Skip to main content

Lübeck Weekend

BUSSRESA - Tyskland - Weekend - 4 dagar

Lübeck Weekend 

Den medeltida hansestaden Lübeck är en av de allra vackraste städerna i Tyskland. Staden, som främst besöks av oss svenskar under adventstid, är väl värd ett besök även under andra årstider. Den typiskt hanseatiska arkitekturen talar om ett rikt förflutet och Lübecks äldsta delar ligger på en ö i floden Trave som rinner genom staden. Stadens vindlande gränder är spännande att promenera genom och vi kan aldrig vara säkra på vad som väntar bortom nästa krök. Shoppingutbudet är både rikligt och varierat, småbutiker varvas med serveringar och kaféer. På den här resan hittar vi både shopping och nöje, natur och kultur. Lübecks läge, enbart 30 mil från Malmö, gör den till en perfekt weekenddestination!
 

I Lübeck bor vi på trevliga Tryp Hotel Aquamarin, lugnt beläget i stadsdelen St Lorenz med utmärkta kommunikationer till centrum. 

 
Fri direktanslutning från 37 orter »

 
Höjdpunkter!
  • En av de närmaste weekenddestinationerna 
  • Historiska Altstadt
  • Båttur på Trave
  • Niederegger marsipan
  • Hamburg 

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Lübeck
På morgonen möter vi våra medresenärer, guide och chaufför på Öresundsterminalen i Malmö. Vi går ombord på bussen och åker över Öresundsbron till Danmark. Efter någon timme är vi framme vid färjeläget i Rödby, där vi inväntar färjan till Puttgarden. Väl över i Tyskland inleder vi med ett besök i den trevliga kulturstaden Eutin, ibland kallad ”ett Weimar i norr” och det är en stad väl värd ett besök, full med välbevarad bebyggelse. Det gamla tegelslottet var ursprungligen residens för Lübecks ärkebiskopar och uppfördes under medeltiden. Konstnärer, författare och tonsättare har levt och verkat i den vackra miljön och nu har tiden kommit till oss. Vår guide tar oss med på en liten vandring innan vi får möjlighet att titta runt på egen hand. Vi fortsätter sedan till Tryp Hotel Aquamarin i Lübeck. Redan under eftermiddagen har vi som vill möjlighet att upptäcka en av Tysklands mest populära städer!

Stadsrundtur i Lübeck
Floden Trave och dess kanaler avgränsar Lübecks innerstad på ett naturligt sätt och det är innanför detta vatten som de flesta av sevärdheterna ligger. Den gamla ledande hansestaden bjuder framförallt sina besökare på välbevarade byggnader, profana såväl som sakrala, uppförda i det för trakten så typiska rödaktiga teglet. Några av höjdpunkterna vi möter är stadsporten Holstentor men även Buddenbrookhuset, som förevigats genom författaren Thomas Manns litterära mästerverk.
Pris 185:-

Utflykter dag 2-3

Trave & Travemünde
I dag ger vi oss ut på en seglats längs Lübecks vattenvägar. Ombord på en bekväm och välutrustad båt sätter vi kurs längs floden Trave och bekantar oss med Lübeck och dess nejder från sjösidan. Under färden kan vi njuta av både vacker utsikt och något gott från båtens servering. Trave mynnar så småningom ut i Östersjön där lämpligt nog orten Travemünde har växt fram. Vi tittar runt i den välkända semesterorten innan vi tar bussen tillbaka till Lübeck.
Pris 395:-

Metropolen Hamburg
Grannstaden Hamburg lockar med storstadsliv och ett rikligt utbud av allt vi kan önska oss. Vi inleder med en rundtur och beskådar bland annat det majestätiska rådhuset, eleganta boulevarden Jungfernstieg längs Alsters vatten, stadens protestantiska huvudkyrka St Michaelis och det gigantiska hamnområdet. Välorienterade i staden fortsätter vi sedan utforskningen på egen hand och kanske är det shoppingutbudet som lockar oss mest.
Pris 275:-

Dag 4: Lübeck - Malmö
Det har nu blivit dags att lämna Lübeck för den här gången. På väg hemåt stannar vi till i Grömitz, vackert beläget i Lübeckbukten och omtalad för sin långa badbrygga som räknas som en av de längsta i hela Tyskland. I närheten ligger också klosteranläggningen Cismar, en av de främsta företrädarna för den nordtyska tegelarkitekturen. Vi njuter av såväl vacker natur som arkitektur. Vi gläds åt både gränshandel och lunch innan vi via Puttgarden lämnar kontinenten och efter färjeöverfarten är vi vid 20-tiden tillbaka vid resans startpunkt, Öresundsterminalen i Malmö. Tack för ett trevligt veckoslut!

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
27/4BussTryp Hotel Aquamarin, LübeckMer än 83 395:-Boka
25/5BussTryp Hotel Aquamarin, LübeckMer än 83 495:-Boka
13/7BussTryp Hotel Aquamarin, LübeckMer än 83 695:-Boka
14/9BussTryp Hotel Aquamarin, LübeckMer än 83 595:-Boka
28/9BussTryp Hotel Aquamarin, LübeckMer än 83 395:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 3 övernattningar i dubbelrum, 3 frukostar 

Tillval
Enkelrumstillägg 795:-

Utflyktspaket 770:- (ordinarie pris 855:-)
Stadsrundtur i Lübeck 185:-
Trave & Travemünde 395:-
Metropolen Hamburg 275:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Tryp Hotel Aquamarin, Lübeck
Tryp Hotel Aquamarin, Lübeck
Trevligt och välkomnande hotell i lugna omgivningar med bekväma rum. Bra kommunikationer till Lübecks charmerande historiska stadskärna, pärlan bland hansastäder. Hotellet: På hotellet finns en rustik...
Sista minuten
2/12Julmarknad i Celle 3 dagarfrån 3 295:-
3/12Julmarknad i Rostock 2 dagarfrån 1 995:-
8/12Julshopping i Stettinfrån 3 195:-
8/12Advent på slott i Polenfrån 3 595:-
8/12Julmarknad i Hildesheimfrån 3 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö