Skip to main content

Dresden & Leipzig

BUSSRESA - Tyskland - Rundresa - 5 dagar

Dresden & Leipzig
- Sachsiska metropoler

Delstaten Sachsens huvudstad Dresdens välkända silhuett med guldskimrande tinnar och torn speglas i floden Elbes vatten. En bit bort finner vi storstaden Leipzig som bjuder på kontraster och avslappnad atmosfär. Mittemellan dessa metropoler passar vi på att njuta av sachsiska viner. En mycket innehållsrik bussresa väntar på oss!

 

 

 

2 personer ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Instagram  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »
 

Snabba fakta
  • En oslagbar kombo!
  • Kultur, historia och shopping - njutningar för alla sinnen.
  • Den välsmakande utflykten Sachsiska viner ingår i resans pris!

2022 - Dagsprogram

Dag 1, söndag: Mot kulturell pärla

Malmö - Dresden: I Malmö välkomnas vi av vår guide och stiger ombord på bussen. Via Öresundsbron tar vi oss genom Danmark och i Gedser väntar färjan till Rostock. Under överfarten har vi gott om tid att äta lunch och botanisera i butikerna ombord. Färden går vidare förbi Berlin och framåt kvällen når vi Dresden, ca 62 mil. Här installerar vi oss på Ibis Hotels Zentrum som blir vårt hem de kommande två nätterna.

Dag 2, måndag: Dresden - Elbes juvel

Dresden: Nu väntar en av Tysklands mest sevärda städer på att upptäckas. Kanske är Dresden fortfarande mest omtalad för att staden till stor del förstördes av bombningarna i andra världskrigets slutskede. I dag möter vi återuppförda praktbyggnader som strålar i sin forna glans. Under stadsrundturen berättar vår guide mer om Dresdens dramatiska förflutna och om de berömda byggnaderna: lustslottet Zwinger, Semperoperan, den återuppbyggda och ståtliga Frauenkriche med flera. Det är ingen tillfällighet att Dresden en gång i tiden kallades ”Florens vid Elbe”. Stadens skönhet är omvittnad av både konstnärer och författare. Arkitekter från hela Europa gav på 1700-talet de svällande senbarocka formerna fritt spelrum i stadens praktfulla kyrkor och palats. Vi kommer även uppleva ett rikligt utbud av butiker, kaféer och restauranger. Stadens gator och torg kantas av uteserveringar medan en och annan ”Biergarten” lockar med traktens egen Radebergerpilsner. Som besökare är det lätt att förstå att Dresden är en välmående stad som bär sitt historiska arv med stolthet och samtidigt riktar sina blickar mot en ljus framtid!

Dag 3, tisdag: Sachsiskt vin & porslinsstaden Meissen

Dresden - Leipzig: Vi tar farväl av Dresden som även om den är huvudstad inte är den största staden i delstaten Sachsen. Leipzig har nämligen flest invånare och dit styr vi nu färden. Innan dess ska vi dock bekanta oss med en av områdets eleganta vingårdar. Sachsen utgör ett av Tysklands 13 vindistrikt med många odlingar utmed floden Elbes slingrande lopp. I porslinsstaden Meissen gör vi sedan ett nedslag och vår guide tar oss med på en promenad i den välbevarade stadskärnan. Framåt eftermiddagen anländer vi till Leipzig, ca 13 mil, och efter att vi har checkat in på Vienna House Easy Hotel får vi möjlighet att börja lära känna staden.

Dag 4, onsdag: Spännande Leipzig

Leipzig: Trots sin imponerande storlek är Leipzig inte lika välkänd som Dresden. Men Leipzig är en stad med många ansikten och ett intressant förflutet. Med sitt geografiska läge i skärningspunkten mellan Väst- och Östeuropa utvecklades det medeltida Leipzig till en viktig knutpunkt och handelsstad. I dag är shoppingutbudet omfattande och det centralt belägna köpcentrat Höfe am Brühl är välbesökt. Dessutom kan staden ståta med ett av Tysklands äldsta universitet och flera storslagna kyrkor. Leipzig vårdar också framgångsrikt sitt musikaliska arv. Richard Wagner föddes i staden och Johann Sebastian Bach verkade som kantor och musikdirektör här under flera decennier i början av 1700-talet. Staden är också omtalad för sin bryggerinäring och flera både traditionella och nytänkande öltillverkare finns runt om i Leipzig. Vissa fungerar också som restauranger och populära samlingsplatser för både lokalbefolkningen och besökare. I närheten finner vi också historiska Lützen, väl värt ett besök. Leipzig kommer att både charma och överraska oss med sin avslappnade atmosfär och naturliga gästfrihet!

Dag 5, torsdag: Hemåt igen

Leipzig - Malmö: Efter frukost tar vi farväl av Leipzig och påbörjar resan norrut. Under eftermiddagen lägger färjan ut från hamnen i Rostock och efter ett par timmars färd genom Danmark är vi åter i Malmö, ca 62 mil. På Öresundsterminalen tar vi vid 20-tiden farväl av våra reskamrater och tackar för den här gången!

2022 - Utflykter

     
 

UTFLYKTSPAKET
Pris 1 345:-
(ordinarie pris 1 495:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Stadsrundtur i Dresden

Dresden utvecklades redan under medeltiden till en mäktig och betydelsefull stad men det var i början av 1700-talet som staden blev omtalad för sin skönhet. Vid ett bombanfall i februari 1945 sargades staden svårt men återuppbyggdes. I dag är Dresden en inbjudande stad, där gammalt och nytt lever i harmoni sida vid sida. Vår kunnige guide inspirerar oss när vi får veta mer om historien kring stadens många imponerande byggnadsverk, som exempelvis Semperoperan, Zwinger och Frauenkirche.
Pris ca 225:-

Båtfärd på floden Elbe & Schloss Pillnitz

Längs med Elbes flodbankar finner vi branta vinodlingar, ståtliga slott och påkostade villor. Vi låter världens äldsta ångbåtsflotta ta oss med på en sevärd tur genom detta vackra landskap. Under den stillsamma färden njuter vi av trevligt sällskap och förträffliga vyer. I början av 1700-talet lät den legendariske sachsiske kurfursten August den starke uppföra ett elegant sommarslott strax utanför Dresden med vackra vyer över Elbe. Sedan dess har fler slottsbyggnader tillkommit och ett fantastiskt park- och trädgårdslandskap anlagts. Vi strosar i parkem och njuter av allt det vackra.
Pris ca 395:-

Sachsiska viner

Vi färdas längs den Sachsiska vinvägen i en av Tysklands trevligaste och minsta vinregioner. Här har vin odlats i århundraden och det är framförallt de vita druvorna riesling och müller-thurgau som trivs bäst. Vi beundrar vinfälten och stannar till på en vingård för provsmakning.
Ingår i resans pris.

Porslinsstaden Meissen

Meissen är en trevlig liten stad belägen vid floden Elbe. Stadsbilden domineras av det mäktiga Albrechtsburgslottet och den intilliggande katedralen. I stadskärnan tävlar alla de fina renässansbyggnaderna om vår uppmärksamhet och vår guide tar oss på en trevlig rundtur.
Ingår i resans pris.

Middag på bryggerirestaurang

Första kvällen i Leipzig beger vi oss till en välrenommerad bryggerirestaurang. Vi låter oss väl smaka av det lokala kökets specialiteter och bekantar oss också med stadens långa och framgångsrika tradition inom bryggerikonsten.
Pris inkl middag med dryck ca 425:-

Stadsrundtur i Leipzig

Nu ska vi upptäcka halvmiljonstaden Leipzig! I stadens utkant reser sig det nästan hundra meter höga minnesmärket över Napoleons nederlag där lika många soldater deltog som dagens Leipzig har invånare. Andra sevärdheter som utmärker sig i Leipzig är bland annat den botaniska trädgården, ryska minneskyrkan, eleganta Alte Handelsbörse och säregna Bayrischer Bahnhof. Vitputsade Thomaskyrkan förknippas med Johann Sebastian Bach och här finns också hans grav.
Pris ca 225:-

Lützen & Gustav II Adolf

Lützen är beläget strax sydväst om Leipzig och hit beger vi oss för att trampa historisk mark. Vi begrundar ödet som drabbade Gustav II Adolf i samband med det stora fältslaget som i november 1632 brakade åstad på fälten omkring oss. Vi tar oss också en närmare titt på minnesmärket som är rest till minne av händelsen och besöker slottet där de 3 600 tennsoldaterna åskådliggör dramat.
Pris ca 225:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

2 recensioner medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Det var en superbra resa med en duktig påläst guide.

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk resa om forna tider i Dresten och Leipzig dess fall och uppgång. Besöket i Lutzen varen stor upplevelse med historien och byggnaderna runt Gustav II Adolf. En mycket givande resa om dåtid och nutid. Kan varmt rekommenderas

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
30/10BussIbis Hotels Zentrum, Dresden43 995:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar (dag 2 - 5)
  • Utflykten Sachsiska viner och Porslinsstaden Meissen


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 495:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 1 - 3

Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Bekvämt stadshotell med mycket centralt läge som består av två höghuskroppar som förenas av en shoppingarkad. Hotellet byggdes under DDR-tiden i slutet av 60-talet vilket till viss del gör sig påmint...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 3 - 5

Vienna House Easy Hotel, Leipzig
Vienna House Easy Hotel, Leipzig
Modernt och fräscht hotell med väldesignade allmänna utrymmen och trendig stil som får mycket goda gästrecensioner. Hotellet har en inbjudande loungedel i en avkopplande vardagsrumsstil med frukostmat...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö