Skip to main content

Italien Runt med Capri

BUSSRESA - Italien - Rundresa - 13 dagar

Italien Runt med Capri

En fulländad rundresa med buss i vackra Italien! Det bästa av det mesta! I sköna Florens finns allt som gör livet njutbart. Sinnlig konst, magnifika byggnader, eleganta butiker och inte minst romantisk atmosfär. På fabulösa Capri är det lätt att bli förförd av de karga klipporna, vikarna, citronlundarna, apelsinträden, det solglittrande havet och blommorna som prunkar i regnbågens alla färger. Till denna pärla i Medelhavet ­reste antikens romerska härskare och många har följt i deras fotspår. Den eviga staden Rom lockar med en tvåtusenårig historia och några av Italiens mest klassiska sevärdheter. Lagunstaden Venedig har i århundraden tjusat en hel värld med sina kanaler, torg, palats och broar. Dessutom hinner vi med Pisa och Mirakelfältet, historiska Pompeji och himmelska Gardasjön. La dolce vita!
 

Nytt för 2023! Fri direktanslutning till/från Malmö från 37 orter. »

 

11 gäster ger medelbetyg 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Höjdpunkter!
  • Renässansens Florens
  • Sköna Capri
  • Historiska Pompeji
  • Magiska Rom
  • Lagunstaden Venedig

     

2023 - Dagsprogram & Utflykter

Dagsprogram

Dag 1: Malmö - Fulda
På morgonen startar vårt stora äventyr med att vi vinkar adjö till Öresundsterminalen, Malmö och Sverige. Via Öresundsbron, Danmark och färjeöverfarten Rödby-Puttgarden når vi Tyskland och senare under kvällen Fulda och vårt hotell som serverar middag. 

Dag 2: Fulda - Assago
Efter frukost åker vi vidare förbi Würzburg. Vi färdas genom Bayerns vackra landskap och passerar bland ­annat Bodensjön och Liechtenstein innan vi åker över gränsen till Italien. I kvällningen passerar vi modestaden Milano och checkar in på Belstay Hotel i Assago för middag och övernattning.

Dag 3: Assago - Florens
Vi tar oss vidare till Pisa där vi gör ett besök vid det berömda lutande tornet, katedralen och baptisteriet på Campo dei Miracoli. Sedan väntar vackra Florens där vi tar in på Hotel Le Due Fontane i Gamla stan.

Middag & utsikt över Florens
Vi avnjuter en trevlig middag och beger oss sedan ut i Florens. Från Piazzale Michelangelo beundrar vi den vackra vyn över det kvällsupplysta Florens och läskar oss med italiensk spumante.
Pris inkl middag med dryck 485:-

Dag 4: Florens

Stadsrundtur i Florens
Vår guide tar oss med på upptäcktsfärd bland ­sevärdheter som Piazza della Signoria, Santa Maria del Fiore, Dantes kvarter, Ponte Vecchio och fler därtill.
Pris 265:-

Middag på vingård i Chianti Classico
I ett härligt landskap, med en fantastisk utsikt över Chiantiområdet där några av Italiens absolut främsta viner framställs, ligger vingården dit vi ska bege oss i kväll. Vi blir visade runt på gården innan vi slår oss ned och äter en god middag tillsammans. Till maten provar vi gårdens vin som vi även har möjlighet att köpa med oss hem. 
Pris inkl middag med dryck 565:-

Dag 5: Florens - Capri
Vår resa fortsätter söderut genom Toscanas, Umbriens, Lazios och Kampaniens böljande landskap. Längs vägen kan vi njuta av solrosorna, olivlundarna och den härliga grönskan innan vi i Neapels hamn går ombord på färjan till den förföriska klippön Capri. Vår buss lämnar vi på fastlandet för på ön möts vi av minibussar som tar oss till vackert belägna Hotel San Michele eller alternativt hotell som serverar middag båda våra kvällar på ön. 

Dag 6: Capri 

Upptäck Capri & Villa San Michele
Capris fantastiska natur bjuder på betagande vyer. En spännande upptäcktsfärd som tar andan ur de flesta. Vi besöker till exempel Axel Munthes hus, Villa San Michele och Capris centrum där vi går en guidad promenad.
Pris 495:-

Båttur till Faraglioniklipporna
På denna vackra utflykt upplever vi Capri från vattnet på en båttur till de berömda kalkstensklipporna Faraglioni. En oförglömlig upplevelse!
Pris 425:-

Dag 7: Capri - Rom
I dag försvinner den blommande ön i vågsvallet bakom oss när vi tar morgonbåten till fastlandet. I den klassiska badorten Sorrento tar vi plats i bussen igen och åker vidare till Pompeji. Att vandra i den utgrävda staden är verkligen som att resa i tiden! Efter detta spännande besök fortsätter vi till den eviga staden Rom där vi tar in på Hotel Pinewood. 

Pompeji - i antikens fotspår
Världsberömda Pompeji begravdes under vulkanen Vesuvius aska år 79 e.Kr. Vi har möjlighet att i närbild få se och höra lokalguiden berätta hur det romerska livet gestaltade sig under antiken. Vi kommer att få se hur man bodde, vad man åt, hur man badade och vad man gjorde för 2 000 år sedan.
Pris inkl inträde och lokalguide 445:-

Roma bella notte
I afton beger vi oss ut på en tur i kvällsupplysta Rom och får en inblick i Roms tvåtusenåriga historia. Vi ser några av stadens berömda sevärdheter innan vi sedan tar oss till den legendariska stadsdelen Trastevere för att besöka en trevlig restaurang i genuin miljö. Här njuter vi av det italienska köket medan musikens sköna toner sätter guldkant på kvällen.
Pris inkl middag med dryck 585:-

Dag 8: Rom

Stadsrundtur i Rom med Vatikanstaten
På dagen visar Rom upp en helt ny sida. Vi gör en innehållsrik stadsrundtur med klassiska sevärdheter som änglaborgen Castel Sant Angelo, Piazza Navona, Pantheon, Trevifontänen och Spanska trappan. Vi fortsätter till Vatikanstaten, där du får möjlighet att på egen hand utforska världens största kyrkobyggnad, Peterskyrkan. Utflykten genomförs främst till fots.
Pris 425:-

Utsikt över Rom & avslutningsmiddag
Som en värdig avslutning på vår vistelse i den eviga staden tar vi oss till Pincios utsiktsplats i parken Villa Borghese ovanför den berömda Piazza del Popolo. Här bjuds vi på förfriskning och en hänförande utsikt. Vi promenerar sedan genom Porta del Popolo till bussen som tar oss vidare till en trevlig restaurang där vi njuter av fantastisk italiensk mat och härlig stämning!
Pris inkl middag med dryck 585:-

Dag 9: Rom - Venedig
Dagens mål är vackra Venedig och färden går genom matregionen Emilia-Romagna och framåt sen eftermiddag når vi Venedig. I denna kanalernas stad är vi stolta över att bo centralt på Hotel Nazionale, ett stenkast från Canal Grande. Här finns oändligt mycket att se men att flanera på måfå och insupa den härliga atmosfären är en njutning bara det! Romantiska Venedig ligger för våra fötter!

Dag 10: Venedig

Sagolika Venedig
Till magnifika Markusplatsen tar vi oss med båt. Vi har gott om tid att insupa stämningen bland smäktande gondoler och klassiska sevärdheter som Dogepalatset, Markuskyrkan och Suckarnas bro. Vår guide berättar om stadens unika historia och visar oss de intressanta och vackra sevärdheterna under en gemensam promenad. Vi avslutar turen vid den vackra Rialtobron med dess fisk- och grönsaksmarknad.
Pris 425:-

Dag 11: Venedig - Matrei am Brenner
Från Venedig går färden genom den natursköna och ekonomiskt mycket väl­mående regionen Veneto till Sirmione, en av Gardasjöns vackraste byar, där vi stannar till för lunch. Färden fortsätter sedan förbi Bolzano och Brennerpasset mot Österrike. Framåt kvällen tar vi in på Hotel Krone i byn Matrei am Brenner strax söder om Innsbruck. 

Båttur på Gardasjön
Vilken upplevelse att åka runt hela Sirmione vid Gardasjön och se det gamla slottet, stränderna och de romerska ruinerna efter Catullus villa. Glöm inte kameran! Från båten kan man se Alperna torna upp sig vid Gardasjöns norra sida. Sirmione är vackert beläget på en halvö på södra sidan av sjön och efter båtturen har vi tid för lunch och shopping av italienska varor. Följ med och njut av La bella Italia vid Gardasjön!
Pris 245:-

Tyrolens huvudstad Innsbruck
Vi gör en rundtur i vackra Innsbruck och tar del av sevärdheter och njuter av alla vackra berg som omringar staden. Vi äter sedan en god österrikisk middag.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Dag 12: Matrei am Brenner - Baunatal
Efter frukost rullar vi vidare och strax är vi åter i Tyskland, i området Bayern varifrån vi fortsätter vår resa norrut. På kvällen når vi Baunatal, i närheten av Kassel, och vårt hotell som väntar med middag.

Dag 13: Baunatal - Malmö
Efter frukost tar vi plats i bussen, åker norrut mot Puttgarden och tar färjan till Rödby. Vi beräknas vara framme i Malmö ca kl 20.00 med mängder av ljuva minnen.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
22/4BussHotel San Michele, AnacapriMer än 815 995:-Boka
13/5BussHotel San Michele, AnacapriMer än 816 495:-Boka
2/9BussHotel San Michele, AnacapriMer än 816 695:-Boka
30/9BussHotel San Michele, AnacapriMer än 816 495:-Boka

Övrig information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 12 övernattningar i dubbelrum, 12 frukostar, 5 middagar, bagagetransfer i Venedig

Tillval
Enkelrumstillägg 3 595:-

Utflyktspaket 4 900:- (ordinarie pris 5 440:-)
Middag & utsikt över Florens 485:-
Stadsrundtur i Florens 265:-
Middag på vingård i Chianti Classico 565:-
Upptäck Capri & Villa San Michele 495:- 
Båttur till Faraglioniklipporna 425:-
Pompeji - i antikens fotspår 445:-
Roma bella notte 585:-
Stadsrundtur i Rom med Vatikanstaten 425:-
Utsikt över Rom & avslutningsmiddag 585:-
Sagolika Venedig 425:- 
Båttur på Gardasjön 245:-
Tyrolens huvudstad Innsbruck 495:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

 

 

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 5 - 7

Hotel San Michele, Anacapri
Hotel San Michele, Anacapri
Ett mycket välskött hotell inhyst i en fin patriciervilla från sekelskiftet, omgivet av en prunkande trädgård och vars läge bjuder på hänförande vyer över vattnet. Hotellet: Familjärt och trevligt hot...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...

Övernattning Dag 2 - 3

Belstay Hotel, Assago
Belstay Hotel, Assago
Välfungerande övernattningshotell med renoverade allmänna utrymmen i en trendig retrostil och bekväma rum, beläget i Milanos ytterområde. Hotellet: Stort hotell, byggt 1960 som delvis blivit renoverat...

Övernattning Dag 3 - 5

Hotel Le Due Fontane, Florens
Hotel Le Due Fontane, Florens
Genuint och anrikt litet privatägt hotell som drivs av Silvia och Simone. Hotellet är inhyst i en vacker neoklassicistisk byggnad med anor tillbaka till 1700-talet, som är inrett i traditionell floren...

Övernattning Dag 7 - 9

Hotel Pinewood, Rom
Hotel Pinewood, Rom
Lugnt beläget fyrstjärnigt hotell med bra förbindelser till centrum. Hotellet: Välskött hotell som byggdes 1970 och totalrenoverades senast 2009. Här finns frukostmatsal i källaren som serverar förstä...

Övernattning Dag 9 - 11

Hotel Nazionale, Venedig
Hotel Nazionale, Venedig
Genuint italienskt mellanklasshotell inhyst i en anrik byggnad. Fantastiskt läge i centrala Venedig omgivet av vindlande gränder och kanaler och med den historiska stadens sevärdheter på promenadavstå...

Övernattning Dag 11 - 12

Hotel Krone, Matrei am Brenner
Hotel Krone, Matrei am Brenner
Trevligt, äldre hotell med lång historia som varit i familjen Stadlers ägo sedan 1447. Hotellet är inhyst i tre intilliggande byggnader målade i karakterisistk rosa färg som byggts om och till under å...

Övernattning Dag 12 - 13

Övernattningshotell, Tyskland - Hemresa
Övernattningshotell, Tyskland - Hemresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
2/12Julmarknad i Celle 3 dagarfrån 3 295:-
3/12Julmarknad i Rostock 2 dagarfrån 1 995:-
8/12Julshopping i Stettinfrån 3 195:-
8/12Advent på slott i Polenfrån 3 595:-
8/12Julmarknad i Hildesheimfrån 3 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö