Skip to main content

Ukraina Runt med Polen

BUSSRESA - Ukraina, Polen - Rundresa 13 dagar

Ukraina Runt med Polen
- Unikt & historiskt i österled - Nyhet!

Välkommen till Europas kanske bäst välbevarade hemlighet - Ukraina! Under denna resa får vi uppleva en fantastisk blandning av nytt och gammalt, östligt och västligt. Vi besöker både huvudstaden Kiev men också Lviv, en av Europas kanske allra mest underskattade städer! Dessutom får vi möjlighet att åka till en mycket speciell plats - Tjernobyl! Som om detta inte vore nog får vi på resan även det bästa av Polen med de två höjdpunkterna Warszawa och Krakow!


Snabba fakta!
  • Innehållsrik rundresa med det bästa av både Ukraina och Polen.
  • Fascinerande utflykt till Tjernobyl!
  • Vi upplever Warszawa, Lublin, Lutsk, Kiev, Lviv, Krakow och mycket mer.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Det stora äventyret kan börja

Malmö - Pila: Förväntansfulla samlas vi på Öresundsterminalen för avresa. Vi åker in i Danmark via Öresundsbron och tar färjan från Gedser till Rostock. Under dagen lär vi känna våra medresenärer och guiden berättar om resan och intressanta platser längs vägen. Vi färdas i österled genom gamla DDR och når fram till polska gränsen. Framåt kvällen är vi framme i natursköna Pila där vi checkar in på Hotel Gromada och snart serveras det middag, ca 66 mil.

Dag 2, söndag: Mot Warszawa

Pila - Warszawa: Efter en god nattsömn serveras det frukost på hotellet innan vi beger oss vidare mot den polska huvudstaden. Framåt lunchtid gör vi ett uppehåll i medeltidsstaden Torun. Under eftermiddagen nalkas vi vackra Warszawa där vi tar in på Novotel Centrum Hotel, ca 40 mil.

Dag 3, måndag: Intressanta stadsrundturer

Warszawa - Lublin: Under förmiddagen kan vi följa med på en stadsrundtur i Warszawa och få en bild av de stora sevärdheterna. Med två miljoner invånare är detta Polens största stad. Återuppbyggnaden efter det andra världskriget har varit mycket lyckosam. Vi tittar på monumenten i det gamla judiska gettot, upptäcker paradgatan Nowy Swiat och Gamla stan. Efter lunch fortsätter resan till 1000-åriga Lublin, ca 17 mil. Den pittoreska medeltidsstaden bjuder på intressanta sevärdheter som Krakowporten och det gamla rådhuset Stary Ratusz. Följ med oss på en rundtur! Under aftonen blir det middag på Mercure Hotel Centrum.

Dag 4, tisdag: Gripande Majdanek

Lublin - Lutsk: Efter den polska frukosten åker vi vidare i österled. Vi gör ett synnerligen intressant stopp i Majdanek där vi besöker koncentrationslägret som skulle bli det största utrotningslägret under andra världskriget. Sedan 1944 finns här ett viktigt museum med konst och välbevarade föremål. Härefter tar vi åter plats i bussen och rullar mot det stora landet Ukraina. Dagens slutdestination är Lutsk, ett viktigt gammalt religiöst och kulturellt centrum. Här satt Sigismund och Erik av Pommern i viktiga kungamöten. Vi checkar in på Hotel Ukraina, ca 22 mil, där det under aftonen dukas för middag.

Dag 5, onsdag: Kiev - den ståtliga huvudstaden

Lutsk - Kiev: Nu stundar nya äventyr. När frukosten är avslutad sätter vi oss tillrätta i bussen för vidare färd mot Ukrainas huvudstad Kiev. Vi färdas genom lantliga landskap med skogar och berg. Längs vägen dyker det upp små byar där tiden tycks stått stilla i flera år. På eftermiddagen kommer vi fram till mäktiga Kiev vars skönhet och atmosfär ger ett välkomnande intryck. Vi tar in på Park Inn Hotel Troyitska där vi ska tillbringa de fyra nästkommande nätterna, ca 40 mil. Första kvällen serveras det middag på hotellet.

Dag 6-8, torsdag - lördag: Spännande ukrainska äventyr

Kiev: Den förtjusande och dynamiska staden med ungefär tre miljoner invånare bjuder på en uppsjö av sevärdheter. Klimatet är underbart och gästvänligheten är på topp. Den breda paradgatan Chresjtjatyk med sin nyklassiska arkitektur och den höga statyn Brezjnevs dotter hälsar oss välkomna till en fascinerande storstad i gränslandet mellan öst och väst. De enormt ståtliga kyrkorna finns överallt liksom de underbara uteserveringarna med mat- och ölpriser som får plånboken att ta glädjeskutt. För den äventyrssugna lockar vi med ett besök på en av världens mest ökända platser - Tjernobyl! Med hjälp av en erfaren Tjernobylguide får vi möjlighet att se den övergivna staden Pripyat och även själva kärnkraftverket i Tjernobyl!

Dag 9, söndag: Från vackra Kiev till sköna Lviv

Kiev - Lviv: Efter den sista frukosten i vackra Kiev åker vi nu västerut till en minst lika vacker stad. Unescoprydda arkitekturpärlan Lviv är en bedårande miljonstad där kräsna kafémänniskor får sitt lystmäte. Under resdagen blir det intressant guidning och trevliga stopp för fika och lunch. På Dnister Premier Hotel bjuds det på panoramautsikt och middag under kvällen, ca 54 mil.

Dag 10, måndag: Livet är underbart i Lviv

Lviv: I dag ska vi utforska den charmiga staden som tillhört både Österrike-Ungern och Polen. Detta märks i synnerhet på stadens mångfacetterade arkitektur, en salig blandning av gotik, renässans och barock. Staden är den minst sovjetiska i hela Ukraina och var lyckligt förskonad av världskrigen vilket genererat en mycket välbevarad historia. Under förmiddagen har vi möjlighet att både ta del av staden samt av en lokal specialitet - kaffe lagat med eldkastare! På eftermiddagen har vi tid för egna upptäckter. Många genuina kaféer med hög mysfaktor och mycket prisvärda restauranger väntar på oss. På kvällen kan vi följa med och upptäcka det dolda Lviv på en hemlig restaurang!

Dag 11, tisdag: Sagolika Krakow

Lviv - Krakow: Sista ukrainska frukosten är snart ett faktum och vi lämnar livet i Lviv och fortsätter tillbaka till Polen. Den här gången tar vi sikte på den sagolika staden Krakow, ca 33 mil. Här kan vi följa med på en stadspromenad i den charmanta stadens centrum med alla vackra byggnader och en oerhört spännande historia, inte minst ur svensk synvinkel. Vi övernattar på Vienna House Easy Hotel och kvällen är fri för egna strövtåg.

Dag 12, onsdag: Willkommen in Berlin

Krakow - Berlin: På morgonen stiger vi åter på bussen för att resa norrut. Det har blivit dags att besöka resans största stad, tyska världsmetropolen Berlin! Ungefär halvvägs stannar vi till i polska Wroclaw för lunchuppehåll och intressanta sevärdheter. När vi nått den tyska huvudstaden checkar vi in på Sorat Hotel Ambassador, ca 63 mil.

Dag 13, torsdag: En avkopplande hemresa

Berlin - Malmö: Vi installerar oss för sista gången i bussen och låter vår chaufför köra oss hem igen. Avkopplande mil i Tyskland och Danmark via färjan Rostock-Gedser når vi Sverige igen med härliga minnen och trevliga reskamrater. Ca kl 20.00 är vi tillbaka i Malmö på Öresundsterminalen, ca 43 mil.

Utflykter

UTFLYKTSPAKET
Pris 2 330
:- (ordinarie pris 2 590:-)

Priset är exklusive utflykten Tjernobyl, denna måste bokas separat.

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Stadsrundtur Warszawa

Vi gör en intressant stadsrundtur i den spännande huvudstaden och får bland mycket annat se den vackra paradgatan Nowy Swiat, monumenten i det gamla judiska ghettot och gamla staden, Stare Miasto. Vår kunniga guide berättar det mesta vi behöver veta om Warszawa och vi får ta del av mycket intressant historia.
Pris ca 265:-

Historiska Lublin

Vi ser bland annat Brama Krakowska, Krakowporten, som är en av stadsportarna från 1500-talet och det gamla rådhuset, Stary Ratusz.
Pris ca 225:-

Koncentrationslägret i Majdanek

Vi gör ett besök i koncentrationslägret i Majdanek som skulle bli nazisternas största utrotningsläger under kriget. Sedan 1944 är en del av lägret ett välbesökt museum med många bevarade föremål och studier. Här kan du även läsa om Lublinregionens roll under andra världskriget samt ta del av intressant konst.
Ingår i resans pris.

Stadsrundtur i Kiev

Tillsammans med en kunnig lokalguide beger vi oss ut på en spännande stadsrundtur i Kiev. Vi börjar i de gamla delarna där vi får ta del av intressanta monument från 1000-talet och framåt. Vi fortsätter sedan till det mer moderna Kiev där vi beundrar det vackra Operahuset och Kievs universitet. Vi ser även den vackra Sophiakatedralen, vars ursprung går tillbaka till år 1037, som är ett mycket fint exempel på gammal rysk arkitektur från den här tiden.
Pris inkl lokalguide ca 285:-

Ukrainsk folkloreafton

I kväll slår vi oss till bords på en trevlig ukrainsk restaurang där vi får prova på det ukrainska köket vid en traditionell måltid till tonerna av folkmusik med tillhörande sång och dans.
Pris inkl middag ca 465:- 

Båttur på Dnepr

Med hjälp av Kievs vackra tunnelbana tar vi oss till floden Dnepr där vi stiger ombord på en båt för en avkopplande båttur. Vi får under färden se sevärdheter i Kiev från en annan vinkel såsom den gigantiska statyn Brezjnevs dotter som får Frihetsgudinnan i New York att blekna, samt det anrika 1100-talsklostret Vydubychi.
Pris ca 325:-

Tjernobyl

Få platser i världen är så ökända som Tjernobyl. Efter olyckan den 26 april 1986 blev inget sig likt igen. Det radioaktiva nedfallet drabbade inte bara närliggande platser utan nådde ända upp till norra Sverige. Den intilliggande staden Pripjat tömdes hastigt och än i dag står många hus fullt möblerade precis som de gjorde när invånarna bodde där. I dag har nivån av radioaktivitet gått ner och området är säkert att besöka en kortare tid. Tillsammans med en erfaren Tjernobylguide utrustad med geigermätare åker vi till reaktor 4 som var epicentrum för olyckan. På 270 meters avstånd blickar vi ut över den nya sarkofagen som ska isolera reaktorn i ytterligare 100 år. Vi åker sedan till den övergivna och av naturen återtagna staden Pripjat där vi promenerar tillsammans och får bland annat se nöjesfältet som skulle invigas fem dagar efter olyckan. I Pripjat står alla dörrar öppna då detta hjälper till att minska strålningen. Under vår vistelse går vi in i några av stadens alla byggnader. I närheten stannar vi till för lunch. Alla ingredienserna är strålningsfria och inget har skördats i det närliggande området. Vi åker sedan tillbaka mot Kiev och stannar till vid en militärpostering för en obligatorisk strålningskontroll.
Observera att utflykten Tjernobyl ej ingår i Utflyktspaketet och bör förbokas i samband med bokningstillfället, dock senast en månad före avresa. 
Pris inkl lokalguide och lunch ca 1 095:-

Stadsrundtur i vackra Lviv

En spännande rundtur i miljonstaden Lviv vars vackra centrum har satts upp på Unescos världsarvslista. Stadens gamla bebyggelse har överlevt den dramatiska historien och Lviv kan med sin arkitektoniska blandning av gotik, barock och renässans jämföras med centraleuropeiska klenoder som Krakow och Prag. Vi besöker museet Arsenal och den imponerande begravningsplatsen Lychakiv. Dessutom får vi provsmaka en lokal specialitet - kaffe med grädde och brandy som sedan flamberas med eldkastare framför oss!
Pris inkl lokalguide ca 265:-

Lvivs hemligheter

Vid en första anblick ser Lviv ut som en typisk centraleuropeisk stad med vackra byggnader i varje hörn. Vad många inte vet är att inne i flera av dessa byggnader väntar överraskningar i form av gömda restauranger! Inne i ett bostadshus knackar vi på dörren till en lägenhet. Förhoppningsvis har vi inte gått fel utan övertygar lägenhetsinnehavaren att släppa in oss till en hemlig restaurang där vi serveras en god måltid! Efter middagen slutar vår gemensamma utflykt men guiden tipsar oss gärna om flera andra dolda sidor av Lviv!
Pris inkl middag ca 495:-

Promenad i Krakow

En stadsvandring i färgstarka Krakow som mirakulöst klarade sig undan andra världskrigets förstörelse. Många anser Krakow vara en av Europas allra vackraste städer. Vi beundrar sevärdheter som den vackra Mariakyrkan, tyghallen och mycket mer. En tur där vi får en god inblick i stadens spännande historia. Vi besöker också Europas största medeltida salutorg där vi avslutar vår promenad.
Pris ca 265:-

Promenad i Wroclaw

Följ med på en promenad i den idylliska staden. Wroclaw är uppbyggd på ett antal öar i floden Oder och är känd för sitt blomstrande kulturliv. Vi beundrar bland annat det anrika rådhuset och den gamla marknadsplatsen.
Ingår i resans pris.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
2/10BussPark Inn Hotel Troyitska, KievInga tillgängliga platser11 995:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 12 övernattningar i dubbelrum
  • 12 frukostar (dag 2 - 13)
  • 5 middagar (dag 1, 3 - 5 och 9)
  • Utflykterna Koncentrationslägret i Majdanek och Promenad i Wroclaw

 

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 3 295:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Polsk Zloty (PLN)
Ukrainsk hryvnia (UAH)

 

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 5 - 9

Park Inn Hotel Troyitska, Kiev
Park Inn Hotel Troyitska, Kiev
Trevligt hotell beläget i närheten av Kievs ikoniska Olympiastadion, landets nationalarena. Hotellet: Restaurang, bar, gym och bankomat. Våningar: 20 Hiss: Ja Läge: Beläget ett stenkast från Kievs fot...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Gromada, Pila
Hotel Gromada, Pila
Typiskt polskt hotell beläget i centrala Pila med vacker utsikt över floden. Hotellet : Högt hotell byggt i kommunisttidens typiska arkitektur. Här finns restaurang, café samt lobby med små butiker så...

Övernattning Dag 2 - 3

Novotel Centrum Hotel, Warszawa
Novotel Centrum Hotel, Warszawa
Stort, modernt hotell med god standard och mycket centralt läge som med sin höjd utmärker sig mot sin omgivning. Hotellet: Mycket bra hotell med hög komfort som har frukostmatsal, en trevlig restauran...

Övernattning Dag 3 - 4

Mercure Hotel Centrum, Lublin
Mercure Hotel Centrum, Lublin
Trevligt hotell beläget en kvarts promenad från Lublins historiska centrum. Hotellet: Restaurang, bar och fitnesscentrum. Våningar: 5 Hiss: Ja Läge: Beläget intill Lublins universitet i närheten av de...

Övernattning Dag 4 - 5

Hotel Ukraina, Lutsk
Hotel Ukraina, Lutsk
Bra hotell med god ukrainsk standard och centralt läge. Hotellet: Välskött hotell byggt 1965 men totalrenoverat 2002. Här finns restaurang, bar och lobby samt skönhetssalong (mot avgift). Våningar: 6...

Övernattning Dag 9 - 11

Dnister Premier Hotel, Lviv
Dnister Premier Hotel, Lviv
Bra fyrstjärnigt hotell med centralt läge mitt emot en stor park. Hotellet: Hotellet byggdes 1982 och delvis renoverat senast 2011. Här finns restaurang, bar, lounge och concierge samt sommarterrass o...

Övernattning Dag 11 - 12

Vienna House Easy Hotel, Krakow
Vienna House Easy Hotel, Krakow
Trevligt hotell beläget cirka en kvarts promenad från gamla staden. Hotellet: Komfortabelt hotell med restaurang, bar och fitnesscenter. Våningar: 5 Hiss: Ja Läge: Beläget cirka en kilometer från gaml...

Övernattning Dag 12 - 13

Sorat Hotel Ambassador, Berlin
Sorat Hotel Ambassador, Berlin
Bekvämt stadshotell som får ett extra plus för sitt utmärkta läge mitt i Berlins västra centrum med närhet till både sevärdheter, shopping och nöjesliv. Hotellet: Gruppvant hotell som har frukostmatsa...
Sista minuten
18/9Budapest, Star Inn Hotelfrån 5 795:-
18/9Budapest, Marmara Hotelfrån 5 995:-
18/9Rhen-Mosel Gästehaus Vis-a-Visfrån 5 995:-
18/9Tysk vin- & ölresafrån 5 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö