Wales med Lake District ✈

FLYGRESA - Storbritannien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

 

Wales med Lake District
- Fängslande naturscenerier

Lake District är landskapet som inspirerat både författare och konstnärer med sina mjuka kullar, betande får och klara sjöar. Wales är landet med mystik och unika traditioner som har bevarats under århundraden och där delar av befolkningen talar det egna språket kymriska. En resa fylld av historia och bedårande naturscenerier!
 

1 gäst(er) ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta!
  • Fantastiska naturscenerier, mystik och unika Wales!
  • Unikt boende i Lake District i orten Windermere.
  • Även besök i Lancaster och Chester.

Dagsprogram

Dag 1, fredag: Mot Storbritannien

Flyg till Manchester - Windermere: Vi landar på Manchesters flygplats där vår Scandoramaguide och buss möter upp. Vi sätter oss tillrätta i bussen och får information om den stundande resan. Vårt mål för dagen är Lake District och vackert belägna Windermere Hotel i Windermere, ca 14 mil. 

Dag 2-3, lördag - söndag: Underbara Lake District

Lake District: Detta underbara område är berömt för sin skönhet och är Englands största nationalpark. Landskapsmålaren John Constable ansåg att området hade den vackraste naturen i landet och fortfarande anses det vara något alldeles särskilt med sina höga berg och djupa dalar. Vi ska utforska sjöarna, som området kallas, och vi kommer förstå varför författare som Beatrix Potter och William Wordsworth inspirerades här. Missa inte vår natursköna utflykt med det bästa av Lake District eller besöket på herresätet Holker Hall med sin fantastiska trädgård. 

Dag 4, måndag: Lancaster kallar

Windermere - Llandudno: Det har blivit dags att lämna Lake District och Cumbria och vi passar på att göra ett besök i Lancashires residensstad Lancaster. Staden har en lång historia och var en viktig hamnstad. I dag är det fortfarande en blomstrande stad med sitt universitet och rika kulturliv. Stadens imponerande slott uppfördes av normanderna, byggdes ut på 1300- och 1500-talen och har fungerat som domstol och fängelse sedan 1700-talet. Vi gör en promenad och passar på att äta lunch innan vi fortsätter söderut. I höjd med Manchester och Liverpool tar vi av västerut och snart kommer vi in i Wales som med egen musik, en brokig historia och ett enastående landskap verkligen är som ett eget land. Vårt mål för dagen är Llandudno och Grand Hotel beläget direkt vid havet, ca 25 mil. 

Dag 5-6, tisdag - onsdag: Undersköna Wales

Wales: Norra Wales är kargt och glesbefolkat men har få motsvarigheter vad gäller skönhet och storslagenhet. Här fanns självständiga walesiska riken fram till medeltidens slut. På alla vägskyltar finns både det engelska och det kymriska namnet. Det gamla keltiska språket kymriska talas av 20 procent av befolkningen och är obligatoriskt i skolorna. Under våra utflykter kommer vi bli påminda om detta, inte minst när vi besöker Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, en av världens mest berömda järnvägsstationer med hela 58 bokstäver i sitt namn. Vi kommer också besöka Caernarfon Castle, nationalparken Snowdonia och Llangollen där vi byter ut bussen mot en kanalbåt. Härliga dagar väntar i underbara Wales! 

Dag 7, torsdag: Romarnas Chester & Liverpool

Llandudno - Liverpool: Efter en kort sträcka utmed kusten lämnar vi Wales och kör in i England igen. Här besöker vi en av Englands äldsta städer, Chester, grundad av romarna. Chester har en mycket vacker stadskärna, berömd för sina speciella hus med så kallade Rows. Vi gör en liten promenad i centrum och det ges även tid för egna strövtåg innan vi fortsätter mot Liverpool och komfortabla Novotel Hotel Centre, ca 13 mil. På kvällen kan du följa med på en rundtur i Liverpool med efterföljande middag. 

Dag 8, fredag: Vi flyger hem

Liverpool - flyg från Manchester: Efter underbara dagar i Wales och Lake District har det blivit dags att lämna Storbritannien. Vår transferbuss tar oss smidigt till Manchesters flygplats, ca 6 mil, och snart landar vi åter i Skandinavien. På återseende!

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 890:-
(ordinarie pris 3 215:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Magiska Lake District

Lake District är berömt för sin skönhet och är Englands största nationalpark. Under vår utflykt kommer vi att besöka Keswick, ett populärt sommarnöje redan på den viktorianska tiden. Vi stannar till i charmiga Ambleside och besöker även Grasmere där William Wordsworth bodde i Dave Cottage. En dag med underbara naturscenerier och charmiga byar! 
Pris ca 435:-

Ståtliga Holker Hall & Gardens

Vid porten till Lake District ligger Holker Hall & Gardens, ett vackert herresäte med en underbar trädgård. Även huset är väl värt ett besök och vi stiger in i en miljö som hämtad ur ett kostymdrama från BBC. Vi låter oss imponeras av husets överdådigt inredda rum och härliga trädgård. I dag är det familjen Cavendish som huserar här men tidigare var det hertigarna av Devonshires hem. Kan det bli mer brittiskt? 
Pris ca 365:-

Ullswater & Kirkstone Pass

Vi inleder med en härlig båttur på sjön Ullswater. I Pooley Bridge stiger vi ombord på den nostalgiska ångbåten och ungefär en timme senare är vi framme i Glenridding. Därefter väntar Cumbrias högst belägna pub, den tredje högst belägna i hela England, 450 m ö h. Värdshuset har anor från medeltiden och namnet kommer från Kirkstone Pass, det högst belägna passet i Lake District. Vi slår oss ner och äter en äkta pubmiddag och njuter av deras real ale och den genuina miljön. Om vädergudarna är med oss kan vi njuta av en enastående utsikt! En härlig kväll du inte vill missa!
Pris inkl middag ca 575:-

Residensstaden Lancaster

Lancashires residensstad Lancaster har en lång historia och var förr en viktig hamnstad. I dag är det fortfarande en blomstrande stad med sitt universitet och rika kulturliv. Stadens imponerande slott uppfördes av normanderna, byggdes ut på 1300- och 1500-talen och har fungerat som domstol och fängelse sedan 1700-talet. Vi gör en promenad och passar på att äta lunch innan vi fortsätter söderut.
Ingår i resans pris.

Gröna sköna Wales

I dag utforskar vi norra Wales, dess skönhet och spännande historia. Vi kommer att stanna till på ön Anglesey vid Llanfairpwllgwyngyllggerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, en av världens mest berömda järnvägsstationer. Nästa besök blir i Caernarfon och Caernarfon Castle, det mest imponerande slottet i Wales som byggdes av Edward I. År 1969 kröntes Prins Charles till Prince of Wales här. Vi kör in i Snowdonia National Park och stannar även i Betws-y-Coed. De vackra omgivningarna och den mysiga atmosfären lockar många att besöka denna idyll. Via Conwydalen kommer vi tillbaka till Llandudno efter en fantastisk dag!
Pris ca 445:-

Vackra Conwy

Vi besöker den vackra staden Conwy som med sin muromgärdade stadskärna har minnen både från Thomas Telford och William Wordsworth. Stadens kända silhuett är slottet som tillsammans med muren byggdes på uppdrag av Edward I som en del av hans erövring av Wales. Vi tar en promenad och ser även det minsta huset i Storbritannien som var bebott ända in på 1900-talet. Vi avslutar med en trevlig middag på en pub. 
Pris inkl middag ca 475:-

Llangollen & kanalbåtstur

Llangollen är en söt och mytomspunnen liten ort, känd för sin årliga festival, eisteddfod, och ett centrum för kanalbåtsturismen. Här byter vi ut bussen mot kanalbåt och ger oss ut på en härlig tur på den smala kanalen. Vi passar också på att åka en bit genom den bedårande Hästskodalen. 
Pris ca 445:-

Romarnas Chester

Chester är en av Englands allra äldsta städer, grundad av romarna. Den charmiga stadskärnan är känd för sina svartvita korsvirkeshus och för Eastgateklockan, den mest fotograferade klockan i landet efter Big Ben. Här njuter vi av en guidad promenad längs med den gamla stadsmuren och får bland annat se den vackra katedralen.
Ingår i resans pris.

Upptäck Liverpool

Liverpools arv som viktig hamnstad lever fortfarande kvar, även om de gamla magasinen vid Albert Dock har ömsat skinn och restaurerats. Istället för lagerlokaler har butiker, restauranger och gallerier flyttat in och området har verkligen fått nytt liv. Här finner vi också det betydelsefulla maritima museet som visar upp viktiga verksamheter från Liverpools förflutna, såsom skeppstillverkningen och emigrationen till Amerika under 1800-talet, samt de imponerande anglikanska kyrkobyggnaderna. Vi avslutar kvällen med en god middag på trevlig restaurang.
Pris inkl middag ca 475:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

1 gäst(er) ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk resa på många sätt. Vackert, lärorikt, sagolikt många goa och härliga skratt

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

Allt detta ingår

  • Flygresa till Manchester t/r
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
  • Bussrundresa med Scandoramaguide
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar (dag 2 - 8)
  • Utflykterna Residensstaden Lancaster och Romarnas Chester


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda eller Gardermoen. Flyger du från Köpenhamn finns det möjlighet att boka anslutningsresa hem från Malmö dagen efter din resa.

Enkelrumstillägg 2 995:-

För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiskt Pund (GBP)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 4 - 7

Grand Hotel, Llandudno
Grand Hotel, Llandudno
Stort bedagat engelskt sea side-hotell i traditionell stil med spektakulärt läge direkt vid vattnet. Hotellet: Anrikt, äldre hotell tillhörande den engelska hotellkedjan Britannia Hotels som är inhyst...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 4

Windermere Hotel, Windermere
Windermere Hotel, Windermere
Anrikt och genuint engelskt hotell som öppnade 1847 i samband med att järnvägen invigdes för att underlätta för turister att ta sig till vackra Lake District. Hotellet har genom årens lopp byggts om o...

Övernattning Dag 7 - 8

Novotel Hotel Centre, Liverpool
Novotel Hotel Centre, Liverpool
Modernt, fyrstjärnigt stadshotell med hög komfort. Hotellet har renoverade och trivsamma allmänna utrymmen med en hemtrevlig restaurang i rustik brasseriestil och en trendigt designad bar med biljardb...