Skip to main content

Calvados, Loire & Champagne

BUSSRESA - Frankrike - Rundresa - 9 dagar

Calvados, Loire & Champagne
- Tre franska favoriter

I Normandie finner vi Calvadosens hemvist, de franska ostarnas vagga och genuin landsbygdscharm. Loiredalen lockar med majestätiska renässansslott, praktfulla slottsträdgårdar och vinodlingar. Avslutningsvis njuter vi av lyxiga bubblor i romantiska Champagne.


Snabba fakta!
  • 2 nätter Caen, 3 nätter Tours, 1 natt Reims.
  • Utflykter till bl.a. Trouville, Villandrys slottsträdgårdar, Château de Chenonceau med Amboise och Épernay.
  • Tre franska favoriter!

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Resan inleds

Malmö - Mettmann: Scandoramaguiden möter oss på Öresundsterminalen där resan startar. Vår resa går över bron och genom Danmark där vi tar färjan till Puttgarden. Framåt kvällen kommer vi fram till orten Mettmann strax öster om Düsseldorf och Wyndham Garden Hotel där det serveras middag, ca 76 mil.

Dag 2, söndag: Mot Frankrike & Caen

Mettmann - Caen: Efter frukost sätter vi kurs västerut genom Belgien och vidare in i Frankrike. Under dagen stannar vi för lunch innan vi fortsätter mot Engelska kanalen och vid Seines utlopp passerar vi över den imponerande bron Pont de Normandie. Vårt mål för dagen är Caen och Ibis Style Hotel Centre Gare, ca 69 mil. Följ med på en promenad och lär känna staden som förutom ett välkänt universitet stoltserar med flera vackra kyrkor.

Dag 3, måndag: Normandiska godbitar

Caen: Normandie bjuder på allt från spännande historia till kulinariska upplevelser och med Caen, belägen vid floden Orne och huvudort i södra delen av Normandie, som utgångspunkt ska vi i dag upptäcka regionen. Vi hinner med både vykortsvackra landskap och charmiga byar. Även Atlantkusten lockar och vi gör ett nedslag i Trouville, en genuin liten småstadspärla. Givetvis ska vi njuta av det goda franska livet och det blir provsmakning av både ostar och det smakrika äppeldestillatet Calvados.

Dag 4, tisdag: Besök i Le Mans

Caen - Tours: Det har blivit dags att lämna Normandie för Loiredalen och vi inleder med ett besök i Le Mans, starkt förknippad med motorbranschen. Vi besöker den gamla befästa stadskärnan Vieux Mans med sina renässansbyggnader, korsvirkeshus och arkadförsedda gränder. Vi fortsätter sedan till Tours och checkar in på Ibis Style Hotel Centre som blir vårt hem de kommande dagarna, ca 26 mil. 

Dag 5-6, onsdag - torsdag: Underbara Loiredalen

Tours: Genom Tours rinner Frankrikes längsta flod som även namngett denna grönskande och lummiga del av det franska inlandet - Loire. Den berömda dalen har spelat en viktig roll i den franska historien men framförallt står den för rikedom och prakt. Flera av Frankrikes mest överdådiga slott och herresäten finns vackert utplacerade längs dalgångarna och under renässansen uppehöll sig gärna det franska hovet på dessa storslagna egendomar, nära till jaktmarker och oöverträffade parkanläggningar. På våra utflykter stiftar vi närmare bekantskap med både den frodiga dalen och dess renässansslott som ligger utströdda likt juveler. Loiredalen är dessutom ett av landets mest kända vindistrikt. Vi gör ett besök hos en vinodlare och provsmakar traktens lätta och friska viner. Loiredalen kommer att förgylla våra minnen för lång tid framöver!

Dag 7, fredag: Champagne hägrar

Tours - Reims: Våra dagar i Loiredalen är till ända och efter frukost tar vi plats i bussen. Färden går norrut och nästa region på vår agenda är en av världens mest berömda, nämligen Champagne! Få namn klingar så välbekant och frammanar bilder av firande och glamour. Missa inte utflykten till champagnens huvudstad Épernay med efterföljande besök hos en välrenommerad champagnetillverkare där vi lär oss mer om druvorna och den speciella champagnemetoden. I historiska Reims med sin ståtliga katedral väntar sedan Ibis Hotel Centre, ca 37 mil.

Dag 8, lördag: Au revoir Frankrike

Reims - Hamm: Efter en sista fransk frukost lämnar vi Champagne och drar oss norrut. Återigen bjuds det på belgiska landskap innan vi rullar in i Tyskland och på kvällen når vi fram till Hamm och Mercure Hotel där middag väntar, ca 49 mil.

Dag 9, söndag: Med fina minnen

Hamm - Malmö: Efter frukost tar vi plats i bussen för hemfärd. Med härliga minnen och trevligt resesällskap åker vi genom norra Tyskland där vi stannar för lunch innan vi tar färjan från Puttgarden. Under eftermiddagen är vi tillbaka i Danmark och snart siktas bron, Turning Torso och Malmö. Vi är åter på Öresundsterminalen ca kl 20.00, ca 68 mil.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 350:-
(ordinarie pris 2 610:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Normandiska Caen

Följ med på en promenad och lär känna staden. Vi ser bland annat rådhuset, Vilhelm Erövrarens borg samt kyrkorna St Pierre och St Sauveur. Vi äter också middag tillsammans på en trevlig restaurang. En perfekt inledning första kvällen i Frankrike!
Pris inkl middag med dryck ca 475:-

Pays d'Auges med Calvados & ost

Ute på den vackra landsbygden gör vi ett stopp i Beuvron-en-Auge, en av de vackraste byarna i Normandie. Vi besöker sedan ett ysteri för att ta del av tillverkning och provsmakning av några normandiska ostar. Under dagen gör vi dessutom ett besök för en trevlig Calvadosprovning och det ges möjlighet till inköp. Calvados är ett destillat av cider som är ursprungsskyddat i fransk lag. Vi avslutar dagen med att besöka Trouville-sur-Mer vid Atlantkusten.
Pris ca 455:-

Legendariska Le Mans

Staden är starkt förknippad med motorbranschen och har så varit ända sedan Monsieur Bollèes placerade den på kartan. Hans son arrangerade stadens första Grand Prix och sedan dess har både loppet och Musee de l'Automobile varit huvudattraktioner i Le Mans. Vi besöker den gamla befästa stadskärnan Vieux Mans med sina renässansbyggnader, korsvirkeshus och arkadförsedda gränder. En riktig pärla!
Ingår i resans pris.

Villandry & lantmiddag

De magnifika slottsträdgårdarna vid Château de Villandry räknas som den franska trädgårdsarkitekturens mest storslagna verk. Vi tar en skön promenad bland konstfullt klippta häckar och prunkande blomster. Därefter väntar en gemytlig fransk middag på en genuin 1600-talsgård.
Pris inkl middag med dryck ca 595:-

Upptäck Tours

Tours är kanske den mest sevärda av alla städer i Loiredalen. Staden har gallisk-romerska anor och under 1400-talet fungerade Tours som huvudstad för det franska hovet. Vår guide tar oss med på en tur genom staden och vi får höra om Tours förflutna som i mångt och mycket även handlar om Frankrikes historia.
Pris ca 225:-

Château de Chenonceau & Amboise

Slottet Chenonceau är ett av Loiredalens mest spektakulära, byggt över floden Loires biflöde Cher. Slottet kallas Damernas slott då det till stor del byggts, styrts och älskats av framgångsrika och starka kvinnor, bland annat Katarina av Medici. Vi låter oss imponeras av salarna och den sagolika trädgården. Därefter går färden mot Amboise, en mysig stad precis vid Loirefloden, som givetvis vaktas av ett stiligt slott. I Loiredalen finner vi ett av Frankrikes största och mest vidsträckta vindistrikt. Här tillverkas en mängd olika viner, både röda men framförallt vita. Vi besöker en lokal vinodlare och får veta mer om hur framställningen går till. Smakprov ur källaren blir det också och givetvis möjlighet till inköp!
Pris ca 475:-

Épernay & champagne

Frankrikes nordligaste vinregion och den enda platsen i hela världen där man tillverkar champagne! Vi besöker champagnens huvudstad Épernay med den glamorösa Avenue de Champagne där Dom Pérignon står staty. Därefter väntar en champagnetillverkare där vi lär oss mer om druvorna och den speciella champagnemetoden. Churchill, Napoleon och Marilyn Monroe älskade champagne, och de är i gott sällskap! Naturligtvis får vi provsmaka!
Pris ca 385:-

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 2 middagar (dag 1 och 8)
  • Utflykten Legendariska Le Mans


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 2 995:-

Avresa 24/9 bor vi på Hotel Essential by Dorint i Remscheid dag 1-2.
Avresa 30/4, 21/5 och 3/9 bor vi på Ibis Styles Hotel Centre Paul Doumer i Caen dag 2-4.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
 

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 4 - 7

Ibis Styles Hotel Centre, Tours
Ibis Styles Hotel Centre, Tours
Modernt och funktionellt mellanklasshotell med en enkel men trevlig stil. Hotellets allmänna utrymmen har en öppen planlösning med en restaurang som har en modern och rustik inredning. Komfortabla, me...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Wyndham Garden Düsseldorf Hotel, Mettmann
Wyndham Garden Düsseldorf Hotel, Mettmann
Bekvämt övernattningshotell med moderna faciliteter och vänlig personal. Hotellet: Välanpassat hotell som har restaurang, sommarterrass och loungebar samt en wellnessavdelning med bastu, ångbastu och...

Övernattning Dag 2 - 4

Ibis Styles Hotel Centre Gare, Caen
Ibis Styles Hotel Centre Gare, Caen
Nytt, modernt och fräscht hotell som har en har en avskalad, ren och enkel stil som piggas upp av morotsröda och äppelgröna accenter. Här finns en flärdfri frukostmatsal och en lobbybar där du kan slå...

Övernattning Dag 7 - 8

Ibis Hotel Centre, Reims
Ibis Hotel Centre, Reims
Bekvämt mellanklasshotell med en ung, hipp stil och centralt läge vid järnvägsstationen. Hotellet har en ganska intetsägande exteriör men när du väl stigit in genom hotellentrén möts du av en modern o...

Övernattning Dag 8 - 9

Mercure Hotel, Hamm
Mercure Hotel, Hamm
Komfortabelt och bra, fyrstjärnigt övernattningshotell i centrala Hamm. Hotellet: Uppskattat och bra hotell med stor gruppvana, byggt 1981 och kontinuerligt renoverat. Här finns restaurang, gruppmatsa...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö