Skip to main content

Donaukryssning Budapest-Passau

BUSSRESA - UngernSlovakien, Österrike, Tyskland - Rundresa, Flodkryssning 11 dagar

Donaukryssning Budapest-Passau
- Avkoppling, njutning & tre huvudstäder - Nyhet!

En semester som har allt. Lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. Kryddat med intressant historia och storslagna huvudstäder. Budapest, Bratislava & Wien! Bussresa och kryssning i en härlig harmoni.
 

Till detta resmål erbjuder vi inga avresor under 2021, resan återkommer 2022 och kommer att finnas bokningsbart till hösten.

 


Snabba fakta!
 • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser.
 • Modern båt med bra service & god mat, helpension på båten där vi bor 7 nätter.
 • Upplev Budapest, Bratislava, Wien & Dürnstein.

2021 - Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Avkoppling & äventyr

Malmö - Dresden: Vi lämnar Öresundsterminalen på morgonen och reser genom Danmark och tar färjan Gedser-Rostock till Tyskland. Vi passerar Berlin och framåt kvällen når vi fram till kulturpärlan Dresden där vi checkar in och äter middag på Achat Hotel Elbufer, ca 62 mil.

Dag 2, fredag: Dresden & tjeckiska Brno

Dresden - Brno: Under förmiddagen kan vi följa med och uppleva Dresdens berömda sevärdheter. Efter lunch lämnar vi sedan Dresden, Sachsen och Tyskland för Tjeckien. Vi passerar Prag och så småningom även gränsen till Mähren, den östra landsdelen i Tjeckien. Mährens centralort är Brno och vi checkar in på Best Western Hotel International som väntar med kvällens middag, ca 35 mil.

Dag 3, lördag: Slovakiska & ungerska landskap

Brno - ombordstigning i Budapest: Efter frukost får vi möjlighet att bekanta oss lite med Tjeckiens näst största stad. Vi tar sedan plats i bussen och passerar gränsen till Slovakien. Scandoramaguiden berättar om allt vi ser och förbereder oss inför kryssningen. Tidig kväll kommer vi till Ungerns huvudstad där vi välkomnas ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Verdi, ca 34 mil. Vi checkar in i våra hytter och äter en första välsmakande middag ombord.

Dag 4, söndag: Upptäck Buda & Pest

Budapest - Esztergom: Under förmiddagen kan vi följa med på en intressant stadsrundtur och utforska Donaus drottning. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg i härliga Budapest, kanske lockar ett besök på något av de berömda baden eller en fika på anrika Café Gerbeaud? Framåt kvällen säger vi adjö till Budapest och påbörjar seglatsen mot Esztergom där vi lägger till för natten.

Dag 5, måndag: Esztergom & skön seglats

Esztergom - Bratislava: Vi spenderar förmiddagen i Esztergom, Ungerns ärkebiskopsstad. Vi äter lunch och middag under tiden vi seglar vidare mot Slovakiens huvudstad Bratislava där vi så småningom lägger till för natten.

Dag 6, tisdag: Historiska Bratislava

Bratislava - Wien: Vi vaknar upp i Bratislava och den som vill kan under förmiddagen följa med på upptäcktsfärd! Under vår intressanta rundtur ser vi bland annat borgen och den gamla stadskärnan - en riktig överraskning. Vid lunchtid kryssar vi vidare in i Österrike och framåt kvällen når vi Wien där vi lägger till i Korneuburg strax utanför staden.

Dag 7, onsdag: Vackra Wien

Wien: Nu väntar en härlig dag i kejsarstaden Wien som lockar med sin unika blandning av klassiskt och modernt. Bekanta dig med stadens praktfulla arkitektur eller besök ett av de berömda kaffehusen. Under förmiddagen åker vi på en spännande stadsrundtur och på kvällen väntar en äkta musikupplevelse i form av en traditionell Wienerkonsert.

Dag 8, torsdag: Grönskande vinstockar

Wien - Melk: Tidigt på morgonen glider vi vidare mot det underbara vindistriktet Wachau och den pittoreska medeltidsstaden Dürnstein där vi under eftermiddagen kan följa med på en utflykt bland grönskande vinstockar och ljuvliga vingårdar. Senare på kvällen når vi staden Melk där vi lägger till för natten.

Dag 9, fredag: Melks barockkloster

Melk - Passau: På förmiddagen kan den som vill följa med och besöka det praktfulla barockklostret som reser sig på en brant klippa vid Donau. Därefter går vi åter ombord på MS Verdi och äter lunch. Resten av dagen njuter vi av det trevliga sällskapet, den härliga atmosfären och alla vackra vyer. På kvällen samlas vi i fartygets restaurang för en festlig avskedsmiddag. Under natten seglar vi vidare mot Passau.

Dag 10, lördag: Farväl till flodlivet

Landstigning i Passau - Kassel: Efter frukost har det blivit dags att lämna båten och gå iland i Passau, Bayerns Venedig. Vi färdas vidare genom Bayern och passerar Nürnberg på vår väg mot Kassel, ca 53 mil. Här väntar Wyndham Garden Hotel med en god middag.

Dag 11, söndag: Vi ses snart igen

Kassel - Malmö: Efter frukost tar vi plats i bussen för hemfärd. Med härliga minnen och trevligt resesällskap åker vi genom norra Tyskland där vi stannar för lunch innan vi tar färjan från Puttgarden. Under eftermiddagen är vi tillbaka i Danmark och snart siktas bron, Turning Torso och Malmö. Vi är åter på Öresundsterminalen ca kl 20.00, ca 65 mil.

2021 - Utflykter


Samtliga utflykter ingår i resans pris.

Upptäck Dresden

Under en ödesdiger natt i slutet av andra världskriget förstördes hela Dresden av de allierades bombningar. I dag kan vi återigen se Dresdens silhuett i dess forna prakt. Under vår promenad i den gamla stadskärnan ser vi den berömda Semperoperan, Frauenkirche, barockpalatset Zwinger, Hofkirche och Augustusbrücke över Elbe, allt återuppbyggt igen. En pärla värd att upptäcka! 
Ingår i resans pris.

Mähriska Brno

Tjeckiens näst största stad vaktas som sig bör av en mäktig borg som syns på långt håll och som tillsammans med Unescoskyddade Villa Tugendhat och den välbevarade centrumkärnan lockar besökare. Vår guide visar upp några av stadens sevärdheter och vi njuter av Gamla stan.
Ingår i resans pris.

Praktfulla Budapest

Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi njuter av den storslagna utsikten från Gellértberget, ser den livliga saluhallen, ­Parlamentet och Hjältarnas torg.
Ingår i resans pris.

Ungerska Esztergom

För oss som vill veta mer om Ungerns intressanta ärkebiskopsstad ges det möjlighet att följa med vår guide på en promenad.
Ingår i resans pris.

Upptäck vackra Bratislava

Vi tar en promenad genom den slovakiska ­huvudstadens gamla hjärta där vi tillsammans med vår guide upptäcker vackra historiska ­byggnader, mysiga gator och öppna torg.
Ingår i resans pris.

Romantikens Wien

Vi inleder med att göra en rundtur med bussen för att sedan bekanta oss med centrala Wien till fots. Vi följer med vår guide på en spännande vandring som bland annat tar oss till den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus.
Ingår i resans pris.

Sköna toner i Wien

I musikens huvudstad Wien besöker vi kur­salongen för en riktig Wienerkonsert. Vi får lyssna till sköna toner och njuta av berömda verk som komponerats av några av de allra största inom klassisk musik. En ­speciell upplevelse du kommer att minnas!
Ingår i resans pris.

Vindistriktet Wachau

När vi lagt till i Dürnstein, med sina grönskande vinstockar, besöker vi en historisk vinkällare där vi får provsmaka ­vinerna från Wachau.
Ingår i resans pris.

Magnifika Melk

Vi gör ett besök i det berömda klostret i Melk, majestätiskt beläget på en klippa ovanför Donau. Låt dig imponeras av ­barockens glans och prakt.
Ingår i resans pris.

Information

Allt detta ingår

 • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
 • 3 övernattningar i dubbelrum
 • 7 övernattningar i dubbelhytt
 • 10 frukostar (dag 2 - 11)
 • 6 luncher (dag 4 - 9)
 • 10 middagar (dag 1 - 10)
 • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget
 • Samtliga angivna utflykter


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 995:-

Tillägg för hytt på mellandäck med öppningsbart fönster 500:- per person
Tillägg för hytt på övre däck med fransk balkong 1 000:- per person

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 70 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungersk Forint (HUF)

Sista minuten
31/10Berlinfrån 4 695:-
13/11Julmarknad på Huseby Brukfrån 795:-
25/11Julmarknad i Bremenfrån 3 595:-
25/11Julmarknad i Hamelnfrån 3 695:-
25/11Julmarknad i Hamburgfrån 3 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö