Skip to main content

Krakow

BUSSRESA - Polen - Storstad, Rundresa - 6 dagar

Krakow 

Följ med till Krakow, en av Centraleuropas vackraste och mest välbevarade städer. Mjukt färglagda renässansbyggnader och gotiska mästerverk tävlar om uppmärksamheten i en stad som har rykte om sig att vara öppen och elegant. Mariakyrkan förgyller stadsbilden och tyghallen Sukiennice är Gamla stans hjärta och själ. När vädret tillåter flyttar kaféerna ut på torget och stämningen blir närmast sydeuropeisk. I stadskärnan samsas små butiker med barer, restauranger och kaféer. För många blir utflykten till det nazistiska koncentrationslägret Auschwitz väster om Krakow en omskakande upplevelse. Besöket blir en gripande historielektion och ett minne som aldrig bleknar.
 

Vi bor på Golden Tulip Hotel Kazimierz som är ett modernt och fräscht fyrstjärnigt hotell med hög komfort. Mycket bra beläget i de historiska judiska kvarteren i centrala Krakow med många trevliga restaurnag och butiker i närheten.
 

Fri direktanslutning från 37 orter »

14 personer ger medelbetyg 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Höjdpunkter!
  • Kafékultur och prisvärd shopping
  • Auschwitz-Birkenau
  • Saltgruvan i Wieliczka
  • Judisk afton med klezmermusik
  • Mycket bra hotell i centrum

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Poznan
Via Öresundsbron och de danska öarna tar vi färjan från Gedser till Tyskland. Under eftermiddagen fortsätter vi mot den polska gränsen och lagom till kvällen kommer vi till Poznan. Vi checkar in på Ilonn Hotel i stadens utkant där middag väntar.

Dag 2: Poznan - Krakow
Efter frukost fortsätter vi vår resa genom det bördiga landskapet. Vi stannar till för lunch och senare under dagen når vi den delen av Polen som på svenska brukar benämnas Lillpolen. Framåt kvällen rullar vi in i dess huvudort, den välbevarade sagostaden Krakow. Här tar vi in på Golden Tulip Hotel Kazimierz för tre nätter.

Utflykter dag 2-4

Välkommen till Krakow
Krakow klarade sig mirakulöst nog oskadd undan andra världskrigets förstörelse. Stadsplanen är från 1200-talet och vår Scandoramaguide vet historien bakom allt det vackra vi ser. Kvällen avslutar vi på en av stadens trevliga restauranger.
Pris inkl middag med dryck 465:-

Auschwitz & Birkenau
Byn Oswiecim, på tyska Auschwitz, blev under andra världskriget scenen för grymheter utan like i historien. Här mördades flera miljoner människor, hitförda i boskapsvagnar från stora delar av Europa. Mycket av förintelselägret finns kvar. Under vår rundvandring vid såväl huvudlägret Auschwitz 1 som Birkenau påminns vi om en skamlig epok i människans historia.
Pris inkl inträde och lokalguide 395:-, bokas tillsammans med resan senast en månad före avresa.

Saltgruvan i Wieliczka
Strax utanför Krakow ligger saltgruvan Wieliczka. Här öppnar sig ett underjordiskt rike av salt. I den mer än sjuhundra år gamla gruvan har flera underjordiska kapell med skulpturer huggits ut i själva saltlagret. Kring denna unika sevärdhet har många myter och legender skapats och vi får veta mer under vår rundvandring.
Pris inkl inträde 395:-, bokas tillsammans med resan senast en månad före avresa.

Judisk afton med klezmermusik
Denna kväll beger vi oss till Krakows judiska kvarter, Kazimierz. Här besöker vi en trevlig restaurang och äter en god middag ackompanjerad av judisk klezmermusik. En trevlig avslutning på vår vistelse i Krakow!
Pris inkl middag med dryck 575:-

Dag 5: Krakow - Swiebodzin
Vi tar farväl av Krakow och sätter kurs västerut mot huvudstaden i det historiska Schlesien, Wroclaw. Vi passar på att äta lunch och se lite grann av staden. Under eftermiddagen fortsätter vi norrut och kommer fram till Swiebodzin. Här bor vi över på Hotel Sen som tar emot med middag.

Dag 6: Swiebodzin – Malmö
Dagen inleder vi med frukost och sedan beger vi oss mot Östersjökusten. Från Rostock seglar färjan över till Danmark och sedan har vi inte långt kvar till Malmö som vi beräknas nå vid 20-tiden.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

14 personer ger resan medelbetyget 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Hela resan fungerade klockrent från första kilometern till sista. Bästa var att incheckningarna på hotellen flöt på så bra . Vi från bussen gled som på en räckmacka förbi övriga hotellgäster.

av

★ ★ ★ ★

Bra reseledare + intressant resemålet.

av

★ ★ ★ ★

Hade varit helt perfekt med en dag till i Krakow!

av

★ ★ ★ ★ ★

En glad och intressant resa med en historisk bakgrund, och men vår fantastiska reseledare och kapten har resan varit underbar för en 15 åring.

av

★ ★ ★ ★ ★

En historisk resa med en fantastisk reseledare o en mycket duktig Kapten. En mycket givande resa med mitt barnbarn My.

av

★ ★ ★ ★ ★

En glad och intressant resa med en historisk bakgrund, och men vår fantastiska reseledare och kapten har resan varit underbar för en 15 åring.

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket intressant, de fantastiska saltgruvorna och staden Krakow, inte heller att förglömma Auschwitz och Birkenau. Bra hotell och god mat.

av

★ ★ ★ ★ ★

Vackra städer och häftig upplevelse i saltgruvan och skakande besök i Auswitch och Birkenau. Minnesvärd resa.

av

★ ★ ★ ★ ★

En tidig resa - april månad - till Polen blev ett bra minne för framtiden, då vi äntrade bussen i Malmö visade det sig att vi endast var 15 resenärer på bussen, först blev man lite förvånad att Ni åkte iväg på resan med så få deltagande, det var verkligen hög service. Med den guidning och de upplevelser vi fick kombinerat med att vi mötte våren i Krakow var fantastisk. Dorota Bengtsson var vår eminenta reseledare

av

★ ★ ★ ★

Helt perfekt, allt till belåtenhet,förutom guidning en på Auschwitz,ca:2tim var alldeles för kort.Efter 30-40 min.i Birkenau trodde jag att det var dags för en rundtur,men då var guiden klar och gick och vi hade 20 min. på oss att gå till bussen,så vi missade mycket.För min del var det här besöket huvuddelen med den här resan,så jag är ganska besviken,Annars finns inget att klaga på ,bussresan gick perfekt och vi blev omhändertagna av reseledaren,och fick mycket information under resan!

av

★ ★ ★ ★ ★

Till Krakow med er vi for mycket bra kan ni tro Tack ska ni ha för resa fantastiskt bra

av

★ ★ ★ ★ ★

Vår första bussresa som gav mersmak. Allt fungerade perfekt anslutning med buss från Gränna o övernattning i Malmö

av

★ ★ ★ ★ ★

Lantliga England var över förväntan, mycket proffsig reseledare och en duktig busschaufför. Även resan till Krakow får högt betyg med en mycket kunnig reseledare. 🤗

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
23/4BussGolden Tulip Hotel Kazimierz, KrakowMer än 85 995:-Boka
7/5BussGolden Tulip Hotel Kazimierz, KrakowInga tillgängliga platser6 295:-Inga tillgängliga platser
21/5BussGolden Tulip Hotel Kazimierz, KrakowMer än 86 295:-Boka
16/7BussGolden Tulip Hotel Kazimierz, KrakowMer än 86 195:-Boka
13/8BussGolden Tulip Hotel Kazimierz, KrakowMer än 86 095:-Boka
10/9BussGolden Tulip Hotel Kazimierz, KrakowMer än 86 495:-Boka
17/9BussGolden Tulip Hotel Kazimierz, KrakowMer än 86 395:-Boka
8/10BussGolden Tulip Hotel Kazimierz, KrakowMer än 86 295:-Boka
29/10BussGolden Tulip Hotel Kazimierz, KrakowMer än 85 995:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 5 övernattningar i dubbelrum, 5 frukostar, 2 middagar 

Tillval
Enkelrumstillägg 1 995:-

Utflyktspaket 1 645:- (ordinarie pris 1 830:-)
Välkommen till Krakow 465:-
Auschwitz & Birkenau 395:-
Saltgruvan i Wieliczka 395:-
Judisk afton med klezmermusik 575:-
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning. 

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Polsk Zloty (PLN)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 5

Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow
Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow
Modernt och fräscht fyrstjärnigt hotell med hög komfort beläget i de historiska judiska kvarteren i centrala Krakow. Hotellet: Uppskattat hotell med tilltalande färgskala som öppnade i juli 2016. Här...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Ilonn Hotel, Poznan
Ilonn Hotel, Poznan
Nytt, modernt och tilltalande hotell med god komfort beläget i stadens utkant. Hotellet har en genomgående och harmonisk design där naturmaterial i ljusa träslag och mjuka textilier matchas med behagl...

Övernattning Dag 5 - 6

Hotel Sen, Swiebodzin
Hotel Sen, Swiebodzin
Gästvänligt och traditionellt hotell som serverar lokala specialiteter.. Hotellet: Hotellet har restaurang, biljardrum samt bastu. Våningar: 4 Hiss: Ja Läge: Beläget i centrala Swiebodzin. Antal rum:...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö