Skip to main content

Alsace, Bourgogne & Champagne

BUSSRESA - Frankrike - Vinresa, Rundresa - 9 dagar

Alsace, Bourgogne & Champagne 

En underbar bussresa för livsnjutare och vinintresserade i Frankrikes klassiska vindistrikt. Vitvinslandskapet Alsace med sin spännande historia, de vita storkarna och vinrankorna längs Route des Vins. Landskapet har bytt nationalitet många gånger och här är det vita viner som gäller! Vidare ska vi fördjupa oss i sköna Bourgogne, berömt för sina fantastiska viner från Chablis i norr till Beaujolais i söder. Den burgundiska regionen har ett rikt kulturhistoriskt arv med romanska kloster, hertigslott och charmiga byar. Vi befinner oss mitt i Côte d'Or, varifrån merparten av Bourgognes mest kända viner kommer. En symfoni av kvalitetsviner och robust gastronomi. Avslutningsvis hägrar Frankrikes nordligaste vinregion och den enda platsen i hela världen där man tillverkar champagne! Lyxiga bubblor i romantiska Champagne. Det franska språket har samma ord för skål och hälsa. Santé!

 
Fri direktanslutning från 37 orter »

 

13 gäster ger medelbetyg 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Höjdpunkter!
  • Cochem i Moseldalen
  • Route des Vins i Alsace
  • Beaune i Bourgogne
  • Vinbyn Chablis 
  • Reims i Champagne
  • Vinprovningar i 5 vindistrikt

2023 - Dagsprogram & Utflykter

Dag 1: Malmö - Wuppertal
Från Öresundsterminalen åker vi genom Danmark till färjeöverfarten Rödby-Puttgarden. Framåt aftonen nalkas middag på vårt hotell i Wuppertal.

Dag 2: Wuppertal - Andlau
Resan fortsätter söderut och vi tar sikte på småstadsidyllen Cochem i Moseldalen för lunch och resans första vinprovning. Därefter åker vi vidare till Alsace och den charmiga orten Andlau, omgiven av vinodlingar, där vi bor på Hotel Kastelberg som serverar middag båda kvällarna.

Idylliska Cochem & traktens Moselvin
Alldeles vid den historiska vinodlingsfloden ligger idylliska Cochem. Vi promenerar längs de mysiga gatorna i den välkända staden samt äter en god lunch och passar såklart på att prova traktens Moselvin.
Pris inkl lunch med dryck 325:-

Dag 3: Alsace

Route des Vins
Vi färdas längs ljuvliga Route des Vins. Under dagen stannar vi till i populära Riquewihr och besöker Colmar, Alsaces eget Lilla Venedig. Vi får uppleva vinodlingarna hos familjen Wach i Andlau där det blir vinprovning. Hög kvalitet och mycket prisvärda Alsaceviner!
Pris 445:-

Dag 4: Andlau - Beaune
Au revoir till Alsace och mot Bourgogne. På vägen besöker vi Bourgognes vackra huvudstad Dijon. Här kan vi passa på att inhandla den berömda senapen. På eftermiddagen anländer vi till charmanta Beaune där vi checkar in på Ibis Centre Hotel

Promenad & middag i vinstaden Beaune
Följ med på en stadspromenad i den berömda vinstaden med ståtlig 1600-talsarkitektur och berömda Hôtel-Dieu. Medeltida korsvirkeshus, kullerstensgator och blomstrande parker. Beaune är som gjord för promenader. Middagen på restaurangen är givetvis Boeuf Bourguignon i bästa sällskap, ett glas Bourgogne.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Dag 5: Bourgogne 

Hôtel-Dieu & vinprovning
Vi inleder med ett besök på Hospices de Beaune, mer känt som Hôtel-Dieu. Det gamla sjukhuset är känt för sitt vackra tak och den ursprungliga sjukhusbyggnaden, som nu är museum, är ett av landets ståtligaste exempel på fransk 1400-tals arkitektur. Varje år i november håller man en berömd vinauktion för välgörande ändamål i den stora salen. Ett besök på Hôtel-Dieu är ett måste! Det blir även vinprovning hos en lokal producent.
Pris 445:-

Dag 6: Beaune - Reims 
Med gommar och smaklökar fyllda av ljuvliga minnen lämnar vi A och B och beger oss mot C. Champagne! Vi gör uppehåll i den hyllade vinbyn Chablis. Torrt och svalt, men friskt som porlande vårbäckar. På eftermiddagen anländer vi till Reims och Hôtel Crystal

Vinprovning i Chablis
I norra Bourgogne stannar vi till i berömda Chablis och tar reda på varför den gröna chardonnaydruvan trivs så ypperligt här. Mineralstinna och torra eller smöriga och smakrika? Det är världsklass på de vita vinerna. Vi gör en vinprovning och äter en lättare lunch.
Pris inkl lunch med dryck 475:-

Kungakröningarnas Reims
En stadspromenad i champagnehusens Reims. Här ligger några av regionens stora chateaux; Pommery, Mumm, Tattinger och Veuve Clicquot, den Gula Änkan. Vi beundrar det gotiska mästerverket, Reimskatedralen, där kröningar av franska kungar ägt rum. Vi avrundar med en supé på någon av stadens bistros.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Dag 7: Champagne

Livets goda i Champagne
Dagen ägnas åt champagne, choklad, historia och vacker natur. Vi besöker champagnens huvudstad Épernay med den glamorösa Avenue de Champagne där Dom Pérignon står staty. Vi besöker en champagnetillverkare där vi lär oss mer om druvorna och den speciella champagnemetoden. Churchill, Napoleon och Marilyn Monroe älskade champagne, och de är i gott sällskap! Naturligtvis ska vi prova champagne och det blir också besök hos en chokladtillverkare.
Pris 495:-

Dag 8: Reims - Hamm
På morgonen lämnar vi Champagne. Det blir intressant guidning under dagen och vi stannar till i Luxemburg för lunch. På kvällen når vi Hamm och vårt hotell där en sista gemensam middag hägrar.

Dag 9: Hamm - Malmö
Efter en tysk hotellfrukost beger vi oss mot Sverige igen. Rika på minnen, upplevelser och med nyfunna vänner intar vi lunch i norra Tyskland. Vi tar färjan från Puttgarden över till Danmark och återser efter ett par timmar Öresundsbron. Malmö och Öresundsterminalen når vi ca kl 20.00.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner
 


Väldigt intressant, lärorik o mycket duktig guide!!! Trevliga reskamrater i en fin buss. Den bästa av våra bussresor vi gjort!! Mycket givande o många goda fina vinprovningar. Nära druvorna!🍷🥂🍾
Birgitta Olsson


Det var en underbar och lärorik resa trevliga medresenärer som oxå var i samma bransch som mig resturang. det blir Amarone ,Barollo, chianti nästa år , helt klart.
Mats Nilsson


Bra mix av allt trevliga människor, God mat o dryck, fantastisk guide, lagom stadsvandringar, bra med egen tid ibland, lagom längd på resan. Vill göra abc resa till Italien nästa gång
Ulla Rosqvist


Leif Danielsson


Mycket trevlig resa med kunnig reseledare och trevliga och positiva resenärer. Bra vinprovningar och i mitt tycke en bra upplagd reserutt.
Rolf Jakobsson


Fantastisk resa! Med många fina upplevelser för många olika sinnen!
Jeanette Hellner


Vi gillar vin så detta är en pangresa. Mysigt särskilt i Andlau hos familjen Wach. 3dje besöket hos dem med er!
Gunilla Berglind


Härlig och kunnig guide, jag fick lära mig mycket om vin, mycket go stämning på bussen
Birgitta Johansson


Mycket trevlig bussresa med fina omgivningar och goda viner. Guidens berättarförmåga och omhändertagande och vänliga bemötande gjorde att resan blev extra intressant.
Ingeborg Andersson


Jag åkte på vin resa till Frankrike i somras med Scandorama. Hade guiden Joakim och buss chaufför Inger. Jag är otroligt nöjd över hela resan och kommer att bära med mig alla fina minnen resten av livet. Lärde mig otroligt mycket av viner. Mvh Sofie
Sofie Johanson


Alltid extra trevligt om man som vi hade Jocke som reseledare
Ralf Svensson


Vår fantastiska reseledare Eva gjorde allt för att vi skulle trivas och uppleva maximalt under resan. Är toppenmöjd med alla utfärder, vinprovningar och alla bra matställen vi åt på. Enda minus var att hotellet i Reims låg långt utanför city.
Eva-Karin Magnusson


En helt fantastisk resa mycket trevliga vinprovningar och suverän reseledare och chaufför kan inte nog rekommendera den resan
Nils-Olof Andersson

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
29/7BussHotel Kastelberg, AndlauMer än 89 995:-Boka
26/8BussHotel Kastelberg, AndlauMer än 810 395:-Boka
9/9BussHotel Kastelberg, AndlauMer än 810 595:-Boka
23/9BussHotel Kastelberg, AndlauMer än 810 795:-Boka
7/10BussHotel Kastelberg, AndlauMer än 810 595:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 8 övernattningar i dubbelrum, 8 frukostar, 4 middagar

Tillval
Enkelrumstillägg 2 795:-

Utflyktspaket 2 860:- (ordinarie pris 3 175:-)
Idylliska Cochem & traktens Moselvin 325:-
Route des Vins 445:-
Promenad & middag i vinstaden Beaune 495:- 
Hôtel-Dieu & vinprovning 445:- 
Vinprovning i Chablis 475:- 
Kungakröningarnas Reims 495:-
Livets goda i Champagne 495:-
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Avresa 7/10 bor vi på Ibis Hotel La Ferme aux Vins i Beaune dag 4-6.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 4

Hotel Kastelberg, Andlau
Hotel Kastelberg, Andlau
Charmigt och gästvänligt hotell beläget i den pittoreska vinbyn Andlau. Hotellet: Ett litet genuint och familjärt hotell. I restaurangen serveras lokal husmanskost. Hotellet har också trädgård och ter...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...

Övernattning Dag 4 - 6

Ibis Centre Hotel, Beaune
Ibis Centre Hotel, Beaune
Trevligt och funktionellt mellanklasshotell som de senaste åren påbörjat en renovering med målet att kunna erbjuda ett behagligt och nutidsenligt boende. Hotellet består av tre sammanlänkande byggnade...

Övernattning Dag 6 - 8

Hôtel Crystal, Reims
Hôtel Crystal, Reims
Charmigt och anrikt litet hotell med 100-årig historia där man får intrycket av att tiden stått still. Hotellets entré ligger inklämd mellan två restauranger på den populära gågatan fylld av uteserver...

Övernattning Dag 8 - 9

Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
2/12Julmarknad i Celle 3 dagarfrån 3 295:-
3/12Julmarknad i Rostock 2 dagarfrån 1 995:-
8/12Julshopping i Stettinfrån 3 195:-
8/12Advent på slott i Polenfrån 3 595:-
8/12Julmarknad i Hildesheimfrån 3 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö