Skip to main content

Upplev Gardasjön och Venedig med Smart Senior ✈

Gardasjön med Venedig
– Italienska drömmar

En glittrande rundresa till två italienska pärlor tillsammans med Smart Senior och Scandorama.  Vi njuter vi av underbara landskap och magnifika upplevelser. Vi besöker de romantiska pärlorna Sirmione och den vackra Iseosjön. Vi provar områdets viner och bejakar livsandarna på båten i Gardasjön och gondolerna i Venedig. Unika Venedig med Markusplatsen och alla sina klassiska sevärdheter. Den långsamt sjunkande staden är uppbyggd på hundratusentals pålar och är en av världens allra vackraste platser. En njutningsfull resa.

Alla utflykter ingår i resans pris! Läs mer »

Dag för dag

Dag 1, lördag: Vi flyger till Italien

Flyg till Venedig - Desenzano del Garda: Efter ett par timmar i luften landar vi på Venedigs flygplats. Din Scandoramaguide och buss välkomnar dig och tar dig till den södra delen av Gardasjön och Desenzano del Garda, ca 16 mil, där vi checkar in på genuina Hotel Alessi, ett stenkast från sjön. Vi inleder vår vistelse med en liten promenad i lilla men genuina Desenzano del Garda. Orten bjuder på en del intressanta monument från olika historiska perioder och här finner du efterlämningar från bland annat romartiden men även från andra fascinerande epoker. Under kvällen dukar man upp för middag på hotellet och vi känner att äventyret kan börja!

Dag 2, söndag: Glittrande Gardasjön

Gardasjön: Denna populära turistort i Lombardiet ligger smakfullt placerad vid den vackra Gardasjön. Här råder en charmig atmosfär med den bedårande småbåtshamnen, trattorior med härliga uteserveringar och förföriska vinbarer. I dag ska vi ge oss ut på en båttur på vackra Gardasjön. Vi åker båt från Gardone upp genom hela Gardasjön till norra delen av Italiens största sjö. Den klippiga och dramatiska västra kusten kontrasterar effektfullt mot de rogivande byarna utmed sjöns östra strand. Vi stannar till i omåttligt populära Riva del Garda där vi strosar runt och njuter av den vackra atmosfären, innan bussen tar oss hemåt igen längs den östra sidan och under kvällen blir vi serverade middag i hotellets restaurang.

Dag 3, måndag: Iseosjön & vinprovning

Gardasjön: I dag tar vår inhyrda buss oss till grannen, Iseosjön. Sjön är okänd i förhållande till Gardasjön, men ett riktigt litet smycke. Vi tar båten över till den charmiga ön Monte Isola, världsberömd för sina handknutna fiskenät och en av Italiens bäst bevarade hemligheter. Monte Isola är platsen du inte trodde fanns och ön är så gott som bilfri. På fastlandet igen kör vi genom vindistriktet Francaicorte där vi stannar till på en vingård för provsmakning. En härlig dag i vackra omgivningar. På kvällen träffas vi åter för middag i hotellets restaurang.

Dag 4, tisdag: Marknads- & vilodag

Gardasjön: Tisdagen är marknadsdag i charmiga Desenzano del Garda och i dag har du tid att strosa runt bland marknadsstånd, tid att sitta och betrakta folklivet på en uteservering och, om vädret tillåter, ta ett dopp i glittrande Gardasjön. En avkopplande dag som avslutas med att vi ses för middag i hotellets restaurang.

Dag 5, onsdag: Romantiska Borghetto & charmiga Sirmione

Gardasjön: Efter frukost blir vi hämtade av vår inhemska buss och chaufför och inleder  dagen med en historisk djupdykning och beser platsen där Italiens öde ändrades och Röda Korset bildades. Vi beger oss sedan till en av Italiens mest bedårande småbyar, Borghetto. Den vackra lilla byn lockar med intressant historia och vyer som får ögonen att tindra. Dagen bjuder även på vackra Sirmione, beläget på en halvö i Gardasjön. Den medeltida staden är känd för sitt behagliga klimat och sin Medelhavsflora. En vacker stad med vindlande gränder och den imposanta borgen Scaligeri från 1300-talet. I kväll väntar vår sista middag på vårt trevliga hotell.

Dag 6, torsdag: Besök i romantiska Verona

Desenzano del Garda - Venedig: Medan upplevelserna från Gardasjön sakta sjunker in åker vi tillbaka till den sjunkande staden. På vägen gör vi ett uppehåll i vackra Verona där vi gör en stadspromenad och det ges även tid för egna strövtåg. Senare under eftermiddagen väntar Hotel Alexander i stadsdelen Mestre på Venedigs fastland, ca 16 mil, där vi också äter middag på kvällen.

Dag 7, fredag: Världsunika Venedig

Venedig: Efter den italienska frukosten tar vi oss över vattnet till den unika staden Venedig, uppbyggd på pålar i den vackra lagunen, för en stadsrundtur. Vi besöker de kända sevärdheterna såsom Markusplatsen med Dogepalatset och Suckarnas bro. Din kunniga guide berättar om stadens unika historia och visar dig de intressanta och vackra sevärdheterna. Du kommer även få tid att upptäcka staden på egen hand. På kvällen tar vi oss åter in till Venedig. Där väntar en smäktande gondoltur genom vackra Canal Grande och underbara gränder. Kvällen avslutas på en trevlig ristorante med en italiensk avskedsmiddag. En härlig avslutning på vår resa!

Dag 8, lördag: Många upplevelser rikare

Flyg från Venedig: Det har blivit dags att flyga hem igen. Bussen tar dig bekvämt till flygplatsen och med massor av härliga minnen är du snart tillbaka i Skandinavien. Arrivederci Italia – På återseende Italien.

Utflykter


Samtliga nedanstående utflykter ingår i resans pris

Desenzano del Garda

Vi inleder vår vistelse med en liten promenad i lilla men genuina Desenzano del Garda. Den bjuder på en del intressanta monument från olika historiska perioder, här finner du efterlämningar från bland annat romartiden men även från andra fascinerande epoker.
Ingår i resans pris.

Gardasjön runt

Vi åker båt från Gardone upp genom hela Gardasjön till norra delen av Italiens största sjö. Den klippiga och dramatiska västra kusten kontrasterar effektfullt mot de rogivande byarna utmed sjöns östra strand. Vi stannar till i omåttligt populära Riva del Garda där vi strosar runt och njuter av den vackra atmosfären, innan bussen tar oss hemåt igen längs den östra sidan.
Ingår i resans pris.

Iseosjön & vinprovning

Sjön är okänd i förhållande till sin granne Gardasjön, men ett riktigt litet smycke. Vi tar båten över till den charmiga ön Monte Isola, världsberömd för sina handknutna fiskenät och en av Italiens bäst bevarade hemligheter. Monte Isola är platsen du inte trodde fanns och ön är så gott som bilfri. På fastlandet igen kör vi genom vindistriktet Francaicorte där vi stannar till på en vingård för provsmakning.
Ingår i resans pris.

Romantiska Borghetto & charmiga Sirmione

Vi inleder dagen med en historisk djupdykning och beser platsen där Italiens öde ändrades och Röda Korset bildades. Vi beger oss sedan till en av Italiens mest bedårande småbyar, Borghetto. Den vackra lilla byn lockar med intressant historia och vyer som får ögonen att tindra. Dagen bjuder även på vackra Sirmione, beläget på en halvö i Gardasjön. Den medeltida staden är känd för sitt behagliga klimat och sin Medelhavsflora. En vacker stad med vindlande gränder och den imposanta borgen Scaligeri från 1300-talet.
Ingår i resans pris.

Kärlekens Verona

Din guide tar dig med på en intressant historisk promenad bland romerska Arenan, medeltida marknadstorg och en världsberömd balkong. Det blir även tid för egna strövtåg.
Ingår i resans pris.

Sagolika Venedig

Till magnifika Markusplatsen tar vi oss med båt. Vi har gott om tid att insupa stämningen bland smäktande gondoler och klassiska sevärdheter som Dogepalatset, Markuskyrkan och Suckarnas bro. Din kunniga guide berättar om stadens unika historia och visar dig de intressanta och vackra sevärdheterna.
Ingår i resans pris.

Gondoltur i historiska Venedig med avslutningsmiddag

Att åka gondol på kvällen i Venedig är en magisk upplevelse! Gondolen tar med oss på en del av den berömda Canal Grande och på några mindre kanalgränder. Vi fortsätter till en trevlig restaurang för en gemensam middag. En härlig avslutning på vår resa!
Ingår i resans pris.

 

I priset ingår

  • Flygresa från Arlanda/Köpenhamn till Venedig t/r
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
  • Bussrundresa i inhemsk turistbuss
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar
  • 5 middagar
  • Scandoramaguide
  • Utflykter enligt dagsprogram Läs mer »

Tillägg:

Enkelrumstillägg 1 495:-

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö eller vid Arlanda.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 1 - 6

Hotel Alessi, Desenzano del Garda
Hotel Alessi, Desenzano del Garda
Litet och charmigt hotell med flera restauranger och ett pittoreskt läge i centrum nära till hamnen och Gardasjön. Hotellet: Familjedrivet hotell vars stolthet är de tre restaurangerna; Enoteca Corte...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 6 - 8

Elite Hotel, Mestre-Venedig
Elite Hotel, Mestre-Venedig
Renoverat och trevligt hotell med både hotellrum och lägenheter, beläget vid en kanal i stadsdelen Mestre på fastlandet. Bra förbindelser till Venedigs historiska stadskärna. Hotellet: Modernt och bra...
Sista minuten
30/6Celle Weekendfrån 3 395:-
30/6Värmlandfrån 4 495:-
2/7Paris, Hotel Victoriafrån 6 795:-
2/7Londonfrån 8 395:-
2/7Gardasjön - Garda, Hotel Palme Gardafrån 8 895:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö