Skip to main content

Donaukryssning Passau-Budapest

BUSSRESA - ÖsterrikeSlovakien, Ungern - Flodkryssning, Rundresa - 9 dagar

Donaukryssning Passau-Budapest
- Avkoppling, njutning & tre huvudstäder

En semester som har allt. Lugn och ro, bedårande naturscenerier, härliga matupplevelser och trevligt sällskap. Kryddat med intressant historia och storslagna huvudstäder. Wien, Budapest och Bratislava! Bussresa och kryssning i en härlig harmoni.


Resan genomförs med annat kryssningsfartyg och annan seglingsrutt än vad som anges i katalogen.

 
Snabba fakta!
  • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser.
  • Bevkäm båt med bra service & god mat. Helpension på båten där vi bor 6 nätter.
  • Upplev Wien, Budapest, Bratislava & Dürnstein.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Avkoppling & äventyr

Malmö - Göttingen: På lördagsmorgonen samlas vi på Öresundsterminalen för avresa. Förväntansfulla vinkar vi adjö till Malmö och snart är vi över bron i Danmark. Vi tar färjan över till Puttgarden i Tyskland och äter lunch innan vi fortsätter förbi Hamburg. Framåt kvällen når vi Göttingen och Hotel Astoria som dukar för middag, ca 62 mil.

Dag 2, söndag: Bayern hägrar

Göttingen - ombordstigning i Passau: I dag väntar vackra vyer på vår resa till treflodsstaden Passau. Vi färdas genom Bayern och på eftermiddagen når vi Passau där vi välkomnas ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS River Sapphire, ca 56 mil. Vi checkar in i våra hytter och äter en första välsmakande middag ombord samtidigt som vi påbörjar vår kryssning på Donau.

Dag 3, måndag: Vackra Wachau

Melk - Wien: På morgonen når vi Melk och vi får möjlighet att besöka det praktfulla barockklostret. Eftermiddagen spenderar vi ombord, koppla av och njut av de vackra vyerna. På kvällen lägger vi till i Nussdorf i utkanten av Wien.

Dag 4, tisdag: Wien, Österrikes stolthet

Wien: Nu har vi en hel dag på oss att lära känna den forna kejsarstaden. Fängslas av de storslagna fasaderna längs Ringstrasse, Wiens huvudstråk. Flanera i gränderna kring Stefansdomen eller njut av kafélivet över en bit Sachertårta. På kvällen fortsätter vår kryssning mot Ungern och Budapest.

Dag 5, onsdag: Donaus drottning

Budapest: På förmiddagen når vi Budapest, Donaus drottning. Vi börjar med att ta oss en titt på Pestsidan som stoltserar med praktfulla ­paradgator, vackra torg och fina parker. Givetvis ska vi även bekanta oss med Budasidan!

Dag 6, torsdag: Vidare längs Donau

Budapest - Bratislava: Förmiddagen är fri för egna strövtåg, kanske lockar något av de anrika kaféerna eller ett besök i saluhallen? Vid lunchtid säger vi Viszontlátásra till Budapest och spenderar resten av dagen ombord. En härlig kryssning väntar!

Dag 7, fredag: Bratislava hägrar

Bratislava - Dürnstein: Tidig morgon ankommer vi Slovakiens huvudstad Bratislava. På stadsrundturen, där vi får möjlighet att se slottet och den gamla stadskärnan, berättar vår guide om stadens spännande historia. Under eftermiddagen kryssar vi åter mot Wachaudalen.

Dag 8, lördag: Farväl till flodlivet

Landstigning i Dürnstein - Dresden: Tidig morgon når vi i den pittoreska staden Dürnstein i vin­distriktet Wachau, där vi säger adjö till vårt kryssningsfartyg. Vi får möjlighet att provsmaka områdets vin innan vi med buss fortsätter mot Tjeckien och vidare till Tyskland och delstaten Sachsens ståtliga huvudstad Dresden, ca 41 mil. Vi checkar in på Ibis Hotels Zentrum och äter en sista gemensam middag.

Dag 9, söndag: Hemma igen

Dresden - Malmö: Denna sista dag tillsammans reser vi genom Tyskland till färjan Rostock-Gedser. Via Danmark når vi snart Sverige och ca kl 20.00 är vi tillbaka i Malmö, ca 62 mil.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 775:-
(ordinarie pris 1 970:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Magnifika Melk

Vi gör ett besök i det berömda klostret i Melk, majestätiskt beläget på en klippa ovanför Donau, och låter oss imponeras av ­barockens glans och prakt.
Pris ca 295:-

Sköna toner i Wien

I musikens huvudstad Wien besöker vi kur­salongen för en riktig Wienerkonsert. Vi får lyssna till sköna toner och njuta av berömda verk som komponerats av några av de allra största inom klassisk musik. En ­speciell upplevelse vi kommer att minnas!
Pris ca 595:-

Romantikens Wien

Vi inleder med att göra en rundtur med bussen för att sedan bekanta oss med centrala Wien till fots. Vi följer med vår guide på en spännande vandring som bland annat tar oss till den mäktiga Stefansdomen och Mozarts hus.
Pris ca 265:-

Praktfulla Budapest

Vi åker på en givande rundtur i Ungerns vackra huvudstad för att upptäcka vad som erbjuds av shopping, sevärdheter och monument på båda sidor av Donau. Vi njuter av den storslagna utsikten från Gellértberget, ser den livliga saluhallen, ­Parlamentet och Hjältarnas torg.
Pris ca 265:-

Upptäck vackra Bratislava

Vi tar en promenad genom den slovakiska ­huvudstadens gamla hjärta där vi tillsammans med vår guide upptäcker vackra historiska ­byggnader, mysiga gator och öppna torg.
Pris ca 225:-

Vindistriktet Wachau

När vi lagt till i Dürnstein, med sina grönskande vinstockar, besöker vi en historisk vinkällare där vi får provsmaka ­vinerna från Wachau.
Pris ca 325:-

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 2 övernattningar i dubbelrum
  • 6 övernattningar i dubbelhytt
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 5 luncher (dag 3 - 7)
  • 8 middagar (dag 1 - 8)
  • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 3 995:-

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 60 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ungersk Forint (HUF)

Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö