Skip to main content

Kryssning på Saar, Mosel & Rhen

BUSSRESA - Tyskland - Flodkryssning, Rundresa - 9 dagar

Kryssning på Saar, Mosel & Rhen

En underbar flodkryssning längs tre floder, från Trier vid Mosel via vindlande Saar till Andernach vid Rhen! Däremellan hinner vi med både Cochem, Rüdesheim & Mainz. Det vankas härliga naturupplevelser, vinprovning och mysiga gränder i charmanta byar. På avresan 2/9 får vi dessutom uppleva Rhein in Flammen! På populära MS Rigoletto ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.

MS Rigoletto är ett bekvämt flodkryssningsfartyg med trivsam och ombonad atmosfär, inrett i traditionell stil med mörkt trä och mässingsdetaljer. I den omtyckta restaurangen serveras frukost, lunch och middag och på kvällarna bjuds det på musikunderhållning i barloungen. Vid vackert väder lockar soldäck med avkoppling och naturscenerier.
 

Fri direktanslutning från 37 orter »


   
Höjdpunkter!
  • Avresa 2/9 Rhein in Flammen
  • Saarschleife
  • Rhen och Mosel
  • Vin, korsvirkeshus, borgar och slott
  • Lugnt och skönt tempo
  • Helpension på båten

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Remscheid
Vi börjar resan på Öresundsterminalen i Malmö där vi stiger ombord på vår bekväma buss. Efter att ha passerat över Öresundsbron fortsätter vi till Rödby. Här väntar tysklandsfärjan till Puttgarden. Vi gör uppehåll för lunch och kaffe och via tyska motorvägar tar vi oss smidigt till vårt hotell i Remscheid där middag väntar. 

Dag 2: Remscheid - ombordstigning i Trier 
Efter frukost tar vi plats i bussen och färdas söderut förbi Köln till Trier, Tysklands äldsta stad, belägen i Moseldalen nära gränsen till Luxemburg. Kopplingen till romarriket är stark och en gång i tiden omnämndes den som det andra Rom. Här finns lämningar av historiska monument som bland annat romerska bad, en amfiteater, stadsportar och broar. Vi tittar lite närmare på staden innan vi går ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto. Vi gör oss hemmastadda i våra hytter och äter en första gemensam middag ombord. Vi ligger still i Trier över natten.

Dag 3: Trier - Mettlach
Tidigt på morgonen lämnar vi Trier och vår kapten styr in på idylliska Saar som slingrar sig genom ett kuperat och skogsbeklätt landskap. Dagens höjdpunkt är förmiddagens seglats vid den berömda Saarschleife, flodböjen, vid Mettlach. Här svänger floden 180 grader. På eftermiddagen når vi Mettlach och vi får möjlighet att åka upp till utsiktsplatsen och blicka ut över Saarschleife. Vi ligger still i Mettlach över natten. 

Dag 4: Mettlach - Bernkastel
Vi äter frukost samtidigt som vi seglar nedför Saar och senare Mosel i riktning mot Bernkastel. Vi passerar Trier och sträckan härifrån till Bernkastel är Mosel när den är som bäst! Vackra vyer väntar. På eftermiddagen lägger vi till i Bernkastel och vi ligger still över natten. 

Dag 5: Bernkastel - Cochem
Från idylliska Bernkastel fortsätter vi på Mosel till Zell där vi gör ett strandhugg under förmiddagen. Vid lunchtid seglar vi vidare mot Cochem och passerar under eftermiddagen den berömda Moselschleife, flodböjen, vid Bremm. Vi ligger still i Cochem över natten. 

Idylliska Cochem & Moselvin
Alldeles vid den historiska vinodlingsfloden ligger idylliska Cochem. Vi promenerar längs de mysiga gatorna i den välkända staden och passar på att prova traktens Moselvin.
Pris 295:-

Dag 6: Cochem - Koblenz
På morgonen seglar vi nedför Mosel och vid lunchtid når vi Deutsches Eck och Koblenz. Vi spenderar eftermiddagen i den 2 000-åriga staden Koblenz som vuxit fram ur ett romerskt läger. Vi ligger still i Koblenz över natten. 

Intressanta Koblenz
I Koblenz ger vi oss ut på en promenad som bland annat går till den berömda landtungan Deutsches Eck där floden Rhen möter Mosel. Vi ser även den romanska Castorkyrkan och mycket annat som gör Koblenz till en intressant stad. 
Pris 195:-

Dag 7: Koblenz - Rüdesheim
I dag seglar vi mot vackra Rüdesheim som vi når efter lunch. Nu väntar den vackraste delen av Rhen, den mellan Koblenz och Rüdesheim. Floden kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Romantiska Rhen sägs vara Europas vackraste flod och i dag kan du se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen förbi den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Vi ankommer till Rüdesheim efter lunch och nu kan vi följa med till Nierderwald och låta oss imponeras av monumentet Germania och vyerna över Rüdesheim och Rhen. Vi ligger still i Rüdesheim över natten. 

Niederwald & vackra Rüdesheim
Ovanför Rüdesheim finns det imponerande monumentet Germania, rest till minne av Tysklands enande 1871. Uppifrån terrassen har vi en fenomenal utsikt över Rüdesheim och Rhendalen. Vi hinner också med att utforska vackra Rüdesheim. 
Pris 195:-

Dag 8: Rüdesheim - Andernach
I gryningen seglar vi mot Mainz, huvudorten i delstaten Rheinland-Pfalz. Vi som önskar får möjlighet att följa med på en promenad under förmiddagen. Medan vi äter lunch ombord vänder kaptenen fartyget och vi seglar återigen den vackra sträckan mot Andernach där vi lägger till för natten.

På avresan 2/9 kryssar vi via Oberwesel som är skådeplatsen för resans höjdpunkt - Rhein in Flammen! Under 45 minuter pågår det spektakulära skådespelet och det avfyras fyrverkerier både från båtar i floden och från borgen på höjden. En makalös uppvisning väntar! Framåt midnatt är föreställningen över och vi seglar mot Andernach.

Historiska Mainz
Huvudstaden i förbundslandet Rheinland-Pfalz är en av Tysklands äldsta städer. Bland stadens sevärdheter utmärker sig kurfurstepalatset och domkyrkan. Det var också här som Johann Gutenberg utvecklade en metod att trycka böcker. I Gamla stan trängs charmiga korsvirkeshus och vi får höra om romartiden när staden kallades Mogontiacum, det judiska arvet och samhörigheten med Frankrike. 
Pris 195:-

Dag 9: Landstigning i Andernach - Malmö
Efter en tidig frukost har det blivit dags att lämna båten och gå i land. Vi färdas norrut och stannar för lunch innan vi fortsätter till Puttgarden och den väntande färjan. Från Rödby går ­resans sista mil genom Danmark via Öresundsbron till Malmö, dit vi anländer ca kl 20.00.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
2/9BussMS RigolettoMer än 815 695:-Boka
14/10BussMS RigolettoMer än 814 195:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 1 övernattning i dubbelrum, 7 övernattningar i dubbelhytt på nedre däck, 8 frukostar, 6 luncher, 8 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget

Tillval
Enkelrumstillägg 3 695:-
Tillägg för hytt på övre däck 2 100:- per person

Utflyktspaket 790:- (ordinarie pris 880:-) 
Idylliska Cochem & Moselvin 295:-
Intressanta Koblenz 195:-
Niederwald & vackra Rüdesheim 195:-
Historiska Mainz 195:-
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 70 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 9

MS Rigoletto
MS Rigoletto
Bekvämt flodkryssningsfartyg med utmärkt service och avkopplande atmosfär. Fartyget är inrett i varma färger med många detaljer i trä och mässing. Hotellet: Trevligt fartyg som seglas av det holländsk...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
23/12Julhelgen i Lübeckfrån 3 995:-
23/12Julhelgen på slott i Polenfrån 5 995:-
28/12Nyår i Estoril - Lissabons riviera från Kastrupfrån 12 995:-
30/12Nyår i Stettinfrån 6 195:-
30/12Nyår på slott i Polenfrån 6 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö