Skip to main content

Berlin Weekend

BUSSRESA - Tyskland - Weekend, Storstad - 4 dagar

Berlin Weekend 

Finns det något bättre än en kortsemester i världsmetropolen Berlin? Staden som har allt når vi snabbt med buss. Flera hundra museer och gallerier, en dramatisk nutidshistoria, fulländad shopping och spännande restauranger från hela världen. För dig som vill uppleva kvällens puls finns en uppsjö av olika barer och klubbar.

Vi bor på fyrstjärniga Park Inn Hotel Alexanderplatz som med sin höjd på 150 meter och över 1000 rum är ett av Berlins största och mest välkända hotell. Hotellets utmärkt centrala läge mitt på Alexanderplatz, mitt emot TV-tornet, gör det lätt att upptäcka den spännande huvudstaden.
 

Fri direktanslutning från 37 orter »

5 gäster ger medelbetyg 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Höjdpunkter!
  • Berlinmuren och Checkpoint Charlie
  • Brandenburger Tor och Riksdagshuset
  • Hackesche Höfe och Kreuzberg
  • Shopping, kultur och historia i en perfekt mix
  • Centralt beläget hotell

2023 - Dagsprogram & Utflykter

Dag 1: Malmö - Berlin
Vår resa börjar på morgonen och i Malmö träffar vi vår Scandoramaguide. Tillsammans påbörjar vi vår resa över Öresundsbron och genom Danmark. Vi tar färjan till ­Rostock och framåt sen eftermiddag når vi Berlin och Park Inn Hotel Alexanderplatz i centrum. Härifrån är det bekvämt promenadavstånd till sevärdheter såsom vackra Gendarmenmarkt eller historiska Nikolaiviertel, shoppingen på det stora köpcentret Alexa eller lyxiga Galeries Lafayette och inte minst de världsberömda museerna på Museuminsel.

Willkommen in Berlin
Första kvällen i Berlin ger vi oss ut på en kortare rundtur där vi bekantar oss med några av stadens berömda platser och storslagna byggnader. Vi beger oss sedan till en mysig restaurang för en gemensam middag, en perfekt introduktion till storstaden Berlin och varandra.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Utflykter dag 2-3

Stadsrundtur i Berlin
Världsstaden Berlin har mycket att erbjuda och på denna omfattande stadsrundtur får vi en utmärkt helhetsbild. Följ med till Kurfürstendamm, Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor och Riksdagshuset. Vi färdas även längs paradgatan Unter den Linden. Följ med och lär känna Berlin!
Pris 285:-

Judiska Berlin & färgstarka Kreuzberg
Följ med och utforska Berlins judiska arv. Vi ser bland annat den Nya Synagogan som vandaliserades under Kristallnatten 1938, under de så kallade Novemberpogromerna, och Hackesche Höfes innergårdar där vi får höra talas om Otto Weidts kvast- och borstfabrik. På Rosenstrasse ser vi minnesmärket över de icke-judiska kvinnor som 1943 protesterade för att få sina judiska män frigivna. Vidare tar vi oss till Kreuzberg som gått från att vara en av Berlins fattigaste stadsdelar på 1970-talet till att i dag kännetecknas av sin hippa atmosfär med en mångkulturell befolkning, mängder av barer och kaféer och ett väletablerat alternativt kulturliv. Historia, konst och spännande mat! Kanske lockar ett besök på Markthalle Neun, en av Berlins äldsta marknader. Saluhall och streetfood. Passa på att utmana smaklökarna! I Kreuzberg missar vi inte heller chansen att åka förbi Judiska museet och imponeras av Daniel Libeskinds moderna skapelse som vid invigningen 2001 startade en internationell arkitekturrevolution. 
Pris 225:-

Berlinmuren & TV-tornet
Fortfarande finns det många tydliga spår efter Berlinmuren även om mer än 30 år passerat sedan rivningarna påbörjades. Vi besöker Gedenkstätte Berliner Mauer, murens officiella minnesplats som på ett intressant sätt visar och berättar om dess historia och funktion. Vidare tar vi oss till Alexanderplatz, Östtysklands centrum när Berlin var en delad stad. Här väntar Fernsehturm, TV-tornet. Uppifrån den inglasade panoramavåningen, lite drygt 200 meter ovan markytan, väntar oss en fantastisk utsikt över staden!
Pris 365:-

Dag 4: Berlin - Malmö
Efter frukost är det dags att ta adjö av ­Berlin för denna gång. I Rostock tar vi färjan till Danmark. Vi beräknas nå Malmö ca kl 20.00.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

5 personer ger den här resan medelbetyget 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Bussresan var trygg o lugn, hotellet var vad vi betalade för, inte i mitten av Berlin men ändå bland de bästa som vi bott på, nära till det vi ville besöka, reseledaren var utomordentligt kunnig och underhållande!!!

av

★ ★ ★ ★ ★

Trevlig och kunnig guide, skön buss, bra och centralt hotell

av

★ ★ ★ ★ ★

Berlin blir man aldrig färdig med, återkommer gång på gång för att alltid upptäcka nya saker. Denna gången hade vi tur och fick uppleva en fantastisk Ljusfestival i början av oktober :) Pergamon-museet besöktes också denna gång.

av

★ ★ ★ ★ ★

Berlin - 30 år sedan murens fall: jätte bra ordnat, trevlig och mycket kunnig guide, hotell med bra läge - vår första bussresa med Scandorama men absolut inte sista!

av

★ ★ ★ ★

Var en kanonresa, förutom att hissar o nyckelkort inte fungerade. Hotellet hade jättefint läge, och reseledaren var alldeles utmärkt. Utflykten till TV huset var en upplevelse och på hemvägen stannade vi till vid Olympiastadion så vi kunde fota.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
6/4BussPark Inn Hotel Alexanderplatz, BerlinMer än 84 495:-Boka
20/4BussPark Inn Hotel Alexanderplatz, BerlinMer än 83 895:-Boka
18/5BussPark Inn Hotel Alexanderplatz, BerlinMer än 84 495:-Boka
6/7BussPark Inn Hotel Alexanderplatz, BerlinMer än 83 995:-Boka
20/7BussPark Inn Hotel Alexanderplatz, BerlinMer än 83 995:-Boka
3/8BussPark Inn Hotel Alexanderplatz, BerlinMer än 83 995:-Boka
14/9BussPark Inn Hotel Alexanderplatz, BerlinMer än 84 295:-Boka
5/10BussPark Inn Hotel Alexanderplatz, BerlinMer än 84 195:-Boka
2/11BussPark Inn Hotel Alexanderplatz, BerlinMer än 83 895:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 3 övernattningar i dubbelrum, 3 frukostar

Tillval
Enkelrumstillägg 1 495:-

Utflyktspaket 1 235:- (ordinarie pris 1 370:-)
Willkommen in Berlin 495:-
Stadsrundtur i Berlin 285:- 
Judiska Berlin & färgstarka Kreuzberg 225:-
Berlinmuren & TV-tornet 365:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Park Inn Hotel Alexanderplatz, Berlin
Park Inn Hotel Alexanderplatz, Berlin
Ett av Berlins största och mest välkända hotell som med sina 37 våningar och 150 meter är en av stadens högsta skyskrapor och den högsta hotellbyggnaden i hela Tyskland. Hotellet byggdes för över 50 å...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö