Skip to main content

Vandringsresa norra Tjeckien

BUSSRESA - Tjeckien - Vandringsresa - 5 dagar

Vandringsresa norra Tjeckien -
Uppfriskande & upplevelserikt 

Sagolika landskap och hisnande vyer väntar oss i Böhmiska Schweiz. Under några innehållsrika dagar vandrar vi genom djupa raviner, imponeras av höga sandstensklippor och forsande vattendrag. Dessa outforskade bergstrakter i norra Tjeckien vänder sig inte mot massturismen men vi som tar oss hit möter småskalighet och genuina upplevelser. Och Prag kan ingen få för mycket av!  

 
Snabba fakta
  • Samtliga utflykter ingår i resans pris!
  • Vackra vandringsleder med dramatisk och unik natur, stenformationer och vattendrag.
  • Vandringarna är lätta till medelsvåra.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, söndag: Förväntansfulla söderut

Malmö - Ústí nad Labem: På morgonen strålar vi samman med vår guide i Malmö och tar plats i den bekväma bussen. Vi sätter kurs över Öresundsbron och i danska Gedser väntar färjan till Rostock. Ombord kan vi passa på att äta lunch. Under eftermiddagen rullar vi söderut genom Sachsen och tar oss över Erzgebirge, bergskedjan på gränsen till Tjeckien. Lagom till kvällen ankommer vi Ústí nad Labem och tar in på Clarion Congress Hotel, ca 69 mil. Här väntar sköna sängar och en god middag på oss!

Dag 2-4, måndag - onsdag: Livsbejakande vandringar

Ústí nad Labem: Kultur- och handelsstaden Ústí, vars hela namn visar att staden ligger vid floden Labe som på tyska kallas för Elbe, blir utgångspunkten för våra tjeckiska strövtåg. Omgivningarna är dramatiskt natursköna där skogsklädda sandstensformationer genomkorsas av större och mindre vattendrag. Söder härom tar böljande jordbrukslandskap vid och mitt i alltihop bor vi. Ústí utvecklades redan under medeltiden till en viktig stad tack vare sitt strategiska läge men blev också ett byte under kommande sekler då olika stridigheter drog fram genom området. I dag har staden ungefär lika många invånare som skånska Lund och ett rikt kulturliv där framförallt flera teaterscener, kammarorkester och körer brukas omnämnas. Men vi har kanske framförallt kommit hit för naturupplevelserna. Alldeles i närheten finns nämligen några av de allra vackraste och populäraste vandringslederna i Tjeckien. Med erfarna lokalguider tas vi med på vandringar genom smått sagolika landskap. Utrustade med rejäla skor och god kondition kommer vi att möta scenerier som skapades av naturen för mycket länge sedan och som fortfarande finns kvar för oss att njuta av. Vi får också följa med på en dagsutflykt till Prag och omfamnas av huvudstadens digra utbud av sevärdheter, shopping och allt annat som den gyllene staden kan uppvisa!

Dag 5, torsdag: Med minnen i bagaget

Ústí nad Labem - Malmö: Efter frukost har det blivit dags att lämna Ústi nad Labem. Vi passerar förbi Berlin och under eftermiddagen lägger färjan ut från Rostock med destination Gedser. Rika på upplevelser kommer vi framåt 20-tiden tillbaka till Öresundsterminalen i Malmö, ca 69 mil. Tack för den här gången!

 

2022 - Utflykter

     
 

Samtliga nedanstående utflykter ingår i resans pris.

 

 
     

Pravcická brána & båttur på Elbe

I dag väntar en ca 5 km lång vandring på oss i natursköna och dramatiska omgivningar. Vi promenerar i lugn och behaglig takt och unnar oss många pauser medan vi njuter av den friska luften. En av dagens höjdpunkter är den flitigt fotograferade sandstensbågen, Pravcická brána, störst i sitt slag i hela Europa. Efter vandringen går vi ombord på en utflyktsbåt som tar oss med på en stillsam färd längs Elbe. Förutom utsikten njuter vi av dagens lunch och trevligt sällskap.
Vandringen är medelsvår., ca 5 km.
Ingår i resans pris, inkl lunch.

Huvudstaden Prag

Nu ska vi utforska den tjeckiska huvudstaden. Vår reseledare tar oss med på en inledande promenad innan vi får tillfälle att titta runt på egen hand. Vid Gamla stadens torg reser sig rådhuset med det smått ikoniska astronomiska uret. Vi följer de böhmiska konungarnas kröningsväg ner mot Moldau och från Karlsbron blickar vi upp mot St Vituskatedralens högresta spiror som strävar mot skyn! Kanske en avkopplande stund i Wallensteins trädgård lockar oss? Eller Malá Stranas krokiga gränder med små butiker? Eller en svalkande pilsner på någon av Kampaöns många uteserveringar? Prag innebär möjligheter för alla smaker!
Ingår i resans pris.

Raviner & båtfärd i Böhmiska Schweiz

Det kraftigt kuperade landskapet i norra Tjeckien har gett upphov till benämningen Böhmiska Schweiz och även om vi håller oss på stigarna och inte klättrar i bergen är det mäktiga vyer som väntar oss! På bekväma stigar och spångar följer vi forsande vattendrag genom vacker natur. I slutet av 1800-talet utforskades de då otillgängliga ravinerna och sandstensformationerna av äventyrslystna och sedan följde konstnärer som tilltalades av de romantiska naturscenerierna. Vandringen här är lätt till medelsvår och kräver rejäla skor. Under dagen får vi också möjlighet att ta oss en åktur på vattnet i öppna flatbottnade båtar med vana rorsmän vid styrårorna. Tillsammans äter vi en god lunch ute i naturen och vi glömmer inte att ta med regnjackan!
Vandringen är lätt till medelsvår, ca 5 km.
Ingår i resans pris, inkl lunch.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
28/8BussClarion Congress Hotel, Ústí nad Labem34 995:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar (dag 2 - 5)
  • 4 middagar (dag 1 - 4)
  • Samtliga presenterade utflykter


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 195:-

Du bör vara fullt frisk och ha en god allmänkondition. Ta med vandringskängor med grova sulor, liten ryggsäck, vattenflaska och solskyddsmedel. Vid dåligt väder reserverar vi oss för ändringar i vandringsprogrammet.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Tjeckiska Koruna (CZK)
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Clarion Congress Hotel, Ústí nad Labem
Clarion Congress Hotel, Ústí nad Labem
Fräscht, fyrstjärnigt hotell med god komfort beläget nära grönområde i centrala Ústí nad Labem. Hotellet: Nytt och bekvämt hotell, byggt 2011, som har restaurang med utsikt över innergår...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö