Skip to main content

Bad Gastein

BUSSRESA - Österrike - Rundresa - 9 dagar

Bad Gastein - Alpernas pärla

En bussresa med naturupplevelser utöver det vanliga som förgylls med intressanta utflykter till Sound of Musics Salzburg och undersköna Liechtensteinklamm. Här kan vi njuta av allt det underbara som gästvänliga Österrike har att erbjuda i härliga Bad Gastein, byn som andas vänlighet och skönhet.

 

Snabba fakta!
  • Njut av frisk luft och vackra omgivningar.
  • Halvpension under hela resan!
  • Klassiska utflykter som Zell am See, Grossglockner och Liechtensteinklamm & Salzkammergut.
     

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Äntligen börjar det

Malmö - Baunatal: Resan tar sin början på Öresundsterminalen där vår guide hälsar välkommen. Vi reser genom Danmark mot Rödby där vi tar färjan till Puttgarden. Vi stannar för lunch i norra Tyskland innan vi fortsätter söderut och så småningom kommer fram till Bestern Hotel Ambassador i Baunatal nära Kassel, ca 68 mil. På kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 2, söndag: Majestätiska alptoppar

Baunatal - Bad Gastein: Efter en god frukost tar vi plats i bussen för att fortsätta resan genom Tyskland mot Österrike. I en bayersk by stannar vi för lunch och framåt eftermiddagen tornar de mäktiga Alperna upp sig i fjärran och snart kommer vi fram till mysiga Bad Gastein, ca 70 mil. Här checkar vi in på Hotel Mozart och på kvällen dukas det för middag.

Dag 3-7, måndag - fredag: Njut av mäktig natur

Bad Gastein: Nu har vi några härliga dagar framför oss i mysiga och kuperade Bad Gastein, byn som andas vänlighet och skönhet. Under sommarhalvåret står solen högt på himlen och tillsammans med den höga luften ger det ett mycket behagligt klimat. Byn är för många kanske mest känd som skidort men sanningen är att här finns ännu mer att göra på sommaren. Naturen är sagolik med en rik alpin flora och det går flera vackra promenadstråk ut ur byn. Bad Gastein lockar också med butiker, unika varma hälsokällor och gemytliga krogar. Följ med på en heldagstur till Mozarts födelsestad Salzburg eller kanske en tur till vackra Wolfgangsjön.

Dag 8, lördag: Stärkt till både kropp & själ

Bad Gastein - Göttingen: På morgonen lämnar vi det vackra alplandskapet bakom oss och stiger ombord på bussen som tar oss norrut. Vi njuter ännu en gång av Österrikes slingrande vägar och södra Tysklands vackra natur. På kvällen kommer vi fram till Göttingen och checkar in på Hotel Astoria, ca 74 mil. Därefter äter vi en god middag tillsammans.

Dag 9, söndag: Borta bäst men hemma bra

Göttingen - Malmö: Efter frukost lämnar vi Göttingen för en sista resdag. På vägen stannar vi och äter lunch och tar sedan färjan från Puttgarden till Rödby. De sista milen går genom Danmark och över Öresundsbron till Malmö där vi beräknas vara framme ca kl 20.00, ca 62 mil.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 865:-
(ordinarie pris 2 075:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Byvandring i Bad Gastein

Dagen inleds med en vandring i kuperade Bad Gastein. Vi bekantar oss med omgivningarna och i pauserna blir det guidning om de historiska byggnader som finns och vi lär oss lite om byns historia.
Ingår i resans pris.

Kurorten Zell am See

Vi beger oss till charmiga Zell am See med sin kristallklara Zellersjö. Vi promenerar runt och får höra om stadens historia och det ges även möjlighet att på egen hand utforska denna vackra kurort. Ett härligt besök vid Zellersjön där vi njuter av de vackra vyerna.
Pris ca 285:-

Mozarts Salzburg

Välkommen till Mozarts förtrollande stad som ligger vackert inbäddad bland höga alptoppar. Här gör vi en stadspromenad i den gamla stadskärnan och får bland annat se Mozarts födelsehus, rådhuset, Festspelshuset och domkyrkan. Sedan blir det tid till shopping i butikerna, kanske ett besök i fästningen Hohensalzburg eller avkoppling på en härlig servering?
Pris ca 425:-

Alpäventyret Grossglockner

Varje årstid har sin tjusning. På våren när smältvattnet forsar fram i floder och bäckar och bergen står klädda i vinterskrud. Då det knoppas och sommaren slår ut i full blom med färgsprakande alprosor och betande kor på ängarna. Och så hösten med dess fantastiska färgskiftningar. Året runt spelar bergmassivet upp hisnande naturscenerier. På slingrande vägar färdas vi in i alpäventyret!
Pris ca 455:-

Liechtensteinklamm & Salzkammergut

I dag väntar en härlig dag med ytterligare naturupplevelser, till stor del med vår buss. Vi inleder med Liechtensteinklamm, en djup ravin med vattenfall och en av de naturskönaste platserna i Österrike. Vi beger oss vidare till området Salzkammergut som är känt för sina många alpsjöar. Vi gör en båttur på en av dem, Wolfgangsjön, och anländer till St Wolfgang. Vi flanerar i den pittoreska byn och ser värdshuset Vita Hästen, känt från operetten med samma namn.
Pris ca 465:-

Upplev Örnnästet

Vi beger oss till Tyskland och Berchtesgadens mäktiga landskap. Äventyret tar oss med till Kehlsteins topp där vi trampar historisk mark i Örnnästet. Här hade Adolf Hitler sin undangömda vrå tillsammans med Eva Braun. Utsikten är bedårande så glöm inte att ta med kameran!
Pris ca 445:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

11 personer ger den här resan medelbetyget 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Det var väldigt bra organiserat resa.

av

★ ★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★

Oj vilken tur vi hade som fick så en så jätte bra guide och busschaufför de hade ett så jätte fint samarbete så de bidrog till att resan blev så bra. (vädret var inte så bra regn hagel)

av

★ ★ ★ ★

Var en fin alpetur og hyggelig guide. Beste dagen var båt turen i Slzkamergut sjøen.

av

★ ★ ★ ★ ★

Trevlig resa till ett riktigt bra pris med oerhört kunnig reseledare och chaufför. Fantastiska upplevelser och vyer.

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk (vandrings) resa, vackra vyer och kanon utflykter, att vi sedan fick världens bästa chaufför och guide gjorde denna resa ett minne för livet! Jag är så nöjd så nästa semesterresa med scandorama är redan beställd, en ny vecka i Bad Gastein

av

★ ★ ★ ★ ★

En resa med fantastiska vyer och historia. Mycket trevliga medresenärer och då lätt att känna sig bekväm även som ensamresenär. En säker chaufför och kunniga guiden Maria bidrog verkligen till en minnesvärd vecka.

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk natur, mysigt hotell, god mat, proffsig reseledare, roligt resesällskap, smidig resa och tur med vädret gjorde denna resa till en av de bästa jag gjort!

av

★ ★ ★ ★

Trevlig resa med bra upplägg och utflykter med en bra guide. Trevligt och familjärt hotell.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Resefilm

Film från resan Bad Gastein som vår resenär Claes Molter filmat och redigerat.

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 8 middagar (dag 1 - 8)
  • Utflykten Byvandring i Bad Gastein


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 495:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Mozart, Bad Gastein
Hotel Mozart, Bad Gastein
Anrikt och traditionellt mellanklasshotell med vacker karaktäristisk gul fasad och balkonger i jugendstil som hälsat gäster välkomna i mer än 100 år. Det privatägda hotellet, sedan fem generationer, h...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Best Western Hotel Ambassador, Baunatal
Best Western Hotel Ambassador, Baunatal
Bekvämt övernattningshotell centralt beläget i den lilla orten Baunatal. Hotellet: Modernt hotell med restaurang, bar, lobby, terrass, nattklubb och minigym med bastu. Våningar: 5 Hiss: Ja Läge: Centr...

Övernattning Dag 8 - 9

Hotel Astoria, Göttingen
Hotel Astoria, Göttingen
Bekvämt och trevligt mellanklasshotell med en ljus och välkomande atmosfär. När du trätt in genom hotellentrén med glastak möts du av den ljusa lobbyn som är modernt inredd med trevliga sittgrupper me...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö