Skip to main content

Donaukryssning Passau-Budapest

BUSSRESA - ÖsterrikeSlovakien, Ungern - Flodkryssning, Rundresa - 9 dagar

Donaukryssning Passau-Budapest
- Avkoppling, njutning & tre huvudstäder

En semester som har allt. Lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. Kryddat med intressant historia och storslagna huvudstäder. Wien, Bratislava och Budapest! Bussresa och kryssning i en härlig harmoni.

 
Resan genomförs också i omvänd ordning, kryssning Budapest-Passau - Klicka här »

Snabba fakta!
  • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser.
  • Bevkäm båt med bra service & god mat. Helpension på båten där vi bor 6 nätter.
  • Upplev Linz, Dürnstein, Wien, Bratislava & Budapest.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Avkoppling & äventyr

Malmö - Kassel: På lördagsmorgonen samlas vi på Öresundsterminalen för avresa. Förväntansfulla vinkar vi adjö till Malmö och snart är vi över bron i Danmark. Vi tar färjan över till Puttgarden i Tyskland och äter lunch innan vi fortsätter förbi Hamburg. Guiden berättar om resan och städerna på vägen. Framåt kvällen når vi Kassel och Wyndham Garden Hotel som dukar för middag, ca 65 mil.

Dag 2, söndag: Bayern hägrar

Kassel - ombordstigning i Passau: I dag väntar vackra vyer på vår resa till treflodsstaden Passau. Vi färdas genom Bayern och på eftermiddagen når vi Passau där vi välkomnas ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Carmen, ca 53 mil. Vi checkar in i våra hytter och äter en första välsmakande middag ombord.

Dag 3, måndag: Njut av flodlivet

Passau - Grein: På ­morgonen påbörjar vi vår härliga kryssning på Donau, koppla av och njut av de vackra vyerna. Mitt på dagen anländer vi till livliga Linz där det finns tid för egna strövtåg ­genom den trevliga staden. Varför inte passa på att besöka ett konditori för att prova stadens traditionella bakverk Linzer Torte? Vi fortsätter ­sedan vår resa till den charmiga byn Grein, vackert inramad av ­böljande ­kullar, där vi lägger till för natten.

Dag 4, tisdag: Vackra Wachau

Grein - Krems: På morgonen seglar vi vidare mot Melk där vi får möjlighet att besöka det praktfulla barockklostret och under eftermiddagen gör vi ett strandhugg i den pittoreska staden Dürnstein i vin­distriktet Wachau. Vi kryssar sedan vidare till dagens slutmål Krems.

Dag 5, onsdag: Wien, Österrikes stolthet

Krems - Wien: Under natten kastar kaptenen loss och styr mot underbara Wien. Vid frukosttid lägger vi till i Korneuburg strax utanför Wien och har sedan en hel dag på oss att lära känna den forna kejsarstaden. Allra mest får vi se om vi följer med på de välplanerade utflykterna.

Dag 6, torsdag: Vattenvägen till Bratislava

Wien - Bratislava: Vid lunchtid säger vi Auf Wiedersehen till Wien och på vår vattenväg möter vi under eftermiddagen Slovakiens huvudstad Bratislava. På stadsrundturen, där vi får möjlighet att se slottet och den gamla stadskärnan, berättar vår guide om stadens spännande historia. Efter middag ombord kastar vi loss och under natten seglar vi vidare mot Ungerns huvudstad.

Dag 7, fredag: Donaus drottning

Bratislava - Budapest: På morgonen når vi Budapest, Donaus drottning. Vi börjar med att ta oss en titt på Pestsidan som stoltserar med praktfulla ­paradgator, vackra torg och fina parker. På kvällen samlas vi för en festlig avskedsmiddag i MS Carmens restaurang där vi tar farväl av personalen.

Dag 8, lördag: Dresden - Elbes juvel

Landstigning i Budapest - Dresden: I dag färdas vi genom Ungern, Slovakien, Tjeckien och vidare till Tyskland och delstaten Sachsens ståtliga huvudstad Dresden, ca 67 mil. Vi checkar in på Ibis Hotels Zentrum och äter en sista gemensam middag.

Dag 9, söndag: Hemma igen

Dresden - Malmö: Denna sista dag tillsammans reser vi genom Tyskland till färjan Rostock-Gedser. Via Danmark når vi snart Sverige och ca kl 20.00 är vi tillbaka i Malmö, ca 62 mil.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 775:-
(ordinarie pris 1 970:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Magnifika Melk

Vi gör ett besök i det berömda klostret i Melk, majestätiskt beläget på en klippa ovanför Donau, och låter oss imponeras av ­barockens glans och prakt.
Pris ca 295:-

Vindistriktet Wachau

När vi lagt till i Dürnstein, med sina grönskande vinstockar, besöker vi en historisk vinkällare där vi får provsmaka ­vinerna från Wachau.
Pris ca 325:-

Romantikens Wien

Vi inleder med att göra en rundtur med bussen för att sedan bekanta oss med centrala Wien till fots. Vi följer med vår guide på en spännande vandring som bland annat tar oss till den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus.
Pris ca 265:-

Sköna toner i Wien

I musikens huvudstad Wien besöker vi kur­salongen för en riktig Wienerkonsert. Vi får lyssna till sköna toner och njuta av berömda verk som komponerats av några av de allra största inom klassisk musik. En ­speciell upplevelse vi kommer att minnas!
Pris ca 595:-

Upptäck vackra Bratislava

Vi tar en promenad genom den slovakiska ­huvudstadens gamla hjärta där vi tillsammans med vår guide upptäcker vackra historiska ­byggnader, mysiga gator och öppna torg.
Pris ca 225:-

Praktfulla Budapest

Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi njuter av den storslagna utsikten från Gellértberget, ser den livliga saluhallen, ­Parlamentet och Hjältarnas torg.
Pris ca 265:-

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
18/6BussMS CarmenInga tillgängliga platser14 495:-Inga tillgängliga platser
10/9BussMS CarmenMer än 814 695:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 2 övernattningar i dubbelrum
  • 6 övernattningar i dubbelhytt
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 5 luncher (dag 3 - 7)
  • 8 middagar (dag 1 - 8)
  • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 3 995:-
Avser hytt på nedre däck på MS Carmen

Tillägg för hytt på mellandäck med öppningsbart fönster 600:- per person
Tillägg för hytt på övre däck med fransk balkong 1 500:- per person
Grundpriset avser hytt på mellandäck med fönster (ej öppningsbart)

Avresa 10/9 bor vi på Hotel Astoria i Göttingen dag 1-2.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 60 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungersk Forint (HUF)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 8

MS Carmen
MS Carmen
Renoverat och trivsamt flodkryssningsfartyg med familjär och avkopplande atmosfär. Fartygets panoramafönster och soldäck bjuder på en härlig utsikt. Hotellet: Välskött fartyg med trevlig och tillmötes...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Wyndham Garden Hotel, Kassel
Wyndham Garden Hotel, Kassel
Ett bekvämt och praktiskt övernattningshotell och mångårig samarbetspartner. När du trätt in genom hotellentrén möts du av en ljus lobby med bekväma sittgrupper och i anslutning till receptionen finns...

Övernattning Dag 8 - 9

Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Bekvämt stadshotell med mycket centralt läge som består av två höghuskroppar som förenas av en shoppingarkad. Hotellet byggdes under DDR-tiden i slutet av 60-talet vilket till viss del gör sig påmint...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö