Skip to main content

Stettin Weekend

BUSSRESA - Polen - Weekend 4 dagar

Stettin Weekend
- Gammalt & nytt med polskt gemyt

Koppla av med en skön weekend i prisvärda Polen. Från vårt hotell har vi både stadens bästa köpcenter och den historiska centrumkärnan på kort promenadavstånd. Efter en dag med många fina fynd kan vi varva ner vid hotellets inomhuspool eller boka in en behandling på Baltica Wellness & Spa, vägg i vägg med hotellet. Baren Copernicus lockar sedan med goda cocktails och fantastisk utsikt över Stettin. Följ med på en bussresa till Polen!
 

Snabba fakta
  • Avkopplande och prisvärt!
  • Vi bor på fyrstjärnigt och centralt beläget hotell.
  • Bra prisläge och shopping.

2021 - Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Vi tjuvstartar helgen

Malmö - Stettin: På morgonen sätter vi oss väl tillrätta i den bekväma bussen och lämnar Malmö. Vi rullar över bron till Danmark och åker sedan med färjan från Gedser till Rostock. Dagens lunch äter vi ute till havs. Från Rostock fortsätter vi österut mot Polen. Tidigt på kvällen kommer vi fram till Stettin och checkar in på Radisson Blu Hotel, ca 43 mil. På kvällen kan vi följa med till en trevlig och familjär restaurang där vi njuter av polska toner och en härlig middag.

Dag 2-3, fredag - lördag: Härliga dagar

Stettin: Välkommen till en stad som har mycket att erbjuda! Stettin är huvudort i polska Västpommern och detta historiskt spännande område har varit under både svenskt och tyskt styre. Inspirationen till dagens utseende hämtade staden från det sena 1800-talets Paris men gotiska kyrkor och ståtliga barockpalats pryder också stadsbilden. De senaste trettio åren har Stettin utvecklats till en modern metropol och de internationella influenserna är påtagliga, inte minst när det gäller affärsutbudet och inom restaurang- och kaféområdet. Dessutom är fortfarande prisnivån tilltalande låg på både mat och dryck!

Dag 4, söndag: En avkopplande hemresa

Stettin - Malmö: Vi avnjuter en sista hotellfrukost på vårt hotell och installerar oss sedan bekvämt i bussen för att åka hemåt. Under dagen blir det intressant guidning och lunchuppehåll. Väl i Tyskland tar vi sikte på Rostock och färjan mot Gedser och Danmark. Snart är vi tillbaka i Malmö och vi beräknar vara åter på Öresundsterminalen framåt 20-tiden, ca 43 mil.

2021 - Utflykter

     
 


UTFLYKTSPAKET
Pris 935:-
(ordinarie pris 1 040:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Middag med polskt gemyt

Vi inleder vår vistelse med att bege oss till en familjär och trevlig restaurang i traditionell stil. Här serveras vi en härlig trerättersmiddag med passande dryck. Det polska köket bjuder på annorlunda och goda smakupplevelser!
Pris inkl middag ca 395:-

Stettins sevärdheter

Vi tittar runt i Stettin, en hamnstad vid floden Oder. Staden uppstod som en tysk handelsplats under medeltiden och kom efter 30-åriga kriget att tillhöra Sverige under några decennier. Slottet, även kallat Pommerska hertigars slott, påminner om forna tiders storhet. Under rundturen ser vi även den gotiska Petrus- och Pauluskyrkan och Kungsporten som uppfördes under 1700-talet som en markering av den preussiska tidens början. Vår guide tipsar även om bra shoppingställen!
Pris ca 225:-

Bunkrar & öl

Vi besöker ett mikrobryggeri och får en guidad tur om öltillverkningen och givetvis blir det provsmakning. Det blir även ett spännande besök om det andra världskriget i det spektakulära underjordiska museet med tankeväckande multimediala utställningar i de oändliga tunnlarna. En stark upplevelse.
Pris ca 295:-

Marknadstur

Butiker i all ära men att botanisera bland marknadsstånd har ändå något visst. I dag väntar oss en trevlig tur till en närbelägen utomhusmarknad.
Pris ca 125:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
23/9BussRadisson Blu Hotel, StettinInga tillgängliga platser2 995:-
30/9BussRadisson Blu Hotel, StettinMer än 82 995:-Boka
7/10BussRadisson Blu Hotel, StettinInga tillgängliga platser2 995:-Inga tillgängliga platser
4/11BussRadisson Blu Hotel, StettinInga tillgängliga platser2 995:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 795:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polska Zloty (PLN)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Dana, Stettin
Hotel Dana, Stettin
Flärdfullt och anrikt hotell i art deco stil som andas elegans och lyx. Hotellet är inhyst i en vacker byggnad från förra sekelskiftet som totalrenoverades inför hotellets öppnande 2015 och har invänd...

Destinationshotell

Radisson Blu Hotel, Stettin
Radisson Blu Hotel, Stettin
Bekvämt och bra hotell med inomhuspool och centralt läge bredvid ett shoppingcentra. Hotellet: Ett av de första hotellen med västerländska ägare som öppnade i Polen. Hotellet är en del av det modernt...
Sista minuten
30/9Stettin Weekendfrån 2 995:-
30/9Berlin Weekendfrån 3 695:-
30/9Polsk slottsweekendfrån 3 795:-
2/10Amarone, Barolo & Chiantifrån 8 495:-
6/10Bordershopfrån 795:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö