Skip to main content

Alsace, Bourgogne & Champagne

BUSSRESA - Frankrike - Vinresa, Rundresa - 9 dagar

Alsace, Bourgogne & Champagne - Franska vinresans ABC

En underbar bussresa för livsnjutare och vinintresserade i Frankrikes klassiska vindistrikt. Vitvinslandskapet Alsace med sin spännande historia, de vita storkarna och vinrankorna längs Route des Vins. Klassiska Bourgogne tar över med en symfoni av kvalitetsviner och robust gastronomi. Därefter njuter vi av lyxiga bubblor i romantiska Champagne med Reimskatedralen och bubblornas Épernay. Det franska språket har samma ord för skål och hälsa. Santé!
 


 

13 gäster ger medelbetyg 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta!
  • En njutbar resa i behagligt tempo med historiska städer, idylliska miljöer och goda viner.
  • Vinprovning i 5 vindistrikt: Mosel, Alsace, Bourgogne, Chablis & Champagne.
  • Gemytligt boende bland vinrankorna i Alsace. Centralt i Beaune & Reims.
     

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Äntligen på väg

Malmö - Wuppertal: Från Öresundsterminalen åker vi genom Danmark till färjeöverfarten Rödby-Puttgarden. Framåt aftonen nalkas middag på Vienna House Easy Hotel i Wuppertal, ca 72 mil.

Dag 2, söndag: Mosel & Alsace

Wuppertal - Andlau: Resan fortsätter söderut och vi tar sikte på småstadsidyllen Cochem vid Moseldalen för lunch och resans första vinprovning. Därefter åker vi vidare till Alsace och den charmiga orten Andlau, omgiven av vinodlingar, där vi bor på Hotel Kastelberg, ca 48 mil.

Dag 3, måndag: Route des Vins

Alsace: Vi bekantar oss med Alsace och dess spännande historia. Landskapet har bytt nationalitet många gånger och här är det vita viner som gäller! Missa inte vår utflykt längs Route des Vins med populära Riquewihr och charmerande Colmar samt vinprovning i Andlau hos familjen Wach med mycket prisvärda kvalitetsviner.

Dag 4, tisdag: Besök i Dijon

Andlau - Beaune: Au revoir till Alsace och mot Bourgogne. På vägen besöker vi Bourgognes vackra huvudstad Dijon. Här kan vi passa på att inhandla den berömda senapen. På eftermiddagen anländer vi till charmanta Beaune där vi checkar in på Ibis Centre Hotel, ca 35 mil. På kvällen rekommenderas vår stadspromenad i den mysiga gamla staden med avslutande middag, en äkta Boeuf Bourguignon i sällskap med det berömda vinet.

Dag 5, onsdag: Gudomliga Bourgogne

Bourgogne: Nu ska vi fördjupa oss i sköna Bourgogne, berömt för sina fantastiska viner från Chablis i norr till Beaujolais i söder. Den burgundiska regionen har ett rikt kulturhistoriskt arv med romanska kloster, hertigslott och charmiga byar. Följ gärna med på en vinprovning och ta del av medeltidsjuvelen Hôtel-Dieus fantastiska arkitektur. Vi befinner oss mitt i Côte d'Or, varifrån merparten av Bourgognes mest kända viner kommer.

Dag 6, torsdag: Klassiska Chablis

Beaune - Reims: Med gommar och smaklökar fyllda av ljuvliga minnen lämnar vi A och B och beger oss mot C. Champagne! Vi gör uppehåll i den hyllade vinbyn Chablis där vi får möjlighet att äta lunch och provsmaka det förnäma vinet. Torrt och svalt, men friskt som porlande vårbäckar. På eftermiddagen anländer vi till Ibis Styles Hotel Centre Cathédrale i Reims, där de franska kungarna kröntes i den mäktiga katedralen, ca 33 mil. Gör oss gärna sällskap på en stadspromenad och middag under aftonen.

Dag 7, fredag: Bubblor i Champagne

Champagne: Frankrikes nordligaste vinregion och den enda platsen i hela världen där man tillverkar champagne! Missa inte vår intressanta utflykt där vi stiftar bekantskap med landskapets spännande historia och njuter av de gudabenådade bubblorna.

Dag 8, lördag: Storhertigdömet Luxemburg

Reims - Kamen: På morgonen lämnar vi Champagne. Det blir intressant guidning under dagen och vi stannar till i Luxemburg för lunch. På kvällen når vi Kamen och Mercure Hotel där en sista gemensam middag hägrar, ca 58 mil.

Dag 9, söndag: Mot Sverige

Kamen - Malmö: Efter en tysk hotellfrukost beger vi oss mot Sverige igen. Rika på minnen, upplevelser och med nyfunna vänner intar vi lunch i norra Tyskland. Vi tar färjan från Puttgarden över till Danmark och återser efter ett par timmar Öresundsbron. Malmö och Öresundsterminalen når vi ca kl 20.00, ca 69 mil.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 805:-
(ordinarie pris 3 115:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Idylliska Cochem & traktens Moselvin

Alldeles vid den historiska vinodlingsfloden ligger idylliska Cochem. Vi promenerar längs de mysiga gatorna i den välkända staden samt äter en god lunch och passar såklart på att prova traktens Moselvin.
Pris inkl lunch med dryck ca 325:-

Route des Vins

Vi färdas längs ljuvliga Route des Vins. Under dagen stannar vi till i populära Riquewihr och besöker Colmar, Alsaces eget Lilla Venedig. Vi får uppleva vinodlingarna hos familjen Wach i Andlau där det blir vinprovning. Hög kvalitet och mycket prisvärda Alsaceviner!
Pris ca 445:-

Promenad & middag i vinstaden Beaune

Följ med på en stadspromenad i den berömda vinstaden med ståtlig 1600-talsarkitektur och berömda Hôtel-Dieu. Medeltida korsvirkeshus, kullerstensgator och blomstrande parker. Beaune är som gjord för promenader. Middagen på restaurangen är givetvis Boeuf Bourguignon i bästa sällskap, ett glas Bourgogne.
Pris inkl middag med dryck ca 495:-

Hôtel-Dieu & vinprovning

Vi inleder med ett besök på Hospices de Beaune, mer känt som Hôtel-Dieu. Det gamla sjukhuset är känt för sitt vackra tak och den ursprungliga sjukhusbyggnaden, som nu är museum, är ett av landets ståtligaste exempel på fransk 1400-tals arkitektur. Varje år i november håller man en berömd vinauktion för välgörande ändamål i den stora salen. Ett besök på Hôtel-Dieu är ett måste! Det blir även vinprovning hos en lokal producent.
Pris ca 445:-

Vinprovning i Chablis

I norra Bourgogne stannar vi till i berömda Chablis och tar reda på varför den gröna chardonnaydruvan trivs så ypperligt här. Mineralstinna och torra eller smöriga och smakrika? Det är världsklass på de vita vinerna. Vi gör en vinprovning och äter en lättare lunch.
Pris inkl lunch med dryck ca 445:-

Kungakröningarnas Reims

En guidad stadspromenad i champagnehusens Reims. Här ligger några av regionens stora chateaux; Pommery, Mumm, Tattinger och Veuve Clicquot, den Gula Änkan. Vi beundrar det gotiska mästerverket, Reimskatedralen, där kröningar av franska kungar ägt rum. Vi avrundar med en supé på någon av stadens bistros.
Pris inkl middag med dryck ca 495:-

Livets goda i Champagne

Dagen ägnas åt champagne, choklad, historia och vacker natur. Vi besöker champagnens huvudstad Épernay med den glamorösa Avenue de Champagne där Dom Pérignon står staty. Vi besöker en champagnetillverkare där vi lär oss mer om druvorna och den speciella champagnemetoden. Churchill, Napoleon och Marilyn Monroe älskade champagne, och de är i gott sällskap! Naturligtvis ska vi prova champagne och det blir också besök hos en chokladtillverkare.
Pris ca 465:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner
 


Väldigt intressant, lärorik o mycket duktig guide!!! Trevliga reskamrater i en fin buss. Den bästa av våra bussresor vi gjort!! Mycket givande o många goda fina vinprovningar. Nära druvorna!🍷🥂🍾
Birgitta Olsson


Det var en underbar och lärorik resa trevliga medresenärer som oxå var i samma bransch som mig resturang. det blir Amarone ,Barollo, chianti nästa år , helt klart.
Mats Nilsson


Bra mix av allt trevliga människor, God mat o dryck, fantastisk guide, lagom stadsvandringar, bra med egen tid ibland, lagom längd på resan. Vill göra abc resa till Italien nästa gång
Ulla Rosqvist


Leif Danielsson


Mycket trevlig resa med kunnig reseledare och trevliga och positiva resenärer. Bra vinprovningar och i mitt tycke en bra upplagd reserutt.
Rolf Jakobsson


Fantastisk resa! Med många fina upplevelser för många olika sinnen!
Jeanette Hellner


Vi gillar vin så detta är en pangresa. Mysigt särskilt i Andlau hos familjen Wach. 3dje besöket hos dem med er!
Gunilla Berglind


Härlig och kunnig guide, jag fick lära mig mycket om vin, mycket go stämning på bussen
Birgitta Johansson


Mycket trevlig bussresa med fina omgivningar och goda viner. Guidens berättarförmåga och omhändertagande och vänliga bemötande gjorde att resan blev extra intressant.
Ingeborg Andersson


Jag åkte på vin resa till Frankrike i somras med Scandorama. Hade guiden Joakim och buss chaufför Inger. Jag är otroligt nöjd över hela resan och kommer att bära med mig alla fina minnen resten av livet. Lärde mig otroligt mycket av viner. Mvh Sofie
Sofie Johanson


Alltid extra trevligt om man som vi hade Jocke som reseledare
Ralf Svensson


Vår fantastiska reseledare Eva gjorde allt för att vi skulle trivas och uppleva maximalt under resan. Är toppenmöjd med alla utfärder, vinprovningar och alla bra matställen vi åt på. Enda minus var att hotellet i Reims låg långt utanför city.
Eva-Karin Magnusson


En helt fantastisk resa mycket trevliga vinprovningar och suverän reseledare och chaufför kan inte nog rekommendera den resan
Nils-Olof Andersson

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
27/8BussIbis Centre Hotel, Beaune39 295:-Boka
10/9BussIbis Centre Hotel, BeauneInga tillgängliga platser10 495:-Inga tillgängliga platser
24/9BussIbis Centre Hotel, BeauneInga tillgängliga platser10 495:-Inga tillgängliga platser
8/10BussIbis Centre Hotel, BeauneMer än 89 495:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 4 middagar (dag 1 - 3 och 8)


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 2 995:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 4 - 6

Ibis Centre Hotel, Beaune
Ibis Centre Hotel, Beaune
Trevligt och funktionellt mellanklasshotell som de senaste åren påbörjat en renovering med målet att kunna erbjuda ett behagligt och nutidsenligt boende. Hotellet består av tre sammanlänkande byggnade...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Vienna House Easy Hotel, Wuppertal
Vienna House Easy Hotel, Wuppertal
Bekvämt och bra fyrstjärnigt hotell med trendig inredningsstil och centralt läge i Wuppertal. Hotellet: Modernt och fräscht hotell med renoverade allmänna utrymmen med trevligt inredd frukostrestauran...

Övernattning Dag 2 - 4

Hotel Kastelberg, Andlau
Hotel Kastelberg, Andlau
Charmigt och gästvänligt hotell beläget i den pittoreska vinbyn Andlau. Hotellet: Ett litet genuint och familjärt hotell. I restaurangen serveras lokal husmanskost. Hotellet har också trädgård och ter...

Övernattning Dag 6 - 8

Ibis Styles Hotel Centre Cathédrale, Reims
Ibis Styles Hotel Centre Cathédrale, Reims
Modernt och bekvämt mellanklasshotell med färgglad och uppiggande stil. Hotellet har en renoverad och fräsch interiör med kortspelstema vilket accentueras av tapetval och detaljer. Här finns en lobby...

Övernattning Dag 8 - 9

Mercure Hotel, Kamen/Unna
Mercure Hotel, Kamen/Unna
Uppskattat och komfortabelt, fyrstjärnigt hotell med moderna faciliteter. Detta välfungerande övernattningshotell har en genomgående ändamålsenlig och tilltalande stil som ger ett ljust och rymligt in...
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö