Skip to main content

Stralsund Weekend

BUSSRESA - Tyskland - Weekend - 4 dagar

Stralsund Weekend 

En gång i tiden var Stralsund juvelen i det svenska stormaktsväldet och denna välbevarade gamla hansestad vårdar verkligen sin historia. Från sjösidan syns Stralsunds mäktiga silhuett med flera medeltida kyrkor i tegelgotik, den byggnadsstil som en gång dominerade här. Denna gamla hansestad har ett rikt historiskt förflutet som än i dag avspeglas i stadens välbevarade äldsta delar. Det eleganta rådhuset anses vara ett av de finaste i hela Östersjöområdet och de präktiga borgarhusens fasader vittnar om stadens ekonomiska betydelse under hansatiden. Hela stadskärnan finns sedan början av 2000-talet på Unescos världsarvslista och flera av byggnaderna och minnesmärkena har svensk anknytning. Gamla stans gränder lockar till promenader och shoppingutbudet är generöst. Dessutom får vi möjlighet att följa med på flera utflykter och upptäcka områdena kring Stralsund. Rügen, Tysklands största ö, bjuder på historiska sevärdheter och storslagna naturupplevelser. Greifswald, även det en stad med svensk anknytning, lockar med sin genuina stadskärna och småstadscharm. En helg fylld med härliga upplevelser väntar!


I Stralsund bor vi på bekväma Intercity Hotel, beläget bredvid Stralsunds centralstation med promenadavstånd till den historiska stadskärnan. 

 
Fri direktanslutning från 37 orter »
 

1 person(er) ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Höjdpunkter!
  • Perfekt weekendstad
  • Svensk stormaktshistoria
  • Ön Rügen
  • Universitetsstaden Greifswald
  • Hansestaden Rostock

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Stralsund
På morgonen avgår bussen från Malmö och över Öresundsbron fortsätter vi till danska Gedser. Ombord på färjan har vi möjlighet att äta lunch och under eftermiddagen når vi sedan Stralsund där Intercity Hotel blir vårt hem de kommande tre nätterna. Nu kan vi se framemot ett veckoslut fyllt av spännande upplevelser!

Stadspromenad i Stralsund
En promenad i Stralsund är som en resa bakåt i tiden. I denna välbevarade stad, som står på Unescos världsarvslista, imponeras vi av de ståtliga borgarhusen och vår guide berättar om svensktiden och andra intressanta epoker. Det eleganta rådhuset, storslagna Nikolaikyrkan och kommendanthuset är några av de arkitektoniska pärlorna som väntar oss. Havsmuseet Ozeaneum representerar det nya moderna och får våra blickar att även vändas mot framtiden. Vi rundar av kvällen med en god middag på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag med dryck 445:-

Utflykter dag 2-3

Upptäck Greifswald
Belägen där ån Ryck mynnar ut i Östersjön möter vi den gamla hansestaden Greifswald. Det välbevarade universitetet, en gång i tiden ett viktigt lärosäte i det svenska stormaktsväldet, ligger centralt ett stenkast från marknadstorget. Ståtliga köpmannahus kantar gränderna medan vi promenerar genom det som förefaller vara ett levande friluftsmuseum. I stadens utkant ligger klosteruinen Eldena, ett omtyckt motiv för konstnären Caspar David Friedrich, som sätter fart på vår fantasi. Det är lätt att förföras av charmiga Greifswald!
Pris 265:-

Rügen med Königsstuhl & Binz
Vi börjar dagen med att besöka nationalparken Jasmund och den mäktiga kritklippan Königsstuhl. Därefter väntar bad- och kurorten Binz som bjuder på en slät och vit sandstrand. Ut i havet skjuter den nästan 400 meter långa bryggan och välskötta trähus och villor uppförda i början av 1900-talet pryds av äkta snickarglädje. Vi besöker också 1800-talsfursten Vilhelm Malte zu Putbus egen lilla stad, Putbus, som har en unik stadsplan och en lummig engelsk park som lockar till strövtåg.
Pris 345:-

Dag 4: Stralsund - Malmö
Mätta och belåtna efter en god frukost tar vi sikte på grannstaden Rostock. Här blandas gammalt och nytt i den spännande stadskärnan. Det praktfulla rådhuset och den imponerande gotiska Marienkirche från 1200-talet vittnar om den gamla hansestadens rikedomar. Gamla stans huvudstråk, gågatan Kröpeliner Strasse, kantas av vackra gavelhus. Vår guide tar oss med på en kortare promenad i staden och under eftermiddagen avgår färjan från Rostock mot Gedser och därefter styr vi mot Malmö dit vi anländer vid 20-tiden. Här blir det dags att ta adjö med många fina upplevelser i minnet.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
20/4BussIntercity Hotel, StralsundMer än 83 395:-Boka
4/5BussIntercity Hotel, StralsundMer än 83 595:-Boka
13/7BussIntercity Hotel, StralsundMer än 83 495:-Boka
21/9BussIntercity Hotel, StralsundMer än 83 695:-Boka
5/10BussIntercity Hotel, StralsundMer än 83 295:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 3 övernattningar i dubbelrum, 3 frukostar 

Tillval 
Enkelrumstillägg 1 095:-

Utflyktspaket 950:- (ordinarie pris 1 055:-)
Stadspromenad i Stralsund 445:-
Upptäck Greifswald 265:-
Rügen med Königsstuhl & Binz 345:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Intercity Hotel, Stralsund
Intercity Hotel, Stralsund
Bekvämt och välskött mellanklasshotell som är beläget bredvid Stralsunds centralstation. Här finns en restaurang med utsikt över Gamla stan och den närliggande sjön Kleiner Frankenteich. En kort prome...
Sista minuten
2/12Julmarknad i Celle 3 dagarfrån 3 295:-
3/12Julmarknad i Rostock 2 dagarfrån 1 995:-
8/12Julshopping i Stettinfrån 3 195:-
8/12Advent på slott i Polenfrån 3 595:-
8/12Julmarknad i Hildesheimfrån 3 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö