Skip to main content

Vandringsresa Cinque Terre ✈

FLYGRESA - Italien - Vandringsresa & Rundresa - flyg & buss - 8 dagar

Vandringsresa Cinque Terre - Uppfriskande & upplevelserikt - Nyhet!

Den mytomspunna och romantiska kuststräckan Cinque Terre i Ligurien lockar med vyer som tar andan ur de flesta! De fem byarna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore är upptagna på Unescos världsarvslista och destinationen anses för stunden vara en av världens hetaste när det kommer till vandringsresor. Här kan vi njuta av allt det underbara som härliga Italien har att erbjuda med vandring i kombination med kultur, mat och upplevelser. En resa med medelsvåra till svåra vandringar.

Snabba fakta!
 • Fem vandringsutflykter ingår i resans pris.
 • Vandringarna är medelsvåra till svåra med en stigning upp till 600 meter över ca 3 timmars effektiv vandring.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Vi flyger till Italien

Flyg till Pisa - Lavagna: Efter ett par timmar i luften landar vi på Pisas flygplats. Scandoramaguiden och bussen väntar på flygplatsen för att ta oss till kustorten Lavagna där vi checkar in på Bristol Hotel, ca 13 mil. På hotellet dukar man upp för middag och äventyret kan börja.

Dag 2-7, söndag - fredag: Livsbejakande vandringar

Ligurien: Vi befinner oss på den italienska rivieran som är oslagbart vacker. Kanske är det nationalparken Cinque Terre med sitt unika världsarv som lockar mest men vi lär också känna andra pärlor längs den härliga kuststräckan. Här blommar mimosa och bougainvillea även under vintern och det behagliga klimatet har lockat besökare under sekler. En del av befolkningen har fortfarande fisket som sin huvudsakliga inkomstkälla. Nedanför de vinbevuxna bergssluttningarna gassar medelhavssolen på de ockra- och pastellfärgade husen. En dag är helt ledig för egna upptäcktsfärder. En utmärkt kombination av medelsvåra till svåra vandringar och upplevelser!

Dag 8, lördag: Arrivederci Liguria

Lavagna - flyg från Pisa: Det har blivit dags att flyga hem igen. Bussen tar oss bekvämt till flygplatsen och med massor av härliga minnen är vi snart tillbaka i Skandinavien, ca 13 mil. Arrivederci Italia - På återseende Italien.

Utflykter

 

Samtliga nedanstående utflykter ingår i resans pris.

Vandring Sestri Levante & Punta Manara

Vi tar tåget till Sestri Levante och inleder med en behaglig promenad i den charmiga gamla fiskeorten innan vi ger oss ut på vår första liguriska vandring. Omgivningarna blir vildare och naturen är oförstörd när vi når udden Punta Manara. Härifrån imponeras vi av vyerna över Medelhavet. Vi fortsätter till Riva Trigoso och tar oss via Monte Castello tillbaka till Sestri Levante. Nu väntar en kortare matlagningskurs och vi får lära oss hur den typiska liguriska pastan tillverkas. Vi avslutar med att provsmaka resultatet, en pastarätt med lokalproducerad pesto ackompanjerad av ett glas vin. Slutligen tar vi tåget tillbaka till Lavagna.
Vandringen är lätt till medelsvår med en stigning upp till 350 meter över ca 3 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris, inkl lättare lunch.

Vandring Santa Margherita, Portofino & San Fruttuoso

Med buss tar vi oss till den charmiga fiskeorten Camogli som utgör startpunkten för dagens vandring. På ett lokalt bageri hämtar vi vår picknickbox med den för Ligurien typiska focaccian, ett vetebaserat matbröd. Efter att ha strosat i de trånga gränderna tar vi oss med båt till den lilla bukten San Fruttuoso och vi vandrar i riktning mot underbara Portofino, den kanske mest exklusiva semesterorten i hela Italien. Vi hinner insupa atmosfären och imponeras av lyxbåtarna som ligger förankrade i hamnen innan vi åker med små båtar till Santa Margherita och njuter av den vackra kusten från vattnet. En verklig höjdpunkt! Slutligen tar vi tåget tillbaka till Lavagna.
Vandringen är medelsvår med en stigning upp till 450 meter över ca 3 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris, inkl lättare lunch.

Vandring Cinque Terre

Med buss tar vi oss till Levanto varifrån vi fortsätter med tåg till Vernazza, av många ansedd som den mest pittoreska av byarna i Cinque Terre, kanske i hela Italien. Här väntar en labyrint av pastellfärgade hus och smala gränder som sträcker sig uppför klippkanten. Vi påbörjar vår vandring till Corniglia, den minsta av de fem små byarna, i de för området typiska omgivningarna bestående av terrasser där det odlats vin, citroner och oliver i över tusen år. Från Corniglia tar vi tåget till Manarola, ytterligare en charmig liten fiskehamn med en mysig huvudgata, smala gränder och några butiker. Vi pausar och njuter av Manarola innan vi tar tåget tillbaka till Levanto och vidare till Lavagna med buss.
Vandringen är medelsvår till svår med en stigning upp till 400 meter över ca 2,5 timmar effektiv vandring. Denna vandring sker till stor del på smala steniga stigar och trappor. Du bör vara säker på foten och ej lättpåverkad av höjder.
Ingår i resans pris.

Vandring Palmaria

Vår buss tar oss till La Spezia där båten till Palmaria väntar. Ön är ett populärt utflyktsmål för lokalbefolkningen i La Spezia och vi njuter av den vackra ön och vyerna över arkipelagen under vår vandring. Även Palmaria är numera ett världsarv och en gång i tiden bröts här en mycket exklusiv svart marmor. Vi fortsätter sedan med båt till den medeltida staden Portovenere. Här får vi möjlighet att strosa på egen hand innan vår buss tar oss tillbaka till Lavagna.
Vandringen är medelsvår med en stigning upp till 350 meter över ca 3 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Vandring Rapallo, Santuario di Montallegro & Zoaglibukten

Vi tar tåget till Rapallo och inleder med att hämta våra picknickboxar i en lokal matbutik. Vi tar sedan linbanan upp till Santuario di Montallegro (600 möh), en helgedom tillägnad jungfru Maria. Vyerna över kusten och det glittrande havet är magiska! Vi påbörjar vår vandring nedför och följer bergskammen genom ett skogslandskap, hela tiden med otroliga vyer som sällskap. I Zoagli väntar en välförtjänt paus vid den pittoreska bukten innan vi tar tåget tillbaka till Lavagna.
Vandringen är medelsvår med en stigning upp till 600 meter (nedför) över ca 3 timmar effektiv vandring.
Ingår i resans pris.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
25/9ArlandaBristol Hotel, LavagnaInga tillgängliga platser13 495:-Inga tillgängliga platser
25/9KastrupBristol Hotel, LavagnaInga tillgängliga platser13 495:-Inga tillgängliga platser
25/9GardermoenBristol Hotel, LavagnaInga tillgängliga platser13 495:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Pisa t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 7 middagar (dag 1 - 7)
 • Scandoramaguide
 • Engelsktalande vandringsguide
 • Samtliga presenterade vandringsutflykter

 


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen. Flyger du från Köpenhamn finns det möjlighet att boka anslutningsresa till Malmö dagen före din resa.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Enkelrumstillägg 1 495:-

Du bör vara fullt frisk och ha en god allmänkondition. Ta med vandringskängor med grova sulor, liten ryggsäck, vattenflaska och solskyddsmedel. Vandringsstavar finns att låna. Vid dåligt väder reserverar vi oss för ändringar i vandringsprogrammet.

Vandringsresorna är anpassade för vuxna, åldersgräns 18 år.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Bristol Hotel, Lavagna
Bristol Hotel, Lavagna
Litet, genuint italienskt hotell som drivs av familjen Sada sedan mer än 25 år. Hotellet har en ockragul exteriör med gröna fönsterluckor och utmed fasaden har man ställt ut stolar och bänkar. Via en...
Sista minuten
30/9Stettin Weekendfrån 2 995:-
30/9Berlin Weekendfrån 3 695:-
30/9Polsk slottsweekendfrån 3 795:-
2/10Amarone, Barolo & Chiantifrån 8 495:-
6/10Bordershopfrån 795:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö