Skip to main content

Krakow

BUSSRESA - Polen - Storstad, Rundresa - 6 dagar

Krakow – Genom bördiga Polen till kulturstaden

Krakow räknas som en av Centraleuropas vackraste och mest välbevarade städer. Mjukt färglagda renässansbyggnader och gotiska mästerverk tävlar om uppmärksamheten. Moderna inslag saknas inte. Kafékulturen, prisvärd shopping och ett generöst utbud av restauranger har också hittat hit. Alla sinnen trivs på en bussresa till Krakow!

 

14 personer ger medelbetyg 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta
  • Välbevarad och vacker stadskärna.
  • Utflykten Judisk afton med klezmermusik är en höjdare!
  • Gripande utflykt till Auschwitz som för många är resans höjdpunkt.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, söndag: Förväntansfull stämning

Malmö - Poznan: Vi lämnar Malmö bakom oss och via Öresundsbron och de danska öarna tar vi färjan från Gedser över till Tyskland. Under eftermiddagen fortsätter vi mot den polska gränsen och lagom till kvällen kommer vi till Poznan som en gång i tiden fungerade som polsk huvudstad, ca 73 mil. Vi checkar in på Novotel Hotel Malta där en god middag väntar.

Dag 2, måndag: Vidare genom Polen

Poznan - Krakow: Efter frukost fortsätter vi vår resa genom det bördiga landskapet. Vi stannar till för lunch och senare under dagen når vi den delen av Polen som på svenska brukar benämnas Lillpolen. Framåt kvällen rullar vi in i dess huvudort, den välbevarade sagostaden Krakow, ca 46 mil. Här tar vi in på Golden Tulip Hotel Kazimierz för tre nätter.

Dag 3-4, tisdag - onsdag: Sagolika Krakow

Krakow: Staden har rykte om sig att vara öppen och elegant, ungefär som dess invånare. Krakow grundades redan på 1000-talet och var under lång tid Polens huvudstad. Den är också känd som landets vackraste stad med Mariakyrkan som förgyller stadsbilden. Tyghallen Sukiennice är Gamla stans själ och hjärta. Den uppfördes ursprungligen under medeltiden och fick sitt nuvarande utseende under renässansen. I pyttesmå konstfärdigt utförda trästånd säljs nu bärnstenssmycken, kristallglas, träsniderier, dockor och allehanda konsthantverk. När vädret tillåter flyttar kaféerna ut på torget och stämningen blir närmast sydeuropeisk. I stadskärnan samsas små butiker med trendiga krogar och än så länge är prisnivån förmånlig. Det kungliga palatset är storslaget sedan det på 1500-talet renoverades av florentinska arkitekter och är nu fyllt till bristningsgränsen av allsköns beställningsjobb och krigsbyten. För många blir utflykten till det nazistiska koncentrationslägret Auschwitz väster om Krakow en omskakande upplevelse. Besöket blir en gripande historielektion och ett minne som aldrig bleknar.

Dag 5, torsdag: Norrut via Wroclaw

Krakow - Swiebodzin: Det är dags att ta farväl av Krakow för den här gången och vi sätter kurs västerut mot huvudstaden i det historiska Schlesien, Wroclaw. Vi passar på att äta lunch och se lite grann av staden. Under eftermiddagen fortsätter vi norrut och kommer fram till Swiebodzin, ca 48 mil. Här bor vi över på Hotel Sen som tar emot med middag.

Dag 6, fredag: Med många upplevelser mot Malmö

Swiebodzin - Malmö: Dagen inleder vi med frukost och sedan beger vi oss mot Östersjökusten. Från Rostock seglar färjan över till Danmark och sedan har vi inte långt kvar till Malmö som vi beräknas nå vid 20-tiden, ca 64 mil. Tack för den här gången, vi ses igen!

2022 - Utflykter

     
 

UTFLYKTSPAKET
Pris 1 645:-
(ordinarie pris 1 830:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet senast två månader före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Välkommen till Krakow

Krakow klarade sig mirakulöst nog oskadd undan andra världskrigets förstörelse. Stadsplanen är från 1200-talet och många anser att Krakow är en av Europas och världens allra vackraste städer. Gamla stans stora torg är en naturlig samlingsplats för både Krakowbor och besökare. Här finner vi den medeltida Tyghallen som i dag rymmer småbutiker och marknadsstånd. Vår Scandoramaguide vet historien bakom det vackra vi ser. Kvällen avslutar vi på en av stadens trevliga restauranger.
Pris inkl middag med dryck ca 465:-

Auschwitz & Birkenau

Byn Oswiecim, på tyska Auschwitz, blev under andra världskriget scenen för grymheter utan like i historien. Här mördades flera miljoner människor, hitförda i boskapsvagnar från stora delar av Europa. Mycket av förintelselägret finns kvar, bland annat fångarnas baracker. Under vår rundvandring vid såväl huvudlägret Auschwitz 1 som Birkenau påminns vi om en skamlig epok i människans historia.
Pris inkl lokalguide ca 395:-
Utflykten bör förbokas i samband med bokningstillfället, dock senast två månader före avresa. Vid senare bokning kan plats ej garanteras (med reservation för slutförsäljning, utflykten genomförs vid biljettillgång).

Saltgruvan i Wieliczka

Strax utanför Krakow ligger saltgruvan Wieliczka. Här öppnar sig ett underjordiskt rike av salt. I den mer än sjuhundra år gamla gruvan har flera underjordiska kapell med skulpturer huggits ut i själva saltlagret. Kring denna unika sevärdhet har många myter och legender skapats och vi får veta mer under vår rundvandring.
Pris ca 395:-
Utflykten bör förbokas i samband med bokningstillfället, dock senast två månader före avresa. Vid senare bokning kan plats ej garanteras (med reservation för slutförsäljning, utflykten genomförs vid biljettillgång).

Judisk afton med klezmermusik

Denna kväll beger vi oss till Krakows judiska kvarter, Kazimierz. Här besöker vi en trevlig restaurang och äter en god middag ackompanjerad av judisk klezmermusik. En trevlig avslutning på vår vistelse i Krakow!
Pris inkl middag med dryck ca 575:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

14 personer ger resan medelbetyget 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Hela resan fungerade klockrent från första kilometern till sista. Bästa var att incheckningarna på hotellen flöt på så bra . Vi från bussen gled som på en räckmacka förbi övriga hotellgäster.

av

★ ★ ★ ★

Bra reseledare + intressant resemålet.

av

★ ★ ★ ★

Hade varit helt perfekt med en dag till i Krakow!

av

★ ★ ★ ★ ★

En glad och intressant resa med en historisk bakgrund, och men vår fantastiska reseledare och kapten har resan varit underbar för en 15 åring.

av

★ ★ ★ ★ ★

En historisk resa med en fantastisk reseledare o en mycket duktig Kapten. En mycket givande resa med mitt barnbarn My.

av

★ ★ ★ ★ ★

En glad och intressant resa med en historisk bakgrund, och men vår fantastiska reseledare och kapten har resan varit underbar för en 15 åring.

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket intressant, de fantastiska saltgruvorna och staden Krakow, inte heller att förglömma Auschwitz och Birkenau. Bra hotell och god mat.

av

★ ★ ★ ★ ★

Vackra städer och häftig upplevelse i saltgruvan och skakande besök i Auswitch och Birkenau. Minnesvärd resa.

av

★ ★ ★ ★ ★

En tidig resa - april månad - till Polen blev ett bra minne för framtiden, då vi äntrade bussen i Malmö visade det sig att vi endast var 15 resenärer på bussen, först blev man lite förvånad att Ni åkte iväg på resan med så få deltagande, det var verkligen hög service. Med den guidning och de upplevelser vi fick kombinerat med att vi mötte våren i Krakow var fantastisk. Dorota Bengtsson var vår eminenta reseledare

av

★ ★ ★ ★

Helt perfekt, allt till belåtenhet,förutom guidning en på Auschwitz,ca:2tim var alldeles för kort.Efter 30-40 min.i Birkenau trodde jag att det var dags för en rundtur,men då var guiden klar och gick och vi hade 20 min. på oss att gå till bussen,så vi missade mycket.För min del var det här besöket huvuddelen med den här resan,så jag är ganska besviken,Annars finns inget att klaga på ,bussresan gick perfekt och vi blev omhändertagna av reseledaren,och fick mycket information under resan!

av

★ ★ ★ ★ ★

Till Krakow med er vi for mycket bra kan ni tro Tack ska ni ha för resa fantastiskt bra

av

★ ★ ★ ★ ★

Vår första bussresa som gav mersmak. Allt fungerade perfekt anslutning med buss från Gränna o övernattning i Malmö

av

★ ★ ★ ★ ★

Lantliga England var över förväntan, mycket proffsig reseledare och en duktig busschaufför. Även resan till Krakow får högt betyg med en mycket kunnig reseledare. 🤗

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
30/10BussGolden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow45 595:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 5 övernattningar i dubbelrum
  • 5 frukostar (dag 2 - 6)
  • 2 middagar (dag 1 och 5)


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg från 1 995:-

Avresa 19/6 bor vi på Ilonn Hotel i Poznan dag 1-2.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Polsk Zloty (PLN)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 5

Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow
Golden Tulip Hotel Kazimierz, Krakow
Modernt och fräscht fyrstjärnigt hotell med hög komfort beläget i de historiska judiska kvarteren i centrala Krakow. Hotellet: Uppskattat hotell med tilltalande färgskala som öppnade i juli 2016. Här...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Novotel Hotel Malta, Poznan
Novotel Hotel Malta, Poznan
Välskött hotell med bekväma rum med goda spårvagnsförbindelser till centrum. Hotellet: Byggt 1975. Restaurang, bar, terrass och utomhuspool (öppen under säsong). Värdebox finns att låna i receptionen...

Övernattning Dag 5 - 6

Hotel Sen, Swiebodzin
Hotel Sen, Swiebodzin
Gästvänligt och traditionellt hotell som serverar lokala specialiteter.. Hotellet: Hotellet har restaurang, biljardrum samt bastu. Våningar: 4 Hiss: Ja Läge: Beläget i centrala Swiebodzin. Antal rum:...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö