Bloggen

Varmt välkommen till Scandoramabloggen!

Här hittar du inspiration och restips, de senaste nyheterna och intervjuer med våra Scandoramaguider.

Trevlig läsning!

Skriv ut
Eposta länk
Dela på Facebook
Dela på Twitter
24 augusti 2018   Tillbaka Tänk att få färdas genom böljande landskap som skiftar i höstens vackra färger, att få provsmaka  underbara viner och besöka fantastiska vingårdar.   På våra vinresor är det precis det du får göra, toppat med trevliga ....Läs mer ».
16 augusti 2018   Tillbaka I veckans guideintervju får vi lära känna Martin Sandstedt – Scandoramaguide sedan 15 år tillbaka! Vilka tycker han är de viktigaste egenskaperna att ha i sitt yrke, vilken är hans mest minnesvärda resa och hur kommer det sig att han alltid har en vikt strandbag med sig ....Läs mer ».
1 juni 2018   Tillbaka De kritvita paradisstränderna, de karibiska rytmerna, det historiska arvet och den vackra naturen. Anledningarna till att besöka Kuba är många – här listar vi 11 av dem. Havanna Färgsprakande Havanna med sitt myllrande gatuliv och historiska arv är ett måste att ....Läs mer ».
4 m aj 2018   Tillbaka Sardinien Runt - traditionsrikt & njutningsfullt Följ med på en rundresa fyll med vild natur, antika ruiner och charmiga byar på Italiens näst största ö. Sardinien kallas ibland för Europas Karibien och bjuder på ett böljande landskap i inlandet och en kust med ....Läs mer ».
4 maj 2018   Tillbaka I veckans guideintervju får vi lära känna Scandoramaguiden Christine Olsson, vars barndomsdröm om att bli guide gick i uppfyllelse 2009. Vilken är hennes mest minnesvärda resa, vart reser hon helst själv och vilka är hennes bästa restips – det och mycket mer får ....Läs mer ».
19 april 2018   Tillbaka En ny vecka är här och därmed också en ny guideintervju! Den här gången får vi träffa Joakim Bengtsson, Scandoramaguiden som älskar Frankrike  och  Italien , Boeuf Bourguignon och joggingrundor. Vilken är hans mest minnesvärda resa, vad har han alltid ....Läs mer ».
6 april 2018   Tillbaka Portugal runt - ett eldorado för upptäcktsresande Följ med på en rundresa till västra Europas minst utforskade land och njut av ljuvliga dagar på Algarvekusten, huvudstaden Lissabon och historiska pärlor som Porto och Óbidos. En resa full av romantiska miljöer, utsökta ....Läs mer ».
3 april 2018   Tillbaka I veckans guideintervju möter vi Matilda Mikaelsdotter Persson, Scandoramaguiden som älskar att träffa nya människor och har Kuba och Köpenhamn bland sina favoriter. Vad har hon alltid med sig på resan och vilket är hennes bästa tips för den som ska resa? Läs vidare ....Läs mer ».
23 mars 2018   Tillbaka Böljande landskap, glittrande vågor och olivlundar. För att inte tala om pizzan, pastan och gelaton – inte undra på att  Italien är ett av våra allra mest älskade resmål! Här tipsar vi om fyra filmer som alla utspelar sig i Italien - dröm dig bort till ....Läs mer ».
19 mars 2018   Tillbaka Hon tänkte vara ledig från tjänsten på IKEA i 3 månader, men upptäckte som 22-åring det spännande reseledarelivet. I år är Malou inne på sitt 41:a år på resande fot. I veckans guideintervju berättar hon om sina upplevelser, sin mest minnesvärda ....Läs mer ».
9 mars 2018   Tillbaka De har rest i alla väderstreck och sett några av världens allra vackraste och mest spännande platser. Våra Scandoramaguider vet helt enkelt var de charmigaste kvarteren ligger, var du kan se de vackraste vyerna och äta den godaste maten. I de här inlägget delar de med sig ....Läs mer ».
1 mars 2018   Tillbaka I veckans guideintervju möter vi Pernilla Colhag, Scandoramaguiden som älskar Island, Schnitzel och att träffa nya människor. Här ger hon bl.a. sina bästa resetips och berättar om de mest oförglömliga ögonblicken som Scandoramaguide. Namn: Pernilla Colhag Ålder: ....Läs mer ».
1 mars 2018   Tillbaka Drömmer du om att provsmaka ljuva bubblor i Champagne eller vill du kanske diskutera smaknyanser med vinbonden själv i Valpolicella? Våra vinresor tar dig till de mest spännande vinregionerna i Europa. Upptäck nya smaker, njut av bekanta favoriter och besök fantastiska vingårdar. ....Läs mer ».
22 februari 2018   Tillbaka I veckans guideintervju träffar vi Ivo Parolin - Scandoramaguide sedan 22 år tillbaka! Vart reser han helst själv, vilken är hans mest minnesvärda resa och vad har han alltid med sig på resan? Det och mycket mer får du reda på i veckans intervju.   Namn:   ....Läs mer ».