Skip to main content

Stettin Weekend

BUSSRESA - Polen - Weekend - 4 dagar

Stettin Weekend

Koppla av med en skön weekend i prisvärda Polen! Stettin är huvudort i polska Västpommern och detta historiskt spännande område har varit under både svenskt och tyskt styre. Inspirationen till dagens utseende hämtade staden från det sena 1800-talets Paris men gotiska kyrkor och ståtliga barockpalats pryder också stadsbilden. De senaste trettio åren har Stettin utvecklats till en modern metropol och de internationella influenserna är påtagliga, inte minst när det gäller affärsutbudet och inom restaurang- och kaféområdet. Dessutom är fortfarande prisnivån tilltalande låg på både mat och dryck! Koppla av med en skön weekend i prisvärda Polen.

Från vårt hotell Radisson Blu har vi både stadens bästa köpcenter och den historiska centrumkärnan på kort promenadavstånd. Efter en dag med många fina fynd kan vi varva ner vid hotellets inomhuspool eller boka in en behandling på Baltica Wellness & Spa, vägg i vägg med hotellet. Baren Copernicus lockar sedan med goda cocktails och fantastisk utsikt över Stettin.
 

Fri direktanslutning från 37 orter »


Höjdpunkter!
  • Alla utflykter ingår
  • Avkopplande och prisvärt
  • Bryggeribesök
  • Bra prisläge och shopping
  • Fyrstjärnigt och centralt beläget hotell

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Stettin
På morgonen sätter vi oss väl tillrätta i den bekväma bussen och lämnar Malmö. Vi rullar över bron till Danmark och åker sedan med färjan från Gedser till Rostock. Dagens lunch äter vi ute till havs. Från Rostock fortsätter vi österut mot Polen. Tidigt på kvällen kommer vi fram till Stettin och checkar in på Radisson Blu Hotel.

Utflykter dag 2-3

Stettins sevärdheter
Vi tittar runt i Stettin, en hamnstad vid floden Oder. Staden uppstod som en tysk handelsplats under medeltiden och kom efter 30-åriga kriget att tillhöra Sverige under några decennier. Slottet, även kallat Pommerska hertigars slott, påminner om forna tiders storhet. Under rundturen ser vi även den gotiska Petrus- och Pauluskyrkan och Kungsporten som uppfördes under 1700-talet som en markering av den preussiska tidens början. Vår guide tipsar även om bra shoppingställen!

Bunkrar & öl
Vi besöker ett mikrobryggeri och får en liten guidad tur om öltillverkningen och givetvis blir det provsmakning. Det blir även ett spännande besök om andra världskriget i det spektakulära underjordiska museet med tankeväckande multimediala utställningar i de oändliga tunnlarna. En stark upplevelse.

Marknadstur
Butiker i all ära men att botanisera bland marknadsstånd har ändå något visst. I dag väntar oss en trevlig tur till en närbelägen utomhusmarknad.

Dag 4: Stettin - Malmö
Vi avnjuter en sista hotellfrukost på vårt hotell och installerar oss sedan bekvämt i bussen för att åka hemåt. Under dagen blir det intressant guidning och lunchuppehåll. Väl i Tyskland tar vi sikte på Rostock och färjan mot Gedser och Danmark. Snart är vi tillbaka i Malmö och vi beräknar vara åter på Öresundsterminalen framåt 20-tiden.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
6/4BussRadisson Blu Hotel, StettinMer än 83 995:-Boka
27/4BussRadisson Blu Hotel, StettinMer än 83 695:-Boka
18/5BussHotel Dana, StettinMer än 84 195:-Boka
25/5BussRadisson Blu Hotel, StettinMer än 83 695:-Boka
22/6BussRadisson Blu Hotel, StettinMer än 83 695:-Boka
20/7BussRadisson Blu Hotel, StettinMer än 83 795:-Boka
31/8BussRadisson Blu Hotel, StettinMer än 83 795:-Boka
21/9BussHotel Dana, StettinMer än 84 195:-Boka
5/10BussRadisson Blu Hotel, StettinMer än 83 795:-Boka
2/11BussRadisson Blu Hotel, StettinMer än 83 495:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 3 övernattningar i dubbelrum, 3 frukostar, 3 utflykter

Tillval
Enkelrumstillägg 1 095:-

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Avresa 18/5 och 21/9 bor vi på Hotel Dana i Stettin dag 1-4.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polska Zloty (PLN)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Dana, Stettin
Hotel Dana, Stettin
Flärdfullt och anrikt hotell i art deco stil som andas elegans och lyx. Hotellet är inhyst i en vacker byggnad från förra sekelskiftet som totalrenoverades inför hotellets öppnande 2015 och har invänd...

Destinationshotell

Radisson Blu Hotel, Stettin
Radisson Blu Hotel, Stettin
Bekvämt och bra hotell med inomhuspool och centralt läge bredvid ett shoppingcentra. Hotellet: Ett av de första hotellen med västerländska ägare som öppnade i Polen. Hotellet är en del av det modernt...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö