Skip to main content

Donaukryssning Passau-Budapest

BUSSRESA - Tyskland, ÖsterrikeSlovakien, Ungern - Rundresa, Flodkryssning 9 dagar

Donaukryssning Passau-Budapest
- Avkoppling, njutning & tre huvudstäder

En semester som har allt. Lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. Kryddat med intressant historia och storslagna huvudstäder. Wien, Bratislava och Budapest! Bussresa och kryssning i en härlig harmoni.
 

Resan genomförs även i omvänd ordning, kryssning Budapest-Passau, med avresa 18/4 och 20/6. Klicka här »


Snabba fakta!
  • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser.
  • Modern båt med bra service & fantastisk mat, helpension på båten där vi bor 6 nätter.
  • Upplev Passau, Linz, Dürnstein, Wien, Bratislava & Budapest.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Avkoppling & äventyr

Malmö - Kassel: På lördagsmorgonen samlas vi på Öresundsterminalen för avresa. Snart är vi över bron i Danmark. Vi tar färjan över till Puttgarden i Tyskland och äter lunch innan vi fortsätter förbi Hamburg. Guiden berättar om resan och städerna på vägen. Framåt kvällen når vi Kassel och bekväma InterCity Hotel som dukar för middag, ca 65 mil.

Dag 2, söndag: Bayern hägrar

Kassel - ombordstigning i Passau: I dag väntar vackra vyer på vår resa till treflodsstaden Passau. Vi färdas genom Bayern och på eftermiddagen når vi Passau där vi välkomnas ombord på vårt bekväma flodkryssningsfartyg MS Verdi, ca 53 mil. Vi checkar in i våra hytter och äter en välsmakande middag ombord.

Dag 3, måndag: Njut av flodlivet

Passau - Grein: På ­morgonen påbörjar vi vår härliga kryssning på Donau, koppla av och njut av de vackra vyerna. Mitt på dagen anländer vi till livliga Linz där det finns tid för egna strövtåg ­genom den trevliga staden. Vi fortsätter ­sedan vår resa till den charmiga byn Grein, vackert inramad av ­böljande ­kullar, där vi lägger till för natten. På ­kvällen väntar ännu en god ­middag.

Dag 4, tisdag: Vackra Wachau

Grein - Krems: I dag ­besöker vi Melks praktfulla barockkloster och den pittoreska staden Dürnstein i vin­distriktet Wachau. Vi kryssar sedan vidare till dagens slutmål Krems.

Dag 5, onsdag: Wien, Österrikes stolthet

Krems - Wien: Under natten kastar kaptenen loss och styr mot underbara Wien. Vi ankommer på morgonen och har sedan en hel dag på oss att lära känna den forna kejsarstaden. Allra mest får du se om du följer med din Scandoramaguide på de välplanerade utflykterna.

Dag 6, torsdag: Vattenvägen till Bratislava

Wien - Bratislava: Vid lunchtid säger vi Auf Wiedersehen till Wien och på vår vattenväg möter vi under eftermiddagen Slovakiens huvudstad Bratislava. På stadsrundturen, där du får möjlighet att se slottet och den gamla stadskärnan, berättar din kunniga guide om stadens spännande historia. Efter middag ombord kastar vi loss och under natten seglar vi vidare mot Ungerns huvudstad.

Dag 7, fredag: Donaus drottning

Bratislava - Budapest: På morgonen når vi Budapest, Donaus drottning. Vi börjar med att ta oss en titt på Pestsidan som stoltserar med praktfulla ­paradgator, vackra torg och fina parker. På kvällen samlas vi för en festlig avskedsmiddag i MS Verdis restaurang där vi tar farväl av personalen.

Dag 8, lördag: Dresden - Elbes juvel

Landstigning i Budapest - Dresden: I dag färdas vi genom Ungern, Slovakien, Tjeckien och vidare till Tyskland och delstaten Sachsens ståtliga huvudstad Dresden, ca 67 mil. Vi checkar in på komfortabla Achat Premium Hotel och äter en sista gemensam middag.

Dag 9, söndag: Hemma igen

Dresden - Malmö: Denna sista dag tillsammans reser vi genom Tyskland till färjan Rostock-Gedser. Via Danmark når vi snart Sverige och ca kl 20.00 är vi tillbaka i Malmö, ca 62 mil.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 760:-
(ordinarie pris 1 960:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Magnifika Melk

Vi gör ett besök i det berömda klostret i Melk, majestätiskt beläget på en klippa ovanför Donau. Låt dig imponeras av ­barockens glans och prakt.
Pris ca 295:-

Vindistriktet Wachau

När vi lagt till i Dürnstein, med sina grönskande vinstockar, besöker vi en historisk vinkällare där vi får provsmaka ­vinerna från Wachau.
Pris ca 325:-

Romantikens Wien

Vi inleder med att göra en rundtur med bussen för att sedan bekanta oss med centrala Wien till fots. Vi följer med vår guide på en spännande vandring som bland annat tar oss till den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus.
Pris ca 265:-

Sköna toner i Wien

I musikens huvudstad Wien besöker vi kur­salongen för en riktig Wienerkonsert. Vi får lyssna till sköna toner och njuta av berömda verk som komponerats av några av de allra största inom klassisk musik. En ­speciell upplevelse du kommer att minnas!
Pris ca 585:-

Upptäck vackra Bratislava

Vi tar en promenad genom den slovakiska ­huvudstadens gamla hjärta där vi tillsammans med vår guide upptäcker vackra historiska ­byggnader, mysiga gator och öppna torg.
Pris ca 225:-

Praktfulla Budapest

Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi njuter av den storslagna utsikten från Gellértberget, ser den livliga saluhallen, ­Parlamentet och Hjältarnas torg.
Pris ca 265:-

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 2 övernattningar i dubbelrum
  • 6 övernattningar i dubbelhytt
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 5 luncher (dag 3 - 7)
  • 8 middagar (dag 1 - 8)
  • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 995:-

Tillägg för hytt på mellandäck med öppningsbart fönster 450:- per person
Tillägg för hytt på övre däck med fransk balkong 900:- per person

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 60 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd på Donau kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungersk Forint (HUF)

Sista minuten
26/9St Petersburgfrån 6 995:-
26/9Baltikum Runtfrån 7 295:-
26/9Paris, Hotel Victoriafrån 7 295:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö