Skip to main content

Kryssning Holland & Belgien 

BUSSRESA - Holland, Belgien - Flodkryssning, Rundresa - 8 dagar

Kryssning Holland & Belgien

Underbara dagar stundar i Holland och Belgien! En bukett av vackra vattenvägar och fascinerande städer. Vi stiftar bekantskap med den belgiska godbiten Antwerpen. Ta del av berättelser om diamanthandeln och den store barockkonstnären Rubens. Kanske inhandlar vi några belgiska chokladpraliner? Vi får möjlighet att besöka den charmiga kanalstaden Brygge och moderna Rotterdam. En perfekt kombination av kryssning och bussresa! På populära MS Rigoletto ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.

MS Rigoletto är ett bekvämt flodkryssningsfartyg med trivsam och ombonad atmosfär, inrett i traditionell stil med mörkt trä och mässingsdetaljer. I den omtyckta restaurangen serveras frukost, lunch och middag och på kvällarna bjuds det på musikunderhållning i barloungen. Vid vackert väder lockar soldäck med avkoppling och naturscenerier.
 

Fri direktanslutning från 37 orter »

   

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »
 

Höjdpunkter!
  • Utmärkt årstid att besöka Holland och Belgien
  • Antwerpen
  • Brygge
  • Rotterdam
  • Arnhem 
  • Lugnt och skönt tempo
  • Helpension på båten

2023 - Dagsprogram

Dag 1: Malmö - ombordstigning i Düsseldorf
Från Öresundsterminalen i Malmö åker vi genom Danmark till färjeöverfarten Rödby-Puttgarden. Vi stannar för lunch och eftermiddagskaffe längs vägen innan vi senare på kvällen är framme i Düsseldorf där vi går ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto. Vi gör oss hemmastadda i våra hytter och äter en första gemensam middag ombord. Vi ligger still i Düsseldorf  över natten.

Dag 2: Düsseldorf - Nijmegen 
Samtidigt som vi äter frukost seglar vi mot Nijmegen som vi når vid lunchtid. Under eftermiddagen har vi möjlighet att upptäcka Nijmegen, en av Hollands äldsta städer. Magnifika historiska byggnader och landets äldsta shoppinggata, Lange Hezelstraat.

Dag 3: Nijmegen - Antwerpen 
Tidigt på morgonen påbörjar vi seglatsen mot Antwerpen och Belgien. På eftermiddagen kan vi följa med på en stadspromenad. Fartyget ligger stilla i Antwerpen över natten.

Promenad i Antwerpen
Trots sitt långa förflutna som viktig befästningsstad, framgångsrikt handelscentrum och värd för de olympiska spelen är Antwerpen för många av oss en ganska okänd stad. Det ska vi råda bot på nu! Vi får bland annat höra berättelser om den glittrande diamanthandeln och den världsberömde barockmålaren Rubens. Spännande modebutiker, ståtliga köpmannahus och ölkaféer med ett sagolikt utbud kommer vi också att få uppleva under vår promenad.
Pris 195:-

Dag 4: Antwerpen - Dordrecht
Efter en tidig frukost erbjuder vi en utflykt till en annan av Flanderns stora sevärdheter, nämligen Brygge. Vi går ombord igen för lunch i Antwerpen och inleder sedan seglatsen mot Dordrecht där vi lägger till för natten. 

Charmiga Brygge
I Flandern finns det ett flertal välbevarade gamla städer och i dag ska vi besöka en av intressantaste: Brygge. Medeltidens lukrativa ullhandel ledde till uppförandet av många sköna byggnader i Brygge och tillsammans med kanalerna som slingrar sig genom staden lockar staden till trevliga promenader. Brygges främsta landmärke, det respektingivande klocktornet, ligger vid stora torget och symboliserar stadens betydelse som handelscentrum.
Pris 295:-

Dag 5: Dordrecht - Rotterdam
Vi spenderar förmiddagen i Dordrecht och medan vi äter lunch ombord seglar vi mot Europas största hamnstad, Rotterdam, dit vi anländer tidig eftermiddag. Staden har fungerat som handelscentrum sedan medeltiden och är numera omtalad för sin moderna arkitektur som vi givetvis får tillfälle att titta lite närmare på under eftermiddagens rundtur. Vi ligger still i Rotterdam över natten.

Moderna Rotterdam
Vi gör en rundtur i intressanta Rotterdam som delas av floden Maas och länkas samman av flera broar. Den mest omtalade är den imponerande Erasmusbron, ibland kallad ”Svanen” efter sin utformning. Vi ser också Piet Bloms berömda kubhus och Witte Huis, Europas första skyskrapa.
Pris 195:-

Dag 6: Rotterdam - Arnhem
Tidigt på morgonen kastar vi loss och har ännu en skön förmiddagsseglats framför oss! Först under eftermiddagen når vi Arnhem. Vi kan nu följa med och utforska Arnhem och Oosterbeek krigskyrkogård. På kvällen är det galamiddag ombord och vi ligger still i Arnhem över natten. 

Arnhem & Oosterbeek krigskyrkogård
Operation Market Garden inleddes av de allierade i september 1944 och huvudmålet var att säkra bron över Rhen vid Arnhem för att underlätta den kommande invasionen av Tyskland. Operation Market Garden bestod av ett flygburet anfall och skulle säkra en rad broar över kanaler och floderna Maas, Waal och Rhen. Det slutade dock som en av de allierades största katastrofer i andra världskrigets slutskede. Vi besöker krigskyrkogården i Oosterbeek och även själva Arnhem. 
Pris 195:- 

Dag 7: Landstigning i Arnhem - Bremen
Efter sista frukosten ombord checkar vi ut från båten och tar oss till Tyskland och Bremen där vi checkar in på vårt hotell. På kvällen lockar vi med en intressant stadspromenad i den klassiska staden. 

Promenad i stadsmusikanternas Bremen
Den gamla hansestaden Bremen är en av Tysklands mest fascinerande städer. Tillsammans promenerar vi i den gamla stadskärnan bland labyrintartade gränder och enastående byggnader. Vår guide tar oss med genom Schnoorkvarteren och Böttcherstrasse. Vi bekantar oss med bröderna Grimms sagogestalter stadsmusikanterna och förundras över rådhuset, domkyrkan och Rolandstatyn. Promenaden avslutas med middag på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Dag 8: Bremen - Malmö
Den tyska hotellfrukosten hägrar och sedan installerar vi oss, mätta och nöjda, i bussen för vidare färd norrut. På vägen gör vi ett uppehåll för en sista lunch innan vi når Puttgarden och färjan till Danmark. Plötsligt ser vi åter den vackra Öresundsbron och Turning Torso skymta på andra sidan sundet. Ca kl 20.00 är vi tillbaka i Malmö.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
11/6BussMS RigolettoMer än 813 895:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 1 övernattning i dubbelrum, 6 övernattningar i dubbelhytt på nedre däck, 7 frukostar, 5 luncher, 6 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget

Tillval
Enkelrumstillägg 3 295:-
Tillägg för hytt på övre däck 1 800:- per person

Utflyktspaket 1 240:- (ordinarie pris 1 375:-)
Promenad i Antwerpen 195:-
Charmiga Brygge 295:- 
Moderna Rotterdam 195:- 
Arnhem & Oosterbeek krigskyrkogård 195:- 
Promenad i stadsmusikanternas Bremen 495:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 60 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 1 - 7

MS Rigoletto
MS Rigoletto
Bekvämt flodkryssningsfartyg med utmärkt service och avkopplande atmosfär. Fartyget är inrett i varma färger med många detaljer i trä och mässing. Hotellet: Trevligt fartyg som seglas av det holländsk...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 7 - 8

Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
23/12Julhelgen i Lübeckfrån 3 995:-
23/12Julhelgen på slott i Polenfrån 5 995:-
28/12Nyår i Estoril - Lissabons riviera från Kastrupfrån 12 995:-
30/12Nyår i Stettinfrån 6 195:-
30/12Nyår på slott i Polenfrån 6 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö