Skip to main content

Polsk slottsweekend

BUSSRESA - Polen - Weekend - 4 dagar

Polsk slottsweekend 

En lisa för både kropp och själ är en avkopplande helg på vårt underbara bärnstenspalats. Härliga stunder med pool, spa och natursköna promenader väntar på denna populära resa. Vi ska både njuta av slottet och utforska de grönskande omgivningarna. Bursztynowy Palac betyder bärnstenspalatset och byggdes på 1890-talet av en förmögen affärsman som blivit rik på att handla med potatis. Här skapade han sitt paradis och drog sig inte för att glänsa med sin rikedom. Slottsträdgården fick en egen damm och gårdsplanen utsmyckades med vackra förråd och ladugårdar. Bärnstenspalatset är i dag en härlig plats att vistas på och här finns en inomhuspool samt möjlighet till avkopplande massagebehandlingar. Den vackra parken är som gjord för sköna promenader. Vi bör även ta oss tid att koppla av inomhus. Varför inte njuta av en god bok framför den öppna spisen eller kanske ta en kopp kaffe i vinterträdgården? På kvällarna äter vi middag tillsammans i den trevliga slottsrestaurangen. Här är det lätt att koppla av!
 

Fri direktanslutning från 37 orter »

Höjdpunkter!
  • Uppskattad weekendresa
  • Lugn och avkoppling 
  • Naturskönt beläget slottshotell
  • Spa med inomhuspool och möjlighet till behandlingar

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Swieszyno

Vi börjar vår weekend på morgonen i Malmö där vi hälsas välkomna av vår guide. Resan går sedan genom danska Själland och vidare med färja till Rostock. Vår färd fortsätter med utsikt över bördiga landskap och framåt kvällen når vi vårt vackra slottshotell Bursztynowy Palac, naturskönt beläget strax utanför Koszalin i nordvästra Polen. På kvällen lär vi känna varandra lite mer under en middag i den vackra restaurangen.

Utflykter dag 2-3

Koszalin & botanisk trädgård
Vi börjar dagen med ett besök i Koszalin, en stad med medeltida anor och intressant historia. Först efter andra världskriget blev staden polsk, tidigare var den tysk. Därefter beger vi oss till Dobrzyca och här får vi njuta av trädgårdar som hämtat inspiration från världens alla hörn. På det fyra hektar stora området ryms både japanska, franska, italienska och engelska trädgårdar. Plantskolans omfattande butik är också ett nöje att strosa i.
Pris 325:-

Vodkaprovning på Bursztynowy Palac
Kvällen tillbringar vi tillsammans på vårt hotell. Här provar vi olika sorter av den polska vodkan och får också lära oss mer om vodkans fascinerande historia.
Pris 145:-

Kurorten Kolobrzeg
Kolobrzeg, eller Kolberg på tyska, är en gemytlig hamnstad vid Polens Östersjökust. Här ligger sandstranden vit och detta sägs vara platsen i Polen med flest soltimmar! Sedan början av 1800-talet är Kolobrzeg en mycket populär kur- och semesterort. Vi börjar vårt besök i staden med en promenad genom kurkvarteret och den historiska stadskärnan. Därefter har vi tid att upptäcka staden på egen hand.
Pris 275:-

Dag 4: Swieszyno - Malmö
Nu är det dags att säga farväl till vårt palats och åter samlas i bussen. En trevlig hemresa väntar då vi får veta mer om platser vi passerar. Vi tar färjan från Rostock till Gedser och beräknas att åter vara på Öresundsterminalen i Malmö vid 20-tiden.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

12 personer ger resan medelbetyget 4,4 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Våra första bussresor, jobbigare än vi trodde med långa dagsetapper. Lite stressigt när pauser blev korta för chaufförens körtider. Men jätte trevliga reseledare och chaufförer. Vi kan tänka oss göra om det :)

av

★ ★ ★ ★ ★

En härlig weekend på slottet i Polen. God mat o trevliga utfärder. Vi återkommer gärna en annan gång o årstid.

av

★ ★ ★ ★ ★

Vi var ute efter lugn och ro och vila. Det var också precis det vi fick samt härliga promenader i slottets omgivningar.

av

★ ★ ★ ★

Vi åkte under Krisi himmiels färds helgen på Polsk slottsweekend. Resan var fantastisk, fint väder, trevliga medresenärer, god mat och helt underbar vacker miljö. Man kände sig lyxig i de vackra rummen och sov gott i de sköna sängarna. Utflykterna var intressanta. Kvällarna var trevliga tillsammans med de andra. Vi kom hem helnöjda.

av

★ ★ ★ ★

Leva som en slottsherre under ett par dagar i en vacker miljö med god mat och trevligt sällskap.

av

★ ★ ★ ★ ★

Proffsig reseledare och busschaufför som höll oss och sig själva vid gott mod trots kraftiga förseningar i Polen pga flera olyckor. Reseledaren hade mycket god kunskap i den polska historien då hon var själv polska. Fantastiskt avkopplande vistelse på slottet. Så nöjda, blir fler resor med er. Bitte och Tom med ressällskap

av

★ ★ ★ ★ ★

En helt underbar resa med bra reseledare o bussförare Tänker åka igen på en ny resa

av

★ ★ ★ ★

Allt var mycket bra, trevlig reseledare . De som var dåligt så det inte blev 5 -a var maten och restaurangen på ner resan ,men ni svarade på vårt klagomål långt om länge och vi fick en liten ersättning

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket trevlig och kunnande reseledare samt trevlig och säker chaufför. Min första bussresa med Ölvemarks, en bra och givande resa. Återkommer gärna .

av

★ ★

Åkte för att bara vara och ta det lungt. Jacuzzi älskar jag och såg fram mot det. Den var avstängd pga reperation.😡 Servicen på hotellet var under all kritik. En kvinna i personalen var direkt otrevlig vilket kag påpeka för en kollega till henne och fick till svar: Jag hjälper dig istället. Äggröran till frukost var tillverkad dagen innan och iskall då den förvarats i kylen. Brödet till frukost var gårdagens bröd ibland. Torrt och trist. Sängarna måste Ingvar Kamprad sålt till dem i slutet på -60 talet. Under all kritik! Omgivningarna fina, bra reseledare. Men hotellet måste komma in i vöstvärlden och jacka upp sig från en svag 3:a på en 10 gradig skala. Nä, jag är lite missnöjd med hotellet som helhet.

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk guide med mycket erfarenhet, ett lugn och massor av humor hon lärde oss massor om semesterorten och landet

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket trevlig reseledare, god mat. Ett mycket fint och lagom romantiskt slott. Härlig miljö för avkoppling. Vi firade 30 år som förlovade.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
6/4BussHotel Bursztynowy Palac, SwieszynoMer än 83 895:-Boka
27/4BussHotel Bursztynowy Palac, SwieszynoMer än 83 695:-Boka
18/5BussHotel Bursztynowy Palac, SwieszynoMer än 84 195:-Boka
13/7BussHotel Bursztynowy Palac, SwieszynoMer än 83 995:-Boka
10/8BussHotel Bursztynowy Palac, SwieszynoMer än 83 895:-Boka
31/8BussHotel Bursztynowy Palac, SwieszynoMer än 83 995:-Boka
21/9BussHotel Bursztynowy Palac, SwieszynoMer än 84 095:-Boka
5/10BussHotel Bursztynowy Palac, SwieszynoMer än 83 695:-Boka
2/11BussHotel Bursztynowy Palac, SwieszynoMer än 83 595:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 3 övernattningar i dubbelrum, 3 frukostar, 3 middagar 

Tillval
Enkelrumstillägg 795:-

Utflyktspaket 670:- (ordinarie pris 745:-)
Koszalin & botanisk trädgård 325:-
Vodkaprovning på Bursztynowy Palac 145:- 
Kurorten Kolobrzeg 275:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polska Zloty (PLN)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Bursztynowy Palac, Swieszyno
Hotel Bursztynowy Palac, Swieszyno
Charmigt och unikt slottshotell i lantlig miljö, omgärdat av en härlig park. Njut av de goda middagarna, de trevliga sällskapsutrymmena, den avkopplande atmosfären och skäm bort dig i den fräscha spa-...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö