Skip to main content

OM DIN BUSSRESA

SCANDORAMAS KOMFORTBUSSAR
De bekvämligheter som finns i våra långfärdsbussar gör resan behaglig på alla sätt och vis. Vi använder oss oftast av 2018 års modell eller nyare. Alla bussar är utrustade med toalett, säkerhetsbälten, fällbara stolar, läslampor och ljudanläggning samt inte minst – en trevlig och säker chaufför! Detta är Scandoramas komfortbussar! Dessutom är givetvis alla bussar även utrustade med luftkonditionering. Vid mycket höga temperaturer blir det dock inte alltid så svalt i bussen som man önskar, eftersom även en väl fungerande luftkonditioneringsanläggning har sina begränsningar.

AVGÅNGSTID
Avgångstid är kl. 08.10 från Öresundsterminalen. Avvikelser kan förekomma för enskilda resor, se information på din biljett. Om du tar dig till terminalen på egen hand ska du vara där senast kl. 07.45. Ungefärlig hemkomsttid är kl. 20.00.

PLATSER I BUSSEN
I de bekväma Scandoramabussarna tillämpas, i demokratisk anda, ett rotationssystem där du får tillfälle att byta plats resdag för resdag. Plats längst fram i bussen kan därför ej reserveras, inte ens mot läkarintyg. Den som lider av åksjuka bör därför konsultera läkare före avresan för inköp av lämpliga preparat. På resor där vi ej övernattar på hotell på väg till resmålet tillämpas av naturliga skäl inte rotationssystemet. Reser du ensam eller i ett sällskap bestående av ett udda antal personer kan någon i ert sällskap få sitta bredvid en annan medresenär.

BAGAGE
Bagaget får maximalt omfatta en resväska (max 20 kg) och ett litet handbagage per person. Som resenär ansvarar du själv för transporten av ditt bagage till och från bussen och hotellrummet. Dessutom ansvarar du själv för att ditt bagage verkligen lastas in i bussen vid avfärd. Tänk på att resväskor, liksom på flyget, packas på varandra och att väskorna och innehållet därför bör tåla detta. Scandorama ersätter inte skadat bagage utan hänvisar till respektive transportörs försäkringsbolag. Detta gäller även på anslutningsresor samt vid eventuell omlastning av bagaget. De generösa införselreglerna för alkohol gör att vi måste maximera vikten på det tillåtna bagaget till sammanlagt 20 kg per person.

PRAKTISKA TIPS
Under din resa kommer du att behöva svenska kronor (SEK), euro (EUR) samt även den nationella valutan om du besöker ett land som inte har euro. På vår hemsida under Bra att veta på respektive resa har vi angett vilken valuta du behöver på just din resa. Vi rekommenderar att du växlar till dig valuta före avresa eftersom vi inte kan garantera växlingsmöjlighet under resdagarna. Tänk på att även växla till mindre valörer t.ex. 5- och 10-eurosedlar. Tyvärr har vi inte möjlighet att tillhandahålla kartmaterial till platserna som besöks på din resa. Är du intresserad av kartor rekommenderar vi att du inhandlar sådana i förväg.

PAUSER
På alla våra bussresor gör vi pauser med jämna mellanrum, normalt efter ca två till tre timmars färd. Våra bussar är helt rökfria. Det ges tillfälle att röka på de pauser som görs under resan. Vi stannar alltid för lunchuppehåll under resdagarna om det inte ges tillfälle att äta lunch i samband med en färjeöverfart.

HOTELLÖVERNATTNING INFÖR/EFTER DIN BUSSRESA

Beskrivning av hotellen hittar du här.

Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö