Skip to main content

Viva Mexiko! 7 anledningar att resa hit

8 november 2019

 

Tillbaka

Följ med på en oförglömlig rundresa i de forna indiankulturernas fotspår – från den myllrande huvudstaden Mexiko City till Cancúns turkosa vågor. Magiska Mexiko lockar med storslagna världskulturarv, uråldriga djungelstäder, vattenfall, underbar mat och paradisstränder. Anledningarna att resa hit är många – här listar vi 7 av dem.

1. Myllrande Mexico City

Vår resa tar sin början i myllrande Mexico City. Och vilken stad kan egentligen ge oss ett bättre smakprov på vad Mexiko har att erbjuda? I staden som är en av världens högst belägna storstäder med 2.240 meter över havet får vi uppleva sevärdheter som pampiga Metropolitankatedralen och Nationalpalatset. Vi vandrar över det väldiga torget Zócalo och besöker en av världens mest besökta kyrkor – Guadalupebasilikan.

2. Den vackra naturen

En sak är säker – vill du uppleva storslagen natur ska du åka till Mexiko. På vår resa väntar allt från höglänta djungellandskap till uråldrig regnskog och forsande vattenfall. Vi går ombord på en båt som tar oss genom ravinen Sumidero där klipporna reser sig 1000 meter rakt upp från flodkanten. Mäktigt är minst sagt ordet. Vattenfallet Agua Azul ligger inbäddat i regnskogens grönska och är känt för sin blå färg som skapas av det mineralrika vattnet. Här får du njuta av vackra vyer eller varför inte ta ett dopp i det svalkande vattnet?

3. Den rika kulturen

Vår resa genom Mexiko är en resa i indiankulturernas fotspår. På det världsberömda antropologiska museet i Mexiko City får vi en guidad vandring och lär oss mer om Mexikos historia och den indianska kulturen. I Chiapas kulturella huvudstad San Cristobál de las Casas, och omgivande små byar, lever indiankulturen vidare i allra högsta grad. Vi besöker de två indianbyarna San Juan Chamula och Zinacantan och får ta del av hundraåriga traditioner och ritualer som fortfarande utövas.

4. Pyramiderna och ruinstäderna

Bland Mexikos mystiska ruinstäder och storslagna pyramider infinner sig känslan av att resa i tid och rum. På vår resa upplever vi sol- och månpyramiderna i Gudarnas stad Teotihuacán och zapotekernas högsäte; tempelberget Monte Albán. Strax utanför Palenque besöker vi en av de mest spektakulära mayastäderna, framgrävd mitt inne i regnskogsdjungeln. Avslutningsvis väntar den storslagna ruinstaden Chichén Itzá. Staden som utsetts till ett av världens sju nya underverk byggdes troligtvis redan för tvåtusen år sedan och var mycket betydande under den klassiska mayaperioden på 500- till 900-talet.

5. Den underbara maten

Svenska tacos i all ära men att få avnjuta dessa godbitar i Mexiko är något helt annat. Himmelskt gott säger vissa. Oemotståndligt säger andra. Maten är en viktig del av den mexikanska kulturen och på vår resa njuter vi av underbara rätter med doft av lime, heta salsor, krämig guacamole, smakrika röror, söta churros och krispiga tacos.

6. Kolonialstaden Oaxaca & muromgärdade Campeche

Oaxaca – en av de vackraste koloniala städerna i landet formligen exploderar i färger från de pastellmålade husen vid sidan om kyrkan Santo Domingo, Mexikos kanske främsta barockkyrka. En annan pärla vi får uppleva på vår resa är Campeche - känd som Mexikos enda muromgärdade stad. Innanför murarna väntar en välbevarad kolonialstad med pastellfärgade byggnader och kullerstensgator upptagna på Unescos världsarvslista.

7. Paradisstränderna

Vad kan egentligen vara skönare än att smälta alla intryck under vajande palmer på en paradisstrand? Det är precis vad vi gör på den här resan. Efter vår upplevelserika rundresa kopplar vi av med silkeslen sand mellan tårna och turkosa vågor i Cancún. Mmm!

Läs mer om resan här!

Avresedatum 2020:

31 januari

13 mars 

Flyg från:
Arlanda
Kastrup
Landvetter

Välj mellan över 20 upplevelserika rundresor till några av världens vackraste platser – alltid med Scandoramaguide --> www.scandoramaselection.se

 

Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö