Telefon 040-600 00 00   Måndag till fredag kl. 9-16
Beskrivning
Visa karta
Visa väder

Skottland med Highlands ✈

Skottland passar perfekt för en rundresa. Vidsträckta hedar och spännande historia


      Höjdpunkter!

 • Storslagna naturscenerier
 • Glasgow
 • Loch Lomond och Loch Ness
 • Speyside med whisky
 • Dunnottar Castle 
 • St Andrews
 • Edinburgh Military Tattoo i augusti
   
FLYGRESA - Storbritannien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Skottland med Highlands

Skottland passar perfekt för en rundresa. Vidsträckta hedar och spännande historia. Det råder inget tvivel om att naturen är lika dramatisk som det förflutna. I gränstrakterna mellan de skotska låg- och högländerna avlöser kristallklara sjöar, höga berg och grönskande dalar varandra. Enastående naturscenerier! Kanske är det det vilda och kuperade landskapet, de öppna vidderna, de karga sluttningarna och de porlande små bäckarna som är allas vår föreställning om Skottland? Romantiska borgruiner, väderbitna fåraherdar och spegelblanka sjöar som är så makalöst vackra att titta på, men väl friska att bada i. Motsatsen till naturens kärva vresighet finner vi i den gästvänliga atmosfären hos befolkningen. Den traditionella musiken spelas på pubarna, där du med fördel njuter av den förnämliga whiskyn. Huvudstaden Edinburgh stoltserar med tradition och kultur medan de mytomspunna högländerna bjuder storslagna vyer. Allt på en och samma resa! På avresan i augusti har vi dessutom möjlighet att uppleva The Royal Edinburgh Military Tattoo, en spännande kväll med färgglada militärparader och rytmisk musik.

Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.

Söndag
Soligt och klart väder
Soligt och klart väder
2 °C
6 °C
0,0 mm.
4,1 m/s
syd
Måndag
Delvis molnigt
Delvis molnigt
2 °C
8 °C
0,0 mm.
3,5 m/s
syd
Tisdag

5 °C
10 °C
0,8 mm.
4,8 m/s
sydväst
Onsdag
Regn
Regn
8 °C
9 °C
3,3 mm.
3,1 m/s
sydväst
Torsdag
Molnigt
Molnigt
6 °C
9 °C
1,2 mm.
1,0 m/s
öst
Fredag
Molnigt
Molnigt
4 °C
9 °C
0,7 mm.
1,8 m/s
öst

Avresedatum

18.05.2023 25.05.2023   8 dagar 12.995:- ARN, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dag 1: Flyg till Edinburgh
Förväntansfulla lämnar vi Skandinavien bakom oss och tar oss snabbt till Edinburgh. Vår guide möter upp på flygplatsen med den inhemska turistbussen och vi åker den korta sträckan till Holiday Inn Hotel vid Edinburgh Zoo. Välkommen till Skottland!

Dag 2: Edinburgh - Arrochar
Det har blivit dags att lämna Edinburgh, men senare under resan får vi möjlighet att återvända. Vi stannar till i Glasgow, Skottlands största stad, och vår guide tar oss med på en rundtur innan vi får möjlighet att titta runt på egen hand. Under 1800-talet utvecklades Glasgow till en av Storbritanniens allra främsta städer och detta återspeglas i den välbevarade viktorianska arkitekturen. Från andra tidevarv märks den orörda medeltida katedralen och Glasgows äldsta hus, Provand’s Lordship. Stadens många parker bidrar till den trevliga stämningen, inte minst runt de ståtliga byggnaderna Kelvingrove Art Gallery samt Glasgow University. Senare under eftermiddagen når vi Loch Long Hotel i Arrochar som serverar middag båda kvällarna. 

Dag 3: Arrochar 

Nationalparken Trossachs & Loch Lomond
I dag beger vi oss till en av Skottlands två nationalparker, Loch Lomond and the Trossachs. Skogsklädda sluttningar, skimrande vatten och höga, dimmiga bergstoppar väntar oss i trakterna där lågländerna möter högländerna. Området har bland annat inspirerat sir Walter Scott till flera litterära mästerverk. I Balloch byter vi buss mot båt och njuter av en magisk båttur på Storbritanniens största sjö Loch Lomond.
Pris 475:-

Dag 4: Arrochar - Grantown-on-Spey
Efter frukost fortsätter färden norrut. Längs med Loch Ness breder låglänta mjuka kullar ut sig och har vi tur får vi en skymt av det välkända odjuret. Vägen kantas av ljungklädda hedar med betande får och mytiska borgruiner. Vi besöker också högländernas okrönta huvudstad Inverness innan vi anländer till Grantown-on-Spey och tar vi in på Craiglynne Hotel som väntar med kvällens middag. 

Dag 5: Grantown-on-Spey - Blairgowrie
Vi får möjlighet att fortsätta utforska de mytomspunna högländerna under vår förmiddagsutflykt i Speydalen. Efter lunch lämnar vi Grantown-on-Spey för att färdas längs Cairngormsmassivet, Storbritanniens högsta landmassa, omtalad för sitt vilda djurliv. Under eftermiddagen gästar vi Pitlochry, en av Skottland allra vackraste städer, och därefter har vi inte långt kvar till Blairgowrie. Här checkar vi in på Angus Hotel som serverar middag båda kvällarna. 

Speyside med whisky
Inget besök i Skottland vore komplett utan en tur till Speyside! I denna region hittar vi över hälften av alla skotska destillerier och det beräknas att över 70% av världens maltwhisky tillverkas här. Anledningen till den stora förekomsten är att den lite mildare, söta Speysidewhiskyn var på mode under slutet av 1800-talet, när allt fler fick upp ögonen för denna dryck. På vår utflykt hit får vi både uppleva ett av alla dessa destillerier, men också ett tunnbinderi, som varje år producerar och reparerar ungefär 150 000 ekfat som används av de olika destillerierna. På vår guidade rundtur får vi veta mer om tillverkningen.
Pris 525:-

Dag 6: Blairgowrie

Dunnottar Castle & Royal Deeside
Längst ut på en vindpinad udde som överblickar Nordsjön finner vi slottsruinen Dunnottar Castle. Betydelsefulla personer från den dramatiska skotska historien, som William Wallace och Maria Stuart, förknippas med platsen som har spelat en viktig roll under traktens turbulenta förflutna. Vi fortsätter sedan utmed floden Dee som rinner ner från Cairngorms nationalpark. Under 1800-talet köpte drottning Victoria en lantegendom i närheten och det blev startskottet till att förmögna engelsmän började skaffa sig jaktslott i trakterna. Vackra naturscenerier och storslagen utsikt väntar oss. Observera att Dunnottar Castle nås via en smal och kuperad gångstig som kräver ett par hundra meters promenad.
Pris 495:-

Dag 7: Blairgowrie - Edinburgh
Efter frukost lämnar vi högländerna och styr söderut mot Dundee. Söder om Skottlands längsta flod Tay fortsätter vi under förmiddagen genom grevskapet Fife och stannar till i St Andrews, Skottlands skyddshelgon har gett sitt namn till denna vackra lilla stad, belägen vid Nordsjökusten. Allt finns här som är typiskt för skotska städer: gränder med sneda stenhus, medeltida kyrkor och ett bastant slott. Dessutom har St Andrews Skottlands äldsta universitet, men allra mest förknippas staden med golfens utveckling. Framåt eftermiddagen kommer vi återigen till Edinburgh och tar in på Yotel Hotel i centrum. Nu kan vi fortsätta att utforska Skottlands huvudstad! På avresan i augusti väntar en spännande kväll med färgglada militärparader och rytmisk musik, The Royal Edinburgh Military Tattoo. Övriga avresor erbjuder vi en fartfylld skotsk afton.

Stadsrundtur i Edinburgh 
I dag får vi uppleva Skottlands vackra och stolta huvudstad under en rundtur. Från Edinburgh Castle leder The Royal Mile i Old Town oss ner till stadens andra slott, Holyrood House. Följ med så berättar guiden mer om stadens mest fotograferade staty Greyfriars Bobby, Scott Monument, Princes Street Gardens och mer därtill.
Pris 285:-

Skotsk afton
Vi avslutar vår vistelse i Edinburgh på ett förnämligt sätt med en underbar helkväll, det vankas skotsk sång, musik, dräkter och säckpipor. Vi blir serverade en härlig skotsk middag och njuter av både föreställning och haggis.
Pris inkl middag med dryck 965:- (Ej avresa 17/8)

The Royal Edinburgh Military Tattoo
Till musikens, dansens och dramats ära firar man med mässingsorkestrar, säckpipor, trummor, traditionella folkdanser och mycket mer. En fantastisk uppvisning som blir ett minne för livet!
Pris 945:- (endast avresa 17/8)

Dag 8: Flyg från Edinburgh
Fyllda med minnen och fantastiska upplevelser har det blivit dags att bege sig mot flygplatsen. Våra drömmar om Skottland har besannats och vi tänker tillbaka på allt vi fått se under vår rundresa i detta fascinerande land.
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Storslagna naturscenerier
 • Glasgow
 • Loch Lomond och Loch Ness
 • Speyside med whisky
 • Dunnottar Castle 
 • St Andrews
 • Edinburgh Military Tattoo i augusti

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
13:40 Köpenhamn Edinburgh
18:45 Stockholm Edinburgh
Hemresa
15:10 Edinburgh Köpenhamn
20:40 Edinburgh Stockholm
18.05.2023 - 19.05.2023
Holiday Inn Hotel, Edinburgh
Visa mer Visa mindre
Hotell: Holiday Inn Hotel, Edinburgh
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och bra hotell med fitnesscenter och inomhuspool beläget vid Edinburgh Zoo.

Hotellet: Komfortabelt hotell med restaurang, café, bar och lounge samt en wellnessavdelning (mot avgift) med inomhuspool, bastu, jacuzzi, gym och spabehandlingar.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Hotellet är granne med Edinburgh Zoo så från många av rummen kan man se in i parken med dess exotiska djur. Beläget mitt emellan flygplatsen och centrum, ca 5 km från stadskärnan. Busshållplats finns alldeles i närheten.
Antal rum: 303
Rummen: Moderna och bekväma rum med utsikt antingen mot Edinburgh Zoo eller Pentland Hills som är utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, kaffe-/tebricka och luftkonditionering. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Corstorphine Road 132, EH12 6UA EDINBURGH
Telefon: +44-871-942 90 26

19.05.2023 - 21.05.2023
Loch Long Hotel, Arrochar
Visa mer Visa mindre
Hotell: Loch Long Hotel, Arrochar
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Enkelt turistklasshotell med vackert läge i den norra delen av den långsmala sjön Loch Long som givet hotellet dess namn. Hotellet består av flera intilliggande byggnader varav de med två våningar ligger på framsidan med en högre del bakom. Här finns en restaurang och en bar där det ibland bjuds på underhållning. Avskilt läge omgivet av vackra naturscenerier och utsikt över vattnet med bergen, allmänt kallade Arrochar alperna, i bakgrunden strax norr om byn Arrochar. Opretentiösa och äldre, små till medelstora rum med spartansk inredning och moderniseringsbehov.

Hotellet: Restaurang, bar, lobby och sommarterrass. Wi-Fi med något otillförlitlig uppkoppling i lobbyn.
Våningar: 5
Hiss: Ja men inte till alla rum samt många korridorer med branddörrar och trappsteg.
Läge: Vackert beläget längs med landsvägen A83 direkt vid Loch Long med storslagen utsikt över sjön och bergen. Ca 1 km från den lilla byn Arrochar.
Antal rum: 82
Rummen: Dusch/bad, wc, liten TV och kaffe-/tebricka. Flertalet rum vetter mot bakgården.  Vissa rum har snedtak och takfönster. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SS
Adress: Main Road, G83 7AA ARROCHAR
Telefon: +44-1301-70 24 34

21.05.2023 - 22.05.2023
Craiglynne Hotel, Grantown-on-Spey
Visa mer Visa mindre
Hotell: Craiglynne Hotel, Grantown-on-Spey
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Genuint skotsk hotell inhyst i en vacker viktoriansk byggnad beläget i den lilla höglandsbyn Grantown-on-Spey längs med Malt Whisky Trail.

Hotellet: Äldre hotell med vacker och imponerande stenfasad och två torn. Här finns frukostrum och restaurang, bar och sällskapsutrymme med öppen spis samt en inglasad terrass med utsikt över trädgården och grönskan på andra sidan vägen. Wi-Fi i de allmänna utrymmena.
Våningar: 3
Hiss: Ja, men till vissa rum får man gå en halvtrappa.
Läge: Beläget i utkanten av höglandsbyn Grantown-on-Spey med vacker utsikt över Cromdale Hills, ca 10 minuters promenad till centrum och floden Spey.
Antal rum: 82
Rummen: Enkla och individuellt inredda, mindre till medelstora rum av varierande standard och renoveringsbehov som är utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, hårfön och kaffe/te-bricka samt med kuddar och sängöverkast i skotskrutiga tyger. Flertalet rum vetter mot baksidan. Vissa rum har snedtak. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Woodlands Terrace, PH26 3JX GRANTOWN-ON-SPEY
Telefon: +44-1479-87 25 97

22.05.2023 - 24.05.2023
Angus Hotel, Blairgowrie
Visa mer Visa mindre
Hotell: Angus Hotel, Blairgowrie
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Uppskattat och trevligt hotell som med sin över 100-åriga historia är ett av de mer kända hotellen i Perthshire. Beläget mitt i den trevliga skotska byn Blairgowire ett stenkast från pittoreska floden Ericht.

Hotellet: Familjedrivet, genuint äldre skotskt hotell bestående av flera sammanlänkade hus som byggts till under årens lopp. Här finns barbistron Bay Tree och den nyrenoverade bufférestaurangen Jute Mills som vetter ut mot en liten innergård med sommarterrass. Passa på och njut av hotellets wellnessavdelning med inomhuspool, bastu och ångbad samt möjlighet till massage och skönhetsbehandlingar (mot avgift).
Våningar: 4
Hiss: Ja men inte till alla rum och smala korridorer, branddörrar, trappsteg och smala trappor förekommer.
Läge: Beläget i byn Blairgowrie i hjärtat av grevskapet Perthshire, knappt 2 timmars färdväg norr om Edinburgh. Lokal genomfartstrafik.
Antal rum: 90
Rummen: Individuellt inredda små till medelstora rum med varierande standard, faciliteter, utsikt, stil och visst renoveringsbehov beroende på var i hotellet de är belägna. Rummen är utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Wellmeadow, PH10 6NQ BLAIRGOWRIE
Tel.nr: +44-1250-78 24 55

24.05.2023 - 25.05.2023
Yotel Hotel, Edinburgh
Visa mer Visa mindre
Hotell: Yotel Hotel, Edinburgh
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt, högteknologiskt och nytt hotell med en fräsch och ungdomlig stil. Redan när du stigit in genom hotellentrén möts du av hotellets moderna hi-tech atmosfär med individuella incheckningsskärmar och här finns även en modern variant av den klassiska, röda telefonboxen. Hotellets eleganta restaurang Komyuniti har en avkopplande easy-come easy-go atmosfär och är en populär mötesplats. Hotellets ultramoderna och innovativa rum, så kallade cabins, är små i storleken och så gott som helt inredda i vitt med flera högteknologiska lösningar som nästan ger en science-fiction känsla. Rummen har en bekväm ställbar säng, så kallad Smart-bed, Wi-Fi samt USB-uttag och då flertalet rum saknar fönster har de också justerbart stämningsljus, så kallad mood lightning. Hotellet har ett utmärkt centralt läge på en parallellgata till shoppinggatorna George Street och Princes Street i Edinburgh New Town samt med promenadavstånd till Gamla stan.

Hotellet: Restaurang med barlounge, lobbycafé, minigym.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt och bra läge ett stenkast från shoppingen på George Street och ca 5 minuters promenad från kända Princes Street. Ca 1,5 km från Edinburgh Castle, som årligen huserar det världsberömda The Royal Military Edinburgh Tattoo, och gatan The Royal Mile i Gamla stan.
Antal rum: 276
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, värdebox och strykbräda. Badrummet är till viss del integrerat med sovrumsdelen eller avkärmad med glasdörr. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande. Flertalet rum saknar fönster medan andra vetter mot bakgården. Extrasängen i flerbäddsrummen är en våningssäng.
Övrigt: Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Queen Street 68-73, EH2 4NA EDINBURGH
Telefon: +44-131-526 49 50

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 18.05.2023
Ankomst: 25.05.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 12.995:-

Priset inkluderar

Flygresa till Edinburgh t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 5 middagar

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiskt Pund (GBP)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Nationalparken Trossachs & Loch Lomond: 475:-
Speyside med whisky: 525:-
Dunnottar Castle & Royal Deeside: 495:-
Stadsrundtur i Edinburgh: 285:-
Skotsk afton: 965:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 2.470:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 16.490:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 12.995:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 12.995:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 18.05.2023
Ankomst: 25.05.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 12.995:-

Bilder - Skottland med Highlands ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 18.05.2023
Ankomst: 25.05.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 12.995:-

Visa mindre
13.07.2023 20.07.2023   8 dagar 13.695:- ARN, CPH, OSL Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dag 1: Flyg till Edinburgh
Förväntansfulla lämnar vi Skandinavien bakom oss och tar oss snabbt till Edinburgh. Vår guide möter upp på flygplatsen med den inhemska turistbussen och vi åker den korta sträckan till Holiday Inn Hotel vid Edinburgh Zoo. Välkommen till Skottland!

Dag 2: Edinburgh - Arrochar
Det har blivit dags att lämna Edinburgh, men senare under resan får vi möjlighet att återvända. Vi stannar till i Glasgow, Skottlands största stad, och vår guide tar oss med på en rundtur innan vi får möjlighet att titta runt på egen hand. Under 1800-talet utvecklades Glasgow till en av Storbritanniens allra främsta städer och detta återspeglas i den välbevarade viktorianska arkitekturen. Från andra tidevarv märks den orörda medeltida katedralen och Glasgows äldsta hus, Provand’s Lordship. Stadens många parker bidrar till den trevliga stämningen, inte minst runt de ståtliga byggnaderna Kelvingrove Art Gallery samt Glasgow University. Senare under eftermiddagen når vi Loch Long Hotel i Arrochar som serverar middag båda kvällarna. 

Dag 3: Arrochar 

Nationalparken Trossachs & Loch Lomond
I dag beger vi oss till en av Skottlands två nationalparker, Loch Lomond and the Trossachs. Skogsklädda sluttningar, skimrande vatten och höga, dimmiga bergstoppar väntar oss i trakterna där lågländerna möter högländerna. Området har bland annat inspirerat sir Walter Scott till flera litterära mästerverk. I Balloch byter vi buss mot båt och njuter av en magisk båttur på Storbritanniens största sjö Loch Lomond.
Pris 475:-

Dag 4: Arrochar - Grantown-on-Spey
Efter frukost fortsätter färden norrut. Längs med Loch Ness breder låglänta mjuka kullar ut sig och har vi tur får vi en skymt av det välkända odjuret. Vägen kantas av ljungklädda hedar med betande får och mytiska borgruiner. Vi besöker också högländernas okrönta huvudstad Inverness innan vi anländer till Grantown-on-Spey och tar vi in på Craiglynne Hotel som väntar med kvällens middag. 

Dag 5: Grantown-on-Spey - Blairgowrie
Vi får möjlighet att fortsätta utforska de mytomspunna högländerna under vår förmiddagsutflykt i Speydalen. Efter lunch lämnar vi Grantown-on-Spey för att färdas längs Cairngormsmassivet, Storbritanniens högsta landmassa, omtalad för sitt vilda djurliv. Under eftermiddagen gästar vi Pitlochry, en av Skottland allra vackraste städer, och därefter har vi inte långt kvar till Blairgowrie. Här checkar vi in på Angus Hotel som serverar middag båda kvällarna. 

Speyside med whisky
Inget besök i Skottland vore komplett utan en tur till Speyside! I denna region hittar vi över hälften av alla skotska destillerier och det beräknas att över 70% av världens maltwhisky tillverkas här. Anledningen till den stora förekomsten är att den lite mildare, söta Speysidewhiskyn var på mode under slutet av 1800-talet, när allt fler fick upp ögonen för denna dryck. På vår utflykt hit får vi både uppleva ett av alla dessa destillerier, men också ett tunnbinderi, som varje år producerar och reparerar ungefär 150 000 ekfat som används av de olika destillerierna. På vår guidade rundtur får vi veta mer om tillverkningen.
Pris 525:-

Dag 6: Blairgowrie

Dunnottar Castle & Royal Deeside
Längst ut på en vindpinad udde som överblickar Nordsjön finner vi slottsruinen Dunnottar Castle. Betydelsefulla personer från den dramatiska skotska historien, som William Wallace och Maria Stuart, förknippas med platsen som har spelat en viktig roll under traktens turbulenta förflutna. Vi fortsätter sedan utmed floden Dee som rinner ner från Cairngorms nationalpark. Under 1800-talet köpte drottning Victoria en lantegendom i närheten och det blev startskottet till att förmögna engelsmän började skaffa sig jaktslott i trakterna. Vackra naturscenerier och storslagen utsikt väntar oss. Observera att Dunnottar Castle nås via en smal och kuperad gångstig som kräver ett par hundra meters promenad.
Pris 495:-

Dag 7: Blairgowrie - Edinburgh
Efter frukost lämnar vi högländerna och styr söderut mot Dundee. Söder om Skottlands längsta flod Tay fortsätter vi under förmiddagen genom grevskapet Fife och stannar till i St Andrews, Skottlands skyddshelgon har gett sitt namn till denna vackra lilla stad, belägen vid Nordsjökusten. Allt finns här som är typiskt för skotska städer: gränder med sneda stenhus, medeltida kyrkor och ett bastant slott. Dessutom har St Andrews Skottlands äldsta universitet, men allra mest förknippas staden med golfens utveckling. Framåt eftermiddagen kommer vi återigen till Edinburgh och tar in på Yotel Hotel i centrum. Nu kan vi fortsätta att utforska Skottlands huvudstad! På avresan i augusti väntar en spännande kväll med färgglada militärparader och rytmisk musik, The Royal Edinburgh Military Tattoo. Övriga avresor erbjuder vi en fartfylld skotsk afton.

Stadsrundtur i Edinburgh 
I dag får vi uppleva Skottlands vackra och stolta huvudstad under en rundtur. Från Edinburgh Castle leder The Royal Mile i Old Town oss ner till stadens andra slott, Holyrood House. Följ med så berättar guiden mer om stadens mest fotograferade staty Greyfriars Bobby, Scott Monument, Princes Street Gardens och mer därtill.
Pris 285:-

Skotsk afton
Vi avslutar vår vistelse i Edinburgh på ett förnämligt sätt med en underbar helkväll, det vankas skotsk sång, musik, dräkter och säckpipor. Vi blir serverade en härlig skotsk middag och njuter av både föreställning och haggis.
Pris inkl middag med dryck 965:- (Ej avresa 17/8)

The Royal Edinburgh Military Tattoo
Till musikens, dansens och dramats ära firar man med mässingsorkestrar, säckpipor, trummor, traditionella folkdanser och mycket mer. En fantastisk uppvisning som blir ett minne för livet!
Pris 945:- (endast avresa 17/8)

Dag 8: Flyg från Edinburgh
Fyllda med minnen och fantastiska upplevelser har det blivit dags att bege sig mot flygplatsen. Våra drömmar om Skottland har besannats och vi tänker tillbaka på allt vi fått se under vår rundresa i detta fascinerande land.
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Storslagna naturscenerier
 • Glasgow
 • Loch Lomond och Loch Ness
 • Speyside med whisky
 • Dunnottar Castle 
 • St Andrews
 • Edinburgh Military Tattoo i augusti

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
07:00 Köpenhamn Edinburgh
11:25 Stockholm Edinburgh
11:30 Oslo Edinburgh
Hemresa
08:30 Edinburgh Köpenhamn
13:00 Edinburgh Oslo
13:20 Edinburgh Stockholm
13.07.2023 - 14.07.2023
Holiday Inn Hotel, Edinburgh
Visa mer Visa mindre
Hotell: Holiday Inn Hotel, Edinburgh
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och bra hotell med fitnesscenter och inomhuspool beläget vid Edinburgh Zoo.

Hotellet: Komfortabelt hotell med restaurang, café, bar och lounge samt en wellnessavdelning (mot avgift) med inomhuspool, bastu, jacuzzi, gym och spabehandlingar.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Hotellet är granne med Edinburgh Zoo så från många av rummen kan man se in i parken med dess exotiska djur. Beläget mitt emellan flygplatsen och centrum, ca 5 km från stadskärnan. Busshållplats finns alldeles i närheten.
Antal rum: 303
Rummen: Moderna och bekväma rum med utsikt antingen mot Edinburgh Zoo eller Pentland Hills som är utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, kaffe-/tebricka och luftkonditionering. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Corstorphine Road 132, EH12 6UA EDINBURGH
Telefon: +44-871-942 90 26

14.07.2023 - 16.07.2023
Loch Long Hotel, Arrochar
Visa mer Visa mindre
Hotell: Loch Long Hotel, Arrochar
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Enkelt turistklasshotell med vackert läge i den norra delen av den långsmala sjön Loch Long som givet hotellet dess namn. Hotellet består av flera intilliggande byggnader varav de med två våningar ligger på framsidan med en högre del bakom. Här finns en restaurang och en bar där det ibland bjuds på underhållning. Avskilt läge omgivet av vackra naturscenerier och utsikt över vattnet med bergen, allmänt kallade Arrochar alperna, i bakgrunden strax norr om byn Arrochar. Opretentiösa och äldre, små till medelstora rum med spartansk inredning och moderniseringsbehov.

Hotellet: Restaurang, bar, lobby och sommarterrass. Wi-Fi med något otillförlitlig uppkoppling i lobbyn.
Våningar: 5
Hiss: Ja men inte till alla rum samt många korridorer med branddörrar och trappsteg.
Läge: Vackert beläget längs med landsvägen A83 direkt vid Loch Long med storslagen utsikt över sjön och bergen. Ca 1 km från den lilla byn Arrochar.
Antal rum: 82
Rummen: Dusch/bad, wc, liten TV och kaffe-/tebricka. Flertalet rum vetter mot bakgården.  Vissa rum har snedtak och takfönster. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SS
Adress: Main Road, G83 7AA ARROCHAR
Telefon: +44-1301-70 24 34

16.07.2023 - 17.07.2023
Craiglynne Hotel, Grantown-on-Spey
Visa mer Visa mindre
Hotell: Craiglynne Hotel, Grantown-on-Spey
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Genuint skotsk hotell inhyst i en vacker viktoriansk byggnad beläget i den lilla höglandsbyn Grantown-on-Spey längs med Malt Whisky Trail.

Hotellet: Äldre hotell med vacker och imponerande stenfasad och två torn. Här finns frukostrum och restaurang, bar och sällskapsutrymme med öppen spis samt en inglasad terrass med utsikt över trädgården och grönskan på andra sidan vägen. Wi-Fi i de allmänna utrymmena.
Våningar: 3
Hiss: Ja, men till vissa rum får man gå en halvtrappa.
Läge: Beläget i utkanten av höglandsbyn Grantown-on-Spey med vacker utsikt över Cromdale Hills, ca 10 minuters promenad till centrum och floden Spey.
Antal rum: 82
Rummen: Enkla och individuellt inredda, mindre till medelstora rum av varierande standard och renoveringsbehov som är utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, hårfön och kaffe/te-bricka samt med kuddar och sängöverkast i skotskrutiga tyger. Flertalet rum vetter mot baksidan. Vissa rum har snedtak. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Woodlands Terrace, PH26 3JX GRANTOWN-ON-SPEY
Telefon: +44-1479-87 25 97

17.07.2023 - 19.07.2023
Angus Hotel, Blairgowrie
Visa mer Visa mindre
Hotell: Angus Hotel, Blairgowrie
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Uppskattat och trevligt hotell som med sin över 100-åriga historia är ett av de mer kända hotellen i Perthshire. Beläget mitt i den trevliga skotska byn Blairgowire ett stenkast från pittoreska floden Ericht.

Hotellet: Familjedrivet, genuint äldre skotskt hotell bestående av flera sammanlänkade hus som byggts till under årens lopp. Här finns barbistron Bay Tree och den nyrenoverade bufférestaurangen Jute Mills som vetter ut mot en liten innergård med sommarterrass. Passa på och njut av hotellets wellnessavdelning med inomhuspool, bastu och ångbad samt möjlighet till massage och skönhetsbehandlingar (mot avgift).
Våningar: 4
Hiss: Ja men inte till alla rum och smala korridorer, branddörrar, trappsteg och smala trappor förekommer.
Läge: Beläget i byn Blairgowrie i hjärtat av grevskapet Perthshire, knappt 2 timmars färdväg norr om Edinburgh. Lokal genomfartstrafik.
Antal rum: 90
Rummen: Individuellt inredda små till medelstora rum med varierande standard, faciliteter, utsikt, stil och visst renoveringsbehov beroende på var i hotellet de är belägna. Rummen är utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Wellmeadow, PH10 6NQ BLAIRGOWRIE
Tel.nr: +44-1250-78 24 55

19.07.2023 - 20.07.2023
Yotel Hotel, Edinburgh
Visa mer Visa mindre
Hotell: Yotel Hotel, Edinburgh
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt, högteknologiskt och nytt hotell med en fräsch och ungdomlig stil. Redan när du stigit in genom hotellentrén möts du av hotellets moderna hi-tech atmosfär med individuella incheckningsskärmar och här finns även en modern variant av den klassiska, röda telefonboxen. Hotellets eleganta restaurang Komyuniti har en avkopplande easy-come easy-go atmosfär och är en populär mötesplats. Hotellets ultramoderna och innovativa rum, så kallade cabins, är små i storleken och så gott som helt inredda i vitt med flera högteknologiska lösningar som nästan ger en science-fiction känsla. Rummen har en bekväm ställbar säng, så kallad Smart-bed, Wi-Fi samt USB-uttag och då flertalet rum saknar fönster har de också justerbart stämningsljus, så kallad mood lightning. Hotellet har ett utmärkt centralt läge på en parallellgata till shoppinggatorna George Street och Princes Street i Edinburgh New Town samt med promenadavstånd till Gamla stan.

Hotellet: Restaurang med barlounge, lobbycafé, minigym.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt och bra läge ett stenkast från shoppingen på George Street och ca 5 minuters promenad från kända Princes Street. Ca 1,5 km från Edinburgh Castle, som årligen huserar det världsberömda The Royal Military Edinburgh Tattoo, och gatan The Royal Mile i Gamla stan.
Antal rum: 276
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, värdebox och strykbräda. Badrummet är till viss del integrerat med sovrumsdelen eller avkärmad med glasdörr. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande. Flertalet rum saknar fönster medan andra vetter mot bakgården. Extrasängen i flerbäddsrummen är en våningssäng.
Övrigt: Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Queen Street 68-73, EH2 4NA EDINBURGH
Telefon: +44-131-526 49 50

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 13.07.2023
Ankomst: 20.07.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 13.695:-

Priset inkluderar

Flygresa till Edinburgh t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 5 middagar

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiskt Pund (GBP)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Nationalparken Trossachs & Loch Lomond: 475:-
Speyside med whisky: 525:-
Dunnottar Castle & Royal Deeside: 495:-
Stadsrundtur i Edinburgh: 285:-
Skotsk afton: 965:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 2.470:-
Flyg: Köpenhamn - Edinburgh Oslo - Edinburgh: 200:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 17.190:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 13.695:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 13.695:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 13.07.2023
Ankomst: 20.07.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 13.695:-

Bilder - Skottland med Highlands ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 13.07.2023
Ankomst: 20.07.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 13.695:-

Visa mindre
17.08.2023 24.08.2023   8 dagar 14.495:- ARN, CPH Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dag 1: Flyg till Edinburgh
Förväntansfulla lämnar vi Skandinavien bakom oss och tar oss snabbt till Edinburgh. Vår guide möter upp på flygplatsen med den inhemska turistbussen och vi åker den korta sträckan till Holiday Inn Hotel vid Edinburgh Zoo. Välkommen till Skottland!

Dag 2: Edinburgh - Arrochar
Det har blivit dags att lämna Edinburgh, men senare under resan får vi möjlighet att återvända. Vi stannar till i Glasgow, Skottlands största stad, och vår guide tar oss med på en rundtur innan vi får möjlighet att titta runt på egen hand. Under 1800-talet utvecklades Glasgow till en av Storbritanniens allra främsta städer och detta återspeglas i den välbevarade viktorianska arkitekturen. Från andra tidevarv märks den orörda medeltida katedralen och Glasgows äldsta hus, Provand’s Lordship. Stadens många parker bidrar till den trevliga stämningen, inte minst runt de ståtliga byggnaderna Kelvingrove Art Gallery samt Glasgow University. Senare under eftermiddagen når vi Loch Long Hotel i Arrochar som serverar middag båda kvällarna. 

Dag 3: Arrochar 

Nationalparken Trossachs & Loch Lomond
I dag beger vi oss till en av Skottlands två nationalparker, Loch Lomond and the Trossachs. Skogsklädda sluttningar, skimrande vatten och höga, dimmiga bergstoppar väntar oss i trakterna där lågländerna möter högländerna. Området har bland annat inspirerat sir Walter Scott till flera litterära mästerverk. I Balloch byter vi buss mot båt och njuter av en magisk båttur på Storbritanniens största sjö Loch Lomond.
Pris 475:-

Dag 4: Arrochar - Grantown-on-Spey
Efter frukost fortsätter färden norrut. Längs med Loch Ness breder låglänta mjuka kullar ut sig och har vi tur får vi en skymt av det välkända odjuret. Vägen kantas av ljungklädda hedar med betande får och mytiska borgruiner. Vi besöker också högländernas okrönta huvudstad Inverness innan vi anländer till Grantown-on-Spey och tar vi in på Craiglynne Hotel som väntar med kvällens middag. 

Dag 5: Grantown-on-Spey - Blairgowrie
Vi får möjlighet att fortsätta utforska de mytomspunna högländerna under vår förmiddagsutflykt i Speydalen. Efter lunch lämnar vi Grantown-on-Spey för att färdas längs Cairngormsmassivet, Storbritanniens högsta landmassa, omtalad för sitt vilda djurliv. Under eftermiddagen gästar vi Pitlochry, en av Skottland allra vackraste städer, och därefter har vi inte långt kvar till Blairgowrie. Här checkar vi in på Angus Hotel som serverar middag båda kvällarna. 

Speyside med whisky
Inget besök i Skottland vore komplett utan en tur till Speyside! I denna region hittar vi över hälften av alla skotska destillerier och det beräknas att över 70% av världens maltwhisky tillverkas här. Anledningen till den stora förekomsten är att den lite mildare, söta Speysidewhiskyn var på mode under slutet av 1800-talet, när allt fler fick upp ögonen för denna dryck. På vår utflykt hit får vi både uppleva ett av alla dessa destillerier, men också ett tunnbinderi, som varje år producerar och reparerar ungefär 150 000 ekfat som används av de olika destillerierna. På vår guidade rundtur får vi veta mer om tillverkningen.
Pris 525:-

Dag 6: Blairgowrie

Dunnottar Castle & Royal Deeside
Längst ut på en vindpinad udde som överblickar Nordsjön finner vi slottsruinen Dunnottar Castle. Betydelsefulla personer från den dramatiska skotska historien, som William Wallace och Maria Stuart, förknippas med platsen som har spelat en viktig roll under traktens turbulenta förflutna. Vi fortsätter sedan utmed floden Dee som rinner ner från Cairngorms nationalpark. Under 1800-talet köpte drottning Victoria en lantegendom i närheten och det blev startskottet till att förmögna engelsmän började skaffa sig jaktslott i trakterna. Vackra naturscenerier och storslagen utsikt väntar oss. Observera att Dunnottar Castle nås via en smal och kuperad gångstig som kräver ett par hundra meters promenad.
Pris 495:-

Dag 7: Blairgowrie - Edinburgh
Efter frukost lämnar vi högländerna och styr söderut mot Dundee. Söder om Skottlands längsta flod Tay fortsätter vi under förmiddagen genom grevskapet Fife och stannar till i St Andrews, Skottlands skyddshelgon har gett sitt namn till denna vackra lilla stad, belägen vid Nordsjökusten. Allt finns här som är typiskt för skotska städer: gränder med sneda stenhus, medeltida kyrkor och ett bastant slott. Dessutom har St Andrews Skottlands äldsta universitet, men allra mest förknippas staden med golfens utveckling. Framåt eftermiddagen kommer vi återigen till Edinburgh och tar in på Yotel Hotel i centrum. Nu kan vi fortsätta att utforska Skottlands huvudstad! På avresan i augusti väntar en spännande kväll med färgglada militärparader och rytmisk musik, The Royal Edinburgh Military Tattoo. Övriga avresor erbjuder vi en fartfylld skotsk afton.

Stadsrundtur i Edinburgh 
I dag får vi uppleva Skottlands vackra och stolta huvudstad under en rundtur. Från Edinburgh Castle leder The Royal Mile i Old Town oss ner till stadens andra slott, Holyrood House. Följ med så berättar guiden mer om stadens mest fotograferade staty Greyfriars Bobby, Scott Monument, Princes Street Gardens och mer därtill.
Pris 285:-

Skotsk afton
Vi avslutar vår vistelse i Edinburgh på ett förnämligt sätt med en underbar helkväll, det vankas skotsk sång, musik, dräkter och säckpipor. Vi blir serverade en härlig skotsk middag och njuter av både föreställning och haggis.
Pris inkl middag med dryck 965:- (Ej avresa 17/8)

The Royal Edinburgh Military Tattoo
Till musikens, dansens och dramats ära firar man med mässingsorkestrar, säckpipor, trummor, traditionella folkdanser och mycket mer. En fantastisk uppvisning som blir ett minne för livet!
Pris 945:- (endast avresa 17/8)

Dag 8: Flyg från Edinburgh
Fyllda med minnen och fantastiska upplevelser har det blivit dags att bege sig mot flygplatsen. Våra drömmar om Skottland har besannats och vi tänker tillbaka på allt vi fått se under vår rundresa i detta fascinerande land.
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Storslagna naturscenerier
 • Glasgow
 • Loch Lomond och Loch Ness
 • Speyside med whisky
 • Dunnottar Castle 
 • St Andrews
 • Edinburgh Military Tattoo i augusti

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
11:25 Stockholm Edinburgh
13:40 Köpenhamn Edinburgh
Hemresa
15:10 Edinburgh Köpenhamn
20:40 Edinburgh Stockholm
17.08.2023 - 18.08.2023
Holiday Inn Hotel, Edinburgh
Visa mer Visa mindre
Hotell: Holiday Inn Hotel, Edinburgh
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och bra hotell med fitnesscenter och inomhuspool beläget vid Edinburgh Zoo.

Hotellet: Komfortabelt hotell med restaurang, café, bar och lounge samt en wellnessavdelning (mot avgift) med inomhuspool, bastu, jacuzzi, gym och spabehandlingar.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Hotellet är granne med Edinburgh Zoo så från många av rummen kan man se in i parken med dess exotiska djur. Beläget mitt emellan flygplatsen och centrum, ca 5 km från stadskärnan. Busshållplats finns alldeles i närheten.
Antal rum: 303
Rummen: Moderna och bekväma rum med utsikt antingen mot Edinburgh Zoo eller Pentland Hills som är utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, kaffe-/tebricka och luftkonditionering. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Corstorphine Road 132, EH12 6UA EDINBURGH
Telefon: +44-871-942 90 26

18.08.2023 - 20.08.2023
Loch Long Hotel, Arrochar
Visa mer Visa mindre
Hotell: Loch Long Hotel, Arrochar
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Enkelt turistklasshotell med vackert läge i den norra delen av den långsmala sjön Loch Long som givet hotellet dess namn. Hotellet består av flera intilliggande byggnader varav de med två våningar ligger på framsidan med en högre del bakom. Här finns en restaurang och en bar där det ibland bjuds på underhållning. Avskilt läge omgivet av vackra naturscenerier och utsikt över vattnet med bergen, allmänt kallade Arrochar alperna, i bakgrunden strax norr om byn Arrochar. Opretentiösa och äldre, små till medelstora rum med spartansk inredning och moderniseringsbehov.

Hotellet: Restaurang, bar, lobby och sommarterrass. Wi-Fi med något otillförlitlig uppkoppling i lobbyn.
Våningar: 5
Hiss: Ja men inte till alla rum samt många korridorer med branddörrar och trappsteg.
Läge: Vackert beläget längs med landsvägen A83 direkt vid Loch Long med storslagen utsikt över sjön och bergen. Ca 1 km från den lilla byn Arrochar.
Antal rum: 82
Rummen: Dusch/bad, wc, liten TV och kaffe-/tebricka. Flertalet rum vetter mot bakgården.  Vissa rum har snedtak och takfönster. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SS
Adress: Main Road, G83 7AA ARROCHAR
Telefon: +44-1301-70 24 34

20.08.2023 - 21.08.2023
Craiglynne Hotel, Grantown-on-Spey
Visa mer Visa mindre
Hotell: Craiglynne Hotel, Grantown-on-Spey
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Genuint skotsk hotell inhyst i en vacker viktoriansk byggnad beläget i den lilla höglandsbyn Grantown-on-Spey längs med Malt Whisky Trail.

Hotellet: Äldre hotell med vacker och imponerande stenfasad och två torn. Här finns frukostrum och restaurang, bar och sällskapsutrymme med öppen spis samt en inglasad terrass med utsikt över trädgården och grönskan på andra sidan vägen. Wi-Fi i de allmänna utrymmena.
Våningar: 3
Hiss: Ja, men till vissa rum får man gå en halvtrappa.
Läge: Beläget i utkanten av höglandsbyn Grantown-on-Spey med vacker utsikt över Cromdale Hills, ca 10 minuters promenad till centrum och floden Spey.
Antal rum: 82
Rummen: Enkla och individuellt inredda, mindre till medelstora rum av varierande standard och renoveringsbehov som är utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, hårfön och kaffe/te-bricka samt med kuddar och sängöverkast i skotskrutiga tyger. Flertalet rum vetter mot baksidan. Vissa rum har snedtak. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Woodlands Terrace, PH26 3JX GRANTOWN-ON-SPEY
Telefon: +44-1479-87 25 97

21.08.2023 - 23.08.2023
Angus Hotel, Blairgowrie
Visa mer Visa mindre
Hotell: Angus Hotel, Blairgowrie
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Uppskattat och trevligt hotell som med sin över 100-åriga historia är ett av de mer kända hotellen i Perthshire. Beläget mitt i den trevliga skotska byn Blairgowire ett stenkast från pittoreska floden Ericht.

Hotellet: Familjedrivet, genuint äldre skotskt hotell bestående av flera sammanlänkade hus som byggts till under årens lopp. Här finns barbistron Bay Tree och den nyrenoverade bufférestaurangen Jute Mills som vetter ut mot en liten innergård med sommarterrass. Passa på och njut av hotellets wellnessavdelning med inomhuspool, bastu och ångbad samt möjlighet till massage och skönhetsbehandlingar (mot avgift).
Våningar: 4
Hiss: Ja men inte till alla rum och smala korridorer, branddörrar, trappsteg och smala trappor förekommer.
Läge: Beläget i byn Blairgowrie i hjärtat av grevskapet Perthshire, knappt 2 timmars färdväg norr om Edinburgh. Lokal genomfartstrafik.
Antal rum: 90
Rummen: Individuellt inredda små till medelstora rum med varierande standard, faciliteter, utsikt, stil och visst renoveringsbehov beroende på var i hotellet de är belägna. Rummen är utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Wellmeadow, PH10 6NQ BLAIRGOWRIE
Tel.nr: +44-1250-78 24 55

23.08.2023 - 24.08.2023
Yotel Hotel, Edinburgh
Visa mer Visa mindre
Hotell: Yotel Hotel, Edinburgh
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt, högteknologiskt och nytt hotell med en fräsch och ungdomlig stil. Redan när du stigit in genom hotellentrén möts du av hotellets moderna hi-tech atmosfär med individuella incheckningsskärmar och här finns även en modern variant av den klassiska, röda telefonboxen. Hotellets eleganta restaurang Komyuniti har en avkopplande easy-come easy-go atmosfär och är en populär mötesplats. Hotellets ultramoderna och innovativa rum, så kallade cabins, är små i storleken och så gott som helt inredda i vitt med flera högteknologiska lösningar som nästan ger en science-fiction känsla. Rummen har en bekväm ställbar säng, så kallad Smart-bed, Wi-Fi samt USB-uttag och då flertalet rum saknar fönster har de också justerbart stämningsljus, så kallad mood lightning. Hotellet har ett utmärkt centralt läge på en parallellgata till shoppinggatorna George Street och Princes Street i Edinburgh New Town samt med promenadavstånd till Gamla stan.

Hotellet: Restaurang med barlounge, lobbycafé, minigym.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt och bra läge ett stenkast från shoppingen på George Street och ca 5 minuters promenad från kända Princes Street. Ca 1,5 km från Edinburgh Castle, som årligen huserar det världsberömda The Royal Military Edinburgh Tattoo, och gatan The Royal Mile i Gamla stan.
Antal rum: 276
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, värdebox och strykbräda. Badrummet är till viss del integrerat med sovrumsdelen eller avkärmad med glasdörr. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande. Flertalet rum saknar fönster medan andra vetter mot bakgården. Extrasängen i flerbäddsrummen är en våningssäng.
Övrigt: Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Queen Street 68-73, EH2 4NA EDINBURGH
Telefon: +44-131-526 49 50

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 17.08.2023
Ankomst: 24.08.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 14.495:-

Priset inkluderar

Flygresa till Edinburgh t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 5 middagar

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiskt Pund (GBP)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Nationalparken Trossachs & Loch Lomond: 475:-
Speyside med whisky: 525:-
Dunnottar Castle & Royal Deeside: 495:-
Stadsrundtur i Edinburgh: 285:-
Biljett till The Royal Edinburgh Military Tattoo (Ingår ej i utflyktspaketet, bokas separat.): 945:-
Utflyktspaket (Alla utflykter, exkl biljett till The Royal Edinburgh Military Tattoo): 1.600:-
Flyg: Köpenhamn - Edinburgh: 500:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 19.190:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 14.495:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 14.495:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 17.08.2023
Ankomst: 24.08.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 14.495:-

Bilder - Skottland med Highlands ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 17.08.2023
Ankomst: 24.08.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH
Pris från: 14.495:-

Visa mindre
07.09.2023 14.09.2023   8 dagar 13.295:- ARN, CPH, OSL Visa mer
Reseplan
Hotell
Prisinfo
Bilder

Dag 1: Flyg till Edinburgh
Förväntansfulla lämnar vi Skandinavien bakom oss och tar oss snabbt till Edinburgh. Vår guide möter upp på flygplatsen med den inhemska turistbussen och vi åker den korta sträckan till Holiday Inn Hotel vid Edinburgh Zoo. Välkommen till Skottland!

Dag 2: Edinburgh - Arrochar
Det har blivit dags att lämna Edinburgh, men senare under resan får vi möjlighet att återvända. Vi stannar till i Glasgow, Skottlands största stad, och vår guide tar oss med på en rundtur innan vi får möjlighet att titta runt på egen hand. Under 1800-talet utvecklades Glasgow till en av Storbritanniens allra främsta städer och detta återspeglas i den välbevarade viktorianska arkitekturen. Från andra tidevarv märks den orörda medeltida katedralen och Glasgows äldsta hus, Provand’s Lordship. Stadens många parker bidrar till den trevliga stämningen, inte minst runt de ståtliga byggnaderna Kelvingrove Art Gallery samt Glasgow University. Senare under eftermiddagen når vi Loch Long Hotel i Arrochar som serverar middag båda kvällarna. 

Dag 3: Arrochar 

Nationalparken Trossachs & Loch Lomond
I dag beger vi oss till en av Skottlands två nationalparker, Loch Lomond and the Trossachs. Skogsklädda sluttningar, skimrande vatten och höga, dimmiga bergstoppar väntar oss i trakterna där lågländerna möter högländerna. Området har bland annat inspirerat sir Walter Scott till flera litterära mästerverk. I Balloch byter vi buss mot båt och njuter av en magisk båttur på Storbritanniens största sjö Loch Lomond.
Pris 475:-

Dag 4: Arrochar - Grantown-on-Spey
Efter frukost fortsätter färden norrut. Längs med Loch Ness breder låglänta mjuka kullar ut sig och har vi tur får vi en skymt av det välkända odjuret. Vägen kantas av ljungklädda hedar med betande får och mytiska borgruiner. Vi besöker också högländernas okrönta huvudstad Inverness innan vi anländer till Grantown-on-Spey och tar vi in på Craiglynne Hotel som väntar med kvällens middag. 

Dag 5: Grantown-on-Spey - Blairgowrie
Vi får möjlighet att fortsätta utforska de mytomspunna högländerna under vår förmiddagsutflykt i Speydalen. Efter lunch lämnar vi Grantown-on-Spey för att färdas längs Cairngormsmassivet, Storbritanniens högsta landmassa, omtalad för sitt vilda djurliv. Under eftermiddagen gästar vi Pitlochry, en av Skottland allra vackraste städer, och därefter har vi inte långt kvar till Blairgowrie. Här checkar vi in på Angus Hotel som serverar middag båda kvällarna. 

Speyside med whisky
Inget besök i Skottland vore komplett utan en tur till Speyside! I denna region hittar vi över hälften av alla skotska destillerier och det beräknas att över 70% av världens maltwhisky tillverkas här. Anledningen till den stora förekomsten är att den lite mildare, söta Speysidewhiskyn var på mode under slutet av 1800-talet, när allt fler fick upp ögonen för denna dryck. På vår utflykt hit får vi både uppleva ett av alla dessa destillerier, men också ett tunnbinderi, som varje år producerar och reparerar ungefär 150 000 ekfat som används av de olika destillerierna. På vår guidade rundtur får vi veta mer om tillverkningen.
Pris 525:-

Dag 6: Blairgowrie

Dunnottar Castle & Royal Deeside
Längst ut på en vindpinad udde som överblickar Nordsjön finner vi slottsruinen Dunnottar Castle. Betydelsefulla personer från den dramatiska skotska historien, som William Wallace och Maria Stuart, förknippas med platsen som har spelat en viktig roll under traktens turbulenta förflutna. Vi fortsätter sedan utmed floden Dee som rinner ner från Cairngorms nationalpark. Under 1800-talet köpte drottning Victoria en lantegendom i närheten och det blev startskottet till att förmögna engelsmän började skaffa sig jaktslott i trakterna. Vackra naturscenerier och storslagen utsikt väntar oss. Observera att Dunnottar Castle nås via en smal och kuperad gångstig som kräver ett par hundra meters promenad.
Pris 495:-

Dag 7: Blairgowrie - Edinburgh
Efter frukost lämnar vi högländerna och styr söderut mot Dundee. Söder om Skottlands längsta flod Tay fortsätter vi under förmiddagen genom grevskapet Fife och stannar till i St Andrews, Skottlands skyddshelgon har gett sitt namn till denna vackra lilla stad, belägen vid Nordsjökusten. Allt finns här som är typiskt för skotska städer: gränder med sneda stenhus, medeltida kyrkor och ett bastant slott. Dessutom har St Andrews Skottlands äldsta universitet, men allra mest förknippas staden med golfens utveckling. Framåt eftermiddagen kommer vi återigen till Edinburgh och tar in på Yotel Hotel i centrum. Nu kan vi fortsätta att utforska Skottlands huvudstad! På avresan i augusti väntar en spännande kväll med färgglada militärparader och rytmisk musik, The Royal Edinburgh Military Tattoo. Övriga avresor erbjuder vi en fartfylld skotsk afton.

Stadsrundtur i Edinburgh 
I dag får vi uppleva Skottlands vackra och stolta huvudstad under en rundtur. Från Edinburgh Castle leder The Royal Mile i Old Town oss ner till stadens andra slott, Holyrood House. Följ med så berättar guiden mer om stadens mest fotograferade staty Greyfriars Bobby, Scott Monument, Princes Street Gardens och mer därtill.
Pris 285:-

Skotsk afton
Vi avslutar vår vistelse i Edinburgh på ett förnämligt sätt med en underbar helkväll, det vankas skotsk sång, musik, dräkter och säckpipor. Vi blir serverade en härlig skotsk middag och njuter av både föreställning och haggis.
Pris inkl middag med dryck 965:- (Ej avresa 17/8)

The Royal Edinburgh Military Tattoo
Till musikens, dansens och dramats ära firar man med mässingsorkestrar, säckpipor, trummor, traditionella folkdanser och mycket mer. En fantastisk uppvisning som blir ett minne för livet!
Pris 945:- (endast avresa 17/8)

Dag 8: Flyg från Edinburgh
Fyllda med minnen och fantastiska upplevelser har det blivit dags att bege sig mot flygplatsen. Våra drömmar om Skottland har besannats och vi tänker tillbaka på allt vi fått se under vår rundresa i detta fascinerande land.
 

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00
Boka resan online »

Höjdpunkter

 • Storslagna naturscenerier
 • Glasgow
 • Loch Lomond och Loch Ness
 • Speyside med whisky
 • Dunnottar Castle 
 • St Andrews
 • Edinburgh Military Tattoo i augusti

Flygningar

Tid Från Til
Utresa
09:40 Oslo Edinburgh
13:40 Köpenhamn Edinburgh
18:45 Stockholm Edinburgh
Hemresa
11:10 Edinburgh Oslo
15:10 Edinburgh Köpenhamn
20:40 Edinburgh Stockholm
07.09.2023 - 08.09.2023
Holiday Inn Hotel, Edinburgh
Visa mer Visa mindre
Hotell: Holiday Inn Hotel, Edinburgh
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Modernt och bra hotell med fitnesscenter och inomhuspool beläget vid Edinburgh Zoo.

Hotellet: Komfortabelt hotell med restaurang, café, bar och lounge samt en wellnessavdelning (mot avgift) med inomhuspool, bastu, jacuzzi, gym och spabehandlingar.
Våningar: 6
Hiss: Ja
Läge: Hotellet är granne med Edinburgh Zoo så från många av rummen kan man se in i parken med dess exotiska djur. Beläget mitt emellan flygplatsen och centrum, ca 5 km från stadskärnan. Busshållplats finns alldeles i närheten.
Antal rum: 303
Rummen: Moderna och bekväma rum med utsikt antingen mot Edinburgh Zoo eller Pentland Hills som är utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön, kaffe-/tebricka och luftkonditionering. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Corstorphine Road 132, EH12 6UA EDINBURGH
Telefon: +44-871-942 90 26

08.09.2023 - 10.09.2023
Loch Long Hotel, Arrochar
Visa mer Visa mindre
Hotell: Loch Long Hotel, Arrochar
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Enkelt turistklasshotell med vackert läge i den norra delen av den långsmala sjön Loch Long som givet hotellet dess namn. Hotellet består av flera intilliggande byggnader varav de med två våningar ligger på framsidan med en högre del bakom. Här finns en restaurang och en bar där det ibland bjuds på underhållning. Avskilt läge omgivet av vackra naturscenerier och utsikt över vattnet med bergen, allmänt kallade Arrochar alperna, i bakgrunden strax norr om byn Arrochar. Opretentiösa och äldre, små till medelstora rum med spartansk inredning och moderniseringsbehov.

Hotellet: Restaurang, bar, lobby och sommarterrass. Wi-Fi med något otillförlitlig uppkoppling i lobbyn.
Våningar: 5
Hiss: Ja men inte till alla rum samt många korridorer med branddörrar och trappsteg.
Läge: Vackert beläget längs med landsvägen A83 direkt vid Loch Long med storslagen utsikt över sjön och bergen. Ca 1 km från den lilla byn Arrochar.
Antal rum: 82
Rummen: Dusch/bad, wc, liten TV och kaffe-/tebricka. Flertalet rum vetter mot bakgården.  Vissa rum har snedtak och takfönster. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SS
Adress: Main Road, G83 7AA ARROCHAR
Telefon: +44-1301-70 24 34

10.09.2023 - 11.09.2023
Craiglynne Hotel, Grantown-on-Spey
Visa mer Visa mindre
Hotell: Craiglynne Hotel, Grantown-on-Spey
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Genuint skotsk hotell inhyst i en vacker viktoriansk byggnad beläget i den lilla höglandsbyn Grantown-on-Spey längs med Malt Whisky Trail.

Hotellet: Äldre hotell med vacker och imponerande stenfasad och två torn. Här finns frukostrum och restaurang, bar och sällskapsutrymme med öppen spis samt en inglasad terrass med utsikt över trädgården och grönskan på andra sidan vägen. Wi-Fi i de allmänna utrymmena.
Våningar: 3
Hiss: Ja, men till vissa rum får man gå en halvtrappa.
Läge: Beläget i utkanten av höglandsbyn Grantown-on-Spey med vacker utsikt över Cromdale Hills, ca 10 minuters promenad till centrum och floden Spey.
Antal rum: 82
Rummen: Enkla och individuellt inredda, mindre till medelstora rum av varierande standard och renoveringsbehov som är utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, hårfön och kaffe/te-bricka samt med kuddar och sängöverkast i skotskrutiga tyger. Flertalet rum vetter mot baksidan. Vissa rum har snedtak. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Woodlands Terrace, PH26 3JX GRANTOWN-ON-SPEY
Telefon: +44-1479-87 25 97

11.09.2023 - 13.09.2023
Angus Hotel, Blairgowrie
Visa mer Visa mindre
Hotell: Angus Hotel, Blairgowrie
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Uppskattat och trevligt hotell som med sin över 100-åriga historia är ett av de mer kända hotellen i Perthshire. Beläget mitt i den trevliga skotska byn Blairgowire ett stenkast från pittoreska floden Ericht.

Hotellet: Familjedrivet, genuint äldre skotskt hotell bestående av flera sammanlänkade hus som byggts till under årens lopp. Här finns barbistron Bay Tree och den nyrenoverade bufférestaurangen Jute Mills som vetter ut mot en liten innergård med sommarterrass. Passa på och njut av hotellets wellnessavdelning med inomhuspool, bastu och ångbad samt möjlighet till massage och skönhetsbehandlingar (mot avgift).
Våningar: 4
Hiss: Ja men inte till alla rum och smala korridorer, branddörrar, trappsteg och smala trappor förekommer.
Läge: Beläget i byn Blairgowrie i hjärtat av grevskapet Perthshire, knappt 2 timmars färdväg norr om Edinburgh. Lokal genomfartstrafik.
Antal rum: 90
Rummen: Individuellt inredda små till medelstora rum med varierande standard, faciliteter, utsikt, stil och visst renoveringsbehov beroende på var i hotellet de är belägna. Rummen är utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Wellmeadow, PH10 6NQ BLAIRGOWRIE
Tel.nr: +44-1250-78 24 55

13.09.2023 - 14.09.2023
Yotel Hotel, Edinburgh
Visa mer Visa mindre
Hotell: Yotel Hotel, Edinburgh
Hotellets webbplats: Link
Beskrivning:

Komfortabelt, högteknologiskt och nytt hotell med en fräsch och ungdomlig stil. Redan när du stigit in genom hotellentrén möts du av hotellets moderna hi-tech atmosfär med individuella incheckningsskärmar och här finns även en modern variant av den klassiska, röda telefonboxen. Hotellets eleganta restaurang Komyuniti har en avkopplande easy-come easy-go atmosfär och är en populär mötesplats. Hotellets ultramoderna och innovativa rum, så kallade cabins, är små i storleken och så gott som helt inredda i vitt med flera högteknologiska lösningar som nästan ger en science-fiction känsla. Rummen har en bekväm ställbar säng, så kallad Smart-bed, Wi-Fi samt USB-uttag och då flertalet rum saknar fönster har de också justerbart stämningsljus, så kallad mood lightning. Hotellet har ett utmärkt centralt läge på en parallellgata till shoppinggatorna George Street och Princes Street i Edinburgh New Town samt med promenadavstånd till Gamla stan.

Hotellet: Restaurang med barlounge, lobbycafé, minigym.
Våningar: 5
Hiss: Ja
Läge: Centralt och bra läge ett stenkast från shoppingen på George Street och ca 5 minuters promenad från kända Princes Street. Ca 1,5 km från Edinburgh Castle, som årligen huserar det världsberömda The Royal Military Edinburgh Tattoo, och gatan The Royal Mile i Gamla stan.
Antal rum: 276
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, Wi-Fi, hårfön, värdebox och strykbräda. Badrummet är till viss del integrerat med sovrumsdelen eller avkärmad med glasdörr. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande. Flertalet rum saknar fönster medan andra vetter mot bakgården. Extrasängen i flerbäddsrummen är en våningssäng.
Övrigt: Stadsmiljö med genomfartstrafik.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Queen Street 68-73, EH2 4NA EDINBURGH
Telefon: +44-131-526 49 50

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 07.09.2023
Ankomst: 14.09.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 13.295:-

Priset inkluderar

Flygresa till Edinburgh t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 5 middagar

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiskt Pund (GBP)


Tillval:
Resa enligt program: Ingår
Nationalparken Trossachs & Loch Lomond: 475:-
Speyside med whisky: 525:-
Dunnottar Castle & Royal Deeside: 495:-
Stadsrundtur i Edinburgh: 285:-
Skotsk afton: 965:-
Utflyktspaket (Alla utflykter): 2.470:-
Flyg: Oslo - Edinburgh Köpenhamn - Edinburgh: 700:-

 

Rumstyper:

Enkelrum. Måltider enligt program 16.790:-
Dubbelrum. Måltider enligt program 13.295:-
Dubbelrum med extrabädd. Måltider enligt program 13.295:-


Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 07.09.2023
Ankomst: 14.09.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 13.295:-

Bilder - Skottland med Highlands ✈

Vi har för närvarande inga foton

Ring och boka resan på tel. 040-600 00 00 Boka resan online »
Avresa: 07.09.2023
Ankomst: 14.09.2023
Dagar: 8 dagar
Avresa från: ARN, CPH, OSL
Pris från: 13.295:-

Visa mindre
 Ledig
 På förfrågan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.

Gruppresor