Skip to main content

Vandringsresa Gardasjön ✈

FLYGRESA - Italien - Vandringsresa, Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Vandringsresa Gardasjön
- Uppfriskande & upplevelserikt 

Med den undersköna Gardasjön och Limone som bas ger vi oss ut på livsbejakande vandringar med härliga naturupplevelser. Här kan vi njuta av allt det underbara som härliga Italien har att erbjuda med pulshöjande vandringar och promenader i kombination med kultur, mat och upplevelser. En resa med lätta till medelsvåra vandringar.

Snabba fakta!
 • Fem vandringsutflykter ingår i resans pris.
 • Vandringarna är lätta till medelsvåra med en stigning upp till 450 meter över ca 2,5 - 4 timmars effektiv vandring.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Vi flyger till Italien

Flyg till Verona - Limone: Efter ett par timmar i luften landar vi på Veronas flygplats. Scandoramaguiden och bussen väntar på flygplatsen för att ta oss till den västra delen av Gardasjön och Limone där vi checkar in på Hotel Lido, ca 9 mil. På hotellet dukar man upp för middag och äventyret kan börja.

Dag 2-7, söndag - fredag: Livsbejakande vandringar

Gardasjön: Mellan Venedig och Milano ligger Italiens största sjö vars omgivningar med underbara naturupplevelser och dramatiska landskap är som gjorda för njutningsfulla vandringar. Vi bor i mysiga Limone som många menar är en av de absolut vackraste byarna där den klättrar på bergsidan. Här finns gott om smala gränder och affärer att utforska. Njut av ett dopp i sjön eller en ­romantisk promenad längs med vattnet. En Aperol Spritz på någon uteservering kanske lockar? En dag är helt ledig för egna upptäcktsfärder. En utmärkt kombination av lätta till medelsvåra vandringar och upplevelser!

Dag 8, lördag: Arrivederci Lago di Garda

Limone - flyg från Verona: Det har blivit dags att flyga hem igen. Bussen tar oss bekvämt till flygplatsen och med massor av härliga minnen är vi snart tillbaka i Skandinavien, ca 9 mil. Arrivederci Italia - På återseende Italien.

2022 - Utflykter


Samtliga nedanstående utflykter ingår i resans pris.

Vandring vackra Limone

Vår första vandring utgår från vårt hotell. Vi inleder med en promenad längs strandpromenaden innan vi följer bäcken San Giovanni till en av områdets många oljekvarnar. Härifrån är det möjligt att ta en omväg via naturparken Alto Garda. Åter i Limone besöker vi en gammal citronträdgård.
Vandringen är lätt med en stigning upp till 350 meter över ca 2,5 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Vandring Monte Baldo & Malcesine

Vi tar båten till Malcesine på sjöns östra strand och här väntar sedan linbanan till Monte Baldo på 1 800 meters höjd. Från platån är utsikten över den gnistrande Gardasjön magnifik och vi vandrar längs upptrampade stigar. Området brukar omnämnas som Europas trädgård tack vare det rika växt- och djurlivet. Efter den uppfriskande vandringen och alla vackra vyer tar vi linbanan tillbaka till Malcesine och får lite tid i en av Gardasjöns charmigaste orter innan vi tar båten tillbaka till Limone.
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 400 meter över ca 3 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Vandring Monte Brione

I dag åker vi båt till Riva del Garda vid sjöns norra strand för att ta oss an Monte Brione, en av de mest spektakulära topparna vid Gardasjön! Längs vägen får vi veta varför denna relativt låga, 396 m ö h, utlöpare spelat så stor roll i tider av krig. På vår väg mot toppen passerar vi befästningar uppförda i mitten av 1800-talet som ursprungligen utgjorde gränsen mellan Österrike-Ungern och Italien. Vi vandrar utmed Sentiero della Pace, vilket betyder ungefär Fredens väg, som slingrar sig längs med kammen av berget. Njut av floran och vyerna! Efter vandringen kopplar vi av i Riva del Garda innan båten tar oss tillbaka till Limone.
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 350 meter över ca 3 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Vandring Ponale

Vi tar återigen båten till Riva och ger oss sedan ut på den gamla panoramiska vägen till Pregasina, terrassen ovanför Gardasjön. Denna unika gamla väg vindlar sig fram genom små tunnlar längs berget till Valle di Ledro. Vi njuter av en cappuccino på Café Ponale Alto och beundrar de panoramiska vyerna över Monte Baldo innan vi vänder åter till Riva del Garda och tar båten tillbaka till Limone.
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 450 meter över ca 4 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Vandring på historiska stigar i Ledrodalen

Vi tar bussen till pittoreska Valle di Ledro för dagens äventyr. Vi påbörjar vår vandring i Al Faggio i Valle di Concei och vandrar genom skog och pittoreska byar till Bezzecca. Vi passerar lämningar efter fortifikationen vid Santo Stefano där stridigheter ägde rum i mitten av 1800-talet. Vandringen fortsätter genom Val dei Molini till kyrkan Santa Lucia in Pratis och alpstugan Santa Lucia. Här väntar en enklare lunch med bland annat lokala korvar, bröd och vin. På eftermiddagen fortsätter i till sjön Ampola, ett intressant naturområde med vandringsbryggor alldeles ovan vattenytan. Vi tar oss sedan tillbaka till Limone med bussens hjälp.
Vandringen är lätt med en stigning upp till 100 meter över ca 4 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris, inkl lättare lunch med dryck.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
8/10ArlandaHotel Lido, Limone sul GardaInga tillgängliga platser11 895:-Ring oss för att boka
8/10KastrupHotel Lido, Limone sul GardaInga tillgängliga platser12 195:-Ring oss för att boka
8/10LandvetterHotel Lido, Limone sul GardaInga tillgängliga platser11 995:-Ring oss för att boka

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Verona t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 7 middagar (dag 1 - 7)
 • Scandoramaguide
 • Engelsktalande vandringsguide
 • Samtliga presenterade vandringsutflykter


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen. Flyger du från Köpenhamn finns det möjlighet att boka anslutningsresa till Malmö dagen före din resa.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Enkelrumstillägg 2 395:-

Du bör vara fullt frisk och ha en god allmänkondition. Ta med vandringskängor med grova sulor, liten ryggsäck, vattenflaska och solskyddsmedel. Vandringsstavar finns att låna. Vid dåligt väder reserverar vi oss för ändringar i vandringsprogrammet.

Vandringsresorna är anpassade för vuxna, åldersgräns 18 år.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Lido, Limone sul Garda
Hotel Lido, Limone sul Garda
Charmigt litet familjeägt retrohotell magnifikt beläget direkt vid stranden med en förtjusande utsikt över Gardasjön. På detta välskötta hotell med sin soliga gul- och orangea färgskala och träpaneler...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö