Skip to main content

Donaukryssning Passau-Linz

BUSSRESA - ÖsterrikeSlovakien, Ungern - Flodkryssning, Rundresa - 9 dagar

Donaukryssning Passau-Linz

En semester som har allt. Lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. Kryddat med intressant historia och storslagna huvudstäder. Budapest, Bratislava och Wien! Bussresa och kryssning i en härlig harmoni. På populära MS Carmen ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.

MS Carmen är ett modernt och välskött flodkryssningsfartyg med god komfort. Ombord finns en elegant inredd loungebar med panoramafönster och en uppskattad restaurang där det serveras frukost, lunch och middag. Vid vackert väder lockar soldäck med avkoppling och naturscenerier.
 

Fri direktanslutning från 37 orter »


Höjdpunkter!
  • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser
  • Upplev Melk, Budapest, Bratislava, Wien och Dürnstein
  • Helpension under kryssningen

2023 - Dagsprogram & Utflykter

Dag 1: Malmö - Kassel
På lördagsmorgonen samlas vi på Öresundsterminalen för avresa. Förväntansfulla vinkar vi adjö till Malmö och snart är vi över bron i Danmark. Vi tar färjan över till Puttgarden i Tyskland och äter lunch innan vi fortsätter förbi Hamburg. Guiden berättar om resan och städerna på vägen. Framåt kvällen når vi Kassel och vårt hotell som dukar för middag.

Dag 2: Kassel - ombordstigning i Passau
I dag väntar vackra vyer på vår resa till treflodsstaden Passau. Vi färdas genom Bayern och på eftermiddagen når vi Passau där vi välkomnas ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Carmen. Vi checkar in i våra hytter och äter en första välsmakande middag ombord samtidigt som vi påbörjar vår kryssning och seglar mot Melk. 

Dag 3: Melk 
På morgonen når vi Melk där vi får möjlighet att besöka det praktfulla barockklostret och efter lunch inleder vi seglatsen mot Budapest. Koppla av och njut av de vackra vyerna längs Donau.Vi seglar bland annat förbi Dürnstein, Wien och Bratislava. 

Magnifika Melk
Vi gör ett besök i det berömda klostret i Melk, majestätiskt beläget på en klippa ovanför Donau, och låter oss imponeras av ­barockens glans och prakt.
Pris 295:-

Dag 4: Budapest 
På morgonen når vi Budapest, Donaus drottning. Under förmiddagen kan vi följa med på en intressant stadsrundtur och utforska Donaus drottning. Vi börjar med att ta oss en titt på Pestsidan som stoltserar med praktfulla ­paradgator, vackra torg och fina parker. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg i härliga Budapest, kanske lockar ett besök på något av de berömda baden eller en fika på anrika Café Gerbeaud? Efter middagen säger vi adjö till Budapest och påbörjar nattseglatsen mot Bratislava.

Praktfulla Budapest
Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi njuter av den storslagna utsikten från Gellértberget, ser den livliga saluhallen, ­Parlamentet och Hjältarnas torg.
Pris 265:-

Dag 5: Bratislava
Vi spenderar förmiddagen ombord medan vi njuter av en vacker kryssning och framåt eftermiddagen är vi framme i Slovakiens huvudstad Bratislava och den som vill kan nu följa med på upptäcktsfärd! Under vår intressanta rundtur ser vi bland annat borgen och den gamla stadskärnan - en riktig överraskning. Under natten kryssar vi vidare in i Österrike i riktning mot Wien.

Upptäck Bratislava
Vi tar en promenad genom den slovakiska ­huvudstadens gamla hjärta där vi tillsammans med vår guide upptäcker vackra historiska ­byggnader, mysiga gator och öppna torg.
Pris 225:-

Dag 6: Wien 
Före frukost lägger vi till i Korneuburg strax utanför Wien. Nu har vi en hel dag på oss att lära känna den forna kejsarstaden. Allra mest får vi se om vi följer med på de välplanerade utflykterna. Under natten seglar vi mot Dürnstein. 

Romantikens Wien
Vi inleder med att göra en rundtur med bussen för att sedan bekanta oss med centrala Wien till fots. Vi följer med vår guide på en spännande vandring som bland annat tar oss till den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus.
Pris 265:-

Sköna toner i Wien
I musikens huvudstad Wien besöker vi kur­salongen för en riktig Wienerkonsert. Vi får lyssna till sköna toner och njuta av berömda verk som komponerats av några av de allra största inom klassisk musik. En ­speciell upplevelse vi kommer att minnas!
Pris 695:-

Dag 7: Dürnstein - Linz
Under natten glider vi vidare mot det underbara vindistriktet Wachau och den pittoreska medeltidsstaden Dürnstein där vi under förmiddagen kan följa med på utflykt till en vingård. Därefter går vi åter ombord på MS Carmen och äter lunch. Resten av dagen njuter vi av det trevliga sällskapet, den härliga atmosfären och alla vackra vyer. På kvällen samlas vi i fartygets restaurang för en festlig avskedsmiddag. Under natten lägger vi till i Linz.

Vindistriktet Wachau
När vi lagt till i Dürnstein, med sina grönskande vinstockar, besöker vi en historisk vinkällare där vi får provsmaka vinerna från Wachau.
Pris 325:-

Dag 8: Landstigning i Linz - Dresden
Efter en sista frukost ombord är det dags att lämna båten och gå i land. Vi tar plats i bussen och sätter kurs norrut mot Tjeckien. Vi passerar Prag och når Tyskland och så småningom delstaten Sachsens ståtliga huvudstad Dresden. Vi checkar in på vårt hotell och äter en sista gemensam middag.

Dag 9: Dresden - Malmö
Denna sista dag tillsammans reser vi genom Tyskland till färjan Rostock-Gedser. Via Danmark når vi snart Sverige och ca kl 20.00 är vi tillbaka i Malmö.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
24/6BussMS CarmenMer än 813 995:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 2 övernattningar i dubbelrum, 6 övernattningar i dubbelhytt på mellandäck med fönster (ej öppningsbart), 8 frukostar, 5 luncher, 8 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget

Tillval
Enkelrumstillägg från 3 495:-
Avser hytt på nedre däck på MS Carmen
Tillägg för hytt på mellandäck med öppningsbart fönster 600:- per person
Tillägg för hytt på övre däck med fransk balkong 1 800:- per person

Utflyktspaket 1 865:- (ordinarie pris 2 070:-)
Magnifika Melk 295:-
Praktfulla Budapest 265:-
Upptäck Bratislava 225:-
Romantikens Wien 265:- 
Sköna toner i Wien 695:- 
Vindistriktet Wachau 325:-
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 60 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungersk Forint (HUF)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 8

MS Carmen
MS Carmen
Renoverat och trivsamt flodkryssningsfartyg med familjär och avkopplande atmosfär. Fartygets panoramafönster och soldäck bjuder på en härlig utsikt. Hotellet: Välskött fartyg med trevlig och tillmötes...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...

Övernattning Dag 8 - 9

Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
23/12Julhelgen i Lübeckfrån 3 995:-
23/12Julhelgen på slott i Polenfrån 5 995:-
28/12Nyår i Estoril - Lissabons riviera från Kastrupfrån 12 995:-
30/12Nyår i Stettinfrån 6 195:-
30/12Nyår på slott i Polenfrån 6 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö