Skip to main content

Donaukryssning Passau-Budapest ✈

FLYGRESA - ÖsterrikeSlovakien, Ungern - Flodkryssning, Rundresa - 8 dagar

Donaukryssning Passau-Budapest 

En semester som har allt. Lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. Kryddat med intressant historia och storslagna huvudstäder. Wien, Bratislava och Budapest i en härlig harmoni. På populära MS Carmen ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.

MS Carmen är ett modernt och välskött flodkryssningsfartyg med god komfort. Ombord finns en elegant inredd loungebar med panoramafönster och en uppskattad restaurang där det serveras frukost, lunch och middag. Vid vackert väder lockar soldäck med avkoppling och naturscenerier.

Höjdpunkter!
  • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser
  • Upplev Linz, Melk, Dürnstein, Wien, Bratislava, Esztergom och Budapest 
  • Helpension under kryssningen

2023 - Dagsprogram & Utflykter

Dag 1: Flyg till München - ombordstigning i Passau
Vi flyger till München, möter vår Scandoramaguide och tar sedan bussen till treflodsstaden Passau där vi välkomnas ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Carmen. Vi checkar in i våra hytter och äter en första välsmakande middag ombord. Vi ligger still i Passau över natten.

Dag 2: Passau - Grein 
På ­morgonen påbörjar vi vår härliga kryssning på Donau, koppla av och njut av de vackra vyerna. Mitt på dagen anländer vi till livliga Linz där det finns tid för egna strövtåg ­genom den trevliga staden. Varför inte passa på att besöka ett konditori för att prova stadens traditionella bakverk Linzer Torte? Vi fortsätter ­sedan vår resa till den charmiga byn Grein, vackert inramad av ­böljande ­kullar, där vi lägger till för natten.

Dag 3: Grein - Krems
På morgonen seglar vi vidare mot Melk där vi under förmiddagen får möjlighet att besöka det praktfulla barockklostret. Under eftermiddagen gör vi ett strandhugg i den pittoreska staden Dürnstein i vin­distriktet Wachau. Vi kryssar sedan vidare till dagens slutmål Krems.

Magnifika Melk
Vi gör ett besök i det berömda klostret i Melk, majestätiskt beläget på en klippa ovanför Donau, och låter oss imponeras av ­barockens glans och prakt.
Pris 295:-

Dag 4: Krems - Wien
Under natten kastar kaptenen loss och styr mot underbara Wien. På tidiga förmiddagen lägger vi till i Korneuburg strax utanför Wien och har sedan dagen på oss att lära känna den forna kejsarstaden. Allra mest får vi se om vi följer med på de välplanerade utflykterna.

Romantikens Wien
Vi inleder med att göra en rundtur med bussen för att sedan bekanta oss med centrala Wien till fots. Vi följer med vår guide på en spännande vandring som bland annat tar oss till den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus.
Pris 265:-

Sköna toner i Wien
I musikens huvudstad Wien besöker vi kur­salongen för en riktig Wienerkonsert. Vi får lyssna till sköna toner och njuta av berömda verk som komponerats av några av de allra största inom klassisk musik. En ­speciell upplevelse vi kommer att minnas!
Pris 695:-

Dag 5: Wien - Bratislava
På morgonen säger vi Auf Wiedersehen till Wien och på vår vattenväg möter vi framåt lunch Slovakiens huvudstad Bratislava. På stadsrundturen, där vi får möjlighet att se slottet och den gamla stadskärnan, berättar vår kunniga guide om stadens spännande historia. Vi ligger still i Bratislava över natten.

Upptäck Bratislava
Vi tar en promenad genom den slovakiska ­huvudstadens gamla hjärta där vi tillsammans med vår guide upptäcker vackra historiska ­byggnader, mysiga gator och öppna torg.
Pris 225:-

Dag 6: Bratislava - Esztergom
Vi kastar loss och kryssar vidare mot Ungern och ärkebiskopsstaden Esztergom som vi når under eftermiddagen. Följ med och beskåda Ungerns störska kyrkobyggnad. Vi ligger still i Esztergom över natten. 

Dag 7: Esztergom - Budapest
Vi lämnar Esztergom på morgonen för att vid lunch nå Budapest, Donaus drottning. Vi börjar med att ta oss en titt på Pestsidan som stoltserar med praktfulla ­paradgator, vackra torg och fina parker. På kvällen samlas vi för en festlig avskedsmiddag i MS Carmens restaurang där vi tar farväl av personalen.

Praktfulla Budapest
Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi njuter av den storslagna utsikten från Gellértberget, ser den livliga saluhallen, ­Parlamentet och Hjältarnas torg.
Pris 265:-

Dag 8: Landstigning - flyg från Budapest 
Vi njuter av en god frukost ombord innan vi checkar ut från båten. Vi får transfer till flygplatsen och snart är vi tillbaka i Skandinavien igen.
 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
4/6ArlandaMS CarmenMer än 816 495:-Boka
4/6KastrupMS CarmenMer än 816 595:-Boka
4/6LandvetterMS CarmenMer än 816 495:-Boka

Information

I priset ingår
Flygresa till München samt hem från Budapest, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelhytt på mellandäck med fönster (ej öppningsbart), 7 frukostar, 6 luncher (varav lunchpaket dag 4), 7 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget

Tillval
Enkelhyttstillägg från 1 995:-
Avser hytt på nedre däck på MS Carmen
Tillägg för hytt på mellandäck med öppningsbart fönster 700:- per person
Tillägg för hytt på övre däck med fransk balkong 2 100:- per person

Utflyktspaket 1 570:- (ordinarie pris 1 745:-)
Magnifika Melk 295:-
Romantikens Wien 265:- 
Sköna toner i Wien 695:- 
Upptäck Bratislava 225:-
Praktfulla Budapest 265:-
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 70 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungersk Forint (HUF)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

MS Carmen
MS Carmen
Renoverat och trivsamt flodkryssningsfartyg med familjär och avkopplande atmosfär. Fartygets panoramafönster och soldäck bjuder på en härlig utsikt. Hotellet: Välskött fartyg med trevlig och tillmötes...
Sista minuten
23/12Julhelgen i Lübeckfrån 3 995:-
23/12Julhelgen på slott i Polenfrån 5 995:-
28/12Nyår i Estoril - Lissabons riviera från Kastrupfrån 12 995:-
30/12Nyår i Stettinfrån 6 195:-
30/12Nyår på slott i Polenfrån 6 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö