Skip to main content

Rhenkryssning Weekend

BUSSRESA - Tyskland - Flodkryssning & Rundresa 4 dagar

Rhenkryssning Weekend
- Ett smakprov på kryssningslivet - Nyhet!

Om du är nyfiken på att kryssa är det här den perfekta introduktionsresan! Vårt kryssningsfartyg MS Rigoletto lättar ankar för en härlig tur på Rhen med pärlorna Rüdesheim och Koblenz. Naturupplevelser, vinprovning och mysiga gränder i charmanta byar. På populära MS Rigoletto ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.
 


Specialavgång avresa 16/9 - Rhein in Flammen. På denna avgång får vi uppleva Rhendalens legendariska fyrverkerishow känd som Rhen i flammor. Resan genomförs med ett avvikande program, läs mer nedan.

Snabba fakta!

  • Att kryssa är avkopplande och behagligt!
  • Modern båt med bra service & mat, helpension på båten där vi bor 3 nätter.
  • Spektakulära Rhein in Flammen på avresan 16/9!

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Ombordstigning i Andernach

Malmö - ombordstigning i Andernach: Från Öresundsterminalen åker vi genom Danmark till färjeöverfarten Rödby-Puttgarden. Vi stannar för lunch längs vägen och passerar under dagen Hamburg och Köln innan vi på kvällen är vi framme i Andernach där vi går ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto, ca 87 mil. Vi gör oss hemmastadda i våra hytter och äter en första gemensam middag ombord. Vi ligger still i Andernach över natten.

Dag 2, fredag: Sägenomspunna Lorelei

Andernach - Rüdesheim: I gryningen lämnar vi Andernach för att vid frukost passera tyska hörnet. Romantiska Rhen sägs vara Europas vackraste flod och i dag kan vi se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen förbi Koblenz och Lahnstein till den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Under eftermiddagen når vi vackra Rüdesheim. Nu kan vi följa med till Nierderwald och låta oss imponeras av monumentet Germania och vyerna över Rüdesheim och Rhen. Vi hinner också ta en promenad i vackra Rüdesheim. Kanske lockar ett besök på livliga Drosselgasse efter middagen ombord? Vi ligger still i Rüdesheim över natten.

Dag 3, lördag: Härliga Moseldalen

Rüdesheim - Koblenz: Tidigt på morgonen vänder kaptenen vårt flytande hotell och vår kryssning fortsätter. Floden kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Under morgonen når vi Koblenz och Deutsches Eck där floderna Rhen och Mosel möts. Förmiddagen spenderar vi i den 2 000-åriga staden Koblenz som vuxit fram ur ett romerskt läger och efter lunch kan den som vill följa med på en busstur längs den slingrande floden Mosel med Cochem som mål. Här passar vi på att bekanta oss med de berömda Moselvinerna innan vi vänder åter till Koblenz. Vår sista kväll ombord samlas vi i fartygets ­restaurang för en festlig avskedsmiddag medan vi seglar vidare till Andernach där vi lägger till för natten.

Dag 4, söndag: Åter mot Sverige

Landstigning i Andernach - Malmö: Efter en tidig frukost har det blivit dags att lämna båten och gå i land. Vi färdas norrut och stannar för lunch innan vi fortsätter till Puttgarden och den väntande färjan. Från Rödby går ­resans sista mil genom Danmark via Öresundsbron till Malmö, dit vi anländer ca kl 20.00, ca 87 mil.

 

 

 

 

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 670:-
(ordinarie pris 745:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Niederwald & vackra Rüdeshem

Ovanför Rüdesheim finns det imponerande monumentet Germania, rest till minne av Tysklands enande 1871. Uppifrån terrassen har vi en fenomenal utsikt över Rüdesheim och Rhendalen. Vi hinner också med att utforska vackra Rüdesheim under en promenad. 
Pris ca 225:-

Intressanta Koblenz

I Koblenz ger vi oss ut på en promenad som bland annat går till den berömda landtungan Deutsches Eck där floden Rhen möter Mosel. Vi ser även den romanska Castorkyrkan och mycket annat som gör Koblenz till en intressant stad. När vi avslutat promenaden i centrum finns också tid för lite shopping.
Pris ca 225:-

Idylliska Cochem & Moselvin

Alldeles vid den historiska vinodlingsfloden ligger idylliska Cochem. Vi promenerar längs de mysiga gatorna i den välkända staden och passar på att prova traktens Moselvin.
Pris ca 295:-

Specialavgång Rhein in Flammen 16/9

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Ombordstigning i Andernach

Malmö - ombordstigning i Andernach: Från Öresundsterminalen åker vi genom Danmark till färjeöverfarten Rödby-Puttgarden. Vi stannar för lunch längs vägen och passerar under dagen Hamburg och Köln innan vi på kvällen är vi framme i Andernach där vi går ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto, ca 87 mil. Vi gör oss hemmastadda i våra hytter och äter vi en första gemensam middag ombord. Vi ligger still i Andernach över natten.

Dag 2, fredag: Cochem & Rüdesheim

Andernach - Rüdesheim: Tidigt på morgonen lämnar vi Andernach och snart är vi framme vid Koblenz och Deutsches Eck där floderna Rhen och Mosel möts. Härifrån tar vi oss med buss längs den slingrande floden Mosel med Cochem som mål. I idylliska Cochem promenerar vi längs de mysiga gatorna i den välkända staden vid den historiska vinodlingsfloden. Vi åker därefter tillbaka till Koblenz för lunch ombord och nu kan vi se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen från Koblenz till den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Floden kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Framåt kvällen når vi vackra Rüdesheim. Kanske lockar ett besök på livliga Drosselgasse efter middagen ombord? Vi ligger still i Rüdesheim över natten.

Dag 3, lördag: Mainz & Rhein in Flammen

Rüdesheim - St. Goarhausen: Vi lämnar Rüdesheim på morgonen och efter frukost kommer vi fram till Mainz, huvudstaden i förbundslandet Rheinland-Pfalz och en av Tysklands äldsta städer. Den utsågs tidigt till ärkebiskopssäte och utgjorde också ett av de sju kurfurstendömen som utsåg den tysk-romerske kejsaren. Bland stadens sevärdheter utmärker sig just kurfurstepalatset och domkyrkan. Det var också här som Johann Gutenberg utvecklade en metod att trycka böcker och i museet som bär hans namn skildras detta. Vi gör en gemensam rundtur och får sedan tid att på egen hand ytterligare utforska Mainz.

Sen eftermiddag kryssar vi vidare mot St. Goar och St. Goarhausen som är skådeplatsen för resans höjdpunkt - Rhein in Flammen! Under 45 minuter pågår det spektakulära skådespelet och det avfyras fyrverkerier både från båtar i floden och från borgen på höjden. En makalös uppvisning väntar! Framåt midnatt är föreställningen över och vi seglar mot Bonn.

Dag 4, söndag: Åter mot Sverige

Landstigning i Bonn - Malmö: Efter en tidig frukost har det blivit dags att lämna båten och gå i land. Vi färdas norrut och stannar för lunch innan vi fortsätter till Puttgarden och den väntande färjan. Från Rödby går ­resans sista mil genom Danmark via Öresundsbron till Malmö, dit vi anländer ca kl 20.00, ca 81 mil.

Utflykter


Inkluderat enligt dagsprogram.
 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
2/9BussMS RigolettoInga tillgängliga platser5 995:-Inga tillgängliga platser
16/9BussMS RigolettoMer än 86 495:-Boka
23/9BussMS RigolettoMer än 85 995:-Boka
30/9BussMS RigolettoMer än 85 995:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelhytt
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • 2 luncher (dag 2 och 3)
  • 3 middagar (dag 1 - 3)
  • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelhyttstillägg 1 795:-

Tillägg för hytt på övre däck 450:- per person

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 30 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

MS Rigoletto
MS Rigoletto
Bekvämt flodkryssningsfartyg med utmärkt service och avkopplande atmosfär. Fartyget är inrett i varma färger med många detaljer i trä och mässing. Hotellet: Trevligt fartyg som ägs av det familjedrivn...
Sista minuten
5/8Bordershopfrån 795:-
5/8Göta Kanal & Östergötland Weekendfrån 3 995:-
8/8Dalarnafrån 3 995:-
8/8Jylland med Skagenfrån 5 695:-
14/8Inlandsbanan med Dalarna & Jämtlandfrån 7 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö