Space Village Luxury Camp, Wadi rum

En unik och oförglömlig upplevelse att spendera natten i en tältlodge mitt ute i Wadi Rum-öknen omgiven av vidsträckta sanddynor, klippiga berg och ett stilla lugn. Här kan du få en inblick i beduinernas livsstil nära naturen där maten tillagas över öppen eld och få chans att uppleva tystnaden, den spektakulära stjärnhimlen om natten och den vackra soluppgången. Rummen är belägna i individuella och komfortabla, fyrkantiga kanvastält som är klädda med tyg på insidan och står på en träbotten. Tälten är belägna i tre rader som sträcker sig ut från huvudbyggnaden. De finns i tre olika kategorier med varierande standard och varje tält är sparsmakat men modernt och funktionellt utrustat med en vanlig normalstor och bekväm säng samt individuellt badrum.

Hotellet: Huvudtält med matsal samt uteplats med soffor och sittkuddar vid öppen eld. Det erbjuds ökenutflykter med både jeep, häst och kamel.
Våningar: 1
Hiss: Nej
Läge: Tyst och avskilt läge i öknen omgivet av magnifika bergsformationer och kan tyckas oändlig sand. Wadi Rum är idag ett skyddat område av Unesco med en officiell ingång. Denna ingång ligger knappt en timmes resa från Aqaba i söder och ca 4 timmars färdväg från Amman.
Antal rum: 30
Rummen: Tält utrustat med säng, sängbord, tamburmajor och taklampa samt badrum försett med dusch, wc, vask med varmvatten och spegel. Tältet har en fönsteröppning för ljusinsläpp och en liten veranda. Tälten är förbundna med gångvägar som kvällstid har ledljus. Elektricitet tillhandahålls på kvällarna via lagrad solenergi.
Övrigt: Det kan bli kallt i öknen om natten.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: JO-76269 WADI RUM
Telefon: +962-6-552 33 42