Skip to main content

Italien Runt med Capri

BUSSRESA - Italien - Rundresa - 13 dagar

Italien Runt med Capri
- En alldeles fantastisk resa

En fulländad rundresa med buss i vackra Italien! Det bästa av det mesta! Magnifika världsstaden Rom, himmelska Gardasjön, sköna Florens, historiska Pompeji, fabulösa Capri och förtrollande Venedig. La dolce vita!

 

11 gäster ger medelbetyg 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta!
 • Klassisk rundresa med allt vad Italien har att bjuda på.
 • Pisa, Florens, Capri, Pompeji, Rom, Venedig, Gardasjön.
 • Vi bor bl.a. två nätter på Capri och två nätter i Venedig!
   

2022 - Dagsprogram & Utflykter

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Med drömmar om Italien

Malmö - Fulda: På morgonen startar vårt stora äventyr med att vi vinkar adjö till Öresundsterminalen, Malmö och Sverige. Via Öresundsbron, Danmark och färjeöverfarten Rödby-Puttgarden når vi Tyskland och senare under kvällen Fulda och Altstadthotel Arte, ca 75 mil.

Dag 2, söndag: Över gränsen till Italien

Fulda - Assago: Efter frukost åker vi vidare förbi Würzburg. Vi kör genom Bayerns vackra landskap och passerar bland ­annat Bodensjön och Liechtenstein innan vi åker över gränsen till Italien. I kvällningen passerar vi modestaden Milano och checkar in på Belstay Hotel i Assago, ca 72 mil.

Dag 3, måndag: Lutande tornet i Pisa

Assago - Florens: Vi tar oss vidare till Pisa där vi gör ett besök vid det berömda lutande tornet, katedralen och baptisteriet på Campo dei Miracoli. Sedan väntar vackra Florens där vi tar in på Hotel Le Due Fontane i Gamla stan, ca 37 mil. En härlig utsikt över staden får den som följer med på kvällens utflykt till Piazzale Michelangelo.

Dag 4, tisdag: Skönheten Florens

Florens: Här finns allt som gör livet njutbart. Sinnlig konst, magnifika byggnader, eleganta butiker och inte minst romantisk atmosfär. Vi gör en intressant stadsvandring och på kvällen kan vi följa med på ett trevligt middagsarrangemang på en vingård i Chiantiområdet.

Dag 5, onsdag: Mot ljuvliga Capri

Florens - Capri: Vår resa fortsätter söderut genom Toscanas, Umbriens, Lazios och Kampaniens böljande landskap. Längs vägen kan vi njuta av solrosorna, olivlundarna och den härliga grönskan innan vi i Neapels hamn går ombord på färjan till den förföriska klippön Capri. Vår buss lämnar vi på fastlandet för på ön möts vi av minibussar som tar oss till vackert belägna Hotel San Michele eller alternativt hotell, ca 51 mil.

Dag 6, torsdag: Upptäck sagoön

Capri: Till denna pärla i Medelhavet ­reste antikens romerska härskare och många har följt i deras fotspår. För här är det lätt att bli förförd av de karga klipporna, vikarna, citronlundarna, apelsinträden, det solglittrande havet och blommorna som prunkar i regnbågens alla färger. På våra utflykter får vi bland annat se Axel Munthes Villa San Michele samt Faraglioniklipporna under en vacker båttur.

Dag 7, fredag: Pompeji - en historisk resa

Capri - Rom: I dag försvinner den blommande ön i vågsvallet bakom oss när vi tar morgonbåten till fastlandet. I den klassiska badorten Sorrento tar vi plats i bussen igen och åker vidare till Pompeji, där vi har möjlighet att följa med en lokalguide på en intressant rundtur. Att vandra i den utgrävda staden är verkligen som att resa i tiden! Efter detta spännande besök fortsätter vi till den eviga staden Rom där vi tar in på Hotel Pinewood, ca 28 mil.

Dag 8, lördag: Magiska Rom

Rom: Få städer har så mycket att erbjuda som Rom när det gäller konst och byggnadsverk från antikens till barockens dagar. Inte konstigt att Rom kallas för den eviga staden. På utflykterna får vi chansen att uppleva världsberömda Peterskyrkan, Spanska trappan och beundra Fontana di Trevi.

Dag 9, söndag: Genom Emilia-Romagna

Rom - Venedig: Dagens mål är vackra Venedig och färden går genom matregionen Emilia-Romagna och framåt sen eftermiddag når vi Venedig, ca 53 mil. I denna kanalernas stad är vi stolta över att bo centralt på Hotel Nazionale, ett stenkast från Canal Grande. Romantiska Venedig ligger för våra fötter!

Dag 10, måndag: Staden på vattnet

Venedig: Lagunstaden Venedig har i århundraden tjusat en hel värld med sina kanaler, torg, palats och broar. Här finns oändligt mycket att se men att flanera på måfå och insupa den härliga atmosfären är en njutning bara det! Vill du lära känna Venedig bör du följa med på vår stadspromenad som tar oss till storslagna Piazza San Marco med sina duvor och den österländskt sköna Markuskyrkan.

Dag 11, tisdag: Lago di Garda

Venedig - Matrei am Brenner: Från Venedig går färden genom den natursköna och ekonomiskt mycket väl­mående regionen Veneto till Sirmione, en av Gardasjöns vackraste byar, där vi stannar till för lunch. Färden fortsätter sedan förbi Bolzano och Brennerpasset mot Österrike. Framåt kvällen tar vi in på Hotel Krone i byn Matrei am Brenner strax söder om Innsbruck, ca 41 mil. Missa inte kvällens utflykt till Innsbruck!

Dag 12, onsdag: Gemenskap i bussen

Matrei am Brenner - Kassel: Efter frukost rullar vi vidare och strax är vi åter i Tyskland, i området Bayern varifrån vi fortsätter vår resa norrut. På kvällen når vi Kassel och Wyndham Garden Hotel som väntar med middagen, ca 63 mil.

Dag 13, torsdag: Oförglömliga minnen

Kassel - Malmö: Efter frukost tar vi plats i bussen, åker norrut mot Puttgarden och tar färjan till Rödby. Vi beräknas vara framme i Malmö ca kl 20.00, ca 65 mil, med mängder av ljuva minnen.

Utflykter 2022


UTFLYKTSPAKET
Pris 4 825:-
(ordinarie pris 5 360:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Middag & utsikt över Florens

Vi avnjuter en trevlig middag och beger oss sedan ut i Florens. Från Piazzale Michelangelo beundrar vi den vackra vyn över det kvällsupplysta Florens och läskar oss med italiensk spumante.
Pris inkl middag med dryck ca 485:-

Stadsrundtur i Florens

Vår guide tar oss med på upptäcktsfärd bland ­Florens alla intressanta sevärdheter såsom Piazza della Signoria, Santa Maria del Fiore, Dantes kvarter, Ponte Vecchio och fler därtill.
Pris ca 265:-

Middag på vingård i Chianti Classico

I ett härligt landskap, med en fantastisk utsikt över Chiantiområdet där några av Italiens absolut främsta viner framställs, ligger vingården Lanciola och det är dit vi ska bege oss i kväll. Vi blir visade runt på gården innan vi slår oss ned och äter en god middag tillsammans. Till maten provar vi gårdens egentillverkade vin som vi under kvällen även har möjlighet att köpa med oss hem. Salute e buon appetito!
Pris inkl middag med dryck ca 565:-

Upptäck Capri & Villa San Michele

Capris fantastiska natur bjuder på betagande vyer. En spännande upptäcktsfärd som tar andan ur de flesta. Vi besöker till exempel Axel Munthes hus, Villa San Michele och Capris centrum, där vi går en guidad promenad.
Pris ca 445:-

Båttur till Faraglioniklipporna

På denna vackra utflykt upplever vi Capri från vattnet på en båttur till de berömda kalkstensklipporna Faraglioni. En oförglömlig upplevelse!
Pris ca 425:-

Pompeji - i antikens fotspår

Vi besöker det världsberömda Pompeji som begravdes under vulkanen Vesuvius aska år 79 e.Kr. Vi har möjlighet att i närbild få se och höra lokalguiden berätta hur det romerska livet gestaltade sig under antiken. Vi kommer att få se hur man bodde, vad man åt, hur man badade och vad man gjorde för 2 000 år sedan.
Pris inkl inträde och lokalguide ca 415:-

Roma bella notte

I afton beger vi oss ut på en tur i kvällsupplysta Rom och får en inblick i Roms tvåtusenåriga historia. Vi ser några av stadens berömda sevärdheter innan vi sedan tar oss till den legendariska stadsdelen Trastevere för att besöka en trevlig restaurang i genuin miljö. Här njuter vi av det italienska köket medan musikens sköna toner sätter guldkant på kvällen.
Pris inkl middag med dryck ca 585:-

Stadsrundtur i Rom med Vatikanstaten

På dagen visar Rom upp en helt ny sida. Vi gör en innehållsrik stadsrundtur med klassiska sevärdheter som änglaborgen Castel Sant Angelo, Piazza Navona, Pantheon, Trevifontänen och Spanska trappan. Vi fortsätter till Vatikanstaten, där du får möjlighet att på egen hand utforska världens största kyrkobyggnad, Peterskyrkan. Utflykten genomförs främst till fots.
Pris ca 425:-

Utsikt över Rom & avslutningsmiddag

Som en värdig avslutning på vår vistelse i den eviga staden tar vi oss till Pincios utsiktsplats i parken Villa Borghese ovanför den berömda Piazza del Popolo. Här bjuds vi på förfriskning och en hänförande utsikt. Vi promenerar sedan genom Porta del Popolo till bussen som tar oss vidare till en trevlig restaurang där vi njuter av fantastisk italiensk mat och härlig stämning!
Pris inkl middag med dryck ca 585:-

Sagolika Venedig

Till magnifika Markusplatsen tar vi oss med båt. Vi har gott om tid att insupa stämningen bland smäktande gondoler och klassiska sevärdheter som Dogepalatset, Markuskyrkan och Suckarnas bro. Vår guide berättar om stadens unika historia och visar oss de intressanta och vackra sevärdheterna under en gemensam promenad. Vi avslutar turen vid den vackra Rialtobron med dess fisk- och grönsaksmarknad.
Pris ca 425:-

Båttur på Gardasjön

Vilken upplevelse att åka runt hela Sirmione vid Gardasjön och se det gamla slottet, stränderna och de romerska ruinerna efter Catullus villa. Glöm inte kameran! Från båten kan man se Alperna torna upp sig vid Gardasjöns norra sida. Sirmione är vackert beläget på en halvö på södra sidan av sjön och efter båtturen har vi tid för lunch och shopping av italienska varor. Följ med och njut av La bella Italia vid Gardasjön!
Pris ca 245:-

Tyrolens huvudstad Innsbruck

Vi gör en rundtur i vackra Innsbruck och tar del av sevärdheter och njuter av alla vackra berg som omringar staden. Vi äter sedan en god österrikisk middag.
Pris inkl middag med dryck ca 495:-
 

Övrig information 2022

Allt detta ingår

 • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
 • 12 övernattningar i dubbelrum
 • 12 frukostar (dag 2 - 13)
 • 5 middagar (dag 1 - 2, 5 - 6 och 12)
 • Bagagetransfer i Venedig
   

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 3 395:-

Avresa 23/4 bor vi på Hotel Fulda Mitte i Fulda dag 1-2.
Avresa 3/9 bor vi på Parkhotel i Stadtallendorf dag 1-2.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
3/9BussHotel San Michele, Anacapri316 295:-Boka
1/10BussHotel San Michele, AnacapriMer än 815 695:-Boka

Information

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 5 - 7

Hotel San Michele, Anacapri
Hotel San Michele, Anacapri
Ett mycket välskött hotell inhyst i en fin patriciervilla från sekelskiftet, omgivet av en prunkande trädgård och vars läge bjuder på hänförande vyer över vattnet. Hotellet: Familjärt och trevligt hot...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Altstadthotel Arte, Fulda
Altstadthotel Arte, Fulda
Trevligt och bekvämt litet stadshotell med utmärkt centralt läge i Barockstaden Fulda. På hotellet finns en ljust inredd frukostmatsal med fönster som vetter ut mot det lilla torget där det sommartid...

Övernattning Dag 2 - 3

Belstay Hotel, Assago
Belstay Hotel, Assago
Välfungerande övernattningshotell med bekväma rum i Milanos ytterområde. Hotellet: Stort hotell, byggt 1960 och totalrenoverat senast 2009. Här finns restaurang, bar, lounge, minigym och en liten träd...

Övernattning Dag 3 - 5

Hotel Le Due Fontane, Florens
Hotel Le Due Fontane, Florens
Genuint italienskt hotell med perfekt läge i Florens historiska centrum. Hotellet: Privatägt hotell som är inhyst i en vacker äldre byggnad och har frukostmatsal, bar och lobby. Våningar: 4 Hiss: Ja L...

Övernattning Dag 7 - 9

Hotel Pinewood, Rom
Hotel Pinewood, Rom
Lugnt beläget fyrstjärnigt hotell med bra förbindelser till centrum. Hotellet: Välskött hotell som byggdes 1970 och totalrenoverades senast 2009. Här finns frukostmatsal i källaren som serverar förstä...

Övernattning Dag 9 - 11

Hotel Nazionale, Venedig
Hotel Nazionale, Venedig
Genuint italienskt mellanklasshotell inhyst i en anrik byggnad. Fantastiskt läge i centrala Venedig omgivet av vindlande gränder och kanaler och med den historiska stadens sevärdheter på promenadavstå...

Övernattning Dag 11 - 12

Hotel Krone, Matrei am Brenner
Hotel Krone, Matrei am Brenner
Trevligt, äldre hotell med lång historia som varit i familjen Stadlers ägo sedan 1447. Hotellet är inhyst i tre intilliggande byggnader målade i karakterisistk rosa färg som byggts om och till under å...

Övernattning Dag 12 - 13

Wyndham Garden Hotel, Kassel
Wyndham Garden Hotel, Kassel
Ett bekvämt och praktiskt övernattningshotell och mångårig samarbetspartner. När du trätt in genom hotellentrén möts du av en ljus lobby med bekväma sittgrupper och i anslutning till receptionen finns...
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö