Skip to main content

Vandringsresa Gardasjön ✈

FLYGRESA - Italien - VandringsresaRundresa flyg & buss - 8 dagar

Vandringsresa Gardasjön
- Uppfriskande & upplevelserikt - Nyhet!

Med den undersköna Gardasjön och charmiga Malcesine som bas ger vi oss ut på livsbejakande vandringar med härliga naturupplevelser. Här kan du njuta av allt det underbara som härliga Italien har att erbjuda med pulshöjande vandringar och promenader i kombination med kultur, mat och upplevelser. En resa med lätta till medelsvåra vandringar.

Snabba fakta!
 • Fem vandringsutflykter ingår i resans pris.
 • Vandringarna är lätta till medelsvåra med en stigning upp till 450 meter över ca 4 timmars effektiv vandring.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Vi flyger till Italien

Flyg till Verona - Malcesine: Efter ett par timmar i luften och en mellanlandning med byte av flyg landar vi på Veronas flygplats. Scandoramaguiden och bussen väntar på flygplatsen för att ta oss till den östra delen av Gardasjön och Malcesine, ca 6 mil, där vi checkar in på trevliga Hotel Antonella, ett stenkast från sjön. På hotellet dukar man upp för middag och äventyret kan börja.

Dag 2-7, söndag - fredag: Livsbejakande vandringar

Gardasjön: Mellan Venedig och Milano ligger Italiens största sjö vars omgivningar med underbara naturupplevelser och dramatiska landskap är som gjorda för njutningsfulla vandringar. Vi bor i vackra Malcesine, en av de charmigaste byarna vid Gardasjön med stenlagda vindlande gränder, det vackra historiska slottet Castello Scaligero samt en vacker hamn. En Aperol Spritz på någon uteservering kanske lockar? En dag är helt ledig för egna upptäcktsfärder. En utmärkt kombination av lätta till medelsvåra vandringar och upplevelser!

Dag 8, lördag: Arrivederci Malcesine

Malcesine - flyg från Verona: Det har blivit dags att flyga hem igen. Bussen tar oss bekvämt till flygplatsen och med massor av härliga minnen är du snart tillbaka i Skandinavien, ca 6 mil. Arrivederci Italia - På återseende Italien.

Utflykter


Samtliga nedanstående utflykter ingår i resans pris.

Vandring vackra Limone

Vi tar båten från Malcesine rakt över sjön till mysiga Limone. Många menar att denna by är en av de absolut vackraste där den klättrar på bergssidan. Vi inleder med en promenad längs strandpromenaden innan vi följer bäcken San Giovanni till en av områdets många oljekvarnar. Härifrån är det möjligt att ta en omväg via naturparken Alto Garda. Åter i Limone besöker vi en gammal citronträdgård innan vi tar båten tillbaka till Malcesine.
Vandringen är lätt med en stigning upp till 350 meter över ca 2,5 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Vandring Monte Baldo

I dag tar vi linbanan från Malcesine till Monte Baldo på 1 800 meters höjd. Från platån är utsikten över den gnistrande Gardasjön magnifik och vi vandrar längs upptrampade stigar. Området brukar omnämnas som Europas trädgård tack vare det rika växt- och djurlivet. Efter den uppfriskande vandringen och alla vackra vyer tar vi linbanan tillbaka till Malcesine.
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 400 meter över ca 3 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Vandring södra Gardasjön & Sirmione

Vi tar bussen från Malcesine till Torri del Benaco där vi inleder vår vandring. Vi följer panoramiska stigar och njuter av de vackra vyerna över udden Punta San Vigilio. Vi når Monte Luppia, berget bakom Punta San Vigilio beläget 416 meter över sjön, och fortsätter sedan till Garda. Efter en paus tar vi båten till Sirmione, belägen längst ner i söder. Orten är känd för sitt behagliga klimat och sin medelhavsflora liksom sitt hälsobringande vatten. En fantastiskt vacker stad! Härifrån tar vi sedan bussen tillbaka till Malcesine.
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 350 meter över ca 3,5 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Vandring Ponale & Riva del Garda

Vi tar båten till Riva del Garda och härifrån ger vi oss ut på den gamla panoramiska vägen till Pregasina, terrassen ovanför Gardasjön. Denna unika gamla väg vindlar sig fram genom små tunnlar längs berget till Valle di Ledro. Vi njuter av en cappuccino på Café Ponale Alte och beundrar de panoramiska vyerna över Monte Baldo innan vi vänder åter till Riva. Här får vi lite tid i en av Gardasjöns största städer och passar på att njuta av atmosfären i gränderna innan vi tar båten tillbaka till Malcesine.
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 450 meter över ca 4 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Vandring på historiska stigar i Ledrodalen

Vi tar bussen till pittoreska Valle di Ledro för dagens äventyr. Vi påbörjar vår vandring i Al Faggio i Valle di Concei och vandrar genom skog och pittoreska byar till Bezzecca. Vi passerar lämningar efter fortifikationen vid Santo Stefano, här ägde slaget vid Garibaldi rum i mitten av 1800-talet. Vandringen fortsätter genom Val dei Molini till kyrkan Santa Lucia in Pratis och alpstugan Santa Lucia. Här väntar en enklare lunch med bland annat lokala korvar, bröd och vin. På eftermiddagen fortsätter i till sjön Ampola, ett intressant naturområde med vandringsbryggor alldeles ovan vattenytan. Vi tar oss sedan tillbaka till Malcesine med bussens hjälp.
Vandringen är lätt med en stigning upp till 100 meter över ca 4 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris, inkl lättare lunch.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
19/9ArlandaHotel Antonella, MalcesineMer än 811 840:-Boka
19/9KastrupHotel Antonella, Malcesine711 840:-Boka
19/9GardermoenHotel Antonella, MalcesineMer än 811 840:-Boka

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Verona t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 7 middagar (dag 1 - 7)
 • Scandoramaguide
 • Engelsktalande vandringsguide
 • Samtliga presenterade vandringsutflykter


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen. Flyger du från Köpenhamn finns det möjlighet att boka anslutningsresa till Malmö dagen före din resa.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Enkelrumstillägg 1 295:-

Du bör vara fullt frisk och ha en god allmänkondition. Ta med vandringskängor med grova sulor, liten ryggsäck, vattenflaska och solskyddsmedel. Vandringsstavar finns att låna. Vid dåligt väder reserverar vi oss för ändringar i vandringsprogrammet.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Antonella, Malcesine
Hotel Antonella, Malcesine
Litet och välskött mellanklasshotell med familjär stämning och avkopplande semesteratmosfär. Hotellet har en caféliknande frukostmatsal med schackrutigt golv och enklare inredning. På bottenplan finns...
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö