Skip to main content

Vandringsresa Gardasjön ✈

FLYGRESA - Italien - VandringsresaRundresa flyg & buss - 8 dagar

Vandringsresa Gardasjön
- Uppfriskande & upplevelserikt 

Med den undersköna Gardasjön och mysiga Riva del Garda som bas ger vi oss ut på livsbejakande vandringar med härliga naturupplevelser. Här kan vi njuta av allt det underbara som härliga Italien har att erbjuda med pulshöjande vandringar och promenader i kombination med kultur, mat och upplevelser. En resa med lätta till medelsvåra vandringar.
 

Snabba fakta!
 • Fem vandringsutflykter ingår i resans pris.
 • Vandringarna är lätta till medelsvåra med en stigning upp till 450 meter över ca 2,5 - 4 timmars effektiv vandring.

2021 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Vi flyger till Italien

Flyg till Verona - Riva del Garda: Efter ett par timmar i luften landar vi på Veronas flygplats. Scandoramaguiden och bussen väntar på flygplatsen för att ta oss till den norra delen av Gardasjön och Riva del Garda där vi checkar in på Hotel Brione Greenresort, ca 8 mil. På hotellet dukar man upp för middag och äventyret kan börja.

Dag 2-7, söndag - fredag: Livsbejakande vandringar

Gardasjön: Mellan Venedig och Milano ligger Italiens största sjö vars omgivningar med underbara naturupplevelser och dramatiska landskap är som gjorda för njutningsfulla vandringar. Vi bor i mysiga Riva del Garda som lockar med typiskt ­italienska gränder, härliga uteserveringar och ­historiska byggnader. Njut av ett dopp i sjön eller en ­romantisk promenad längs med vattnet. En Aperol Spritz på någon uteservering kanske lockar? En dag är helt ledig för egna upptäcktsfärder. En utmärkt kombination av lätta till medelsvåra vandringar och upplevelser!

Dag 8, lördag: Arrivederci Lago di Garda

Riva del Garda - flyg från Verona: Det har blivit dags att flyga hem igen. Bussen tar oss bekvämt till flygplatsen och med massor av härliga minnen är vi snart tillbaka i Skandinavien, ca 8 mil. Arrivederci Italia - På återseende Italien.

2021 - Utflykter


Samtliga nedanstående utflykter ingår i resans pris.

Vandring vackra Limone

Vi tar båten från Riva del Garda söderut längs sjöns västra strand till mysiga Limone. Många menar att denna by är en av de absolut vackraste där den klättrar på bergssidan. Vi inleder med en promenad längs strandpromenaden innan vi följer bäcken San Giovanni till en av områdets många oljekvarnar. Härifrån är det möjligt att ta en omväg via naturparken Alto Garda. Åter i Limone besöker vi en gammal citronträdgård innan vi tar båten tillbaka till Riva del Garda.
Vandringen är lätt med en stigning upp till 350 meter över ca 2,5 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Vandring Monte Baldo & Malcesine

Vi tar båten till Malcesine på sjöns östra strand och här väntar sedan linbanan till Monte Baldo på 1 800 meters höjd. Från platån är utsikten över den gnistrande Gardasjön magnifik och vi vandrar längs upptrampade stigar. Området brukar omnämnas som Europas trädgård tack vare det rika växt- och djurlivet. Efter den uppfriskande vandringen och alla vackra vyer tar vi linbanan tillbaka till Malcesine och får lite tid i en av Gardasjöns charmigaste orter innan vi tar båten tillbaka till Riva del Garda.
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 400 meter över ca 3 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Vandring Monte Brione

I dag tar vi oss an Monte Brione, en av de mest spektakulära topparna vid Gardasjön! Längs vägen får vi veta varför denna relativt låga, 396 m ö h, utlöpare spelat så stor roll i tider av krig. På vår väg mot toppen passerar vi befästningar uppförda i mitten av 1800-talet som ursprungligen utgjorde gränsen mellan Österrike-Ungern och Italien. Vi vandrar utmed Sentiero della Pace, vilket betyder ungefär Fredens väg, som slingrar sig längs med kammen av berget. Njut av floran och vyerna! 
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 350 meter över ca 3 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Vandring Ponale

Vi startar från hotellet och ger oss ut på den gamla panoramiska vägen till Pregasina, terrassen ovanför Gardasjön. Denna unika gamla väg vindlar sig fram genom små tunnlar längs berget till Valle di Ledro. Vi njuter av en cappuccino på Café Ponale Alto och beundrar de panoramiska vyerna över Monte Baldo innan vi vänder åter till Riva del Garda.
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 450 meter över ca 4 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Vandring på historiska stigar i Ledrodalen

Vi tar bussen till pittoreska Valle di Ledro för dagens äventyr. Vi påbörjar vår vandring i Al Faggio i Valle di Concei och vandrar genom skog och pittoreska byar till Bezzecca. Vi passerar lämningar efter fortifikationen vid Santo Stefano, där slaget vid Garibaldi ägde rum i mitten av 1800-talet. Vandringen fortsätter genom Val dei Molini till kyrkan Santa Lucia in Pratis och alpstugan Santa Lucia. Här väntar en enklare lunch med bland annat lokala korvar, bröd och vin. På eftermiddagen fortsätter i till sjön Ampola, ett intressant naturområde med vandringsbryggor alldeles ovan vattenytan. Vi tar oss sedan tillbaka till Riva del Garda med bussens hjälp.
Vandringen är lätt med en stigning upp till 100 meter över ca 4 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris, inkl lättare lunch.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
18/9ArlandaHotel Brione Greenresort, Riva del GardaInga tillgängliga platser12 995:-Inga tillgängliga platser
18/9KastrupHotel Brione Greenresort, Riva del GardaInga tillgängliga platser12 995:-Inga tillgängliga platser
18/9GardermoenHotel Brione Greenresort, Riva del GardaInga tillgängliga platser12 995:-Inga tillgängliga platser
9/10ArlandaHotel Brione Greenresort, Riva del GardaInga tillgängliga platser12 995:-Inga tillgängliga platser
9/10KastrupHotel Brione Greenresort, Riva del GardaInga tillgängliga platser12 995:-Inga tillgängliga platser
9/10GardermoenHotel Brione Greenresort, Riva del GardaInga tillgängliga platser12 995:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Verona t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 7 middagar (dag 1 - 7)
 • Scandoramaguide
 • Engelsktalande vandringsguide
 • Samtliga presenterade vandringsutflykter


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen. Flyger du från Köpenhamn finns det möjlighet att boka anslutningsresa till Malmö dagen före din resa.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Enkelrumstillägg 1 995:-

Du bör vara fullt frisk och ha en god allmänkondition. Ta med vandringskängor med grova sulor, liten ryggsäck, vattenflaska och solskyddsmedel. Vandringsstavar finns att låna. Vid dåligt väder reserverar vi oss för ändringar i vandringsprogrammet.

Vandringsresorna är anpassade för vuxna, åldersgräns 18 år.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Brione Greenresort, Riva del Garda
Hotel Brione Greenresort, Riva del Garda
Trivsamt semesterhotell som är inhyst i flera intilliggande terrakottafärgade byggnader som är omgivna av den prunkande trädgården med gräsmattor, blommor och träd. Sommartid kan du passa på att koppl...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö