Skip to main content

Rhenkryssning Weekend

BUSSRESA - Tyskland - Flodkryssning & Rundresa 4 dagar

Rhenkryssning Weekend
- Ett smakprov på kryssningslivet - Nyhet!

Om du är nyfiken på att kryssa är det här den perfekta introduktionsresan! Vårt kryssningsfartyg MS Rigoletto lättar ankar för en härlig tur på Rhen med pärlorna Rüdesheim och Koblenz. Naturupplevelser, vinprovning och mysiga gränder i charmanta byar. På populära MS Rigoletto ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.
 


Snabba fakta!

  • Att kryssa är avkopplande och behagligt!
  • Modern båt med bra service & mat, helpension på båten där vi bor 3 nätter.
  • Spektakulära Rhein in Flammen på avresan 16/9!

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Ombordstigning i Andernach

Malmö - ombordstigning i Andernach: Från Öresundsterminalen åker vi genom Danmark till färjeöverfarten Rödby-Puttgarden. Vi stannar för lunch längs vägen och passerar under dagen Hamburg och Köln innan vi på kvällen är vi framme i Andernach där vi går ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto, ca 87 mil. Vi gör oss hemmastadda i våra hytter och äter en första gemensam middag ombord. Vi ligger still i Andernach över natten.

Dag 2, fredag: Sägenomspunna Lorelei

Andernach - Rüdesheim: I gryningen lämnar vi Andernach för att vid frukost passera tyska hörnet. Romantiska Rhen sägs vara Europas vackraste flod och i dag kan vi se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen förbi Koblenz och Lahnstein till den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Under eftermiddagen når vi vackra Rüdesheim. Nu kan vi följa med till Nierderwald och låta oss imponeras av monumentet Germania och vyerna över Rüdesheim och Rhen. Vi hinner också ta en promenad i vackra Rüdesheim. Kanske lockar ett besök på livliga Drosselgasse efter middagen ombord? Vi ligger still i Rüdesheim över natten.

Dag 3, lördag: Härliga Moseldalen

Rüdesheim - Koblenz: Tidigt på morgonen vänder kaptenen vårt flytande hotell och vår kryssning fortsätter. Floden kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Under morgonen når vi Koblenz och Deutsches Eck där floderna Rhen och Mosel möts. Förmiddagen spenderar vi i den 2 000-åriga staden Koblenz som vuxit fram ur ett romerskt läger och efter lunch kan den som vill följa med på en busstur längs den slingrande floden Mosel med Cochem som mål. Här passar vi på att bekanta oss med de berömda Moselvinerna innan vi vänder åter till Koblenz. Vår sista kväll ombord samlas vi i fartygets ­restaurang för en festlig avskedsmiddag medan vi seglar vidare till Andernach där vi lägger till för natten.

Dag 4, söndag: Åter mot Sverige

Landstigning i Andernach - Malmö: Efter en tidig frukost har det blivit dags att lämna båten och gå i land. Vi färdas norrut och stannar för lunch innan vi fortsätter till Puttgarden och den väntande färjan. Från Rödby går ­resans sista mil genom Danmark via Öresundsbron till Malmö, dit vi anländer ca kl 20.00, ca 87 mil.

 

 

 

 

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 670:-
(ordinarie pris 745:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Niederwald & vackra Rüdeshem

Ovanför Rüdesheim finns det imponerande monumentet Germania, rest till minne av Tysklands enande 1871. Uppifrån terrassen har vi en fenomenal utsikt över Rüdesheim och Rhendalen. Vi hinner också med att utforska vackra Rüdesheim under en promenad. 
Pris ca 225:-

Intressanta Koblenz

I Koblenz ger vi oss ut på en promenad som bland annat går till den berömda landtungan Deutsches Eck där floden Rhen möter Mosel. Vi ser även den romanska Castorkyrkan och mycket annat som gör Koblenz till en intressant stad. När vi avslutat promenaden i centrum finns också tid för lite shopping.
Pris ca 225:-

Idylliska Cochem & Moselvin

Alldeles vid den historiska vinodlingsfloden ligger idylliska Cochem. Vi promenerar längs de mysiga gatorna i den välkända staden och passar på att prova traktens Moselvin.
Pris ca 295:-

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelhytt
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • 2 luncher (dag 2 och 3)
  • 3 middagar (dag 1 - 3)
  • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelhyttstillägg 1 795:-

Tillägg för hytt på övre däck 450:- per person

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 30 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

MS Rigoletto
MS Rigoletto
Bekvämt flodkryssningsfartyg med utmärkt service och avkopplande atmosfär. Fartyget är inrett i varma färger med många detaljer i trä och mässing. Hotellet: Trevligt fartyg som ägs av det familjedrivn...
Sista minuten
31/10Berlinfrån 4 695:-
13/11Julmarknad på Huseby Brukfrån 795:-
25/11Julmarknad i Bremenfrån 3 595:-
25/11Julmarknad i Hamelnfrån 3 695:-
25/11Julmarknad i Hamburgfrån 3 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö