Skip to main content

Celle Weekend

BUSSRESA - Tyskland - Weekend 4 dagar

Celle Weekend – Sagostämning bland medeltida gränder

Korsvirkesidyllen Celle slösar med charm och skönhet samt lockar med trånga gränder fyllda med korsvirkeshus som har skeva men fantasifullt och vackert dekorerade fasader. Promenera genom Altstadt och fascineras av allt det vackra. Celle och dess omgivningar bjuder på upplevelser av alla de slag och är som gjord för en weekendresa!
 

 

6 personer ger medelbetyg 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta
  • Underbar stad - perfekt för en weekendresa!
  • Centralt boende nära alla sevärdheter.
  • Besöket i Bergen-Belsen stämmer till eftertanke.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot charmiga Celle

Malmö - Celle: På morgonen samlas vi på Öresundsterminalen och påbörjar vår resa till vackra Celle. Färden går över Öresundsbron och vidare genom Danmark till Rödby varifrån färjan tar oss till tyska Puttgarden. Framåt eftermiddagen når vi Celle och checkar in på Intercity Hotel, ca 46 mil. Följ med på kvällens promenad och få en första introduktion till staden.

Dag 2-3, fredag - lördag: Korsvirkesidyll

Celle: Nu har vi några spännande dagar framför oss i välbevarade Celle som grundades för över sjuhundra år sedan där vattenvägarna Fuhse och Aller förenas. Här kan vi beundra de många korsvirkeshusen, strosa bland gränderna och stanna till vid ett kafé, sitta ner med en kopp kaffe, njuta och låta den härliga atmosfären ta oss långt tillbaka i tiden. Lyssna på trumpetfanfarerna från Stadtkirches kyrktorn. Eller varför inte prova ett glas av det lokala ölet? Celles ståtliga renässansslott omgärdas fortfarande av en vallgrav med härlig grönska och sätter lätt fart på vår fantasi. En dag gör vi en utflykt till den historiska storstaden Braunschweig och besöket i det beryktade koncentrationslägret Bergen-Belsen stämmer till eftertanke. Det finns också tid för avkoppling och möjlighet att prova genuin tysk mat. Härliga dagar väntar i gemytliga Celle!

Dag 4, söndag: Hansestaden Lüneburg

Celle - Malmö: Tidigt på förmiddagen lämnar vi Celle och beger oss norrut. I den gamla hansestaden Lüneburg tar vår guide med oss på en promenad innan vi får titta runt på egen hand och efter en välsmakande lunch når vi färjeläget i Puttgarden. Härifrån tar vi åter färjan till Danmark och framåt kl 20.00 når vi Malmö och Öresundsterminalen efter härliga dagar i sagostaden Celle, ca 46 mil.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 980:-
(ordinarie pris 1 090:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Stadspromenad i Celle

Vi tar en promenad genom vackra gränder och bekantar oss med Celles stadskärna och de historiska byggnaderna i välbevarade Altstadt. De smala gränderna som kantas av närmare 500 korsvirkeshus vittnar om stadens 1000-åriga historia. Vi beskådar bland annat det vackert utsmyckade korsvirkeshuset Hoppner Haus och stadens eleganta rådhus. Även det omtalade hertigslottet tar vi oss en titt på medan vår kunniga guide berättar om både stadens förflutna och dess intressanta byggnader.
Pris ca 165:-

Koncentrationslägret Bergen-Belsen

Bergen-Belsen, beläget strax utanför Celle, var inledningsvis under andra världskriget ett läger för krigsfångar men övertogs under kriget av SS som upprättade ett koncentrationsläger. Det är som ett sådant Bergen-Belsen har kommit att gå till historien och det var här Anne Frank internerades och avled. I dag finns ett museum och minnesmärke som vi besöker på platsen där lägret fanns. En upplevelse som stämmer till eftertanke.
Pris ca 265:-

Lejonstaden Braunschweig

Braunschweig är en över tusen år gammal stad med närmare en kvarts miljon invånare. Staden förknippas ofta med den medeltida makthavaren Henrik Lejonet som är begravd i stadens domkyrka och vars symbol lejonet även är kännetecken för Braunschweig. Runt omkring Braunschweigs äldsta delar ringlar sig det som en gång var den medeltida vallgraven. Numera finns här bland annat luftiga grönområden, konstmuseer och evenemangsarenan Volkswagen Halle. Vår guide tar oss med på en rundtur genom staden och sedan får vi tillfälle till egna strövtåg.
Pris ca 265:-

Tyskt gemyt

I kväll står det tyska gemytet och traditionen i centrum. På en trevlig restaurang sätter vi oss till bords och låter oss väl smaka av det lokala köket. Givetvis bekantar vi oss också med öl från trakten!
Pris inkl middag med dryck ca 395:-

Saltstaden Lüneburg

I den gamla hansestaden Lüneburg får vi följa med vår guide på en trevlig promenad. Lüneburg blev under medeltiden en betydelsefull plats genom saltutvinningen och handeln med det vita guldet ledde till välstånd och eleganta byggnader som vi besökare kan njuta av än i dag. Torget Am Sande räknas som ett av de vackraste i Nordtyskland.
Ingår i resans pris.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

6 personer ger resan medelbetyget 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Underbar stad gemytlig historisk .Helt underbara reseledare kunniga fick mycket för pengarna Rekommendera att åka dit.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


En underbar resa, som innehöll mycket musik, glädje och skratt, jättegod mat med sparrisen som höjdpunkt. Härlig bussresa med trevlig guidning. Tänker ofta tillbaka på resan med värme och en känsla av att vi nog kommer att ses igen i Celle.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


"Detta var första gången som jag åkte på semester med buss. Resan levde verkligen upp till alla mina krav. Lagom mycket folk på bussen, bra pauser, välplanerade matuppehåll, hotell i centrum och ett bra utbud att göra då vi kom till slutmålet. Kunde varit lite snö också så hade allt varit 100%!!! Jag har inget att jämföra med men jag rekommenderar verkligen er till folk som jag möt och kommer definitivt att göra fler resor med er."

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Idyll, ostressat, hotell med hög mysfaktor

av

★ ★ ★ ★

 


En mycket trevlig resa till ett trevligt resmål.

av

★ ★ ★ ★ ★

 


Celle var en liten Söt stad, med sina Fina Husgavlar. Vi bodde Underbart, med Närhet till Allt. Vid Torget o Granne med Slottet. Utfärden till Sparris odlingen var en Mycket Speciell o God Upplevelse. Vi Återkommer Gärna!

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
15/9BussIntercity Hotel, CelleMer än 83 595:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Utflykten Saltstaden Lüneburg


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 895:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Intercity Hotel, Celle
Intercity Hotel, Celle
Ett trevligt och välskött medelklasshotell i modernare stil. Hotellet har renoverade allmänna utrymmen med en frukostmatsal som har utsikt över några av stadens korsvirkeshus samt en modern lobbybar...
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö