Skip to main content

Lübeck Weekend

BUSSRESA - Tyskland - Weekend - 4 dagar

Lübeck Weekend - Härliga upplevelser på nära håll

Den medeltida hansestaden Lübeck är en av de allra vackraste städerna i Tyskland. På den här bussresan hittar vi både shopping och nöje, natur och kultur. Dess läge, enbart 30 mil från Malmö, gör det till en perfekt weekenddestination!


 
Snabba fakta
  • En av de närmaste weekenddestinationerna du kan åka till.
  • En av Tysklands allra vackraste städer!
  • Tyskt gemyt och trevliga utflykter.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Via Eutin

Malmö - Lübeck: På morgonen möter vi våra medresenärer, guide och chaufför på Öresundsterminalen i Malmö. Vi går ombord på bussen och åker över Öresundsbron till Danmark. Efter någon timme är vi framme vid färjeläget i Rödby, där vi inväntar färjan till Puttgarden. Väl över i Tyskland inleder vi med ett besök i den trevliga kulturstaden Eutin innan vi fortsätter till Tryp Hotel Aquamarin i Lübeck, ca 33 mil. Redan under eftermiddagen har vi som vill möjlighet att upptäcka en av Tysklands mest populära städer!

Dag 2-3, fredag - lördag: Hansestaden Lübeck

Lübeck: Vi har nu ytterligare två dagar på oss att utforska den historiska hansestaden Lübeck. Staden, som främst besöks av oss svenskar under adventstid, är väl värt ett besök även under andra årstider. Den typiskt hanseatiska arkitekturen talar om ett rikt förflutet och Lübecks äldsta delar ligger ute på en ö i floden Trave som rinner genom staden. Stadens vindlande gränder är spännande att promenera genom och vi kan aldrig vara säkra på vad som väntar bortom nästa krök. Shoppingutbudet är både rikligt och varierat, småbutiker varvas med serveringar och kaféer. Vi har även möjlighet att utforska okända pärlor i närheten och storstaden Hamburg. Kanske lockar också en båttur på floden Trave?

Dag 4, söndag: Grömitz i Lübeckbukten

Lübeck - Malmö: Det har nu blivit dags att lämna Lübeck för den här gången. På väg hemåt stannar vi till i Grömitz, vackert beläget i Lübeckbukten. Vi gläds åt både gränshandel och god lunch innan vi via Puttgarden lämnar kontinenten och efter den raska färjeöverfarten är vi vid 20-tiden tillbaka vid resans startpunkt, Öresundsterminalen i Malmö, ca 32 mil. Tack för ett trevligt veckoslut!

 

2022 - Utflykter

     
 

UTFLYKTSPAKET
Pris 655
:- (ordinarie pris 725:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Välbevarade Eutin

Ibland kallas Eutin för ”ett Weimar i norr” och det är en stad väl värd ett besök, full med välbevarad bebyggelse. Det gamla tegelslottet var ursprungligen residens för Lübecks ärkebiskopar och uppfördes under medeltiden. Konstnärer, författare och tonsättare har levt och verkat i den vackra miljön och nu har tiden kommit till oss. Vår guide tar oss med på en stillsam vandring innan vi får möjlighet att titta runt på egen hand.
Ingår i resans pris.

Stadsrundtur i Lübeck

Floden Trave och dess kanaler avgränsar Lübecks innerstad på ett naturligt sätt och det är innanför detta vatten som de flesta av sevärdheterna ligger. Den gamla ledande hansestaden bjuder framförallt sina besökare på välbevarade byggnader, profana såväl som sakrala, uppförda i det för trakten så typiska rödaktiga teglet. Några av höjdpunkterna vi möter är stadsporten Holstentor men även Buddenbrookhuset, som förevigats genom författaren Thomas Manns litterära mästerverk.
Pris ca 185:-

Trave & Travemünde

I dag ger vi oss ut på en seglats längs Lübecks vattenvägar. Ombord på en bekväm och välutrustad båt sätter vi kurs längs floden Trave och bekantar oss med Lübeck och dess nejder från sjösidan. Under färden kan vi njuta av både vacker utsikt och något gott från båtens servering. Trave mynnar så småningom ut i Östersjön där lämpligt nog orten Travemünde har växt fram. Vi tittar runt i den välkända semesterorten innan vi tar bussen tillbaka till Lübeck.
Pris ca 295:-

Metropolen Hamburg

Grannstaden Hamburg lockar med storstadsliv och ett rikligt utbud av allt vi kan önska oss. Vi inleder med en rundtur och beskådar bland annat det majestätiska rådhuset, eleganta boulevarden Jungfernstieg längs Alsters vatten, stadens protestantiska huvudkyrka St. Michaelis och det gigantiska hamnområdet. Välorienterade i staden fortsätter vi sedan utforskningen på egen hand och kanske är det shoppingutbudet som lockar oss mest.
Pris ca 245:-

Grömitz & Cismar

På hemvägen besöker vi Grömitz, en populär semesterort vackert belägen i Lübeckbukten och omtalad för sin långa badbrygga som räknas som en av de längsta i hela Tyskland. I närheten ligger också klosteranläggningen Cismar, en av de främsta företrädarna för den nordtyska tegelarkitekturen. Vi njuter av såväl vacker natur som arkitektur.
Ingår i resans pris.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
15/9BussTryp Hotel Aquamarin, LübeckInga tillgängliga platser3 495:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Utflykterna Välbevarade Eutin och Grömitz & Cismar


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 795:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Tryp Hotel Aquamarin, Lübeck
Tryp Hotel Aquamarin, Lübeck
Trevligt och välkomnande hotell i lugna omgivningar med bekväma rum. Bra kommunikationer till Lübecks charmerande historiska stadskärna, pärlan bland hansastäder. Hotellet: På hotellet finns en rustik...
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö