Skip to main content

Rhen- & Moselkryssning

BUSSRESA - Tyskland - Flodkryssning, Rundresa - 7 dagar

Rhen- & Moselkryssning

Längs böljande vågor och kullar med stolta vinrankor som kuliss, lättar vårt kryssningsfartyg MS Rigoletto ankar för en härlig tur till Rüdesheim, Koblenz och Cochem. Romantiska Rhen sägs vara Europas vackraste flod och en av resans många höjdpunkter är kryssningen förbi Koblenz och Lahnstein till den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Rhen kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då floden var en av Europas viktigaste handelsvägar. Det vankas stora naturupplevelser, vinprovning och mysiga gränder i charmanta byar. En avkopplande vecka i skön takt! 

MS Rigoletto är ett bekvämt flodkryssningsfartyg med trivsam och ombonad atmosfär, inrett i traditionell stil med mörkt trä och mässingsdetaljer. I den omtyckta restaurangen serveras frukost, lunch och middag och på kvällarna bjuds det på musikunderhållning i barloungen. Vid vackert väder lockar soldäck med avkoppling och naturscenerier.
 

Fri direktanslutning från 37 orter »
 

3 gäster ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Guiden rekommenderar: Pernilla om Rhen- & Moselkryssning »

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Höjdpunkter!
  • Köln med Kölnerdomen
  • Rüdesheim vid Rhen
  • Cochem vid Mosel
  • Lugnt och skönt tempo
  • Helpension på båten
  • En natt i hansestaden Bremen
     

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Hannover
På morgonen lämnar vi Öresundsterminalen och åker genom Danmark till Rödby där vi tar färjan över till Puttgarden. Framåt kvällen når vi Hannover och vårt hotell som dukar för middag.

Dag 2: Hannover - ombordstigning i Andernach
I dag åker vi mot Köln för ett besök där vi bland annat beundrar den vackra Kölnerdomen, en av Europas största katedraler. Grundad redan av romarna under namnet Colonia Agrippina är Köln en av Tysklands äldsta städer och förvånansvärt mycket har bevarats från gamla tider. Vi gör en liten promenad och upptäcker Gamla stan. Vi fortsätter sedan till Andernach där vi går ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto. När vi gjort oss hemmastadda i våra hytter äter vi en första gemensam middag ombord. Vi ligger still i Andernach över natten.

Dag 3: Andernach - Rüdesheim
Tidigt på morgonen lämnar vi Andernach. Romantiska Rhen sägs vara Europas vackraste flod och i dag kan du se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen förbi Koblenz och Lahnstein till den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Under eftermiddagen når vi vackra Rüdesheim am Rhein där vi lägger till för natten.

Niederwald & Weingut Magdalenenhof
Ovanför Rüdesheim finns det imponerande monumentet Germania, rest till minne av Tysklands enande 1871. Uppifrån terrassen har vi en fenomenal utsikt över Rüdesheim och Rhendalen. Vi besöker också vingodset Magdalenenhof för att lära oss mer om traktens viner. Vi rundar av med en trevlig vinprovning där vi får njuta av goda Rheingauviner.
Alternativ vingård kan förekomma.
Pris 425:-

Dag 4: Rüdesheim - Cochem
Tidigt på morgonen vänder kaptenen vårt flytande hotell och vår kryssning fortsätter. Floden kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Efter frukost når vi Koblenz och Deutsches Eck där floderna Rhen och Mosel möts. Förmiddagen spenderar vi i den 2 000-åriga staden Koblenz som vuxit fram ur ett romerskt läger. Efter lunch följer vi den slingrande floden Mosel till dagens mål som är Cochem, dit vi anländer under kvällen.

Intressanta Koblenz
I Koblenz ger vi oss ut på en promenad som bland annat går till den berömda landtungan Deutsches Eck där floden Rhen möter Mosel. Vi ser även den romanska Castorkyrkan och mycket annat som gör Koblenz till en intressant stad. 
Pris 195:-

Dag 5: Cochem - Andernach
Vi tillbringar förmiddagen i charmerande Cochem. Vid lunchtid lättar båten ankar och vi har ännu en härlig kryssning framför oss då vi färdas genom Mosels största vinodlingsområde. Vår sista kväll ombord samlas vi i fartygets ­restaurang för en festlig avskedsmiddag och vi ligger still i Andernach över natten.

Borgen Reichburg i Cochem
Vi tar oss högt upp över staden till Cochems vackra borg, Reichburg, där vi har en fantastisk utsikt över vinodlingar och Moseldalen. Vi får en guidad tur och imponeras av spännande historia.
Pris 325:-

Dag 6: Landstigning i Andernach - Bremen
Efter frukost har det blivit dags att lämna båten och gå i land. Vi fortsätter sedan vidare med buss till Bremen där vi checkar in på vårt hotell. 

Hansestaden Bremen
I den gamla hansestaden Bremen ­promenerar vi bland annat till Marktplatz, Petridomen och den ­kända statyn av Bröderna Grimms sago­gestalter Stadsmusikanterna i Bremen. Vi ­njuter även av atmosfären i det gamla idylliska Schnoorkvarteret med sina kullerstensgator, guldsmeds­affärer och konstgallerier. Vi avslutar med middag på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Dag 7: Bremen - Malmö
Vi reser norrut och stannar för lunch innan vi fortsätter till Puttgarden och den väntande färjan. Från Rödby går ­resans sista mil genom Danmark via Öresundsbron till Malmö, dit vi anländer ca kl 20.00.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

3 personer ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Båda vårabussresor kan summeras ett ord: Toppen! Vi är mycket nöjda med uppläggen på resorna, guiderna och valfriheten på resmålen. Vi kommer gärna att åka på fler bussresor, eventuellt kombinerat med flyg.

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk båtresa med massor av upplevelse som vi har gjort för andra gången och som vi har rekommenderat våra vänner samt fått med några på denna fantastiska resa.

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk fin organisation. Chaufför och reseledare toppen.Fartyget ett under av bekvämlighet, god mat och underbar personal.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
16/9BussMS RigolettoMer än 811 995:-Boka
23/9BussMS RigolettoMer än 811 995:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 2 övernattningar i dubbelrum, 4 övernattningar i dubbelhytt på nedre däck, 6 frukostar, 3 luncher, 5 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget

Tillval
Enkelrumstillägg 3 995:-
Tillägg för hytt på övre däck 1 200:- per person

Utflyktspaket 1 295:- (ordinarie pris 1 440:-)
Niederwald & Weingut Magdalenenhof 425:-
Intressanta Koblenz 195:- 
Borgen Reichburg i Cochem 325:- 
Hansestaden Bremen 495:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 40 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 8

MS Rigoletto
MS Rigoletto
Bekvämt flodkryssningsfartyg med utmärkt service och avkopplande atmosfär. Fartyget är inrett i varma färger med många detaljer i trä och mässing. Hotellet: Trevligt fartyg som seglas av det holländsk...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...

Övernattning Dag 8 - 9

Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
2/12Julmarknad i Celle 3 dagarfrån 3 295:-
3/12Julmarknad i Rostock 2 dagarfrån 1 995:-
8/12Julshopping i Stettinfrån 3 195:-
8/12Advent på slott i Polenfrån 3 595:-
8/12Julmarknad i Hildesheimfrån 3 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö