Skip to main content

Vandringsresa Quedlinburg

BUSSRESA - Tyskland - Vandringsresa - Rundresa 5 dagar

Vandringsresa Quedlinburg
- Uppfriskande & upplevelserikt - Nyhet!

Med historiska Quedlinburg, belägen i det natursköna skogsområdet Harz, som bas ger vi oss ut på livsbejakande vandringar med härliga naturupplevelser. I Quedlinburg finner du orörda gränder med charmiga korsvirkeshus som i kombination med pulshöjande vandringar och promenader i Harz borgar för en härlig resa!

Snabba fakta!
  • Tre vandringsutflykter och en stadspromenad ingår i resans pris.
  • Vandringarna är medelsvåra till svåra och ca 9 km långa över ca 3 timmars effektiv vandring.

Dagsprogram

Dag 1, söndag: Mot härliga upplevelser

Malmö - Quedlinburg: När vi hälsats välkomna av Scandoramaguiden bär det av över sundet till Danmark och färjan till Puttgarden. Efter överfarten stannar vi för lunch innan vi framåt kvällen når gemytliga Quedlinburg och anrika Best Western Hotel Schlossmühle som tar emot med en vällagad middag, ca 64 mil.

Dag 2-4, måndag - onsdag: Livsbejakande vandringar

Quedlinburg: Vid foten av Harzbergens djupa skogar ligger idylliska Quedlinburg. Den räknas som en av Tysklands mest välbevarade medeltidsstäder och återfinns sedan 1994 på Unescos världsarvslista. På 900-talet grundades här ett kloster av den förste tysk-romerske kejsaren Otto den store och det anses ligga till grund för den framväxande staden. Nedanför slottet, på platsen där kvarnen tidigare var placerad, finner vi i dag vårt genuina hotell. Över 1 200 välbevarade korsvirkeshus, däribland det som ofta lyfts fram som Tysklands allra äldsta, möter den nutida besökaren. En resa till Quedlinburg är inte bara en resa till en ovanligt vacker plats, det är även en resa bakåt i tiden! Nu väntar härliga dagar med arrangerade vandringar i berg- och skogsområdet Harz - Hexentanzplatz, Brocken och historiskt ångtåg är några saker vi hinner med.

Dag 5, torsdag: Hemåt igen

Quedlinburg - Malmö: Efter en god frukost åker vi norrut genom det skiftande landskapet och senare under dagen får vi möjlighet att äta lunch i norra Tyskland innan färjan från Puttgarden tar oss över till Danmark igen. Färden tar oss genom det danska öriket och snart är vi åter i Malmö, ca 64 mil. Vid åttatiden på kvällen skiljs vi åt fulla av glada minnen. Auf Wiedersehen!

UtflykterSamtliga nedanstående utflykter ingår i resans pris.

Upptäck Quedlinburg

Följ med på en orienterande promenad i korsvirkesstaden Quedlinburg med sin tusenåriga historia! Den arkitektoniskt intressanta stadssilhuetten med alla sina korsvirkeshus och både romanska och gotiska kyrkor har bidragit starkt till att Quedlinburg har tagits upp på Unescos världsarvslista. Bland de vindlande gränderna imponerar det eleganta rådhuset men även flera tjusiga byggnader som uppfördes kring förra sekelskiftet och som är vackert utsmyckade i jugendstil. Högt över staden tronar på medeltida vis det imponerande renässansslottet och dess mäktiga katedral.
Ingår i resans pris.

Vandring Hexentanzplatz: Treseburg till Thale

Denna vandring tar oss till Harz motsvarighet till Grand Canyon, dalgången mellan Treseburg och Thale. Vägen, som kallas Harzer Hexen Stieg, slingrar sig fram i kanjonen mellan granitväggar som sträcker sig upp till 250 meter. Väl i Thale får vi möjlighet att ta en omväg i trakten av antingen Rosstrappe eller Hexentanzplatz. På ett värdshus intar vi en enklare lunch innan vi tar kabinbanan till Hexentanzplatz, häxornas dansgolv, från vilken avfärderna påstås ha ägt rum vid valborgsmässoafton. Här befinner vi oss ungefär 450 möh och utsikten är vidunderlig. Vi får lite tid för egna strövtåg innan vi tar bussen tillbaka till Quedlinburg.
Totalt 9 km över ca 2,5 timmar effektiv vandring. Vandringen är medelsvår till svår. 
Ingår i resans pris, inkl lunch.

Vandring Goetheweg & ångtåg till Brocken

Vi inleder med en tur med Harzer Schmalspurbahn. Med ånglok färdas vi på den omtalade smalspåriga järnvägen som sträcker sig genom Harzområdet. I lagom takt njuter vi av det trolska skogslandskapet på vår väg från Wernigerode till Brocken, den högsta toppen i bergskedjan Harz. När vi kliver av vid Brockenbahnhof befinner vi oss 1 125 möh. Vi får möjlighet att äta lunch på egen hand innan vi ger oss ut på dagens vandring, den på Goethevägen till Torfhaus.
Totalt 9 km över ca 3 timmar effektiv vandring. Vandringen är medelsvår. 
Ingår i resans pris.

Vandring Alexisbad-Friedrichsbrunnen & ångtåg

I dag stiger vi åter ombord på Harzer Schmalspurbahn men denna gång för en tur genom Selkes dalgång från Quedlinburg till Alexisbad. Här inleder vi vår vandring längs med leden Kaiser und Könige och vandrar genom ett våtmarksområde förbi ruinerna av Erichsburg och flera dammar. Vårt mål för dagen är Friedrichsbrunnen där vi gör ett uppehåll innnan vi återvänder till Quedlinburg.
Totalt 9 km över ca 3 timmar effektiv vandring. Vandringen är enkel till medelsvår. 
Ingår i resans pris, inkl lunchpaket.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
27/9Best Western Hotel Schlossmühle, QuedlinburgInga tillgängliga platser7 995:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar (dag 2 - 5)
  • 4 middagar (dag 1 - 4)
  • Scandoramaguide
  • Tysktalande vandringsguide
  • Samtliga presenterade vandringsutflykter


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Du bör vara fullt frisk och ha en god allmänkondition. Ta med vandringskängor med grova sulor, liten ryggsäck, vattenflaska och solskyddsmedel. Vandringsstavar kan underlätta men är inget krav. Vid dåligt väder reserverar vi oss för ändringar i vandringsprogrammet.

Enkelrumstillägg 1 095:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Best Western Hotel Schlossmühle, Quedlinburg
Best Western Hotel Schlossmühle, Quedlinburg
Välrenommerat och anrikt hotell med modern komfort och intressant historia i unika och charmiga Quedlinburg. Hotellet: Hotellets namn härstammar från en mer än 600 år gammal medeltida slottskvarn, var...
Sista minuten
26/9St Petersburgfrån 6 995:-
26/9Baltikum Runtfrån 7 295:-
26/9Paris, Hotel Victoriafrån 7 295:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö