Skip to main content

Bad Gastein

BUSSRESA - Österrike - Rundresa - 9 dagar

Bad Gastein 

En bussresa med naturupplevelser utöver det vanliga som förgylls med intressanta utflykter till Sound of Musics Salzburg och vackra Wolfgangsjön. Här kan vi njuta av allt det underbara som gästvänliga Österrike har att erbjuda i härliga Bad Gastein, byn som andas vänlighet och skönhet. Under sommarhalvåret står solen högt på himlen och tillsammans med den höga luften ger det ett mycket behagligt klimat. Byn är för många kanske mest känd som skidort men sanningen är att här finns ännu mer att göra på sommaren. Naturen är sagolik med en rik alpin flora och det går flera vackra promenadstråk ut ur byn. Vi inleder med en gemensam byvandring och bekantar oss med byn och dess historia. Bad Gastein lockar också med butiker, unika varma hälsokällor och gemytliga krogar. Här är det enkelt att må bra!
 

I Bad Gastein blir vi väl omhändertagna på anrika Hotel Mozart.
 

Fri direktanslutning från 37 orter »
 

Höjdpunkter!
  • Frisk luft och alplandskap
  • Sköna Salzburg
  • Storslagna Grossglockner 
  • Vackra Salzkammergut
  • Halvpension under hela resan

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Baunatal
Resan tar sin början på Öresundsterminalen och vi reser genom Danmark mot Rödby där vi tar färjan till Puttgarden. Vi stannar för lunch i norra Tyskland innan vi fortsätter söderut och så småningom kommer fram till Baunatal. På kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 2: Baunatal - Bad Gastein
Efter frukost tar vi plats i bussen för att fortsätta resan genom Tyskland mot Österrike. I en bayersk by stannar vi för lunch och framåt eftermiddagen tornar de mäktiga Alperna upp sig i fjärran och snart kommer vi fram till mysiga Bad Gastein! Vi checkar in på Hotel Mozart som dukar fram kvällens middag.

Utflykter dag 3-7

Kurorten Zell am See
Vi beger oss till charmiga Zell am See med sin kristallklara Zellersjö. Vi promenerar runt och får höra om stadens historia och det ges även möjlighet att på egen hand utforska denna vackra kurort. Ett härligt besök där vi njuter av de vackra vyerna.
Pris 285:-

Mozarts Salzburg
Välkommen till Mozarts förtrollande stad som ligger vackert inbäddad bland höga alptoppar. Här gör vi en stadspromenad i den gamla stadskärnan och får bland annat se Mozarts födelsehus, rådhuset, Festspelshuset och domkyrkan. Sedan blir det tid till shopping i butikerna, kanske ett besök i fästningen Hohensalzburg eller avkoppling på en härlig servering?
Pris 425:-

Alpäventyret Grossglockner
Varje årstid har sin tjusning. På våren när smältvattnet forsar fram i floder och bäckar och bergen står klädda i vinterskrud. Då det knoppas och sommaren slår ut i full blom med färgsprakande alprosor och betande kor på ängarna. Och så hösten med dess fantastiska färgskiftningar. Året runt spelar bergmassivet upp hisnande naturscenerier. På slingrande vägar färdas vi in i alpäventyret!
Pris 425:-

Mondsee & Salzkammergut
I dag väntar en härlig dag med ytterligare naturupplevelser, till stor del med vår buss. Vi beger oss till området Salzkammergut som är känt för sina många alpsjöar. Vi gör en båttur på en av dem, Wolfgangsjön, och anländer till St Wolfgang. Vi flanerar i den pittoreska byn och ser värdshuset Vita Hästen, känt från operetten med samma namn. Det blir också ett besök i Mondsee, en vacker liten stad belägen vid den månformade sjön från vilken den fått sitt namn.
Pris 425:-

Upplev Örnnästet
Vi beger oss till Tyskland och Berchtesgadens mäktiga landskap. Äventyret tar oss med till Kehlsteins topp där vi trampar historisk mark i Örnnästet. Här hade Adolf Hitler sin undangömda vrå tillsammans med Eva Braun. Utsikten är bedårande så glöm inte att ta med kameran!
Pris 445:-

Dag 8: Bad Gastein - Göttingen
På morgonen lämnar vi det vackra alplandskapet bakom oss och stiger ombord på bussen som tar oss norrut. Vi njuter ännu en gång av Österrikes slingrande vägar och södra Tysklands vackra natur. På kvällen kommer vi fram till Göttingen och checkar in på vårt hotell. Därefter äter vi middag tillsammans.

Dag 9: Göttingen - Malmö
Efter frukost lämnar vi Göttingen för en sista resdag. På vägen stannar vi och äter lunch och tar sedan färjan från Puttgarden till Rödby. De sista milen går genom Danmark och över Öresundsbron till Malmö där vi beräknas vara framme ca kl 20.00.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

11 personer ger den här resan medelbetyget 4,6 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Det var väldigt bra organiserat resa.

av

★ ★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★

Oj vilken tur vi hade som fick så en så jätte bra guide och busschaufför de hade ett så jätte fint samarbete så de bidrog till att resan blev så bra. (vädret var inte så bra regn hagel)

av

★ ★ ★ ★

Var en fin alpetur og hyggelig guide. Beste dagen var båt turen i Slzkamergut sjøen.

av

★ ★ ★ ★ ★

Trevlig resa till ett riktigt bra pris med oerhört kunnig reseledare och chaufför. Fantastiska upplevelser och vyer.

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk (vandrings) resa, vackra vyer och kanon utflykter, att vi sedan fick världens bästa chaufför och guide gjorde denna resa ett minne för livet! Jag är så nöjd så nästa semesterresa med scandorama är redan beställd, en ny vecka i Bad Gastein

av

★ ★ ★ ★ ★

En resa med fantastiska vyer och historia. Mycket trevliga medresenärer och då lätt att känna sig bekväm även som ensamresenär. En säker chaufför och kunniga guiden Maria bidrog verkligen till en minnesvärd vecka.

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk natur, mysigt hotell, god mat, proffsig reseledare, roligt resesällskap, smidig resa och tur med vädret gjorde denna resa till en av de bästa jag gjort!

av

★ ★ ★ ★

Trevlig resa med bra upplägg och utflykter med en bra guide. Trevligt och familjärt hotell.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Resefilm

Film från resan Bad Gastein som vår resenär Claes Molter filmat och redigerat.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
17/6BussHotel Mozart, Bad GasteinMer än 88 995:-Boka
24/6BussHotel Mozart, Bad GasteinMer än 89 195:-Boka
8/7BussHotel Mozart, Bad GasteinMer än 89 395:-Boka
22/7BussHotel Mozart, Bad GasteinMer än 89 395:-Boka
5/8BussHotel Mozart, Bad GasteinMer än 89 295:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 8 övernattningar i dubbelrum, 8 frukostar, 8 middagar 

Tillval
Enkelrumstillägg 1 495:-

Utflyktspaket 1 805:- (ordinarie pris 2 005:-)
Kurorten Zell am See 285:-
Mozarts Salzburg 425:-
Alpäventyret Grossglockner 425:-
Mondsee & Salzkammergut 425:-
Upplev Örnnästet 445:-
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna. 
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Mozart, Bad Gastein
Hotel Mozart, Bad Gastein
Anrikt och traditionellt mellanklasshotell med vacker karaktäristisk gul fasad och balkonger i jugendstil som hälsat gäster välkomna i mer än 100 år. Det privatägda hotellet, sedan fem generationer, h...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...

Övernattning Dag 8 - 9

Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö