Skip to main content

Stralsund Weekend

BUSSRESA - Tyskland - Weekend - 4 dagar

Stralsund Weekend - Upplevelser i svenskstaden

En gång i tiden var Stralsund juvelen i det svenska stormaktsväldet och denna välbevarade gamla hansestad vårdar verkligen sin historia. Ett besök i Stralsund är en resa bakåt i tiden och som svensk känner man sig extra välkommen. Och så är det ju nära hit!

 

1 person(er) ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta
  • Den perfekta weekendstaden med spännande historia och kultur!
  • Trevliga utflykter till ön Rügen och universitetsstaden Greifswald.
  • Utflykten till Rostock ingår i resans pris!

2022 - Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot Mecklenburg-Vorpommern

Malmö - Stralsund: På morgonen avgår bussen från Malmö och över Öresundsbron fortsätter vi till danska Gedser. Ombord på färjan har vi möjlighet att äta lunch och under eftermiddagen når vi sedan Stralsund där Intercity Hotel blir vårt hem de kommande tre nätterna, ca 35 mil. Nu kan vi se framemot ett veckoslut fyllt av spännande upplevelser!

Dag 2-3, fredag - lördag: Historiskt & imponerande

Stralsund: Nu väntar ett par dagar i denna intressanta stad vid den tyska Östersjökusten, alldeles i närheten av ön Rügen. Från sjösidan syns Stralsunds mäktiga silhuett med flera medeltida kyrkor i tegelgotik, den byggnadsstil som en gång dominerade här. Denna gamla hansestad har ett rikt historiskt förflutet som än i dag avspeglas i stadens välbevarade äldsta delar. Det eleganta rådhuset anses vara ett av de finaste i hela Östersjöområdet och de präktiga borgarhusens fasader vittnar om stadens ekonomiska betydelse under hansatiden. Hela stadskärnan finns sedan början av 2000-talet på Unescos världsarvslista och flera av byggnaderna och minnesmärkena har dessutom svensk anknytning. Stralsund var en betydelsefull stad under det svenska styret fram till början av 1800-talet. Gamla stans gränder lockar till promenader och shoppingutbudet är generöst. Dessutom får vi möjlighet att följa med på flera utflykter och upptäcka områdena kring Stralsund. Rügen, Tysklands största ö, bjuder på historiska sevärdheter och storslagna naturupplevelser. Den imponerande kritklippan Königstuhl vid öns norra kust är en oförglömlig syn och den klassiska gamla badorten Binz minner om forna tiders eleganta badliv. Greifswald, även det en stad med svensk anknytning, lockar med sin genuina stadskärna och småstadscharm. En helg fylld med härliga upplevelser väntar!

Dag 4, söndag: Besök i Rostock

Stralsund - Malmö: Mätta och belåtna efter en god frukost tar vi sikte på grannstaden Rostock. Vår guide tar oss med på en kortare promenad i staden och under eftermiddagen avgår färjan från Rostock mot Gedser och därefter styr vi mot Malmö dit vi anländer vid 20-tiden, ca 35 mil. Här blir det dags att ta adjö med många fina upplevelser i minnet.

2022 - Utflykter

     
 

UTFLYKTSPAKET
Pris 905:-
(ordinarie pris 1 005:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Stadspromenad i Stralsund

En promenad i Stralsund är som en resa bakåt i tiden. I denna välbevarade stad, som står på Unescos världsarvslista, imponeras vi av de ståtliga borgarhusen och vår guide berättar om svensktiden och andra intressanta epoker. Det eleganta rådhuset, storslagna Nikolaikyrkan och kommendanthuset är några av de arktektoniska pärlorna som väntar oss. Havsmuseet Ozeaneum representerar det nya moderna och får våra blickar att även vändas mot framtiden. Vi rundar av kvällen med en god middag på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag med dryck ca 395:-

Upptäck Greifswald

Belägen där ån Ryck mynnar ut i Östersjön möter vi den gamla hansestaden Greifswald. Det välbevarade universitetet, en gång i tiden ett viktigt lärosäte i det svenska stormaktsväldet, ligger centralt ett stenkast från marknadstorget. Ståtliga köpmannahus kantar gränderna medan vi promenerar genom det som förefaller vara ett levande friluftsmuseum. I stadens utkant ligger klosteruinen Eldena, ett omtyckt motiv för konstnären Caspar David Friedrich, som sätter fart på vår fantasi. Det är lätt att förföras av charmiga Greifswald!
Pris ca 265:-

Rügen med Königsstuhl & Binz

Vi börjar dagen med att besöka nationalparken Jasmund och den mäktiga kritklippan Königsstuhl. Därefter väntar bad- och kurorten Binz som bjuder på en slät och vit sandstrand. Ut i havet skjuter den nästan 400 meter långa bryggan och välskötta trähus och villor uppförda i början av 1900-talet pryds av äkta snickarglädje. Vi besöker också 1800-talsfursten Vilhelm Malte zu Putbus egen lilla stad, Putbus, som har en unik stadsplan och en lummig engelsk park som lockar till strövtåg.
Pris ca 345:-

Hansestaden Rostock

I Rostock skapar gammalt och nytt en spännande stadskärna. Det praktfulla rådhuset och den imponerande gotiska Marienkirche från 1200-talet vittnar om den gamla hansestadens rikedomar. Gamla stans huvudstråk, gågatan Kröpeliner Strasse, kantas av vackra gavelhus. Vår guide tar oss med på en promenad innan vi får möjlighet till egna strövtåg.
Ingår i resans pris.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
22/9BussIntercity Hotel, StralsundInga tillgängliga platser3 295:-Inga tillgängliga platser
6/10BussIntercity Hotel, StralsundMer än 83 095:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Utflykten Hansestaden Rostock


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 095:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Intercity Hotel, Stralsund
Intercity Hotel, Stralsund
Bekvämt och välskött mellanklasshotell som är beläget bredvid Stralsunds centralstation. Här finns en restaurang med utsikt över Gamla stan och den närliggande sjön Kleiner Frankenteich. En kort prome...
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö