Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-13
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Skottland med Highlands ✈

Skottland passar perfekt för en rundresa. Vidsträckta hedar och spännande historia


      Höjdpunkter!

 • Storslagna naturscenerier
 • Glasgow
 • Loch Lomond och Loch Ness
 • Whisky
 • Dunnottar Castle 
 • St Andrews
 • Edinburgh Military Tattoo i augusti
   
FLYGRESA - Storbritannien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Skottland med Highlands

Skottland passar perfekt för en rundresa. Vidsträckta hedar och spännande historia. Det råder inget tvivel om att naturen är lika dramatisk som det förflutna.I gränstrakterna mellan de skotska låg- och högländerna avlöserkristallklara sjöar,höga berg och grönskande dalarvarandra. Enastående naturscenerier! Kanske är det det vilda och kuperade landskapet, de öppna vidderna, de karga sluttningarna och de porlande små bäckarna som är allas vår föreställning om Skottland? Romantiska borgruiner, väderbitna fåraherdar och spegelblanka sjöar som är så makalöst vackra att titta på, men väl friska att bada i. Motsatsen till naturens kärva vresighetfinner vi i den gästvänliga atmosfären hos befolkningen. Den traditionella musiken spelas på pubarna, där du med fördel njuter av den förnämliga whiskyn. Huvudstaden Edinburgh stoltserar med tradition och kultur medan de mytomspunna högländerna bjuder storslagna vyer. Allt på en och samma resa! På avresan i augusti har vi dessutom möjlighet att uppleva The Royal Edinburgh Military Tattoo, en spännande kväll med färgglada militärparader och rytmisk musik.

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Fredag
Molnigt
Molnigt
20 °C
15 °C
0,0 mm.
4,5 m/s
syd
Lördag
Mycket regn
Mycket regn
19 °C
9 °C
3,1 mm.
6,2 m/s
väst
Söndag
Lätt molnigt
Lätt molnigt
14 °C
10 °C
0,1 mm.
3,5 m/s
sydväst
Måndag
Molnigt
Molnigt
13 °C
11 °C
5,7 mm.
2,7 m/s
sydväst
Tisdag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
16 °C
11 °C
0,6 mm.
2,6 m/s
sydväst
Onsdag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
18 °C
15 °C
0,2 mm.
4,7 m/s
syd

Avresedatum

15.08.2024 22.08.2024   8 dagar 14.995:- ARN, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dag 1: Flyg till Edinburgh - Glasgow
Förväntansfulla lämnar vi Skandinavien bakom oss och tar oss snabbt med flyget till Edinburgh.Vår guide möter upp på flygplatsen med den inhemska turistbussen och vi åker västerut till Glasgow och Ibis Hotel City Centre för incheckning. Välkommen till Skottland!

Dag 2: Glasgow - Arrochar
Vi tillbringar förmiddagen i Glasgow, Skottlands största stad, och vår guide tar oss med på en rundtur innan vi får möjlighet att titta runt på egen hand. Under 1800-talet utvecklades Glasgow till en av Storbritanniens allra främsta städer och detta återspeglas i den välbevarade viktorianska arkitekturen. Från andra tidevarv märks den orörda medeltida katedralen och Glasgows äldsta hus, Provand’s Lordship. Stadens många parker bidrar till den trevliga stämningen, inte minst runt de ståtliga byggnaderna Kelvingrove Art Gallery samt Glasgow University. Senare under eftermiddagen når vi Loch Long Hotel i Arrochar som serverar middag båda kvällarna. 

Dag 3: Arrochar 

Nationalparken Trossachs & Loch Lomond
I dag beger vi oss till en av Skottlands två nationalparker, Loch Lomond and the Trossachs. Skogsklädda sluttningar, skimrande vatten och höga, dimmiga bergstoppar väntar oss i trakterna där lågländerna möter högländerna. Området har bland annat inspirerat sir Walter Scott till flera litterära mästerverk. I Balloch byter vi buss mot båt och njuter av en magisk båttur på Storbritanniens största sjö Loch Lomond. Mot avgift.

Dag 4: Arrochar - Inverness - Grantown-on-Spey
Efter frukost fortsätter färden norrut. Längs med Loch Ness breder låglänta mjuka kullar ut sig och har vi tur får vi en skymt av det välkända odjuret. Vägen kantas av ljungklädda hedar med betande får och mytiska borgruiner. Vi besöker också högländernas okrönta huvudstad Inverness innan vi anländer till Grantown-on-Spey och tar vi in på Craiglynne Hotel som väntar med kvällens middag. 

Dag 5: Grantown-on-Spey - Blairgowrie
Det har blivit dags att lämna Grantown-on-Spey och i dag står whisky på schemat! Speydalen är ett av Skottlands berömda whiskyområden och i dag passar vi på att besöka ett destilleri (mot avgift, måste förbokas). Vi får en rundvandring och givetvis får vi även provsmaka! Vårt mål för dagen är Blairgowrie och Angus Hotel som serverar middag båda kvällarna. 

Dag 6: Blairgowrie

Dunnottar Castle & Royal Deeside
Längst ut på en vindpinad udde som överblickar Nordsjön finner vi slottsruinen Dunnottar Castle. Betydelsefulla personer från den dramatiska skotska historien, som William Wallace och Maria Stuart, förknippas med platsen som har spelat en viktig roll under traktens turbulenta förflutna. Vi fortsätter sedan utmed floden Dee som rinner ner från Cairngorms nationalpark. Under 1800-talet köpte drottning Victoria en lantegendom i närheten och det blev startskottet till att förmögna engelsmän började skaffa sig jaktslott i trakterna. Vackra naturscenerier och storslagen utsikt väntar oss. Observera att Dunnottar Castle nås via en smal och kuperad gångstig som kräver ett par hundra meters promenad. Dunnottar Castle mot avgift, bokas tillsammans med resan senast två veckor före avresa.

Dag 7: Blairgowrie - St Andrews - Edinburgh
Efter frukost lämnar vi högländerna och styr söderut mot Dundee. Söder om Skottlands längsta flod Tay fortsätter vi under förmiddagen genom grevskapet Fife och stannar till i St Andrews, Skottlands skyddshelgon har gett sitt namn till denna vackra lilla stad, belägen vid Nordsjökusten. Allt finns här som är typiskt för skotska städer: gränder med sneda stenhus, medeltida kyrkor och ett bastant slott. Dessutom har St Andrews Skottlands äldsta universitet, men allra mest förknippas staden med golfens utveckling. Framåt eftermiddagen kommer vi återigen till Edinburgh och tar in på Yotel Hotel i centrum. Nu kan vi fortsätta att utforska Skottlands huvudstad! På avresan i augusti väntar en spännande kväll med färgglada militärparader och rytmisk musik, The Royal Edinburgh Military Tattoo.

Stadsrundtur i Edinburgh 
I dag får vi uppleva Skottlands vackra och stolta huvudstad under en rundtur. Från Edinburgh Castle leder The Royal Mile i Old Town oss ner till stadens andra slott, Holyrood House. Följ med så berättar guiden mer om stadens mest fotograferade staty Greyfriars Bobby, Scott Monument, Princes Street Gardens och mer därtill.

The Royal Edinburgh Military Tattoo
Till musikens, dansens och dramats ära firar man med mässingsorkestrar, säckpipor, trummor, traditionella folkdanser och mycket mer. En fantastisk uppvisning som blir ett minne för livet!
Pris 950:- (endast avresa 15/8)

Dag 8: Flyg från Edinburgh
Fyllda med minnen och fantastiska upplevelser har det blivit dags att bege sig mot flygplatsen. Våra drömmar om Skottland har besannats och vi tänker tillbaka på allt vi fått se under vår rundresa i detta fascinerande land.

 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Storslagna naturscenerier
 • Glasgow
 • Loch Lomond och Loch Ness
 • Whisky
 • Dunnottar Castle 
 • St Andrews
 • Edinburgh Military Tattoo i augusti

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
06:55 Köpenhamn Edinburgh
07:10 Stockholm Edinburgh
07:10 Stockholm Edinburgh
Hemresa
20:30 Edinburgh Köpenhamn
20:40 Edinburgh Stockholm
20:40 Edinburgh Stockholm
15.08.2024 - 16.08.2024
Sandman Signature Hotel, Glasgow
Visa mer Visa mindre
Hotell: Sandman Signature Hotel, Glasgow
Hotellets webbplats: Link
16.08.2024 - 18.08.2024
Loch Long Hotel, Arrochar
Visa mer Visa mindre
Hotell: Loch Long Hotel, Arrochar
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Enkelt turistklasshotell med vackert läge i den norra delen av den långsmala sjön Loch Long som givet hotellet dess namn. Hotellet består av flera intilliggande byggnader varav de med två våningar ligger på framsidan med en högre del bakom. Här finns en restaurang och en bar där det ibland bjuds på underhållning. Avskilt läge omgivet av vackra naturscenerier och utsikt över vattnet med bergen, allmänt kallade Arrochar alperna, i bakgrunden strax norr om byn Arrochar. Opretentiösa och äldre, små till medelstora rum med spartansk inredning och moderniseringsbehov.

Hotellet: Restaurang, bar, lobby och sommarterrass. Wi-Fi med något otillförlitlig uppkoppling i lobbyn.
Våningar: 5
Hiss: Ja men inte till alla rum samt många korridorer med branddörrar och trappsteg.
Läge: Vackert beläget längs med landsvägen A83 direkt vid Loch Long med storslagen utsikt över sjön och bergen. Ca 1 km från den lilla byn Arrochar.
Antal rum: 82
Rummen: Dusch/bad, wc, liten TV och kaffe-/tebricka. Flertalet rum vetter mot bakgården.  Vissa rum har snedtak och takfönster. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SS
Adress: Main Road, G83 7AA ARROCHAR
Telefon: +44-1301-70 24 34

18.08.2024 - 19.08.2024
Craiglynne Hotel, Grantown-on-Spey
Visa mer Visa mindre
Hotell: Craiglynne Hotel, Grantown-on-Spey
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Genuint skotsk hotell inhyst i en vacker viktoriansk byggnad beläget i den lilla höglandsbyn Grantown-on-Spey längs med Malt Whisky Trail.

Hotellet: Äldre hotell med vacker och imponerande stenfasad och två torn. Här finns frukostrum och restaurang, bar och sällskapsutrymme med öppen spis samt en inglasad terrass med utsikt över trädgården och grönskan på andra sidan vägen. Wi-Fi i de allmänna utrymmena.
Våningar: 3
Hiss: Ja, men till vissa rum får man gå en halvtrappa.
Läge: Beläget i utkanten av höglandsbyn Grantown-on-Spey med vacker utsikt över Cromdale Hills, ca 10 minuters promenad till centrum och floden Spey.
Antal rum: 82
Rummen: Enkla och individuellt inredda, mindre till medelstora rum av varierande standard och renoveringsbehov som är utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, hårfön och kaffe/te-bricka samt med kuddar och sängöverkast i skotskrutiga tyger. Flertalet rum vetter mot baksidan. Vissa rum har snedtak. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Woodlands Terrace, PH26 3JX GRANTOWN-ON-SPEY
Telefon: +44-1479-87 25 97

19.08.2024 - 21.08.2024
Angus Hotel, Blairgowrie
Visa mer Visa mindre
Hotell: Angus Hotel, Blairgowrie
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Uppskattat och trevligt hotell som med sin över 100-åriga historia är ett av de mer kända hotellen i Perthshire. Beläget mitt i den trevliga skotska byn Blairgowire ett stenkast från pittoreska floden Ericht.

Hotellet: Familjedrivet, genuint äldre skotskt hotell bestående av flera sammanlänkade hus som byggts till under årens lopp. Här finns barbistron Bay Tree och den nyrenoverade bufférestaurangen Jute Mills som vetter ut mot en liten innergård med sommarterrass. Passa på och njut av hotellets wellnessavdelning med inomhuspool, bastu och ångbad samt möjlighet till massage och skönhetsbehandlingar (mot avgift).
Våningar: 4
Hiss: Ja men inte till alla rum och smala korridorer, branddörrar, trappsteg och smala trappor förekommer.
Läge: Beläget i byn Blairgowrie i hjärtat av grevskapet Perthshire, knappt 2 timmars färdväg norr om Edinburgh. Lokal genomfartstrafik.
Antal rum: 90
Rummen: Individuellt inredda små till medelstora rum med varierande standard, faciliteter, utsikt, stil och visst renoveringsbehov beroende på var i hotellet de är belägna. Rummen är utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Wellmeadow, PH10 6NQ BLAIRGOWRIE
Tel.nr: +44-1250-78 24 55

21.08.2024 - 22.08.2024
Yotel Hotel, Edinburgh
Visa mer Visa mindre
Hotell: Yotel Hotel, Edinburgh
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt, högteknologiskt och nytt hotell med en fräsch och ungdomlig stil. Redan när du stigit in genom hotellentrén möts du av hotellets moderna hi-tech atmosfär med individuella incheckningsskärmar och här finns även en modern variant av den klassiska, röda telefonboxen. Hotellets eleganta restaurang Komyuniti har en avkopplande easy-come easy-go atmosfär och är en populär mötesplats. Hotellets ultramoderna och innovativa rum, så kallade cabins, är små i storleken och så gott som helt inredda i vitt med flera högteknologiska lösningar som nästan ger en science-fiction känsla. Rummen har en bekväm ställbar säng, så kallad Smart-bed, Wi-Fi samt USB-uttag och då flertalet rum saknar fönster har de också justerbart stämningsljus, så kallad mood lightning. Hotellet har ett utmärkt centralt läge på en parallellgata till shoppinggatorna George Street och Princes Street i Edinburgh New Town samt med promenadavstånd till Gamla stan.

Hotellet: Restaurang med barlounge, lobbycafé, minigym.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt och bra läge ett stenkast från shoppingen på George Street och ca 5 minuters promenad från kända Princes Street. Ca 1,5 km från Edinburgh Castle, som årligen huserar det världsberömda The Royal Military Edinburgh Tattoo, och gatan The Royal Mile i Gamla stan.
Antal rum: 276
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, värdebox och strykbräda. Badrummet är till viss del integrerat med sovrumsdelen eller avkärmad med glasdörr. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande. Flertalet rum saknar fönster medan andra vetter mot bakgården. Extrasängen i flerbäddsrummen är en våningssäng.
Övrigt: Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Queen Street 68-73, EH2 4NA EDINBURGH
Telefon: +44-131-526 49 50

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 15.08.2024
Ankomst: 22.08.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 14.995:-

Priset inkluderar

Flygresa till Edinburgh t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 5 middagar, utflykter enligt dagsprogram (exkl. angivna avgifter & entréer)

Bra att veta

För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Avresa 15/8 bor vi på Sandman Signature Hotel i Glasgow dag 1-2.
Avresa 5/9 bor vi på Novotel Hotel Centre i Glasgow dag 1-2.
 
Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:

Brittiskt pund (GBP)


Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl.avgifter & entréer): Ingår
Whiskydestilleri: 170:-
Dunnottar Castle & Royal Deeside: 170:-
Biljett till The Royal Edinburgh Military Tattoo: 950:-
Flyg: Flyg utresa CPH: 500:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 18.490:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 14.995:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 14.995:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 15.08.2024
Ankomst: 22.08.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 14.995:-

Bilder - Skottland med Highlands ✈

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 15.08.2024
Ankomst: 22.08.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 14.995:-

Visa mindre
05.09.2024 12.09.2024   8 dagar 13.895:- ARN, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dag 1: Flyg till Edinburgh - Glasgow
Förväntansfulla lämnar vi Skandinavien bakom oss och tar oss snabbt med flyget till Edinburgh.Vår guide möter upp på flygplatsen med den inhemska turistbussen och vi åker västerut till Glasgow och Ibis Hotel City Centre för incheckning. Välkommen till Skottland!

Dag 2: Glasgow - Arrochar
Vi tillbringar förmiddagen i Glasgow, Skottlands största stad, och vår guide tar oss med på en rundtur innan vi får möjlighet att titta runt på egen hand. Under 1800-talet utvecklades Glasgow till en av Storbritanniens allra främsta städer och detta återspeglas i den välbevarade viktorianska arkitekturen. Från andra tidevarv märks den orörda medeltida katedralen och Glasgows äldsta hus, Provand’s Lordship. Stadens många parker bidrar till den trevliga stämningen, inte minst runt de ståtliga byggnaderna Kelvingrove Art Gallery samt Glasgow University. Senare under eftermiddagen når vi Loch Long Hotel i Arrochar som serverar middag båda kvällarna. 

Dag 3: Arrochar 

Nationalparken Trossachs & Loch Lomond
I dag beger vi oss till en av Skottlands två nationalparker, Loch Lomond and the Trossachs. Skogsklädda sluttningar, skimrande vatten och höga, dimmiga bergstoppar väntar oss i trakterna där lågländerna möter högländerna. Området har bland annat inspirerat sir Walter Scott till flera litterära mästerverk. I Balloch byter vi buss mot båt och njuter av en magisk båttur på Storbritanniens största sjö Loch Lomond. Mot avgift.

Dag 4: Arrochar - Inverness - Grantown-on-Spey
Efter frukost fortsätter färden norrut. Längs med Loch Ness breder låglänta mjuka kullar ut sig och har vi tur får vi en skymt av det välkända odjuret. Vägen kantas av ljungklädda hedar med betande får och mytiska borgruiner. Vi besöker också högländernas okrönta huvudstad Inverness innan vi anländer till Grantown-on-Spey och tar vi in på Craiglynne Hotel som väntar med kvällens middag. 

Dag 5: Grantown-on-Spey - Blairgowrie
Det har blivit dags att lämna Grantown-on-Spey och i dag står whisky på schemat! Speydalen är ett av Skottlands berömda whiskyområden och i dag passar vi på att besöka ett destilleri (mot avgift, måste förbokas). Vi får en rundvandring och givetvis får vi även provsmaka! Vårt mål för dagen är Blairgowrie och Angus Hotel som serverar middag båda kvällarna. 

Dag 6: Blairgowrie

Dunnottar Castle & Royal Deeside
Längst ut på en vindpinad udde som överblickar Nordsjön finner vi slottsruinen Dunnottar Castle. Betydelsefulla personer från den dramatiska skotska historien, som William Wallace och Maria Stuart, förknippas med platsen som har spelat en viktig roll under traktens turbulenta förflutna. Vi fortsätter sedan utmed floden Dee som rinner ner från Cairngorms nationalpark. Under 1800-talet köpte drottning Victoria en lantegendom i närheten och det blev startskottet till att förmögna engelsmän började skaffa sig jaktslott i trakterna. Vackra naturscenerier och storslagen utsikt väntar oss. Observera att Dunnottar Castle nås via en smal och kuperad gångstig som kräver ett par hundra meters promenad. Dunnottar Castle mot avgift, bokas tillsammans med resan senast två veckor före avresa.

Dag 7: Blairgowrie - St Andrews - Edinburgh
Efter frukost lämnar vi högländerna och styr söderut mot Dundee. Söder om Skottlands längsta flod Tay fortsätter vi under förmiddagen genom grevskapet Fife och stannar till i St Andrews, Skottlands skyddshelgon har gett sitt namn till denna vackra lilla stad, belägen vid Nordsjökusten. Allt finns här som är typiskt för skotska städer: gränder med sneda stenhus, medeltida kyrkor och ett bastant slott. Dessutom har St Andrews Skottlands äldsta universitet, men allra mest förknippas staden med golfens utveckling. Framåt eftermiddagen kommer vi återigen till Edinburgh och tar in på Yotel Hotel i centrum. Nu kan vi fortsätta att utforska Skottlands huvudstad! På avresan i augusti väntar en spännande kväll med färgglada militärparader och rytmisk musik, The Royal Edinburgh Military Tattoo.

Stadsrundtur i Edinburgh 
I dag får vi uppleva Skottlands vackra och stolta huvudstad under en rundtur. Från Edinburgh Castle leder The Royal Mile i Old Town oss ner till stadens andra slott, Holyrood House. Följ med så berättar guiden mer om stadens mest fotograferade staty Greyfriars Bobby, Scott Monument, Princes Street Gardens och mer därtill.

The Royal Edinburgh Military Tattoo
Till musikens, dansens och dramats ära firar man med mässingsorkestrar, säckpipor, trummor, traditionella folkdanser och mycket mer. En fantastisk uppvisning som blir ett minne för livet!
Pris 950:- (endast avresa 15/8)

Dag 8: Flyg från Edinburgh
Fyllda med minnen och fantastiska upplevelser har det blivit dags att bege sig mot flygplatsen. Våra drömmar om Skottland har besannats och vi tänker tillbaka på allt vi fått se under vår rundresa i detta fascinerande land.

 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Storslagna naturscenerier
 • Glasgow
 • Loch Lomond och Loch Ness
 • Whisky
 • Dunnottar Castle 
 • St Andrews
 • Edinburgh Military Tattoo i augusti

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
18:45 Stockholm Edinburgh
18:45 Stockholm Edinburgh
18:45 Stockholm Edinburgh
18:45 Stockholm Edinburgh
19:00 Köpenhamn Edinburgh
19:00 Köpenhamn Edinburgh
Hemresa
20:30 Edinburgh Köpenhamn
20:30 Edinburgh Köpenhamn
20:40 Edinburgh Stockholm
20:40 Edinburgh Stockholm
20:40 Edinburgh Stockholm
20:40 Edinburgh Stockholm
05.09.2024 - 06.09.2024
Novotel Hotel Centre., Glasgow
Visa mer Visa mindre
Hotell: Novotel Hotel Centre., Glasgow
Hotellets webbplats: Link
06.09.2024 - 08.09.2024
Loch Long Hotel, Arrochar
Visa mer Visa mindre
Hotell: Loch Long Hotel, Arrochar
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Enkelt turistklasshotell med vackert läge i den norra delen av den långsmala sjön Loch Long som givet hotellet dess namn. Hotellet består av flera intilliggande byggnader varav de med två våningar ligger på framsidan med en högre del bakom. Här finns en restaurang och en bar där det ibland bjuds på underhållning. Avskilt läge omgivet av vackra naturscenerier och utsikt över vattnet med bergen, allmänt kallade Arrochar alperna, i bakgrunden strax norr om byn Arrochar. Opretentiösa och äldre, små till medelstora rum med spartansk inredning och moderniseringsbehov.

Hotellet: Restaurang, bar, lobby och sommarterrass. Wi-Fi med något otillförlitlig uppkoppling i lobbyn.
Våningar: 5
Hiss: Ja men inte till alla rum samt många korridorer med branddörrar och trappsteg.
Läge: Vackert beläget längs med landsvägen A83 direkt vid Loch Long med storslagen utsikt över sjön och bergen. Ca 1 km från den lilla byn Arrochar.
Antal rum: 82
Rummen: Dusch/bad, wc, liten TV och kaffe-/tebricka. Flertalet rum vetter mot bakgården.  Vissa rum har snedtak och takfönster. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SS
Adress: Main Road, G83 7AA ARROCHAR
Telefon: +44-1301-70 24 34

08.09.2024 - 09.09.2024
Craiglynne Hotel, Grantown-on-Spey
Visa mer Visa mindre
Hotell: Craiglynne Hotel, Grantown-on-Spey
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Genuint skotsk hotell inhyst i en vacker viktoriansk byggnad beläget i den lilla höglandsbyn Grantown-on-Spey längs med Malt Whisky Trail.

Hotellet: Äldre hotell med vacker och imponerande stenfasad och två torn. Här finns frukostrum och restaurang, bar och sällskapsutrymme med öppen spis samt en inglasad terrass med utsikt över trädgården och grönskan på andra sidan vägen. Wi-Fi i de allmänna utrymmena.
Våningar: 3
Hiss: Ja, men till vissa rum får man gå en halvtrappa.
Läge: Beläget i utkanten av höglandsbyn Grantown-on-Spey med vacker utsikt över Cromdale Hills, ca 10 minuters promenad till centrum och floden Spey.
Antal rum: 82
Rummen: Enkla och individuellt inredda, mindre till medelstora rum av varierande standard och renoveringsbehov som är utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, hårfön och kaffe/te-bricka samt med kuddar och sängöverkast i skotskrutiga tyger. Flertalet rum vetter mot baksidan. Vissa rum har snedtak. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Woodlands Terrace, PH26 3JX GRANTOWN-ON-SPEY
Telefon: +44-1479-87 25 97

09.09.2024 - 11.09.2024
Angus Hotel, Blairgowrie
Visa mer Visa mindre
Hotell: Angus Hotel, Blairgowrie
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Uppskattat och trevligt hotell som med sin över 100-åriga historia är ett av de mer kända hotellen i Perthshire. Beläget mitt i den trevliga skotska byn Blairgowire ett stenkast från pittoreska floden Ericht.

Hotellet: Familjedrivet, genuint äldre skotskt hotell bestående av flera sammanlänkade hus som byggts till under årens lopp. Här finns barbistron Bay Tree och den nyrenoverade bufférestaurangen Jute Mills som vetter ut mot en liten innergård med sommarterrass. Passa på och njut av hotellets wellnessavdelning med inomhuspool, bastu och ångbad samt möjlighet till massage och skönhetsbehandlingar (mot avgift).
Våningar: 4
Hiss: Ja men inte till alla rum och smala korridorer, branddörrar, trappsteg och smala trappor förekommer.
Läge: Beläget i byn Blairgowrie i hjärtat av grevskapet Perthshire, knappt 2 timmars färdväg norr om Edinburgh. Lokal genomfartstrafik.
Antal rum: 90
Rummen: Individuellt inredda små till medelstora rum med varierande standard, faciliteter, utsikt, stil och visst renoveringsbehov beroende på var i hotellet de är belägna. Rummen är utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Wellmeadow, PH10 6NQ BLAIRGOWRIE
Tel.nr: +44-1250-78 24 55

11.09.2024 - 12.09.2024
Yotel Hotel, Edinburgh
Visa mer Visa mindre
Hotell: Yotel Hotel, Edinburgh
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt, högteknologiskt och nytt hotell med en fräsch och ungdomlig stil. Redan när du stigit in genom hotellentrén möts du av hotellets moderna hi-tech atmosfär med individuella incheckningsskärmar och här finns även en modern variant av den klassiska, röda telefonboxen. Hotellets eleganta restaurang Komyuniti har en avkopplande easy-come easy-go atmosfär och är en populär mötesplats. Hotellets ultramoderna och innovativa rum, så kallade cabins, är små i storleken och så gott som helt inredda i vitt med flera högteknologiska lösningar som nästan ger en science-fiction känsla. Rummen har en bekväm ställbar säng, så kallad Smart-bed, Wi-Fi samt USB-uttag och då flertalet rum saknar fönster har de också justerbart stämningsljus, så kallad mood lightning. Hotellet har ett utmärkt centralt läge på en parallellgata till shoppinggatorna George Street och Princes Street i Edinburgh New Town samt med promenadavstånd till Gamla stan.

Hotellet: Restaurang med barlounge, lobbycafé, minigym.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt och bra läge ett stenkast från shoppingen på George Street och ca 5 minuters promenad från kända Princes Street. Ca 1,5 km från Edinburgh Castle, som årligen huserar det världsberömda The Royal Military Edinburgh Tattoo, och gatan The Royal Mile i Gamla stan.
Antal rum: 276
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, värdebox och strykbräda. Badrummet är till viss del integrerat med sovrumsdelen eller avkärmad med glasdörr. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande. Flertalet rum saknar fönster medan andra vetter mot bakgården. Extrasängen i flerbäddsrummen är en våningssäng.
Övrigt: Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Queen Street 68-73, EH2 4NA EDINBURGH
Telefon: +44-131-526 49 50

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 05.09.2024
Ankomst: 12.09.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 13.895:-

Priset inkluderar

Flygresa till Edinburgh t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 5 middagar, utflykter enligt dagsprogram (exkl. angivna avgifter & entréer)

Bra att veta

För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Avresa 15/8 bor vi på Sandman Signature Hotel i Glasgow dag 1-2.
Avresa 5/9 bor vi på Novotel Hotel Centre i Glasgow dag 1-2.
 
Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:

Brittiskt pund (GBP)


Tillval:
Resa och utflykter enligt dagsprogram (exkl.avgifter & entréer): Ingår
Whiskydestilleri: 170:-
Dunnottar Castle & Royal Deeside: 170:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 17.390:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 13.895:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 13.895:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 05.09.2024
Ankomst: 12.09.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 13.895:-

Bilder - Skottland med Highlands ✈

Fler bilder
Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 05.09.2024
Ankomst: 12.09.2024
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 13.895:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan
augean

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.