Skip to main content

Stettin Weekend

BUSSRESA - Polen - Weekend - 4 dagar

Stettin Weekend
- Gammalt & nytt med polskt gemyt

Koppla av med en skön weekend i prisvärda Polen. Från vårt hotell har vi både stadens bästa köpcenter och den historiska centrumkärnan på kort promenadavstånd. Efter en dag med många fina fynd kan vi varva ner vid hotellets inomhuspool eller boka in en behandling på Baltica Wellness & Spa, vägg i vägg med hotellet. Baren Copernicus lockar sedan med goda cocktails och fantastisk utsikt över Stettin. Följ med på en bussresa till Polen!

 

Snabba fakta
  • Alla utflykter ingår!
  • Avkopplande och prisvärt!
  • Vi bor på fyrstjärnigt och centralt beläget hotell.
  • Bra prisläge och shopping.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Vi tjuvstartar helgen

Malmö - Stettin: På morgonen sätter vi oss väl tillrätta i den bekväma bussen och lämnar Malmö. Vi rullar över bron till Danmark och åker sedan med färjan från Gedser till Rostock. Dagens lunch äter vi ute till havs. Från Rostock fortsätter vi österut mot Polen. Tidigt på kvällen kommer vi fram till Stettin och checkar in på Radisson Blu Hotel, ca 50 mil.

Dag 2-3, fredag - lördag: Härliga dagar

Stettin: Välkommen till en stad som har mycket att erbjuda! Stettin är huvudort i polska Västpommern och detta historiskt spännande område har varit under både svenskt och tyskt styre. Inspirationen till dagens utseende hämtade staden från det sena 1800-talets Paris men gotiska kyrkor och ståtliga barockpalats pryder också stadsbilden. De senaste trettio åren har Stettin utvecklats till en modern metropol och de internationella influenserna är påtagliga, inte minst när det gäller affärsutbudet och inom restaurang- och kaféområdet. Dessutom är fortfarande prisnivån tilltalande låg på både mat och dryck!

Dag 4, söndag: En avkopplande hemresa

Stettin - Malmö: Vi avnjuter en sista hotellfrukost på vårt hotell och installerar oss sedan bekvämt i bussen för att åka hemåt. Under dagen blir det intressant guidning och lunchuppehåll. Väl i Tyskland tar vi sikte på Rostock och färjan mot Gedser och Danmark. Snart är vi tillbaka i Malmö och vi beräknar vara åter på Öresundsterminalen framåt 20-tiden, ca 50 mil.

2022 - Utflykter

     
 


Samtliga nedanstående utflykter ingår i resans pris.

 
     

Stettins sevärdheter

Vi tittar runt i Stettin, en hamnstad vid floden Oder. Staden uppstod som en tysk handelsplats under medeltiden och kom efter 30-åriga kriget att tillhöra Sverige under några decennier. Slottet, även kallat Pommerska hertigars slott, påminner om forna tiders storhet. Under rundturen ser vi även den gotiska Petrus- och Pauluskyrkan och Kungsporten som uppfördes under 1700-talet som en markering av den preussiska tidens början. Vår guide tipsar även om bra shoppingställen!
Ingår i resans pris.

Bunkrar & öl

Vi besöker ett mikrobryggeri och får en guidad tur om öltillverkningen och givetvis blir det provsmakning. Det blir även ett spännande besök om andra världskriget i det spektakulära underjordiska museet med tankeväckande multimediala utställningar i de oändliga tunnlarna. En stark upplevelse.
Ingår i resans pris.

Marknadstur

Butiker i all ära men att botanisera bland marknadsstånd har ändå något visst. I dag väntar oss en trevlig tur till en närbelägen utomhusmarknad.
Ingår i resans pris.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
3/11BussRadisson Blu Hotel, Stettin53 295:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Utflykterna Stettins sevärdheter, Bunkrar & öl och Marknadstur


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 095:-

Avresa 19/5 och 2/6 bor vi på Hotel Dana i Stettin dag 1-4.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polska Zloty (PLN)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Radisson Blu Hotel, Stettin
Radisson Blu Hotel, Stettin
Bekvämt och bra hotell med inomhuspool och centralt läge bredvid ett shoppingcentra. Hotellet: Ett av de första hotellen med västerländska ägare som öppnade i Polen. Hotellet är en del av det modernt...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö