Skip to main content

Vinvandring i Österrike ✈

FLYGRESA Österrike - Vandringsresa, Vinresa, Rundresa flyg & buss - 7 dagar

Vinvandring i Österrike
- Natur, vin & kultur

Österrike är ett modernt vinland med en av Europas äldsta vinkulturer och Steiermark brukar omnämnas som landets eget Toscana. Här kan vi njuta av allt det underbara som sköna Österrike har att erbjuda med pulshöjande vandringar och promenader i kombination med kultur, mat och upplevelser. Vi får även uppleva Burgenland och ståtliga Wien. En resa med lätta till medelsvåra vandringar.

Snabba fakta!
 • Två natursköna vandringar i Steiermark med vinprovningar.
 • Sköna Graz och huvudstaden Wien.
 • Burgenland och Neusiedler See med vinprovning.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, tisdag: Vi flyger till Österrike

Flyg till Wien - Hart bei Graz: Efter ett par timmar i luften landar vi på Wiens flygplats. Scandoramaguiden och bussen väntar på flygplatsen för att ta oss till Hart bei Graz och Harry’s home Hotel, ca 20 mil. På hotellet dukar man upp för middag och äventyret kan börja.

Dag 2-4, onsdag - fredag: Vinfyllda vandringsupplevelser

Hart bei Graz: Vi befinner oss som namnet avslöjar alldeles i närheten av Graz, huvudort i förbundslandet Steiermark. Steiermark gränsar till Slovenien och har ett varmt klimat som lämpar sig utmärkt för odling av vindruvor. Här finns alper med snötäckta toppar, djupgröna skogsområden, bördiga slätter, kristallklara sjöar och mat som smakar som mat gjorde förr. Graz brukar kallas Europas nordligaste renässansstad och det förvånar nog ingen att hela den gamla stadskärnan är upptagen på Unescos världsarvslista. Tysta arkader, mer än 40 innergårdar i renässansstil i Gamla stan och imponerande fasader. Området är dessutom som gjort för att vandra i! Det vankas även kultur i form av slotten Seggau och Eggenberg. Givetvis ska vi också bekanta oss med områdets vinproduktion!

Dag 5, lördag: Från vin till Wien via Neusiedler See

Hart bei Graz - Wien: Det har blivit dags att lämna Steiermark och vi passar på att göra en avstickare till Burgenland och Neusiedler See. Det stämningsfulla och lite exotiska landskapet Burgenland är delat mellan Österrike och Ungern. Vid sjön ligger inbjudande småstäder och vidsträckta vinodlingar. Burgenland är det stora området för röda viner men även söta viner som angripits av ädelröta och vita viner av druvsorter som sauvignon blanc och welschriesling. Vi besöker en vingård för lunch och provsmakning innan vi ger oss ut på en naturskön tur med häst och vagn i nationalparkens stäppliknande landskap, även känt som Burgenland Puszta. Vi fortsätter sedan till den österrikiska huvudstaden Wien och checkar in på Simm's Hotel, ca 30 mil.

Dag 6, söndag: Ståtliga Wien

Wien: I dag ska vi uppleva några av stadens höjdpunkter! Wien associeras ofta med 1800-talsromantik, wienervals, Strauss och Spanska ridskolan. Samtidigt bjuder staden också på modern design och konst. Wien har flera eleganta sevärdheter att erbjuda sina besökare. Insup den förföriska atmosfären på något av alla de underbara kaféerna och njut av en bit sachertårta. På kvällen besöker vi en äkta Heuriger, vinstuga, och det dukas upp med friska viner och kulinariska godsaker från landet. En perfekt avslutning på resan!

Dag 7, måndag: Många upplevelser rikare

Flyg från Wien: Det har blivit dags att vinka farväl till Wien. Transferbussen hämtar oss vid hotellet och vi sätter kurs mot flygplatsen. Vi lämnar Österrike för den här gången med många härliga minnen och en längtan att få återvända!

2022 - Utflykter


Samtliga nedanstående utflykter ingår i resans pris.

Vandring Kitzeck med slottet Seggau & vinprovning

Efter en kort bussresa är vi framme i Heimschuh i Kitzeck och nu stundar en 11 km lång vandring genom imponerande vinodlingar. Vi befinner oss i det område som brukar omnämnas som Österrikes Toscana och här väntar romantiskt kuperad natur och härliga vyer. Dagens lunch intar vi på en Buschenschank, en typiskt rustik österrikisk vintaverna. Framåt eftermiddagen besöker vi slottet Seggau, naturskönt beläget med förtjusande utsikt över staden Leibnitz och Steiermark. Under en guidad tur får vi höra mer om slottets historia och dess vinkällare. Vi avslutar med vinprovning.
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 380 meter över ca 3 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris, inkl lunch med dryck.  

Historiska Graz & slottet Eggenberg

Huvudstaden i Steiermark var ett viktigt handelscentrum redan under medeltiden. Att här odlas vindruvor märks också i affärer och på shoppinggator. Tysta arkader, mer än 40 innergårdar i renässansstil i Gamla stan och imponerande fasader. Graz brukar kallas Europas nordligaste renässansstad och det förvånar inte att hela den gamla stadskärnan är upptagen på Unescos världsarvslista. Vi tar oss upp för Schlossberg via 260 trappsteg och belönas med vackra vyer över staden. Efter lunch besöker vi pampiga Schloss Eggenberg, arkitektoniskt influerat av El Escorial i Madrid och Alcázar i Toledo. Vi följer med på en guidad tur och lär oss mer.
Ingår i resans pris, inkl lunch med dryck. 

Vandring Sinnenas vinväg & vinprovning

Efter ett inledande besök hos en av Österrikes främsta skinkproducenter väntar en imponerande vandring längs Weinweg der Sinne - Sinnenas vinväg. Den 14 km långa vandringen inleds i St. Anna am Aigen och vi ger oss av ut i de vackra vinfälten. Vi passar även på att besöka det lokala vinoteket, vinhuset, och fördjupar oss ytterligare i Steiermarks vinframställning. Utbudet är imponerande och vi fascineras av den moderna arkitekturen.
Vandringen är medelsvår med en stigning upp till 355 meter över ca 5,5 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris, inkl lunchbox. 

Burgenland & Neusiedler See med vinprovning

Det stämningsfulla och lite exotiska landskapet Burgenland är delat mellan Österrike och Ungern. Vid sjön ligger inbjudande småstäder och vidsträckta vinodlingar. Vi besöker en vingård för lunch och provsmakning innan vi ger oss ut på en naturskön, nära två timmar lång, tur med häst och vagn i nationalparkens stäppliknande landskap, även känt som Burgenland Puszta.
Ingår i resans pris, inkl lunch med dryck. 

Stadspromenad i Wien

Vi ger oss ut på en innehållsrik stadspromenad och låter Wien visa upp sina stolta byggnader. Staatsoper, Hofburg med Spanska ridskolan och konsthistoriska museet ligger alla utmed Ringstrasse som omger stadens äldsta delar. De gamla kvarteren kring shoppinggatan Kärntner Strasse domineras av Stefansdomens mäktiga torn. Denna kulturstad bjuder på en mångfald av konst, museer och vacker arkitektur.
Ingår i resans pris.

Heurigenabend

Ursprungligen var ordet Heuriger benämningen på den yngsta årgången av det lokala vinet. Numera syftar det lika mycket på de inbjudande vinstugorna som är så typiska för trakterna kring Wien. I kväll besöker vi en traditionell vinstuga för att njuta av den vällagade maten och det friska vinet. Musiken håller takten till de glada skratten och det blir en kväll som ingen bör missa!
Ingår i resans pris, inkl middag med dryck.

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Wien t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • 6 övernattningar i dubbelrum
 • 6 frukostar (dag 2 - 7)
 • 4 luncher (dag 2 - 5)
 • 5 middagar (dag 1 - 4 och 6)
 • Scandoramaguide
 • Engelsktalande vandringsguide
 • Samtliga presenterade utflykter


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Enkelrumstillägg 2 995:-

Du bör vara fullt frisk och ha en god allmänkondition. Ta med vandringskängor med grova sulor, liten ryggsäck, vattenflaska och solskyddsmedel. Vid dåligt väder reserverar vi oss för ändringar i vandringsprogrammet.

Vandringsresorna är anpassade för vuxna, åldersgräns 18 år.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 1 - 5

Harry's Home Hotel, Hart bei Graz
Harry's Home Hotel, Hart bei Graz
Modernt, fräscht och bekvämt hotell beläget i det natursköna förbundslandet Steiermark, känt för sitt alplandskap med utsträckta skogsområden men även ett kuperat jordbrukslandskap med framförallt fru...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 5 - 7

Simm's Hotel, Wien
Simm's Hotel, Wien
Modernt stadshotell med bra komfort och goda gästrecensioner. Hotellet är beläget i en byggnad i glas och guldfärgad metall med ett effektfullt utsprång på framsidan som när det öppnade 2012 tilldelad...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö