Skip to main content

Berlin

BUSSRESA - Tyskland - Storstad - 5 dagar

Berlin

I färgsprakande Berlin finns något för alla. En levande historia som saknar motstycke och sevärdheterna speglar stadens mångfald. Många av monumenten är kopplade till stadens nutidshistoria som Berlinmuren och Checkpoint Charlie. Dessutom finns den ståtliga triumfbågen Brandenburger Tor, paradgatan Unter den Linden och det vackra riksdagshuset. Det finns nog ingen annan stad i Europa där nutidshistorien är så närvarande som i Berlin. Även om staden grundades redan på 1200-talet så är det onekligen händelserna under 1900-talets mitt som satt sina spår. Lyssna och begrunda den levande historien. Staden har ett stort utbud av teatrar, konserter och operaföreställningar och är du intresserad av klassisk Berlin-historia ska du självklart besöka Berlinmuren som är världens längsta utomhusgalleri. Här finns också oändliga shoppingmöjligheter, Europas häftigaste nöjesliv och gastronomiska influenser från hela världen. Shopping­gatorna Kurfürstendamm och Friedrichstrasse lockar med sina trendiga affärer blandat med originella små butiker. Missa inte heller det lyxiga varuhuset KaDeWe. Tysklands huvudstad är pulserande och sprudlar av liv. Följ med på vår bussresa till metropolen Berlin!

Vi bor på fyrstjärniga Park Inn Hotel Alexanderplatz som med sin höjd på 150 meter och över 1000 rum är ett av Berlins största och mest välkända hotell. Hotellets utmärkt centrala läge mitt på Alexanderplatz, mitt emot TV-tornet, gör det lätt att upptäcka den spännande huvudstaden.
 

Fri direktanslutning från 37 orter »


   
 

10 gäster ger medelbetyg 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★
Höjdpunkter!
  • Fascinerande nutidshistoria
  • Varieté på Friedrichstadt-Palast
  • TV-tornet
  • Kultur och shopping 
  • Centralt beläget hotell

2023 - Dagsprogram & Utflykter

Dag 1: Malmö - Berlin
Vi lämnar Malmö och tar oss genom Danmark och med färjan från Gedser över till Rostock i Tyskland. Framåt sen eftermiddag rullar vi in i Berlin. Här väntar Park Inn Hotel Alexanderplatz beläget mitt emot TV-tornet i stadsdelen Berlin Mitte med närhet till både sevärdheter, museer och shopping.

Willkommen in Berlin
Första kvällen i Berlin ger vi oss ut på en kortare rundtur där vi bekantar oss med några av stadens berömda platser och storslagna byggnader. Vi beger oss sedan till en mysig restaurang för en gemensam middag, en perfekt introduktion till storstaden Berlin och varandra.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Utflykter dag 2-4

Stadsrundtur i Berlin
Världsstaden Berlin har mycket att erbjuda och på denna omfattande stadsrundtur ger vi dig en bra helhetsbild. Följ med till Kurfürstendamm, Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor och Riksdagshuset. Vi färdas även längs paradgatan Unter den Linden.
Pris 285:-

Sachsenhausen
Följ med på en historisk utflykt till koncentrationslägret Sachsenhausen där närmare 300 000 människor internerades och många dog under nazisternas grymma behandling. Ett intressant och gripande besök om en tid vi aldrig får glömma. 
Pris 325:-

Varieté på Friedrichstadt-Palast
Ett klassiskt nöje i Berlin är att se en varieté! En kväll tar vi oss till Friedrichstadt-Palast, en av stadens mest berömda scener, där vi får se en färgsprakande show med musik, akrobatik och härliga kostymer. 
(Utflykten genomförs ej på avgångarna 16/7-17/9 då det ej ges några föreställningar och ingår ej i utflyktspaketet)
Pris 675:-

Båttur från Charlottenburg
På Berlins vattenväg Spree njuter vi av en båttur som tar oss från väst till öst genom Berlins nya och historiska centrum.
Pris 365:-

Berlins hjärta med TV-tornet
Vi äter en god middag på en trevlig restaurang och beger oss sedan till de äldsta delarna av Berlin och dess hjärta. Vi beskådar det Röda Rådhuset vid Alexanderplatz innan det är dags för TV-tornet. Uppifrån den inglasade panoramavåningen, lite drygt 200 meter ovan markytan, väntar oss en fantastisk utsikt över staden som vi lärt känna de senaste dagarna. En härlig avslutning på vår vistelse i Berlin!
Pris inkl middag med dryck 645:-

Dag 5: Berlin - Malmö
Efter frukost är det dags att återvända hemåt. Vi åker med färjan mellan Rostock och Gedser och är tillbaka i Malmö ca kl 20.00.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

10 personer ger den här resan medelbetyget 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Jättebra samarbete med Karlskrona first resebyrå 6-9 april, bra upplysningar om passet medtagen och gick bra med syriska pass för en resenär. Duktig cool guide o bra chaufför.

av

★ ★ ★ ★ ★

Gjorde en trevlig weekendresa till Berlin i juli med Scandorama. Kunnig guide och duktig chaufför gjorde resan mycket intressant. Utflykterna, bland annat till Spandau och ett besök i TV-tornet blev uppskattade av oss resenärer.

av

★ ★ ★ ★

Vi lärde oss mycket och bodde bra och ganska centralt.

av

★ ★ ★

trygg bussresa, bra läge och bra standard och god frukost på hotellet

av

★ ★ ★ ★ ★

Minst en resa till Berlin per år är ett måste för mig. Jag har varit där många gånger, men resan ger mersmak. Bäst tycker jag om 5-dagarsresan. I år åkte jag ensam. På en Scandoramaresa känner man sig aldrig ensam. Allt är bra!

av

★ ★ ★ ★ ★

Berlin !! alltid återkommer man till Berlin och det fantastiska hotellet Ivbergs hotel premium som ligger väldigt centralt, nära till allt tycker jag och bra förbindelser till andra delar av Berlin. Alltid nöjd med era guider på denna bussresa :)

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket trevligt att åka med er. Har åkt ca 8ggr till Berlin med skandorama. Lika trevligt varje gång. Ser redan fram emot nästa tur. ☺🌸

av

★ ★ ★ ★ ★

Allt bara flöt på som det skall när det är som bäst. Fantastisk guide ,och en trevlig och trafiksäker chaufför. Hotell, service till stor belåtenhet.

av

★ ★ ★ ★ ★

Så bra upplagd resa . Vi fick ut max - som vanligt m resa som Scandorama ordnar o kunniga guider

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
9/4BussPark Inn Hotel Alexanderplatz, BerlinMer än 85 295:-Boka
23/4BussPark Inn Hotel Alexanderplatz, BerlinMer än 84 895:-Boka
14/5BussPark Inn Hotel Alexanderplatz, BerlinMer än 85 495:-Boka
2/7BussPark Inn Hotel Alexanderplatz, BerlinMer än 84 995:-Boka
16/7BussPark Inn Hotel Alexanderplatz, BerlinMer än 85 095:-Boka
10/9BussPark Inn Hotel Alexanderplatz, BerlinMer än 85 395:-Boka
17/9BussPark Inn Hotel Alexanderplatz, BerlinMer än 85 395:-Boka
8/10BussPark Inn Hotel Alexanderplatz, BerlinMer än 85 295:-Boka
29/10BussPark Inn Hotel Alexanderplatz, BerlinMer än 84 995:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 4 övernattningar i dubbelrum, 4 frukostar

Tillval
Enkelrumstillägg 1 895:-

Utflyktspaket 1 900:- (ordinarie pris 2 115:-)
Willkommen in Berlin 495:-
Stadsrundtur i Berlin 285:- 
Sachsenhausen 325:- 
Varieté på Friedrichstadt-Palast 675:- (ingår ej i utflyktspaketet)
Båttur från Charlottenburg 365:-
Berlins hjärta med TV-tornet 645:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Park Inn Hotel Alexanderplatz, Berlin
Park Inn Hotel Alexanderplatz, Berlin
Ett av Berlins största och mest välkända hotell som med sina 37 våningar och 150 meter är en av stadens högsta skyskrapor och den högsta hotellbyggnaden i hela Tyskland. Hotellet byggdes för över 50 å...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö