Skip to main content

Kryssning på Donau, Main & Rhen

BUSSRESA - Tyskland - Flodkryssning, Rundresa - 9 dagar

Kryssning på Donau, Main & Rhen

En härlig flodkryssning längs inte mindre än tre av Tysklands vackraste och mäktigaste floder! Vi inleder i Regensburg vid Donau och avslutar i Köln vid Rhen. Däremellan hinner vi med Rüdesheim och Koblenz vid Rhen och bayerska höjdpunkter som Nürnberg, Bamberg och Würzburg. Mellan Kelheim och Bamberg kryssar vi längs den imponerande 171 km långa Main-Donaukanalen med 16 slussar. Det vankas härliga naturupplevelser, vinprovning och mysiga gränder i charmanta byar. Utgångsläget för en skön kryssningsvecka är idealiskt! På populära MS Carmen ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.

MS Carmen är ett modernt och välskött flodkryssningsfartyg med god komfort. Ombord finns en elegant inredd loungebar med panoramafönster och en uppskattad restaurang där det serveras frukost, lunch och middag. Vid vackert väder lockar soldäck med avkoppling och naturscenerier.
 

Fri direktanslutning från 37 orter »

Höjdpunkter!
  • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser
  • Upplev Nürnberg, Bamberg, Würzburg, Miltenberg, Rüdesheim, Koblenz och Köln  
  • Helpension under kryssningen

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Baunatal
På lördagsmorgonen samlas vi på Öresundsterminalen för avresa. Förväntansfulla vinkar vi adjö till Malmö och snart är vi över bron i Danmark. Vi tar färjan över till Puttgarden i Tyskland och äter lunch innan vi fortsätter förbi Hamburg. Guiden berättar om resan och städerna på vägen. Framåt kvällen når vi Baunatal och vårt hotell som dukar för middag.

Dag 2: Baunatal - ombordstigning i Regensburg 
I dag väntar vackra vyer på vår resa till Regensburg. Vi färdas genom Bayern och på eftermiddagen når vi Regensburg och välkomnas ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Carmen. Vi får våra hytter och äter en första välsmakande välkomstmiddag ombord samtidigt som vi kastar loss och påbörjar vår kryssning i riktning mot Nürnberg. Under kvällen och natten lämnar vi Donau och via slussen i Kelheim når vi Main-Donaukanalen. Kanalen kopplar samman de båda floderna och gör det möjligt att segla hela vägen från Svarta havet till Nordsjön.

Dag 3: Nürnberg
På morgonen är vi framme i Nürnberg och vi har hela dagen på oss att upptäcka denna bayerska pärla! På kvällen och vidare under natten seglar vi mot Bamberg. 

Upptäck Nürnberg
Nürnberg är en populär kulturstad med förtrollande och historisk atmosfär. Nürnberg har under lång tid varit ett handelscentrum, tacksamt beläget vid de stora handelsvägarna och omtalad för sin leksakstillverkning och sina välsmakande korvar. Nürnberg är den näst största staden i Bayern, efter München. Vår guide visar oss den unika blandningen av historiskt och modernt som staden har att erbjuda. Vi ser bland annat slottet, rådhuset och Gamla stan. Givetvis får vi även höra om Nürnbergprocessen, tidernas största rättsprocess som organiserades av de fyra segermakterna för att straffa de nazistiska krigsförbrytarna.
Pris 225:- 

Dag 4: Bamberg
Tidigt på morgonen närmar vi oss den vackra barockstaden Bamberg, kulturminnesskyddad av Unesco sedan 1993. Vi tittar på biskopsfurstarnas residens och den imponerande Bamberger Dom. Vi gör också en liten promenad ned till det egendomliga Altes Rathaus som ligger på en ö i floden Regnitz. I Bamberg har man tillverkat öl i flera århundraden och den mest karaktäristiska sorten är Rauchbier, rököl på svenska. Kanske vill vi slå oss ned på någon servering och prova den lokala specialiteten? På kvällen fortsätter vår seglats och vi seglar in på Main. 

Dag 5: Würzburg 
Efter lunch ankommer vi till barockstaden Würzburg i norra Bayern. Staden präglas av alla kyrkor och torn från olika tidsepoker men det är barocken från 1600- och 1700-talen som är mest påtaglig. Den kanske främsta attraktionen är Unescopärlan Residenspalatset med sin vackra park och sitt kapell. Även den mäktiga fästningen Marienberg är en symbol för staden. Würzburg fungerar också som centralort när det gäller det klassiska vitvinsområdet Franken, varför inte njuta av ett glas på en trevlig servering? Vi har eftermiddagen på oss att njuta av Würzburg då vi först på kvällen seglar mot Miltenberg. 

Pampiga Würzburg  
Würzburg ståtar med en mängd historiska byggnader. Allt från gamla romanska kyrkor från 1100-talet till barockens överdådiga arkitektur. Följ med på en intressant stadspromenad i Gamla stan. Vi ser bland annat den 500 år gamla bron över Main, Alte Mainbrücke, och fästningen Marienberg. Vi ser också det överdådiga Residenspalatset, uppsatt på Unescos världsarvslista 1981.
Pris 225:-

Dag 6: Miltenberg 
Vi spenderar förmiddagen seglandes på Rhens viktigaste biflod, Main. Av den totalt ungefär 500 km långa floden är ca 400 km seglingsbar. Main sträcker sig till stora delar genom området Franken, känt för sin vinodling och pittoreska småstäder. Vid lunchtid når vi den gamla staden Miltenberg, en gång belägen på gränsen mellan romarriket och Germanien. Framåt kvällen seglar vi mot Rüdesheim. 

Vinprovning i Franken
Miltenberg ligger i den nordligaste delen av Bayern som kallas Franken. Området präglas av lokala traditioner, idylliska småstäder och här tillverkas vin av bästa sort! Vi besöker en producent för inblick i tillverkningen och provsmakning. 
Pris 275:- 

Dag 7: Rüdesheim - Koblenz
Gå upp tidgt och njut av seglingen när Main flyter in i mäktiga Rhen. Efter frukost når vi vackra Rüdesheim och under förmiddagen kan vi följa med till Nierderwald och låta oss imponeras av monumentet Germania och vyerna över Rüdesheim och Rhen. I samband med lunchen ombord väntar den vackraste delen av Rhen, den mellan Rüdesheim och Koblenz. Floden kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Romantiska Rhen sägs vara Europas vackraste flod och i dag kan du se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen förbi den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Sen eftermiddag når vi Koblenz och den berömda landtungan Deutsches Eck där Rhen möter Mosel. Vi ligger still Koblenz över natten. 

Niederwald & vackra Rüdesheim
Ovanför Rüdesheim finns det imponerande monumentet Germania, rest till minne av Tysklands enande 1871. Uppifrån terrassen har vi en fenomenal utsikt över Rüdesheim och Rhendalen. Vi hinner också med att besöka vackra Rüdesheim.
Pris 195:-

Dag 8: Köln
På morgonen kastar vi loss och fortsätter vår kryssning på Rhen. Förmiddagens seglats tar oss närmare Tysklands mest tätbefolkade område, det gigantiska Ruhrgebiet. Ruhrområdet är ett storstadsområde med industriprägel och har så varit sedan den industriella revolutionen. De många kolgruvorna lade grunden och både Rhen och bifloden Ruhr agerade utmärkta transportleder. Efter lunch kommer vi fram till Köln där vi bland annat beundrar den vackra Kölnerdomen, en av Europas största katedraler. Grundad redan av romarna under namnet Colonia Agrippina är Köln en av Tysklands äldsta städer och förvånansvärt mycket har bevarats från gamla tider. Vi gör en liten promenad och upptäcker Gamla stan innan det blir tid för egna strövtåg. På kvällen samlas vi i fartygets restaurang för avskedsmiddag ombord. Vi ligger still Köln över natten. 

Dag 9: Landstigning i Köln - Malmö
Efter en tidig frukost har det blivit dags att lämna båten och gå i land. Vi färdas norrut och stannar för lunch innan vi fortsätter till Puttgarden och den väntande färjan. Från Rödby går ­resans sista mil genom Danmark via Öresundsbron till Malmö, dit vi anländer ca kl 20.00.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
14/10BussMS CarmenMer än 813 995:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 1 övernattning i dubbelrum, 7 övernattningar i dubbelhytt på mellandäck med fönster (ej öppningsbart), 8 frukostar, 6 luncher, 8 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget

Tillval
Enkelrumstillägg från 3 695:-
Avser hytt på nedre däck på MS Carmen
Tillägg för hytt på mellandäck med öppningsbart fönster 700:- per person
Tillägg för hytt på övre däck med fransk balkong 2 100:- per person

Utflyktspaket 830:- (ordinarie pris 920:-)
Upptäck Nürnberg 225:- 
Pampiga Würzburg 225:- 
Vinprovning i Franken 275:- 
Niederwald & vackra Rüdesheim 195:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 70 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 9

MS Carmen
MS Carmen
Renoverat och trivsamt flodkryssningsfartyg med familjär och avkopplande atmosfär. Fartygets panoramafönster och soldäck bjuder på en härlig utsikt. Hotellet: Välskött fartyg med trevlig och tillmötes...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Best Western Hotel Ambassador, Baunatal
Best Western Hotel Ambassador, Baunatal
Bekvämt övernattningshotell centralt beläget i den lilla orten Baunatal. Hotellet: Modernt hotell med restaurang, bar, lobby, terrass, nattklubb och minigym med bastu. Våningar: 5 Hiss: Ja Läge: Centr...
Sista minuten
23/12Julhelgen i Lübeckfrån 3 995:-
23/12Julhelgen på slott i Polenfrån 5 995:-
28/12Nyår i Estoril - Lissabons riviera från Kastrupfrån 12 995:-
30/12Nyår i Stettinfrån 6 195:-
30/12Nyår på slott i Polenfrån 6 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö