Skip to main content

Gardasjön

BUSSRESA - Italien - Rundresa - 9 dagar

Gardasjön 

En fantastisk kombination av kultur, natur och den italienska solen väntar på den här bussresan. Garda är den lilla trivsamma staden som har fått sitt namn av den angränsande sjön, den med rätta mest kända av Italiens sjöar. Gardasjön är bedårande vacker med azurblått vatten som är utomordentligt klart. Atmosfären är livlig på stadens små gator och torg som kantas av butiker och restauranger. Sjön är alltid närvarande. Strandpromenaden och dess omgivningar med olivträd, cypresser och palmer är en italiensk dröm. På kvällarna är det sann livsglädje att sitta på någon av uteserveringarna som kantar Gardas strandpromenad och låta solen försvinna ner under horisonten. Den spegelblanka sjön skänker en speciell stillhet och känsla. Eller botanisera bland butikerna i gränderna och köpslå efter bästa förmåga. Underbara upplevelser väntar oss!
 

I Garda erbjuder vi två olika hotellalternativ, prisvärda Hotel Palme med frukostpension och populära Hotel Royal med halvpension. Båda hotellen har pool och ligger med promenadavstånd till stadskärnan och strandpromenaden. 
 

Fri direktanslutning från 37 orter »
 

27 personer ger medelbetyg 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Höjdpunkter!
  • Vacker natur och charmiga byar
  • Romerska arenan i Verona
  • Kanalstaden Venedig
  • Vintur till Valpolicella
  • Vi bor i mysiga Garda
  • Två hotellalternativ med pool
     

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Gera
Resan tar sin början på Öresundsterminalen i Malmö. Vi färdas genom Danmark till Gedser varifrån vi tar färjan över till Rostock. Efter dagsetappen genom Tyskland kommer vi fram till Gera och vårt hotell som tar emot med middag och sköna sängar.

Dag 2: Gera - Garda
Efter frukost fortsätter resan genom Tyskland. Vi äter lunch utmed färdvägen i Bayern och under eftermiddagen kör vi över gränsen till Österrike och passerar Innsbruck. Överallt ser vi höga alptoppar. Efter det högt belägna Brennerpasset kommer vi till Italien och når på kvällen vårt semesterparadis, den mysiga orten Garda, vid Gardasjöns östra strand. Här tar vi in på valt hotellalternativ och nu väntar oss härliga dagar vid Lago di Garda.

Utflykter dag 3-7

Gardasjön Runt
I dag väntar oss en innehållsrik dag runt Gardasjön med båttur och bussfärd på programmet. Med bussen följer vi La Gardesana, som vägen runt sjön kallas, och hoppar på en båt som ligger och väntar på oss. Väl ombord kryssar vi sedan norrut till Gardasjöns nordligaste ort, Riva del Garda. Den klippiga och dramatiska västra kusten kontrasterar effektfullt mot de rogivande byarna utmed sjöns östra strand. Vi får tid att på egen hand utforska Riva innan bussen hämtar oss och vi fortsätter sista biten runt sjön på landsvägen.
Pris 495:-

Romantiska Verona
Även om Verona kanske mest är omtalad för balkongen som påstås ha tillhört Romeos flickvän Julia innehåller denna välmående stad så mycket mer av intresse. Genom de centrala delarna slingrar sig floden Adige fram och över dess vatten slår Ponte Scaligero sina bastanta valv. Vid livliga Piazza Brà finner vi den romerska arenan, Veronas bäst bevarade antika byggnad. Missa inte kaféerna och de eleganta butikerna vid Piazza Erbe!
Pris 375:-

Sirmionehalvön
Vid Gardasjöns södra kust skjuter en landtunga ut i vattnet och längst ut på den finner vi Sirmione. Via en gångbro intill den gamla 1200-talsfästningen Castello Scaligero promenerar vi ut på halvön och imponeras av vallgravarna som tidigare utgjorde en del av försvarsanläggningen. På andra sidan fästningen möts vi av smala kullerstensgränder som kantas av butiker och serveringar. Den vackra strandpromenaden och de romerska lämningarna bidrar till att göra Sirmione till kanske den mest intressanta av alla orterna runt Gardasjön!
Pris 255:-

Iseosjön & vinprovning
Lago d’Iseo må vara okänd i förhållande till sin granne Gardasjön, men ett riktigt litet smycke. Vi tar båten över till den charmiga ön Monte Isola, världsberömd för sina handknutna fiskenät. Monte Isola är platsen du inte trodde fanns och ön är så gott som bilfri. Vid Iseosjöns böljande gröna sluttningar ligger dessutom ett att Italiens bästa områden för mousserande viner, Franciacorta. Uppfyllda av undersköna vyer besöker vi en producent där vi får inblick i konsten att frammana bubblor i vinflaskorna, följt av provsmakning. Salute!
Pris 495:-

Sagolika Venedig
Vi besöker broarnas och kanalernas stad, en verkligt annorlunda stad. Dagens puls förenas med en mer än tusenårig historia. Resan går med buss, men sista biten åker vi naturligtvis båt som sig bör. Här väntar fantastiska upplevelser i form av arkitektur, konst och kultur. Vi tar en titt på Markusplatsen med alla sina duvor, kampanilen och det anrika Dogepalatset. Promenera sedan över den kända Rialtobron eller passa på att åka gondol, ett minne för livet!
Pris exkl gondoltur 525:-

Vintur i Valpolicella
Vi beger oss till det natursköna och varierande vindistriktet som ligger mellan Verona och Gardasjön. Av druvorna som odlas här framställer man de omtalade Valpolicellavinerna, viner som till karaktären kan variera från lätta och fruktiga till mogna och djupa. Bland de mest uppskattade vinerna, inte bara i Italien utan i hela Europa, märks det smakrika och kraftfulla Amarone della Valpolicella. Givetvis får vi möjlighet till både provsmakning och inköp.
Pris 395:-

Dag 8: Garda - Fulda
Vi tar farväl av Gardasjön och siktar på Österrike. På förmiddagen kör vi in i Tyskland och passerar München. Humleodlingar kantar vår väg norrut och under eftermiddagen färdas vi genom det omväxlande bayerska landskapet. Framåt kvällen anländer vi till Fulda och vårt hotell som väntar med middag.

Dag 9: Fulda - Malmö
Sista dagen går färden genom Tyskland och med färjan från Puttgarden över till Danmark. Vi når Malmö och Öresunds­terminalen ca kl 20.00. På återseende!

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

27 personer ger resan medelbetyget 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Underbar resa väldigt bra guide vi åt underbara måltider varje dag på en av Gardas bästa restauranger Det är som att bo i ett vykort Vi kan tänka oss att åka tillbaka dit.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


En underbar resa som vi kommer att minnas länge. Underbar natur och allt runtom så som hotellet var toppen. Sedan blev det julmarknad i Stralsund också.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Vår reseledare och busschaufför var proffs inom respektive yrke. Vi har rest mycket med Er och träffat många chaufförer och ledare men dessa båda var i särklass de bästa. Det är detta som gör att resan blir bra och uppskattas av resenärerna.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Detta var vår allra första bussresa och vi blev glatt överraskade jag och 10-årige sonen. Allt var organiserat i perfektion, resan var fantastisk och det var så underbart vackert vid Gardasjön. Utflykten till Venedig med gondolfärd uppfyllde en gammal dröm. Efter denna resa bokar vi gladeligen bussresor igen!

av

★ ★ ★ ★

 


Ett resmål med vacker natur. Bra reseledare och chaufför. Bra hotell och restaurangen med alla grodorna serverade riktigt god mat.

av

★ ★ ★ ★

 


trevlig resa, vi blev väl omhändertagna av era skickliga medarbetare. Det enda som inte var bra var maten på hotellet. Kändes som ett sparpaket.

av

★ ★ ★ ★

 


Bra

av

★ ★ ★ ★ ★

 


4:e gången med samma resmål!! Bästa platsen, bästa hotellet, bästa resebolaget! Till hösten blir det 5:e gången gillt!!

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Duktig chaufför och bra guide som gjorde att vi trivdes och att vi fick se mycket.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


-

av

★ ★ ★ ★

 


Trevlig och rolig busschaufför och reseledare. Stressigt. Ont med tid

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Suverän resa! Välarrangerat, suverän guide, dito chaufför, såååå vackert och så gott.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Otroligt fin resa, bra reseledare, bra busschaufför,trevliga medresenärer. Många fina minnen.Har rest med ölvemarks förrut,kommer att fortsätta med det.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


En helt fantastisk resa. Trevliga medresenärer, duktig chaufför Åke och en mycket bra reseledare Maria. Ett mycket vackert resmål. Trevliga utflykter och bra hotell Cortina och mycket god mat.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Hotell Royal, mycket bra hotell med pool och god mat. Kolla bara innan ni åker så hotellet tar betalkort, det gjorde dom inte under vår vecka. Vi åker gärna tillbaka.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Resan till Gardasjön var fantastisk! Ett minne vi lever på länge! Vår reseledare Agneta och busschaufför Susanne var så proffsiga och vi hade så god stämning hela resan. Vi fick uppleva utflykter som man aldrig hade gjort på egen hand. Från Venedig till iseosjön blandat med fantastiska champagne och vinprovningar. Nu planerar vi nästa års resmål!

av

★ ★ ★ ★

 


-

av

★ ★ ★

 


Garda är en underbar liten by vid Gardasjön. Jag har varit där 2014 då jag gav betyg 5. Denna gången drar avståndet från hotellet till sjön ner poängen. Det står 400 m men är i verkligheten minst dubbelt så långt. Hotell restaurangens personal var inte särskilt gästvänliga. Hotellet är slitet och städerskorna gjorde inget bra jobb. Däremot va personalen i hotellbaren mycket trevliga och vänliga.Vi hade en underbar guide och en underbar chaufför. Utflykterna är toppen. Jag älskar italiensk mat och glass. Otur att Ölvemark har valt ett hotell så långt ifrån centrum. 2014 låg hotellet väldigt nära sjön och det blev en helt annan upplevelse. Nu kommer vi inte att åka till Garda med Ölvemarks mer.

av

★ ★ ★

 


Toppbetyg till själva bussresan och reseledaren! Hotel Royal drar dessvärre ner betyget. Dammråttor och döda insekter på golvet. Dammslöjor i tak och vägg. AC:n fungerade knappt. Den var full med damm! Maten var ingen höjdare.

av

★ ★ ★ ★

 


Stressigt att hinna med luncherna på dit&hemresan, fick slänga i sig maten. Väldigt fina utflykter, men en del väldigt stressande, t.ex. Sirmione där vi hade önskat att stanna lite längre. Huvudrätterna på Hotel Royal Garda under all kritik, väldigt dåligt tillagade, men bra salladsbuffé & efterrätter. Att det är mycket trafik på sommaren förstår man ju, så synd att vi inte hann med gränshandel på denna resan.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Hotellet var bra men maten o servicen på hotel Royal var inte så bra. Bra chaufför o bra reseledare o utflykterna va toppen man fick se mycket. Vi kan tänka oss att göra om resan någon gång igen.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


-

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Min bästa resa någonsin

av

★ ★ ★ ★ ★

 


80 årspresent från frun kan väl inte bli bättre Plats med sköna omgivningar vackert beläget hotell när Gardasjön härlig halvpension på sköna Royal Garda. Underbar utflykt på Gardasjön. Guide och chaufför av bästa klassen som alltid när man åker med Ölwemarks🇸🇪❤️

av

★ ★ ★ ★

 


Allt bra "utom maten" halvpension. Särskilt bra var utflykten till Venedig och vinprovningen...har åkt med er sedAan -94 både med barn och själva ... toppen all the way!!! Vi åker gärna med Ölvemarks igen!!!

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Garda - som en kär och älskad vän
Varje dag med doft av välbehag
Varje timme ett oförglömligt minne
Åh, vad vi längtar dit igen.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
8/4BussHotel Palme, GardaMer än 89 695:-Boka
8/4BussHotel Royal, GardaMer än 810 395:-Boka
29/4BussHotel Palme, GardaMer än 89 595:-Boka
29/4BussHotel Royal, GardaMer än 810 295:-Boka
13/5BussHotel Palme, GardaMer än 89 895:-Boka
13/5BussHotel Royal, GardaMer än 810 595:-Boka
20/5BussHotel Palme, GardaMer än 89 695:-Boka
20/5BussHotel Royal, GardaMer än 810 495:-Boka
3/6BussHotel Palme, GardaMer än 89 695:-Boka
3/6BussHotel Royal, GardaMer än 810 395:-Boka
1/7BussHotel Palme, GardaMer än 89 795:-Boka
1/7BussHotel Royal, GardaMer än 810 495:-Boka
15/7BussHotel Palme, GardaMer än 89 795:-Boka
15/7BussHotel Royal, GardaMer än 810 495:-Boka
29/7BussHotel Palme, GardaMer än 89 795:-Boka
29/7BussHotel Royal, GardaMer än 810 495:-Boka
26/8BussHotel Palme, GardaMer än 89 895:-Boka
26/8BussHotel Royal, GardaMer än 810 595:-Boka
2/9BussHotel Palme, GardaMer än 89 895:-Boka
2/9BussHotel Royal, GardaMer än 810 595:-Boka
16/9BussHotel Palme, GardaMer än 89 895:-Boka
16/9BussHotel Royal, GardaMer än 810 595:-Boka
30/9BussHotel Palme, GardaMer än 89 495:-Boka
30/9BussHotel Royal, GardaMer än 810 195:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 8 övernattningar i dubbelrum, 8 frukostar, 8 middagar vid boende på Hotel Royal alt. 2 middagar vid boende på Hotel Palme

Tillval
Enkelrumstillägg
Hotel Palme 2 195:-
Hotel Royal 2 895:-

Utflyktspaket 2 285:- (ordinarie pris 2 540:-)
Gardasjön Runt 495:-
Romantiska Verona 375:- 
Sirmionehalvön  255:- 
Iseosjön & vinprovning 495:- 
Sagolika Venedig 525:-
Vintur i Valpolicella 395:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Palme, Garda
Hotel Palme, Garda
Prisvärt turistklasshotell med 70-tals charm som består av två byggnader varav den ena adderades med två extra våningsplan 2019. Hotellet är inrett i en klassisk gammaldags stil och här finns stora al...

Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Royal, Garda
Hotel Royal, Garda
Populärt 3-stjärnigt hotell i traditionell italiensk stil med äldre charm. Hotellet består av en L-formad byggnad och en separat restaurangdel. Allt omges av en trädgård och i mitten finner du den inb...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...

Övernattning Dag 8 - 9

Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö