Skip to main content

Skottland med Highlands ✈

FLYGRESA - Storbritannien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Skottland med Highlands 

Skottland passar perfekt för en rundresa. Vidsträckta hedar och spännande historia. Det råder inget tvivel om att naturen är lika dramatisk som det förflutna. I gränstrakterna mellan de skotska låg- och högländerna avlöser kristallklara sjöar, höga berg och grönskande dalar varandra. Enastående naturscenerier! Kanske är det det vilda och kuperade landskapet, de öppna vidderna, de karga sluttningarna och de porlande små bäckarna som är allas vår föreställning om Skottland? Romantiska borgruiner, väderbitna fåraherdar och spegelblanka sjöar som är så makalöst vackra att titta på, men väl friska att bada i. Motsatsen till naturens kärva vresighet finner vi i den gästvänliga atmosfären hos befolkningen. Den traditionella musiken spelas på pubarna, där du med fördel njuter av den förnämliga whiskyn. Huvudstaden Edinburgh stoltserar med tradition och kultur medan de mytomspunna högländerna bjuder storslagna vyer. Allt på en och samma resa! På avresan i augusti har vi dessutom möjlighet att uppleva The Royal Edinburgh Military Tattoo, en spännande kväll med färgglada militärparader och rytmisk musik.
 

Höjdpunkter! 
  • Storslagna naturscenerier
  • Glasgow
  • Loch Lomond och Loch Ness
  • Speyside med whisky
  • Dunnottar Castle 
  • St Andrews
  • Edinburgh Military Tattoo i augusti

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Edinburgh
Förväntansfulla lämnar vi Skandinavien bakom oss och tar oss snabbt till Edinburgh. Vår guide möter upp på flygplatsen med den inhemska turistbussen och vi åker den korta sträckan till Holiday Inn Hotel vid Edinburgh Zoo. Välkommen till Skottland!

Dag 2: Edinburgh - Arrochar
Det har blivit dags att lämna Edinburgh, men senare under resan får vi möjlighet att återvända. Vi stannar till i Glasgow, Skottlands största stad, och vår guide tar oss med på en rundtur innan vi får möjlighet att titta runt på egen hand. Under 1800-talet utvecklades Glasgow till en av Storbritanniens allra främsta städer och detta återspeglas i den välbevarade viktorianska arkitekturen. Från andra tidevarv märks den orörda medeltida katedralen och Glasgows äldsta hus, Provand’s Lordship. Stadens många parker bidrar till den trevliga stämningen, inte minst runt de ståtliga byggnaderna Kelvingrove Art Gallery samt Glasgow University. Senare under eftermiddagen når vi Loch Long Hotel i Arrochar som serverar middag båda kvällarna. 

Dag 3: Arrochar 

Nationalparken Trossachs & Loch Lomond
I dag beger vi oss till en av Skottlands två nationalparker, Loch Lomond and the Trossachs. Skogsklädda sluttningar, skimrande vatten och höga, dimmiga bergstoppar väntar oss i trakterna där lågländerna möter högländerna. Området har bland annat inspirerat sir Walter Scott till flera litterära mästerverk. I Balloch byter vi buss mot båt och njuter av en magisk båttur på Storbritanniens största sjö Loch Lomond.
Pris 475:-

Dag 4: Arrochar - Grantown-on-Spey
Efter frukost fortsätter färden norrut. Längs med Loch Ness breder låglänta mjuka kullar ut sig och har vi tur får vi en skymt av det välkända odjuret. Vägen kantas av ljungklädda hedar med betande får och mytiska borgruiner. Vi besöker också högländernas okrönta huvudstad Inverness innan vi anländer till Grantown-on-Spey och tar vi in på Craiglynne Hotel som väntar med kvällens middag. 

Dag 5: Grantown-on-Spey - Blairgowrie
Vi får möjlighet att fortsätta utforska de mytomspunna högländerna under vår förmiddagsutflykt i Speydalen. Efter lunch lämnar vi Grantown-on-Spey för att färdas längs Cairngormsmassivet, Storbritanniens högsta landmassa, omtalad för sitt vilda djurliv. Under eftermiddagen gästar vi Pitlochry, en av Skottland allra vackraste städer, och därefter har vi inte långt kvar till Blairgowrie. Här checkar vi in på Angus Hotel som serverar middag båda kvällarna. 

Speyside med whisky
Inget besök i Skottland vore komplett utan en tur till Speyside! I denna region hittar vi över hälften av alla skotska destillerier och det beräknas att över 70% av världens maltwhisky tillverkas här. Anledningen till den stora förekomsten är att den lite mildare, söta Speysidewhiskyn var på mode under slutet av 1800-talet, när allt fler fick upp ögonen för denna dryck. På vår utflykt hit får vi både uppleva ett av alla dessa destillerier, men också ett tunnbinderi, som varje år producerar och reparerar ungefär 150 000 ekfat som används av de olika destillerierna. På vår guidade rundtur får vi veta mer om tillverkningen.
Pris 525:-

Dag 6: Blairgowrie

Dunnottar Castle & Royal Deeside
Längst ut på en vindpinad udde som överblickar Nordsjön finner vi slottsruinen Dunnottar Castle. Betydelsefulla personer från den dramatiska skotska historien, som William Wallace och Maria Stuart, förknippas med platsen som har spelat en viktig roll under traktens turbulenta förflutna. Vi fortsätter sedan utmed floden Dee som rinner ner från Cairngorms nationalpark. Under 1800-talet köpte drottning Victoria en lantegendom i närheten och det blev startskottet till att förmögna engelsmän började skaffa sig jaktslott i trakterna. Vackra naturscenerier och storslagen utsikt väntar oss. Observera att Dunnottar Castle nås via en smal och kuperad gångstig som kräver ett par hundra meters promenad.
Pris 495:-

Dag 7: Blairgowrie - Edinburgh
Efter frukost lämnar vi högländerna och styr söderut mot Dundee. Söder om Skottlands längsta flod Tay fortsätter vi under förmiddagen genom grevskapet Fife och stannar till i St Andrews, Skottlands skyddshelgon har gett sitt namn till denna vackra lilla stad, belägen vid Nordsjökusten. Allt finns här som är typiskt för skotska städer: gränder med sneda stenhus, medeltida kyrkor och ett bastant slott. Dessutom har St Andrews Skottlands äldsta universitet, men allra mest förknippas staden med golfens utveckling. Framåt eftermiddagen kommer vi återigen till Edinburgh och tar in på Yotel Hotel i centrum. Nu kan vi fortsätta att utforska Skottlands huvudstad! På avresan i augusti väntar en spännande kväll med färgglada militärparader och rytmisk musik, The Royal Edinburgh Military Tattoo. Övriga avresor erbjuder vi en fartfylld skotsk afton.

Stadsrundtur i Edinburgh 
I dag får vi uppleva Skottlands vackra och stolta huvudstad under en rundtur. Från Edinburgh Castle leder The Royal Mile i Old Town oss ner till stadens andra slott, Holyrood House. Följ med så berättar guiden mer om stadens mest fotograferade staty Greyfriars Bobby, Scott Monument, Princes Street Gardens och mer därtill.
Pris 285:-

Skotsk afton
Vi avslutar vår vistelse i Edinburgh på ett förnämligt sätt med en underbar helkväll, det vankas skotsk sång, musik, dräkter och säckpipor. Vi blir serverade en härlig skotsk middag och njuter av både föreställning och haggis.
Pris inkl middag med dryck 965:- (Ej avresa 17/8)

The Royal Edinburgh Military Tattoo
Till musikens, dansens och dramats ära firar man med mässingsorkestrar, säckpipor, trummor, traditionella folkdanser och mycket mer. En fantastisk uppvisning som blir ett minne för livet!
Pris 945:- (endast avresa 17/8)

Dag 8: Flyg från Edinburgh
Fyllda med minnen och fantastiska upplevelser har det blivit dags att bege sig mot flygplatsen. Våra drömmar om Skottland har besannats och vi tänker tillbaka på allt vi fått se under vår rundresa i detta fascinerande land.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
18/5ArlandaAngus Hotel, BlairgowrieMer än 812 995:-Boka
18/5KastrupAngus Hotel, BlairgowrieMer än 812 995:-Boka
29/6ArlandaAngus Hotel, BlairgowrieMer än 813 695:-Boka
29/6KastrupAngus Hotel, BlairgowrieMer än 813 395:-Boka
13/7ArlandaAngus Hotel, BlairgowrieMer än 813 695:-Boka
13/7KastrupAngus Hotel, BlairgowrieMer än 813 895:-Boka
13/7GardermoenAngus Hotel, Blairgowrie413 895:-Boka
17/8ArlandaAngus Hotel, BlairgowrieInga tillgängliga platser14 495:-Inga tillgängliga platser
17/8KastrupAngus Hotel, Blairgowrie114 995:-Boka
7/9ArlandaAngus Hotel, BlairgowrieMer än 813 295:-Boka
7/9KastrupAngus Hotel, Blairgowrie813 995:-Boka
7/9GardermoenAngus Hotel, BlairgowrieMer än 813 495:-Boka

Information

I priset ingår
Flygresa till Edinburgh t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 5 middagar 

Tillval
Enkelrumstillägg från 3 495:-

Utflyktspaket 2 470:- (ordinarie pris 2 745:-)
Nationalparken Trossachs & Loch Lomond 475:-
Speyside med whisky 525:- 
Dunnottar Castle & Royal Deeside 495:- 
Stadsrundtur i Edinburgh 285:- 
Skotsk afton 965:- (genomförs ej avresa 17/8)
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.
Biljett till Edinburgh Military Tattoo avresa 17/8 945:- (ingår ej i utflyktspaketet, bokas separat) 

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiskt Pund (GBP)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 5 - 7

Angus Hotel, Blairgowrie
Angus Hotel, Blairgowrie
Uppskattat och trevligt hotell som med sin över 100-åriga historia är ett av de mer kända hotellen i Perthshire. Beläget mitt i den trevliga skotska byn Blairgowire ett stenkast från pittoreska floden...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Holiday Inn Hotel, Edinburgh
Holiday Inn Hotel, Edinburgh
Modernt och bra hotell med fitnesscenter och inomhuspool beläget vid Edinburgh Zoo. Hotellet: Komfortabelt hotell med restaurang, café, bar och lounge samt en wellnessavdelning (mot avgift) med inomhu...

Övernattning Dag 2 - 4

Loch Long Hotel, Arrochar
Loch Long Hotel, Arrochar
Enkelt turistklasshotell med vackert läge i den norra delen av den långsmala sjön Loch Long som givet hotellet dess namn. Hotellet består av flera intilliggande byggnader varav de med två våningar lig...

Övernattning Dag 4 - 5

Craiglynne Hotel, Grantown-on-Spey
Craiglynne Hotel, Grantown-on-Spey
Genuint skotsk hotell inhyst i en vacker viktoriansk byggnad beläget i den lilla höglandsbyn Grantown-on-Spey längs med Malt Whisky Trail. Hotellet: Äldre hotell med vacker och imponerande stenfasad o...

Övernattning Dag 7 - 8

Yotel Hotel, Edinburgh
Yotel Hotel, Edinburgh
Komfortabelt, högteknologiskt och nytt hotell med en fräsch och ungdomlig stil. Redan när du stigit in genom hotellentrén möts du av hotellets moderna hi-tech atmosfär med individuella incheckningsskä...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö