Skip to main content

Hameln med Weserkryssning Weekend

BUSSRESA - Tyskland - Weekend - 4 dagar

Hameln med Weserkryssning Weekend 

Området kring Hameln förknippas med sagor och berättelser och staden kallas ofta råttfångarstaden efter den välkända folksagan. Hameln har en imponerande stadskärna med korsvirkeshus och en säregen byggnadsstil, kallad Weserrenässans, som utvecklades under medeltiden och som många av stadens äldre byggnader är uppförda i. I floden Wesers dalgång ligger sevärdheterna på rad. I resans pris ingår en utflykt då vi kryssar i den undersköna floden Wesers dalgångar och gör strandhugg i tyska korsvirkesidyller och sagolika byar som Askungens Polle och baron von Münchhausens Bodenwerder. Dagens inleds med en bussfärd till den trevliga kurorten Bad Karlshafen, omtalad för sin arkitektur från 1600-talet. Under ett par timmar glider vi sedan fram på vattnet. Omkring oss reser sig skogsklädda berg och ett vackert landskap breder ut sig. En skön och avkopplande weekendresa!
 

I Hameln bor vi på genuina Hotel zur Krone, inhyst i ett korsvirkeshus från 1645, på bästa tänkbara läge i hjärtat av Hamelns historiska centrum.

 
Fri direktanslutning från 37 orter »

 

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Höjdpunkter!
  • Sagostaden Hameln
  • Kryssning på floden Weser 
  • Hildesheim
  • Centralt och trevligt hotell
     

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Hameln
Scandoramaguiden möter upp på Öresundsterminalen och hälsar välkommna. Vi installerar oss bekvämt i bussen, tar sikte på bron till Danmark och snart är vi på färjan mot Puttgarden. Vi stannar för lunch och framåt eftermiddagen når vi delstaten Niedersachsen och så småningom Hameln där vi checkar in på Hotel zur Krone.

Utflykter dag 2-3

Stadspromenad i Hameln
Hameln är för alltid förknippad med den välkända folksagan om råttfångaren. I huset som bär hans namn finns en inskription som minner om hur stadens barn en gång lurades iväg. Vi vandrar genom stadens gränder och medan vår guide låter oss lyssna till berättelsen låter vi våra sinnen fröjdas över den säregna arkitekturstil, kallad Weserrenässans, som utvecklades här under 1500- och 1600-talet och som pryder många av stadens äldre byggnader.
Pris 225:-

Vackra Hildesheim
Nu ska vi utforska korsvirkesidyllen Hildesheim. Staden lades i ruiner under tunga bombanfall under andra världskriget, men av detta ser man inga spår längre. Hela den gamla stadskärnan har varsamt restaurerats och två av stadens kyrkor finns numera med på världsarvslistan. Vid den gamla marknadsplatsen ligger ett av Tysklands största och mest kända korsvirkeshus, Knochenhaueramtshaus, slaktarnas gilleshus. Vår guide tar oss med på en promenad och visar upp stadens sevärdheter innan vi sätter oss till bords på en trevlig restaurang för en god middag.
Pris inkl middag med dryck 495:-

Dag 4: Hameln - Malmö
Efter några avkopplande dagar är det dags att vända hemåt igen. På vår väg norrut blir landskapet mindre kuperat och strax söder om Hamburg passerar vi den stora Lüneburgheden. Vi stannar för lunch och sedan är det dags att ta färjan från Puttgarden till Rödby. Snart åker vi över Öresundsbron och är framme i Malmö ca kl 20.00.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
4/5BussHotel zur Krone, HamelnMer än 83 995:-Boka
6/7BussHotel zur Krone, HamelnMer än 84 295:-Boka
10/8BussHotel zur Krone, HamelnMer än 84 095:-Boka
14/9BussHotel zur Krone, HamelnMer än 84 195:-Boka
28/9BussHotel zur Krone, HamelnMer än 84 295:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 3 övernattningar i dubbelrum, 3 frukostar, kryssning på Weser

Tillval
Enkelrumstillägg 1 095:-

Utflyktspaket 650:- (ordinarie pris 720:-)
Stadspromenad i Hameln 225:-
Vackra Hildesheim 495:-
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel zur Krone, Hameln
Hotel zur Krone, Hameln
Genuint och charmigt hotell med personlig atmosfär, inhyst i ett korsvirkeshus från 1645. Här finns en ombonad restaurang med café. Bästa tänkbara läge i hjärtat av Hamelns historiska centrum med alla...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö