Victoria Nui Sam Lodge, Chau Doc

Annorlunda och underbart litet hotell med en enkel men sober miljö, charmig atmosfär och fantastiskt läge. Hotellet är en oas av lugn och harmoni och byggt i suterrängstil med hänsyn till naturen i trä, sten och kakel. Det består av en huvudbyggnad beläget högt upp på Nui Sam-berget medan rummen är små hus som likt terrasser slingrar sig nerför bergssidan omgivna av tropisk grönska och porlande vatten. Här finns en elegant inredd restaurang med panoramafönster med 180 graders utsikt som omges av en terrass som leder ut till ett utsiktstorn som bjuder på spektakulära vyer över den grönskande dalen och de oändliga risfälten i Mekongdeltat. I nedre delen av hotellet finns en stor terrass där du kan koppla av i en solstol medan du njuter av det vackra landskapet eller ta ett svalkande dopp i infinitypoolen och bara njuta. Komfortabla och trivsamma rum, i tre olika kategorier med varierande storlek och faciliteter, som är inredda i en enkel och funktionell stil med svala klinkergolv, trämöbler, insektsnät över sängen och en vackert spröjsad balkongdörr som leder ut till den 12 kvm stora, privata terrassen med hänförande utsikt. Flertalet rum erbjuder dessutom en antingen magiskt vacker soluppgång eller solnedgång!

Hotellet: Restaurang och bar med terrass, utsiktstorn, souvenirbutik, businesscorner samt poolområde med utomhuspool, solstolar och parasoller. Cyklar finns för uthyrning.
Våningar: 7
Hiss: Nej, många trappor och delvis stenlagda stigar med stor höjdskillnad samt även trappor upp till entrén.
Läge: Spektakulärt läge på berget Nui Sam med vyer över dalen med risfält, byar och Vinh Te-kanalen. Ca 2,5 km till byn vid bergets fot och ca 7 km från Chau Doc vid floden Bassac. Kuperad terräng.
Antal rum: 26
Rummen: Dusch/bad, wc, Wi-Fi, minibar, kaffe-/tekokare, insektsnät, luftkonditionering och privat omöblerad terrass.
Övrigt: Berget där hotellet är beläget är också en känd pilgrimsort med flertal tempel och pagoder i omgivningarna och för att få beträda berget betalas en entréavgift. Hotellet är systerhotell med Victoria Hotel i Chau Doc.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSSS
Adress: Vinh Dong 1, Nui Sam Ward, VN-70000 CHAU DOC
Telefon: +84-296-357 58 88