var en medeltida kejsarborg, klassicistiska Paulskirche och Goethes födelsehus har alla sina lika viktiga som självklara platser i Tysklands historia. Rådhuset Römer, praktfulla Alte Oper, smågatorna i Ebbelwoikvarteren och de bländande skyskraporna bidrar till starka kontraster.
Pris 225:-
 

Dag 6: Rüdesheim - Cochem
I dag väntar en dag med enastående vackra vyer på vår seglats från Rüdeshem till Koblenz och vidare uppför Mosel till Cochem. Romantiska Rhen sägs vara Europas vackraste flod och i dag kan vi se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen förbi den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Floden kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Seglatsen tar oss till Koblenz och Deutsches Eck där floderna Rhen och Mosel möts. Vi kryssar in på Mosel och framåt kvällen når vi charmiga Cochem och lägger till för natten. 
 

Dag 7: Cochem - Bernkastel
På morgonen lämnar vi Cochem och sedan njuter vi av vackra vyer under förmiddagsseglatsen på Mosel då vi bland annat passerar den berömda Moselschleife, flodböjen, vid Bremm. Efter lunch når vi Bernkastel och vi har eftermiddagen fri att upptäcka den romantiska vinstaden vid Mosel. Vi ligger still i Bernkastel över natten. 
 

Dag 8: Bernkastel - Andernach
Tidigt på morgonen seglar vi nedför Mosel och vid lunchtid når vi åter Deutsches Eck och Koblenz. Vi spenderar eftermiddagen i den 2 000-åriga staden Koblenz som vuxit fram ur ett romerskt läger. Vår sista kväll ombord samlas vi i fartygets restaurang för en festlig avskedsmiddag samtidigt som vi seglar mot Andernach där vi lägger till för natten. 
 

Intressanta Koblenz
I Koblenz ger vi oss ut på en promenad som bland annat går till den berömda landtungan Deutsches Eck där floden Rhen möter Mosel. Vi ser även den romanska Castorkyrkan och mycket annat som gör Koblenz till en intressant stad.
Pris 195:-
 

Dag 9: Landstigning i Andernach - Malmö
Efter en tidig frukost har det blivit dags att lämna båten och gå i land. Vi färdas norrut och stannar för lunch innan vi fortsätter till Puttgarden och den väntande färjan. Från Rödby går ­resans sista mil genom Danmark via Öresundsbron till Malmö, dit vi anländer ca kl 20.00.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
3/6BussMS RigolettoMer än 815 995:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 1 övernattning i dubbelrum, 7 övernattningar i dubbelhytt på på nedre däck, 8 frukostar, 6 luncher, 8 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget

Tillval
Enkelrumstillägg 3 695:-
Tillägg för hytt på övre däck 2 100:- per person

Utflyktspaket 830:- (ordinarie pris 920:-)
Pampiga Würzburg 225:-
Vinprovning i Franken 275:-  
Kontrasternas Frankfurt 225:-
Intressanta Koblenz 195:-
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 70 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 9

MS Rigoletto
MS Rigoletto
Bekvämt flodkryssningsfartyg med utmärkt service och avkopplande atmosfär. Fartyget är inrett i varma färger med många detaljer i trä och mässing. Hotellet: Trevligt fartyg som seglas av det holländsk...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
23/12Julhelgen i Lübeckfrån 3 995:-
23/12Julhelgen på slott i Polenfrån 5 995:-
28/12Nyår i Estoril - Lissabons riviera från Kastrupfrån 12 995:-
30/12Nyår i Stettinfrån 6 195:-
30/12Nyår på slott i Polenfrån 6 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö