Skip to main content

Vandringsresa Toscana ✈

FLYGRESA - Italien - Vandringsresa, Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Vandringsresa Toscana
- Uppfriskande & upplevelserikt

Ett av Italiens vackraste landskap och troligtvis det mest berömda. Denna del av Italien har flest pittoreska byar per kvadratkilometer i hela världen vilket gör det till en utmärkt vandringsdestination. Praktfulla viner och ett utsökt kök fullbordar bilden av landskapet som har allt. Med Montecatini Terme som utgångspunkt adderar vi pulshöjande vandringar för en fulländad semester. En resa med lätta till medelsvåra vandringar.

Snabba fakta!
 • Fem vandringsutflykter ingår i resans pris.
 • Vandringarna är lätta till medelsvåra med en stigning upp till 400 meter över ca 2,5 - 5 timmars effektiv vandring.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Vi flyger till Italien

Flyg till Pisa - Montecatini Terme: Vi tar flyget till Toscana och landar på Pisas flygplats där bussen och Scandoramaguiden möter upp. Bussen kör oss sedan till Montecatini Terme och Hotel Piccadilly, ca 6 mil. Under aftonen serveras det middag på hotellet och vi kan stifta bekantskap med våra reskamrater.

Dag 2-7, söndag - fredag: Livsbejakande vandringar

Toscana: Med den välkända kurorten Montecatini Terme som utgångspunkt ska vi nu utforska Toscana, ett av Italiens mest älskade områden och när vi fått ta del av naturen, maten och de förföriska dofterna­ kommer vi att förstå varför. Som gjort för för njutningsfulla vandringar! Med alla sina bergsbyar­, berömda viner, rika kultur och spännande historia är det inte svårt att förstå dess storhet. Regionen anses vara den ultimata, här finns allt för alla - praktfulla historiska byggnader, världsberömd konst, ett oerhört vackert landskap och ett rustikt kök. En dag är helt ledig för egna upptäcktsfärder. En utmärkt kombination av lätta till medelsvåra vandringar och upplevelser!

Dag 8, lördag: Arrivederci Toscana

Montecatini Terme - flyg från Pisa: Det har blivit dags att flyga hem igen. Bussen tar oss bekvämt till flygplatsen och med massor av härliga minnen är vi snart tillbaka i Skandinavien, ca 6 mil. Arrivederci Italia - På återseende Italien.

 

2022 - UtflykterSamtliga nedanstående utflykter ingår i resans pris.

Vandring Montecarlo & Lucca

I dag utforskar vi Montecarlo i norra Toscana, ett område som bland annat har en betydande produktion av vita viner. Vi vandrar i ett glest skogslandskap, passerar en 500 år gammal ek och samhället San Martino innan vi når pittoreska Montecarlo. Vi besöker en traditionell agriturismo, lantgård, för en lättare lunch. Härifrån tar bussen oss sedan till Lucca vars historiska centrum är omgivet av en intakt stadsmur från 1500-talet. Uppifrån muren har vi en strålande utsikt över den labyrintliknande stadskärnan med små medeltida gränder, massvis med torn och monument, ett stort antal kyrkor och blomsterdignande terrasser. Vi gör en stadsvandring innan bussen tar oss åter till Montecatini Terme.
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 200 meter över ca 4 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris, inkl lättare lunch.

Vandring Colle Val d'Elsa till San Gimignano

Dagens vandring inleds i Colle Val d'Elsa, omtalad för sitt kristallglas. Vi följer naturstigar genom fälten längs den gamla Via Francigena vilken ärkebiskopen av Canterbury sägs ha följt på sin pilgrimsvandring till Rom år 990. När vi närmar oss San Gimignano passerar vi vingårdar som framställer det vita vinet Vernaccia, något av San Gimignanos stolthet! Vi når den toscanska bergsbyn via den södra stadsporten och förstår snart varför San Gimignano förtrollat betraktaren sedan urminnes tider. Vad passar bättre än att runda av dagen med en äkta italiensk glass, gelato, bland märkliga medeltida torn, trånga gränder och piazzor?
Vandringen är medelsvår med en stigning upp till 400 meter över ca 5 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Vandring Chianti - Montefioralle & San Cresci

I dag beger vi oss till Chianti och inleder i Greve. Vi vandrar genom förtjusande vinodlingar till medeltida Borgo Montefioralle, den första etruskiska bosättningen i Chianti. Givetvis ska vi under dagen prova det berömda vinet från Chianti! Vi vandrar till den romanska kyrkan San Cresci, omnämnd så tidigt som år 963, och på grusvägar vandrar vi sedan åter till Greve.
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 250 meter över ca 3 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Vandring Massa & Cozzile

I Massa inleder vi dagens behagliga vandring som går genom medeltida byar som nämnda Massa och Cozzile. Via gamla romerska vägar kommer vi till Santuario di Croci där vi låter oss imponeras av den lilla kyrkans arkitektur. Dagens vandring bjuder på typiska toscanska vyer med ett häpnadsväckande landskap med olivlundar, skogar och vingårdar. Under dagen besöker vi en oljekvarn för provsmakning av några lokalproducerade produkter.
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 290 meter över ca 4 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Vandring Fiesole, Settignano & Florens

Dagens vandring startar i etruskiska Fiesole och vi vandrar längs den florentinska dalgången till kullen där Leonardo da Vinci en gång testade sina flygmodeller. Vi passerar ändlösa olivlundar på vår väg till Settignano, en typisk toscansk by där en annan berömd italienare växte upp - Michelangelo. Vi rundar av dagen med att ta lokalbussen till renässanspärlan Florens där vi flanerar runt bland pulserande gator, charmiga gränder, torg och många berömda och magnifika byggnader. Vi tar oss sedan tillbaka till Montecatini Terme med tåg.
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 300 meter över ca 2,5 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
1/10ArlandaHotel Piccadilly, Montecatini TermeInga tillgängliga platser13 095:-Inga tillgängliga platser
1/10KastrupHotel Piccadilly, Montecatini TermeInga tillgängliga platser13 195:-Inga tillgängliga platser
1/10LandvetterHotel Piccadilly, Montecatini TermeInga tillgängliga platser12 595:-Inga tillgängliga platser
1/10GardermoenHotel Piccadilly, Montecatini TermeInga tillgängliga platser12 295:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Pisa t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 7 middagar (dag 1 - 7)
 • Scandoramaguide
 • Engelsktalande vandringsguide
 • Samtliga presenterade vandringsutflykter


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen. Flyger du från Köpenhamn finns det möjlighet att boka anslutningsresa till Malmö dagen före din resa.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Enkelrumstillägg 1 595:-

Du bör vara fullt frisk och ha en god allmänkondition. Ta med vandringskängor med grova sulor, liten ryggsäck, vattenflaska och solskyddsmedel. Vandringsstavar finns att låna. Vid dåligt väder reserverar vi oss för ändringar i vandringsprogrammet.

Vandringsresorna är anpassade för vuxna, åldersgräns 18 år.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Piccadilly, Montecatini Terme
Hotel Piccadilly, Montecatini Terme
Trevligt och lite mindre mellanklasshotell, byggt 1980, med centralt läge i Montecatini Terme. Vid ankomst till hotellet möts man av den nyrenoverade och modernt inredda lobbyloungen som ger ett ljust...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö