Skip to main content

Våra Scandoramaguider tipsar!

9 mars 2018

 

Tillbaka

De har rest i alla väderstreck och sett några av världens allra vackraste och mest spännande platser. Våra Scandoramaguider vet helt enkelt var de charmigaste kvarteren ligger, var du kan se de vackraste vyerna och äta den godaste maten. I de här inlägget delar de med sig av några av sina bästa tips och guldkorn.

Linda Halldén 

Vilken italiensk maträtt kan du rekommendera?

Jag älskar pasta så när jag är i Italien blir det naturligtvis detta i olika varianter, gärna med pesto. Ett tips är även cappellacci di zucca (pasta med pumpa) eller Ribollita (en toskansk grönsakssoppa). En rekommendation är även att avsluta på bästa sätt med en god Limoncello (citronlikör), Gelato (glass) eller Tiramisú. 

Malin Sylvan 

Vart reser du helst själv?

Jag älskar norra Italien, Venedig, Gardasjön, Piemonte. Eller Frankrike och Tyskland. Privat reser jag gärna till nya platser. Förrförra vintern körde jag och barnen runt i Marocko. Älskar det landet. Vintern därpå var vi i Hamburg och gick på museer och musikal. 

Ivo Parolin 

Vilket är ditt bästa tips för den som ska resa?

Mitt bästa tips är att resa som Marco Polo gjorde till Kina - med öppet sinne och själ och att älska det som är annorlunda, det berikar oss.

Lina Sandén 

Vilken ungersk maträtt kan du rekommendera?

När du åker till Ungern se till att inte bara prova klassisk Gulash utan se dig om efter en "Csirke paprikas" = paprikakyckling. Serveras oftast med galuska/nokedli (som är ungefär som pasta), och "tejfölös uborkasalata" (en slags inlagd gurka med creme fraiche). Kombinera det med ett kraftigt ungerskt rödvin - underbart!

Martin Sandstedt 

Vart reser du helst i Europa?

Kroatien, Ungern, Österrike men egentligen hela kontinenten.

Vilken är din mest minnesvärda resa?

När man till exempel, i östra Slovakien eller östra Ungern, åker ute på landsbygden och möter en bonde med sina två oxar och en höskrinda bakom. Det är då man upptäcker att det också är en tidsresa man är ute på.

Tillbaka

Sista minuten
4/10Spansk vinresa från Arlandafrån 9 695:-
4/10Spansk vinresa från Kastrupfrån 9 495:-
6/10Berlin Weekendfrån 3 595:-
6/10Stettin Weekend Radisson Blu Hotel Szczecinfrån 3 595:-
6/10Rom från Arlandafrån 8 095:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö