Skip to main content

Donaukryssning Passau-Budapest

BUSSRESA - ÖsterrikeSlovakien, Ungern - Flodkryssning, Rundresa - 9 dagar

Donaukryssning Passau-Budapest

En semester som har allt. Lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. Kryddat med intressant historia och storslagna huvudstäder. Wien, Bratislava och Budapest! Bussresa och kryssning i en härlig harmoni. På populära MS Carmen ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.

MS Carmen är ett modernt och välskött flodkryssningsfartyg med god komfort. Ombord finns en elegant inredd loungebar med panoramafönster och en uppskattad restaurang där det serveras frukost, lunch och middag. Vid vackert väder lockar soldäck med avkoppling och naturscenerier.
 

Fri direktanslutning från 37 orter »


Snabba fakta!
  • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser
  • Upplev Linz, Melk, Dürnstein, Wien, Bratislava och Budapest 
  • Helpension under kryssningen

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Baunatal
På lördagsmorgonen samlas vi på Öresundsterminalen för avresa. Förväntansfulla vinkar vi adjö till Malmö och snart är vi över bron i Danmark. Vi tar färjan över till Puttgarden i Tyskland och äter lunch innan vi fortsätter förbi Hamburg. Guiden berättar om resan och städerna på vägen. Framåt kvällen når vi Baunatal, utanför Kassel, och vårt hotell som dukar för middag.

Dag 2: Baunatal - ombordstigning i Passau
I dag väntar vackra vyer på vår resa till treflodsstaden Passau. Vi färdas genom Bayern och på eftermiddagen når vi Passau där vi välkomnas ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Carmen. Vi checkar in i våra hytter och äter en första välsmakande middag ombord.

Dag 3: Passau - Grein 
På ­morgonen påbörjar vi vår härliga kryssning på Donau, koppla av och njut av de vackra vyerna. Mitt på dagen anländer vi till livliga Linz där det finns tid för egna strövtåg ­genom den trevliga staden. Varför inte passa på att besöka ett konditori för att prova stadens traditionella bakverk Linzer Torte? Vi fortsätter ­sedan vår resa till den charmiga byn Grein, vackert inramad av ­böljande ­kullar, där vi lägger till för natten.

Dag 4: Grein - Krems
På morgonen seglar vi vidare mot Melk där vi under förmiddagen får möjlighet att besöka det praktfulla barockklostret. Under eftermiddagen lägger vi till i den pittoreska staden Dürnstein i vin­distriktet Wachau där vi kan följa med på utflykt till en vingård. Vi kryssar sedan vidare till dagens slutmål Krems.

Magnifika Melk
Vi gör ett besök i det berömda klostret i Melk, majestätiskt beläget på en klippa ovanför Donau, och låter oss imponeras av ­barockens glans och prakt.
Pris 295:-

Vindistriktet Wachau
När vi lagt till i Dürnstein, med sina grönskande vinstockar, besöker vi en historisk vinkällare där vi får provsmaka ­vinerna från Wachau.
Pris 325:-

Dag 5: Krems - Wien
Under natten kastar kaptenen loss och styr mot underbara Wien. Vid frukosttid lägger vi till i Korneuburg strax utanför Wien och har sedan en hel dag på oss att lära känna den forna kejsarstaden. Allra mest får vi se om vi följer med på de välplanerade utflykterna.

Romantikens Wien
Vi inleder med att göra en rundtur med bussen för att sedan bekanta oss med centrala Wien till fots. Vi följer med vår guide på en spännande vandring som bland annat tar oss till den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus.
Pris 265:-

Sköna toner i Wien
I musikens huvudstad Wien besöker vi kur­salongen för en riktig Wienerkonsert. Vi får lyssna till sköna toner och njuta av berömda verk som komponerats av några av de allra största inom klassisk musik. En ­speciell upplevelse vi kommer att minnas!
Pris 695:-

Dag 6: Wien - Bratislava
Vid lunchtid säger vi Auf Wiedersehen till Wien och på vår vattenväg möter vi under eftermiddagen Slovakiens huvudstad Bratislava. På stadsrundturen, där vi får möjlighet att se slottet och den gamla stadskärnan, berättar vår guide om stadens spännande historia. Efter middag ombord kastar vi loss och under natten seglar vi vidare mot Ungerns huvudstad.

Upptäck Bratislava
Vi tar en promenad genom den slovakiska ­huvudstadens gamla hjärta där vi tillsammans med vår guide upptäcker vackra historiska ­byggnader, mysiga gator och öppna torg.
Pris 225:-

Dag 7: Budapest
På morgonen når vi Budapest, Donaus drottning. Vi börjar med att ta oss en titt på Pestsidan som stoltserar med praktfulla ­paradgator, vackra torg och fina parker. På kvällen samlas vi för en festlig avskedsmiddag i MS Carmens restaurang där vi tar farväl av personalen.

Praktfulla Budapest
Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi njuter av den storslagna utsikten från Gellértberget, ser den livliga saluhallen, ­Parlamentet och Hjältarnas torg.
Pris 265:-

Dag 8: Landstigning i Budapest - Dresden
Efter en sista frukost ombord lämnar vi vårt kryssningsfartyg och stiger ombord på den väntande bussen. I dag färdas vi genom Ungern, Slovakien, Tjeckien och vidare till Tyskland och delstaten Sachsens ståtliga huvudstad Dresden. Vi checkar in på vårt hotell och äter en sista gemensam middag.

Dag 9: Dresden - Malmö
Denna sista dag tillsammans reser vi genom Tyskland till färjan Rostock-Gedser. Via Danmark når vi snart Sverige och ca kl 20.00 är vi tillbaka i Malmö.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
19/8BussMS CarmenMer än 813 995:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 2 övernattningar i dubbelrum, 6 övernattningar i dubbelhytt på mellandäck med fönster (ej öppningsbart), 8 frukostar, 5 luncher, 8 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget

Tillval
Enkelrumstillägg från 3 495:-
Avser hytt på nedre däck på MS Carmen
Tillägg för hytt på mellandäck med öppningsbart fönster 600:- per person
Tillägg för hytt på övre däck med fransk balkong 1 800:- per person

Utflyktspaket 1 865:- (ordinarie pris 2 070:-)
Magnifika Melk 295:-
Vindistriktet Wachau 325:-
Romantikens Wien 265:- 
Sköna toner i Wien 695:- 
Upptäck Bratislava 225:-
Praktfulla Budapest 265:-
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 60 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungersk Forint (HUF)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 8

MS Carmen
MS Carmen
Renoverat och trivsamt flodkryssningsfartyg med familjär och avkopplande atmosfär. Fartygets panoramafönster och soldäck bjuder på en härlig utsikt. Hotellet: Välskött fartyg med trevlig och tillmötes...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Best Western Hotel Ambassador, Baunatal
Best Western Hotel Ambassador, Baunatal
Bekvämt övernattningshotell centralt beläget i den lilla orten Baunatal. Hotellet: Modernt hotell med restaurang, bar, lobby, terrass, nattklubb och minigym med bastu. Våningar: 5 Hiss: Ja Läge: Centr...

Övernattning Dag 8 - 9

Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö