Skip to main content

Tysk vin- & ölresa

BUSSRESA - Tyskland - Vinresa, Rundresa - 7 dagar

Tysk vin- & ölresa

Det forna furstbiskopsdömet Franken i norra Bayern och det insomnade kungadömet Sachsen längre österut påminner en hel del om varandra. Båda ståtar med välbevarade huvudstäder och praktfull historia. Dessutom utgör de varsitt kvalitetsvindistrikt och stoltserar med en månghundraårig ölbryggartradition. Würzburg anses vara en av Tysklands vackraste städer och panoramat från den gamla bron över floden Main mot fästningen Marienberg är storslaget. Liksom Würzburg har Dresden mycket omsorgsfullt restaurerats efter andra världskrigets förstörelse och i den gamla delen, Altstadt, ligger de spännande och intressanta byggnaderna sida vid sida. Slingrande floder, överdådig arkitektur, sömniga små vinbyar och levande sagoslott har de också gemensamt. Och tillsammans bildar de njutningarnas och skönhetens landskap som vi bjuds in till att upptäcka under en fantastisk resa!

 
Fri direktanslutning från 37 orter »

Höjdpunkter!
  • Würzburg
  • Bamberg med Rauchbier
  • Dresden
  • Vin- och ölprovningar
  • Vacker natur, historiska slott och borgar
  • Centralt belägna hotell

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Göttingen
Vårt äventyr inleds på morgonen i Malmö. Här välkomnas vi av vår guide och snart är vi på väg över Öresundsbron mot Danmark. I Rödby väntar färjan och så småningom gör vi ett uppskattat uppehåll för lunch på en trevlig restaurang i norra Tyskland. Framåt seneftermiddagen rullar vår bekväma buss in i Göttingen där vårt hotell hälsar oss välkomna med en god middag.

Dag 2: Göttingen - Würzburg
Hotellets frukostbuffé blir en bra start på dagen och sedan fortsätter vi söderut mot Würzburg och under eftermiddagen checkar vi in på Mercure Hotel am Mainufer, alldeles i närheten av floden Main. Nu får vi möjlighet att utforska den historiska staden och tillika forna furstbiskopsdömet.

Stadsrundtur i Würzburg
Würzburg ståtar med en mängd historiska byggnader, bland annat det storslagna furstbiskopsresidenset i överflödande barockstil från 1700-talet och den drygt femhundra år gamla bron över Main, Alte Mainbrücke. Vi gör en fängslande rundtur i stadens äldsta delar och besöker även fästningen Marienberg på en höjd ovanför floden.
Pris 285:-

Vinprovning i Würzburg
För många hundra år sedan skapades inrättningar som skulle sörja för samhällets gamla och sjuka. Detta sociala och humanitära engagemang var grunden till vad som i dag anses vara några av Tysklands främsta och mest ansedda vinproducenter. Vi besöker en vinkällare, bland gångar med stora ekfat, och får under en spännande vandring reda på mer om detta.
Pris 345:-

Dag 3: Franken

Franken med vingårdsbesök
Vindistriktet Franken breder ut sig längs floden Mains sluttningar. Här odlas druvor som ger friska och torra vita viner. De tappas traditionellt på en grön rundad och ganska platt flaska som kallas Bocksbeutel. Vi färdas genom ett varierande landskap som kännetecknas av både branta terrassodlingar och välskötta vinbyar. Hos en odlare tas vi emot och får reda på hur livet på en vingård går till. Givetvis får vi möjlighet att provsmaka och få inblick i tillverkningen. Vi besöker också charmiga Volkach, omtalad för sin årliga vinfestival. 
Pris 395:-

Dag 4: Würzburg - Dresden
Efter frukost rullar vi österut för att bekanta oss med Frankens öltradition. Vi gör ett uppehåll i medeltidsstaden Bamberg som under trettioåriga kriget plågades av svenska trupper. I dag kommer vi däremot med fredliga avsikter för att provsmaka stadens omtalade rökta öl, Rauchbier. Ett par erfarenheter rikare tar vi farväl av Bamberg och även Franken för att under eftermiddagen anlända till ännu en praktfull stad: Sachsens huvudstad Dresden. Vi checkar in på Ibis Hotels Zentrum.

Dag 5-6: Sachsen 

Stadsrundtur i Dresden
Dresden utvecklades redan under medeltiden till en mäktig och betydelsefull stad men det var i början av 1700-talet som staden blev erkänd för sin skönhet. Vid ett bombanfall i februari 1945 sargades staden svårt men återuppbyggdes. I dag är Dresden en inbjudande stad, där gammalt och nytt lever i harmoni sida vid sida. Vår kunnige guide inspirerar oss när vi får veta mer om historien kring stadens många imponerande byggnadsverk, som exempelvis Semperoperan, Zwinger och Frauenkirche.
Pris 285:-

Slottsafton med vinprovning & middag
I trakterna kring Dresden ligger många eleganta slott och på ett av de mest ansedda gör vi ett besök. Inramad av terrasserade vinsluttningar och välansade grönytor provar vi några av domänens viner och njuter av den vackra miljön. Vi rundar av kvällen med en välkomponerad middag som tar fasta på traktens råvaror avseende såväl mat som dryck.
Pris inkl middag med dryck 695:-

Sachsen med öl- & vinprovning
I staden Radeberg, belägen knappt två mil nordost om Dresden, brygger man ölet Radeberger som är en dryck med stolta anor. Vi hälsar på i stadens välkända bryggeri och får följa med på en intressant vandring. Utmed floden Elbes slingrande lopp löper den 60 km långa Sächsische Weinstrasse. På de solvarma sluttningarna har vinrankor vuxit sedan 1100-talet. Tillsammans med ett och annat vinslott bildar vingårdarna ett vackert landskap. Detta är ett av Tysklands minsta vindistrikt med viner som på senare år uppmärksammats allt mer. Givetvis besöker vi en odlare för att bekanta oss ytterligare med det lokala vinutbudet.
Pris 495 :-

Dag 7: Dresden - Malmö
Efter frukost tar vi åter plats i bussen tillsammans med reskamrater och guide. Vi åker genom Tyskland och med färjan Rostock-Gedser till Danmark innan vi ankommer till Öresundsterminalen i Malmö ca kl 20.00.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
19/8BussMercure Hotel Würzburg am MainuferMer än 86 995:-Boka
16/9BussMercure Hotel Würzburg am MainuferMer än 87 095:-Boka
30/9BussMercure Hotel Würzburg am MainuferMer än 87 295:-Boka
28/10BussMercure Hotel Würzburg am MainuferMer än 87 195:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 6 övernattningar i dubbelrum, 6 frukostar, 1 middag

Tillval
Enkelrumstillägg 2 195:-

Utflyktspaket 2 250:- (ordinarie pris 2 500:-)
Stadsrundtur i Würzburg 285:- 
Vinprovning i Würzburg 345:- 
Franken med vingårdsbesök 395:-
Stadrundtur i Dresden 285:- 
Slottsafton med vinprovning & middag 695:-
Sachsen med öl- & vinprovning 495:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
 

Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö