Skip to main content

Hameln med Weserkryssning

BUSSRESA - Tyskland - Weekend 4 dagar

 

Hameln med Weserkryssning - Romantiskt landskap i sakta mak

En härlig weekend i Niedersachsen med centralt boende i råttfångarens Hameln. Vi kryssar i den undersköna floden Wesers dalgångar och gör strandhugg i tyska korsvirkesidyller och sagolika byar som Askungens Polle och baron von Münchhausens Bodenwerder. En skön och avkopplande bussresa!


Snabba fakta!
  • Centralt boende i Hameln.
  • I resans pris ingår en utflykt med kryssning på floden Weser där vi gör strandhugg i tyska korsvirkesidyller och sagolika byar.

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Avkoppling & äventyr

Malmö - Hameln: Scandoramaguiden möter upp på Öresundsterminalen och hälsar välkommna. Vi installerar oss bekvämt i bussen, tar sikte på bron till Danmark och snart är vi på färjan mot Puttgarden. Vi stannar för lunch och framåt eftermiddagen når vi delstaten Niedersachsen och så småningom Hameln, ca 56 mil. Vi checkar in på gemytliga och perfekt belägna Hotel zur Krone.

Dag 2-3, fredag - lördag: Flodliv & idyller

Hameln: Området kring Hameln förknippas med sagor och berättelser och staden kallas ofta råttfångarstaden efter den välkända folksagan. Hameln har en imponerande stadskärna med korsvirkeshus och en säregen byggnadsstil, kallad Weserrenässans, som utvecklades under medeltiden och som många av stadens äldre byggnader är uppförda i. Tillsammans med vår guide är det nu dags att upptäcka det vackra området som kallas Weserbergland. Vi befinner oss i den tyska delstaten Niedersachsen, med natur och kultur som vi kommer uppleva de närmaste dagarna. I floden Wesers dalgång ligger sevärdheterna på rad. Det varierande landskapet berättar historier som rör sig mellan saga och verklighet. I resans pris ingår en utflykt med kryssning på floden Weser och den som vill kan även följa med och uppleva mysiga Hildesheim.

Dag 4, söndag: Hemåt igen

Hameln - Malmö: Efter några avkopplande dagar är det dags att vända hemåt igen efter en god frukost. På vår väg norrut blir landskapet mindre kuperat och strax söder om Hamburg passerar vi den stora Lüneburgheden. Vi stannar för lunch och sedan är det dags att ta färjan från Puttgarden till Rödby. Snart åker vi över Öresundsbron och är framme i Malmö ca kl 20.00, ca 56 mil.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 620:-
(ordinarie pris 690:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Stadspromenad i Hameln

Hameln är för alltid förknippad med den välkända folksagan om råttfångaren. I huset som bär hans namn finns en inskription som minner om hur stadens barn en gång lurades iväg. Vi vandrar genom stadens gränder och medan vår guide låter oss lyssna till berättelsen låter vi våra sinnen fröjdas över den säregna arkitekturstil, kallad Weserrenässans, som utvecklades här under 1500- och 1600-talet och som pryder många av stadens äldre byggnader.
Pris ca 205:-

Vackra Hildesheim

Nu ska vi utforska korsvirkesidyllen Hildesheim. Staden lades i ruiner under tunga bombanfall under andra världskriget, men av detta ser man inga spår längre. Hela den gamla stadskärnan har varsamt restaurerats och två av stadens kyrkor finns numera med på världsarvslistan. Vid den gamla marknadsplatsen ligger ett av Tysklands största och mest kända korsvirkeshus, Knochenhaueramtshaus, slaktarnas gilleshus. Vår guide tar oss med på en promenad och visar upp stadens sevärdheter innan vi sätter oss till bords på ett värdshus för att avnjuta tysk husmanskost med skummande dryck.
Pris inkl middag ca 485:-

Kryssning på Weser med Polle & Bodenwerder

Dagens utflykt inleds med en bussfärd till den trevliga kurorten Bad Karlshafen, omtalad för sin arkitektur från 1600-talet. Under ett par timmar glider vi sedan fram på vattnet. Omkring oss reser sig skogsklädda berg och ett vackert landskap breder ut sig. Vi går i land i den lilla korsvirkesstaden Höxter och här kanske vi passar på att äta lunch. En kort bussfärd senare når vi den lilla orten Polle, känd som Askungens hemstad. Vi beundrar den ståtliga borgen från 1200-talet som är berömd för sina Askungespel. Under eftermiddagen följer vi sedan Wesers vindlande lopp med vår buss och njuter av sträckan som är känd som sagovägen. Snart är vi framme i den lilla staden Bodenwerder, starkt förknippad med Baron von Münchhausen.
Ingår i resans pris.