Wien

BUSSRESA - Österrike - Rundresa, Storstad 7 dagar

Wien - Dina drömmars stad

Låt dig förföras av Mozart och Strauss i den klassiska musikmetropolen. Njut av en äkta wienerschnitzel, Schönbrunn och Spanska ridskolan. Ta en fika utöver det vanliga på ett palatsliknande kafé och en flodkryssning på Donau. En härlig bussresa som tar dig till dina drömmars stad, här finns något för alla smaker!
 

6 gäster ger medelbetyg 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★


  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »


Snabba fakta!
  • Bra hotell nära shoppinggatan i Wien!
  • Trevligt och välkomponerat utflyktsprogram.
  • Missa inte utflykten till praktfulla Schönbrunn!

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Söderut via Danmark

Malmö - Jena: Efter att ha satt oss bekvämt tillrätta färdas vi genom Danmark mot Gedser och färjan till Rostock. Vi fortsätter söderut och kommer så småningom fram till Jena där vi äter en god middag tillsammans på uppskattade Maxx Hotel, ca 69 mil.

Dag 2, söndag: Förbi treflodsstaden Passau

Jena - Wien: Efter frukost tar vi plats i bussen och fortsätter vår resa. Vi passerar Passau där de tre floderna Donau, Inn och Ilz flyter samman och stannar för lunch längs vägen. Vår resa går sedan vidare till Wien där vi checkar in på välskötta Ibis Mariahilf Hotel med centralt läge nära shopping och kommunikationer, ca 68 mil. Redan första kvällen har du möjlighet att uppleva äkta wienergemyt genom att följa med på välkomstmiddag till vinom­rådet Grinzing.

Dag 3-5, måndag - onsdag: Ståtliga Wien

Wien: Nu har du några härliga dagar på dig att uppleva stadens höjdpunkter! Wien associeras ofta med 1800-talsromantik, wienervals, Strauss och Spanska ridskolan, något som Wienborna än i dag är mycket stolta över. Samtidigt bjuder staden också på modern design och konst. Wien har flera eleganta sevärdheter att erbjuda sina besökare. Katedralen Stefansdomen har en härlig utsikt över staden och slottet Schönbrunn stoltserar med världens äldsta zoo. Valsens födelsestad genomsyras än i dag av romantisk musik. I Wien har flera världsberömda kompositörer verkat så som Mozart, Beethoven och Strauss. Traditionen lever kvar i musikens romantiska huvudstad. Arkitekturen innefattar imponerande byggnader i jugend och tidig modernistisk stil och för att få ut det mesta av allt detta är ett tips att inleda besöket med vår fantastiska stadsrundtur. Ta dig även gärna tid att bara promenera runt och njuta av den eleganta atmosfären, utforska det stora shoppingutbudet eller slinka in på ett charmigt kafé. På kvällarna finns det otaliga restauranger, pubar och barer att välja bland. Missa inte att följa med på vår konsertkväll som är ett måste i Wien. I vacker miljö får du lyssna till professionella musiker som framför välkända klassiska stycken. En underbar kväll du kommer att minnas länge!

Dag 6, torsdag: Genom Tjeckien

Wien - Schwarzheide: På morgonen lämnar vi Wien för att bege oss norrut igen. På vägen passerar vi fascinerande Prag och ser stadens berömda borg torna upp sig. Färden fortsätter sedan till Schwarzheide i östra Tyskland där vi checkar in på välskötta Achat Hotel Premium Spreewald, ca 55 mil. På kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 7, fredag: Vackra Wienminnen

Schwarzheide - Malmö: Vi kör genom norra Tyskland och kan koppla av ordentligt i den bekväma bussen. Vi går ombord på färjan i Rostock och väl i Gedser går milen snabbt genom Danmark. Vi fortsätter till Malmö dit vi anländer ca kl 20.00, ca 57 mil.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 355:-
(ordinarie pris 2 620:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Välkomstkväll i Grinzing

För att få en riktig upptakt till våra dagar i Wien börjar vi med att besöka en äkta Heuriger. Här provar vi klassisk österrikisk mat med gott vin till. Dessutom bjuds det på musik och det finns även möjlighet till en svängom. En kväll med gemyt och hög stämning!
Pris inkl middag ca 495:-

Upptäck vackra Wien

En intressant tur runt Wiens välkända Ringstrasse där du får se de mest storslagna palatsen från det forna kejsardömet, kejsarnas residens Hofburg, parlamentet och Staatsoper. Vi fortsätter turen till fots och bekantar oss med de viktigaste och mest spännande byggnaderna i Wiens stadskärna såsom Stefans­domen och ultramoderna Haus Haas.
Pris ca 285:-

Hundertwasserhaus, Pratern & marknad

Vi börjar med att besöka det berömda Hundertwasserhaus, en byggnad skapad med om­tanke och stor kreativitet med naturen som inspiratör. Sedan blir det en tur i stadens mest välkända siluett, pariserhjulet Riesenrad vid nöjesparken Pratern. Här får du möjlighet att se Wien från ovan i det som också kallas stadens signum. Vi fortsätter sedan till Naschmarkt, wienarnas egna saluhall under bar himmel.
Pris ca 315:-

Praktfulla Schönbrunn

En utflykt till kejsarfamiljens sommarhus, det vackra och anrika Schloss Schönbrunn. Tillsammans med vår kunniga lokalguide vand­rar vi genom de praktfulla salarna. Rokokomöbler som drottningen Maria Theresia lät tillverka i mitten av 1700-talet, salar med guld, rosenträ och vackra föremål. Därefter har du tid att på egen hand promenera i den vackra parken.
Pris ca 445:-

En oförglömlig Wienerkonsert

I kväll har du möjlighet att låta dig förföras av musiken, sången och dansen i en av Wiens mest populära konsertsalonger. I vacker miljö får du lyssna till musiker som framför välkända stycken av Mozart och Strauss. En oförglömlig wienerkonsert.
Pris ca 585:-

Båttur på Donau med vinprovning

Vi lämnar storstadspulsen för att få en inblick i livet längs Donau. Vi njuter av en trevlig flodkryssning genom Wachaudalen som räknas som Donaus vackraste sträcka. I en av de pittoreska vinbyarna går vi i land för att titta närmare på de grönskande vinstockarna, provsmaka vin och få en inblick i tillverkningen.
Pris ca 495:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

6 personer ger den här resan medelbetyget 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Vi gjorde en härlig resa tillsammans med ett femtiotal glada pensionärer. Allt var väl planerat och fungerade bra. En historiskt intresserad och kunnig reseledare och fina hotell. Vad mer kan man begära.

av

★ ★ ★ ★ ★

Gaiden var jättetrevlig duktig

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Reseledaren kunnig och trivsam samt bra guidade turer under hela veckan. En fantastisk resa som hela gruppen uppskattade och gav bästa betyg.

av

★ ★ ★ ★ ★

Wien, mina drömmars stad! Jag, min dotter och mina barnbarn, 8 och 11 år gamla, var helt nöjda. Resan ger mersmak. Det var mycket roligt att åka med barnbarnen. Man ser allt med nya ögon. "Res 4, betala för tre" gjorde det möjligt för oss att åka.

av

★ ★ ★ ★ ★

Det var jätte roligt för jag har aldrig åkt bussresa förut och det var bra att det fanns toalett och att man kunde köpa vatten vin öl. Och personalen var mycket trevliga och hade skämt att prata om det var bra att ni hade utflykts paket hej då :)

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
3/10Ibis Mariahilf Hotel, WienInga tillgängliga platser6 795:-Inga tillgängliga platser
24/10Ibis Mariahilf Hotel, WienInga tillgängliga platser6 895:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 6 frukostar (dag 2 - 7)
  • 2 middagar (dag 1 och 6)


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 795:-

Avresa 16/5 bor vi på Achat Premium Hotel i Dresden dag 6-7.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 6

Ibis Mariahilf Hotel, Wien
Ibis Mariahilf Hotel, Wien
Stort stadshotell med bekväma faciliteter och renoverade allmänna utrymmen. Vid ankomst till hotellet möts du av en ljus och rymlig lobby med en trendigt inredd loungebar. Här finns även en modern fru...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Maxx Hotel, Jena
Maxx Hotel, Jena
Modernt hotell med amerikansk touch beläget i utkanten av Jena. Hotellet: Uppskattat hotell som har restaurang med vinterträdgård, amerikansk bar med jukebox, lobby och terrass samt en spaavdelning me...

Övernattning Dag 6 - 7

Achat Hotel Premium Spreewald, Schwarzheide
Achat Hotel Premium Spreewald, Schwarzheide
Välfungerande och trevligt övernattningshotell beläget i södra delen av delstaten Brandenburg. Hotellet: Välskött hotell med restaurang och bar samt fitnessavdelning med bastu och minigym samt Kegelba...